Şimdi Ara

ATI HD4770@1GHz video inceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
58.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: iorfa

Arkadaşlar dün hd4770 aldım overclcok pek sevmem am abugün yapayım dedim önce ati ccc de denedim 25 mhz arttırdım gpu yu ekran siyah kaldı restart ettim bu sefer ram i arttırdım 20 mhz ekran siyah beyaz oldu . hd4770 overlcoking guide diye bi yazı var onu okudum rivatuneri gayet güzel kurdum kartı gördü her şey güzel fan ayarlarına geçtim fan hızını falanda ayarlayabiliyorum %100 yaptım ekran kartı 52 derece fırmark testi yaptım 7o dereceey kadar çıktı ama problem olmadı eh dedim şimdi oc yayım sadece 1 mhz ram i arttırdım 100 değil 1!!! ekran karardı gene restart ettim bu sefer gpu yu 1 mhz arttırdım gene siyah beyaz ekran.
    anlamadım bana takoz 4770 mi geldi yahu nasıl olur 1mhz bile oc olmaz 3dmark falan normal hızında gayet normal çalışıyor 11300 puan alıyorum artifact falan yok kart bozuk desem.
    işletim sistemi windows xp 64 bit
    çok daha beter bi şey oldu arkadaşlar hız azaltma deneyeyim dedim 100 er mhz düşürdüm ramle gpu yu güzelce düştü sonra default yapayım dedim yine siyah ekran:) restart ettim ramle gpu 100 hz az default yaptınmı siyah ekran öyle kaldık şimdi düşük hızlı kartla

elini ver kolunu kaptır misali olmuş farklı bir bios çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 7 Mayıs 2009; 0:46:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: musandia

ATI görevini yapıp güzel bir f/p ürünü kullanıcılara sundu, sıra Nvidia'da ondan da dengi performans veren aynı fiyat seviyesinde kartlar bekliyorum. Hadi Nvidia sende yap güzel bir şey, yap ki 2. el dengi ürünlerin fiyatları insin çünkü yaza ekran kartı almayı düşünüyorum ha ha ha

bu kartın nvidia rakibi GTS250 zaten adamlar yaptı zaten daha ne bekliosun anlamadım??

atinin kendisi için yapacağı en önemli gelişme sürücü departmaını yenilmesi ve çok çok daha kaliteli,stabil,sorunsuz sürücüler piyasaya sürmesi ve aynı zamanda oyun firmalarıyla anlaşmalara gitmeleri olur...Zaten atinin kağıt üzerinde teknoloji verilerinin nvidiadan üstünlüğü ortada ama haticeye değil neticeye bakıo bu olaylar arkadaşlarım ki nvidia tek firma AMD-ATI hisselerini birleştirmiş daha büyük bir firma bu konuda amd-atinin daha çok para döküp kullanıcıyı memnun etmesi gerekir hem oyun firmaları ile(çift ve daha çok gpu deteği olsun en önemlisi sürücü desteği olsun oyunlara desteğ) anlaşmaya gidip bu yolsa ilerlemesi gerekir ama nedense ati hep ben f/p üretir satarım gerisini beni bağlamaz diye bi strateji ile ilerlediği için bu alana nvidia hakim oluyo hem sürücü hemde diğer yazılımsal desteklerde(cuda ve fizikde)sonuçta firmaları satın alamadıkça sana ne fizik nede cuda desteği verir bu program ve oyun firmalarına.. en basiti 1 ay içinde sega oyunlarına gelen fizik ve bazı mühendislik programlarına gelen cuda desteği olayın özünü açıklıyo ati artık f/p üretiyimde satıyım gerisi ben bağlamaz mantığını bırak ve adam akıllı bu yola kafa koy ve yazılım ve oyun şirketlerine yatırım yap gerek havok gerek oyun studiolarına AMD-ATI nin ekran kartı piyasasında yapacağı en önemli görev budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Stolas** -- 7 Mayıs 2009; 12:44:08 >

