Şimdi Ara

ATI HD4770@1GHz video inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
58.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 aydır ekran kartı piyasasını takip etmiyorum, son gelişmelerden habersizim. Şimdi öylesine bakayım dedim bu incelemeye, şoke oldum desem yeridir. Bu kart bombaymış gerçekten

Ati gene yapmış yapacağını.
  • Arkadaşlar dün hd4770 aldım overclcok pek sevmem am abugün yapayım dedim önce ati ccc de denedim 25 mhz arttırdım gpu yu ekran siyah kaldı restart ettim bu sefer ram i arttırdım 20 mhz ekran siyah beyaz oldu . hd4770 overlcoking guide diye bi yazı var onu okudum rivatuneri gayet güzel kurdum kartı gördü her şey güzel fan ayarlarına geçtim fan hızını falanda ayarlayabiliyorum %100 yaptım ekran kartı 52 derece fırmark testi yaptım 7o dereceey kadar çıktı ama problem olmadı eh dedim şimdi oc yayım sadece 1 mhz ram i arttırdım 100 değil 1!!! ekran karardı gene restart ettim bu sefer gpu yu 1 mhz arttırdım gene siyah beyaz ekran.
    anlamadım bana takoz 4770 mi geldi yahu nasıl olur 1mhz bile oc olmaz 3dmark falan normal hızında gayet normal çalışıyor 11300 puan alıyorum artifact falan yok kart bozuk desem.
    işletim sistemi windows xp 64 bit
    çok daha beter bi şey oldu arkadaşlar hız azaltma deneyeyim dedim 100 er mhz düşürdüm ramle gpu yu güzelce düştü sonra default yapayım dedim yine siyah ekran:) restart ettim ramle gpu 100 hz az default yaptınmı siyah ekran öyle kaldık şimdi düşük hızlı kartla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 6 Mayıs 2009; 3:02:44 >

• Çok merak ediyordum bu kartı. İnceleme için çok teşekkürler. 4850 yi satıp 4770 mi alsam acaba
  • kart çok iyi hatta süper diyebilirm ama biryandan çok kötü elimizdeki kartlar biranda iannılmaz değer kaybetti 320tl ye aldığımız HD4850 resmen bitti. Ati fiyat dengelerini altüst etti bu performanstaki bir ekran kartını bu fiyata satıyorsan diğermodellerin fiyatında revizyona gitmesi lazım bence. yukarda Flee arkadaşın dediği gibi 4850yi satıp 4770mi alalım şimdi yazıkdeğilmi
  • ben bu karti anlamadim gercekten anlamadim?? gddr5 den dolayi mi 128 bitlik kart bu performansi veriyor?
  • Vatanda Sapphire 179 TL (Peşin Yada Wordkarta 5 Taksit), Gigabyte 219 TL Bu fiyat farkı neden olur ki anlayamadım?

Sapphire
    http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=38076

Gigabyte
    http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=38086

• arkadaşlar kartı almak istiyorum ama hiçbiyerde yok.
    vatanda bitmiş dediler bi arkadaş dün aldım diyo nasıl oluyo
  • Vatan stokta görünüyor
  • vatanın hangi mağzasında görünüyor acaba? ben aradım yok dediler
  • 4830 alıyodum bnde aynen almıyorum 4770 beklıyorm gelince hucum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: memx

ben bu karti anlamadim gercekten anlamadim?? gddr5 den dolayi mi 128 bitlik kart bu performansi veriyor?

bence 40 nanometrik teknolojiden dolayı veriyor bilmiyorum ama heralde öyle
  • Arkadaşlar merhaba,

Veri yolu genişliği tek vuruşta aktarılacak bilgi miktarını gösterir. Bellek hızı olarak belirtilen değerler 1 saniyede kaç vuruş olduğunu gösterir. Örneğin 3600Mhz bellek veri yolu hızına sahip bir kartta saniyede 3600 x 1000 defa veri aktarımı yapılacak demektir.

ATI HD4770'de bellek veri yolu genişliği düşük olduğu için 1 vuruşta aktarılan bilgi sayısı az fakat GDDR5 belleklerin yüksek hızı nedeniyle vuruş sayısı fazla. Bu yüzden bellek band genişliği konusunda sıkıntı yaşamadan yüksek performans verebiliyor.

Yani düşük bellek veri yolu genişliği belleklerin yüksek hızıyla dengelenmiş durumda.
  • bit değerine bakıp kart almak çok saçma zaten. 2900xt ona bakarsan 512 bit ama 4770 in yarı fps sini anca verir..4770 ramleri sayesinde açığı kapatıyor..fiyatının uygun olması maliyetin düşüklüğündendir eğer 256 bit olsaydı bu sefer bu fiyatlara olmayacaktı..
  • kartın 1gblık versiyonuda çıkarsa acayip satacaktır.

vmod yapmadan default voltajda ne kadar o.c olabildiğini görseydik daha iyi olurdu

inceleme için teşekkürler
  • Çok başarılı bir ürün. Tam bir F/P örneği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 6 Mayıs 2009; 20:40:29 >
  • Bu Vmod olayı MSDOS ta kendisinin biosunu ASUS TOP edition un biosuyla değişmekle mi oluyor yoksa
    kartın üzerinde oynama mı yapmak gerekiyor bilgisi olan var mı acaba
  • ATI'nin yeni 9550 si. onun kadar efsane olacakmı bakalım. "HD 4770 ile overclock çılgınlığı" başlığını bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 6 Mayıs 2009; 21:47:50 >
  • ati bu ekran kartıyla iyi ses getirdi
  • ATI görevini yapıp güzel bir f/p ürünü kullanıcılara sundu, sıra Nvidia'da ondan da dengi performans veren aynı fiyat seviyesinde kartlar bekliyorum. Hadi Nvidia sende yap güzel bir şey, yap ki 2. el dengi ürünlerin fiyatları insin çünkü yaza ekran kartı almayı düşünüyorum ha ha ha
  • haydi hayırlısı arkadaşlar kart piyasaya girdi fiyatıda çok gzl
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.