• Ati yüksek fiyatlı kartlarına biraz haksızlık yapmış, 4870i geçiyor ya olaya bak.
  • vaşşşş hacı desene bizim 4830 yalan oldu:D:D:D:D
  • ya adamlar 448 bit GDR3 kullanıyor tahta oturuyor sonra ati geliyor 128 bit gdr5 kulanıyor ve 256 bit ekran kartlarını gömüp geçiyor..Bu nasıl bişi ya..
    Şimdi bit mi öenmli gdr5 mi diye sorsan vereceğin her cevabın karşısında başka bi soru duruyor..
    Ben aticiyim...ve bu adamların politikasına bayılıyorum..Valla helal :)
    Bu ATİ nin şaha kalkmış atı olmuş baksanıza :)))
  • Arkadaşlar 4 gün önce yeni topladığım bilgisayara, Dx11 çıkacak diye f/p bir kart takarım daha sonra değiştirirm diye HD4770 taktırdım. Belkide hayatımda yaptığım en mantıklı seçim olmuş :D İnanılmaz bir kart. Her oyunu en yüksek ayarlda hiç takılmadan, kartın sıcaklığı 65 dereceyi geçmeden (Gigabyte'ın 4770'i) çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum. WoW oynayanlar bilirler, Dalaran'da bütün kartlar zorlanırken, ben Ultra ayarlarda, 1680x1050 çözünürlükte 30 fps alıyorum xD. Raid lerde ise 50'nin altına düşmüyor. Bir tek GTA 4 ü orta ayarların üzerine çıkartırsam yavaşlama oluyor. Onun dışında gerçekten mükemmel bir kart. Herkese tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla da şu an Vatan Bilgisayar'ın Topkapı şubesinde Gigabyte modeli bulunuyor.
  • @ sadohan ve tüm kullanıcılar

3d ağırlıklı uygulamalar kullanıyorum. PNY quadro Fx580 arıyorum fiyatı 500tl civarında ama şu an hiç bir yerde yok. Bildiğim kadarı ile Quadro ekran kartlarında CUDA teknolojisi var. Acaba diyorum HD 4770 de CUDa kullanıldı mı 3D Max ve AutoCAD altında nasıl bir performans sergiler? Fiyatıda çok uygun aradığım karta göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OdeN

@ sadohan ve tüm kullanıcılar

3d ağırlıklı uygulamalar kullanıyorum. PNY quadro Fx580 arıyorum fiyatı 500tl civarında ama şu an hiç bir yerde yok. Bildiğim kadarı ile Quadro ekran kartlarında CUDA teknolojisi var. Acaba diyorum HD 4770 de CUDa kullanıldı mı 3D Max ve AutoCAD altında nasıl bir performans sergiler? Fiyatıda çok uygun aradığım karta göre.

cuda sadece nvidia'da var orta düzey bir nvidia kartı alıp modlayarak grafik işlerinde kullanabilirsin
  • Bende bu iş üzerinde araştırma yaptım ama çok az bilgi sahibi olabildim. Atilerde Stream var Nvidialarda Cuda var.
  • arkadaslar uzun zamandır yokum... malum askerlık hizmetimi yapıyorum 80 günüm kaldı sonrasında hizmetinizdeyim...:)
  • benim 9600 gt var 256 bit bu ekran kartıyla değiştirsem gözle görülür bir fark görürmüyüm bu ekran kartı 128 bit
  • çok güzel bir inceleme olmuş
  • sefa bırak gözü gönül gözünle bile görürsün farkı
  • ne kartmis arkadas bi turlu stoklara girmiyorgirsede saniyede bitiyor:
  • ramlerini 3200 den 4000 e bile o.c. etseniz 55gb bant genişliğine dahi cıkamıyorsunuz 8800gt gibi yaklaşık 2-3 senelik eski ama 256bit bi kart dahi 1850mhz de eşdeğer bant genişiliğine ulaşabiliyordu , kart 128 bit testlerde o.c. potansiye yüksek ama 256bit kartların verdiği o.c. verimini veremiyor ayrıca diğer 256bit kartlarında o.c. olduğunu dikkatten kacıyor

birde genelde alıcılar 170tl ye mevcut biyerde görünce heryerden burakama alabiliceğini düşündü bu kartı ama şuanda baktım stokta olan fiyatlar iç acıcı değil nakitte 200milyon üzerinde üstelik 20-25gün içinde ötv indirimi de biticek mevcut herfiyat anında artıcaktır hepsi biyana ati dx11 ide sene sonuna erteledi yani yakında yeni bi kartta cıkmarmıyacağı için bi indirimde kısa zamanda gelmiyecektir

kart alıcaklar upgrade tercih edecekler hızlı davranmalı
  • arkadaslar bu hd4770 kart 750-3200 mhzde yapılan test fabrika cıkıslı yanı o.c siz test edilmis degilmi birde kart almayı dusunuyorum alacagim karta o.c yapmayacagım 4770 mi yoksa 4830 mu alayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavador

ramlerini 3200 den 4000 e bile o.c. etseniz 55gb bant genişliğine dahi cıkamıyorsunuz 8800gt gibi yaklaşık 2-3 senelik eski ama 256bit bi kart dahi 1850mhz de eşdeğer bant genişiliğine ulaşabiliyordu , kart 128 bit testlerde o.c. potansiye yüksek ama 256bit kartların verdiği o.c. verimini veremiyor ayrıca diğer 256bit kartlarında o.c. olduğunu dikkatten kacıyor

birde genelde alıcılar 170tl ye mevcut biyerde görünce heryerden burakama alabiliceğini düşündü bu kartı ama şuanda baktım stokta olan fiyatlar iç acıcı değil nakitte 200milyon üzerinde üstelik 20-25gün içinde ötv indirimi de biticek mevcut herfiyat anında artıcaktır hepsi biyana ati dx11 ide sene sonuna erteledi yani yakında yeni bi kartta cıkmarmıyacağı için bi indirimde kısa zamanda gelmiyecektir

ramleri 4000 e o.c. edersek ; 4000 mhz x 16 byte = 64 gb/s ediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: meshutx

quote:

Orjinalden alıntı: cavador

ramlerini 3200 den 4000 e bile o.c. etseniz 55gb bant genişliğine dahi cıkamıyorsunuz 8800gt gibi yaklaşık 2-3 senelik eski ama 256bit bi kart dahi 1850mhz de eşdeğer bant genişiliğine ulaşabiliyordu , kart 128 bit testlerde o.c. potansiye yüksek ama 256bit kartların verdiği o.c. verimini veremiyor ayrıca diğer 256bit kartlarında o.c. olduğunu dikkatten kacıyor

ramleri 4000 e o.c. edersek ; 4000 mhz x 16 byte = 64 gb/s ediyor.

ya hsp larınız tutmuyor yada vericeğim SS grafik yanlış enson sürüm gpu-z

1000 - 4000 deki hali4770 ramleri bu durumda dahi 54.4gb/s

buda 1850 mhz deki (64.4) 8800gt ile 4000mhz (54.4) 4770 ram mukayesesi , 8800gt 256 bit olduğu için ram bandwith i aşırı derecede iyi gördüm SS de

• @cavador benim hesabım Speed-Step'in verdiği bu bilgiye dayanıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar merhaba,

Veri yolu genişliği tek vuruşta aktarılacak bilgi miktarını gösterir. Bellek hızı olarak belirtilen değerler 1 saniyede kaç vuruş olduğunu gösterir. Örneğin 3600Mhz bellek veri yolu hızına sahip bir kartta saniyede 3600 x 1000 defa veri aktarımı yapılacak demektir.

ATI HD4770'de bellek veri yolu genişliği düşük olduğu için 1 vuruşta aktarılan bilgi sayısı az fakat GDDR5 belleklerin yüksek hızı nedeniyle vuruş sayısı fazla. Bu yüzden bellek band genişliği konusunda sıkıntı yaşamadan yüksek performans verebiliyor.

Yani düşük bellek veri yolu genişliği belleklerin yüksek hızıyla dengelenmiş durumda.

Verdiğin GPU-Z görüntülerinde 4770'e ait bandwith overclocksuz değerden hesaplanmış görünüyor yani 850 den, hal böyle olunca 54,4 GB/s çıkması normal. Ama 8800 GT hesaplanması gereken değerden hesaplanmış yani 975'ten. GPU-Z bu konuda yanlış yerden hesaplamış gibi geldi bana. Yada sorun GPU-Z'de değil bende

• @meshutx

bu arada ss leri ben almadım ama son gpuz kullanmış uğraşan bu arada

4770 i voltaj modlar bioslar atıp , 3200 den 4000e cıkardığınızda 800mhz lik aşırı mhz artışla her uygulamada full stabil sağlansa bile , bant genişiliği aslında 10gb/sn dahi artamıyor cünkü kart 128bit

oysa 256bit olan 4830 oc ettiğinizde 900den 1140 cıkardığınızda 57gb/sn olan bant genişiliği 73gb/sn ye ulaşıyor ki bu değerinde üzerinde kullananlarda mevcut

4770 hızaşırtmalı testlerinde 2 kart fabrikasyon halde iken aralarında 1-2gb bant genişliği varken 2 sindede hız aşırttığınızda 256bitten ötürü 4830 bu farkı 10gb e kadar fark acıyor aslında ve hiçbi testte bu pek bahsedilmiyor aslında hakda veriyorum cünkü önceki maliyetli kartın verimi değil yeni yerine üretilen ucuza mal edilebilen kartın hızaşırtma verimi pazarlama stratejileri gereği gösterilmeli

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.