Şimdi Ara

ATI HD4770@1GHz video inceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
58.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bugün bostancı vatandan 179 liraya aldım internette stokta gördüm dün yoktu,, gittim siparişi verdim çocuk 10 dakka aradı bulamadı kartı sonra dolapta buldu biri ayırtmş heralde bir heyecanla sonra almamış yeniden stoka koymuşlar 1 adet aldım. gelecekmi diye sordum belli değil dediler ama internet stokunu takip edin var yazıyorsa oluyor.
  • ATİ ilk defa 2600 pro dan sonra ucuz maliyetli yüksek performans sağlayan bir kart çıkarmış tebrikler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hacı_yatmaz

ATİ ilk defa 2600 pro dan sonra ucuz maliyetli yüksek performans sağlayan bir kart çıkarmış tebrikler.

HD 4830'u unuttun herhalde
  • ''X Files'' 04.05.2009 Saat: 18:34 bu kulanıcın yazısıdır !!!

Neyse dediğiniz gibi olsun ama bu mesajı kendim için not aldım. Zamanı gelince çıkartıp göstereceğim.

AMD & ATI daha doğrusu ATI, özellikle diğer firmalar ve teknolojiler ile doğru bir şekilde iletişim kurmasını beceremiyor. Kartları evet cidden iyi ancak kartların gücünü aslında GPU sunun ürettiği gücünü doğru yansıtamıyor.

RV870 GT300 gibi DX11 destekli ve 40nm gibi yenilikler içeriyor evet. Zaten GDDR5 kullanıyordu, yani bakarsanız ortak olarak bir çok konuda Gpu ların hızlarının artması, Shader ünitelerinin artması belki Die sizeların daha düşük olması gibi birçok konu neredeyse aynı.

Nvidia nın farklı olarak koyduğu birkaç şey daha var. bunu AMD & ATI ya anlamak istemiyor veya pazarlama argümanı olarak konuyu farklı yerlere çekmek istiyor ama mesela Intel farkında. SIMD den GT300 ler MIMD olarak veya tam olarak MIMD olmasa da MIMD gibi davranabilen SIMD ler üzerine çekiyor. Bunun nedeni de GPGPU.

CUDA hem teknolojik olarak hemde getiri olarak aslında temel noktada bugün son kullanıcılar için çok şey ifade etmiyor. Hatta bundan aslında birkaç ay öncesine kadar neredeyse hiçbir şey ifade etmiyordu. Şimdi encode işlemler için kullanılmaya başlandı ki bu artatak. PhysX deseniz ona keza.

ATI nin bu alanda Nvidia ile teknolojik olarak yarışabileceği herhangi bir argümanı yok veya var henüz kimse bilmiyor. Workstation pazarında lider. Kaldı ki profosyenel kartların dışında Tesla ile Cuda için güç üretiyor. Yani pazarı domine eden bir çok ürünü var. Tegra ve ION da cabası. Tegra dan gördüğü ilgiyi henüz ION da görmüş değil ama ATOM a oranla daha iyi bir pazar bekliyor çünkü millet mobil dünyada cidden Nvidia nın sunduğu çözümleri vaad eden veya günümüzde sunan herhangi bir çözümü sunabilecek yakın gelecekte bir ışık gözükmüyor.

Ben hep yazarken Nvidia nın bazı pazarları domine ettiğini söylerken zevk almıyorum. Hep dile getirdim. Ama konu her seferinde o iyidir bu iyidir diye kavgaya dönüyor. Birden fazla pazarı domine ederse yarın tek kalacak Nvidia. ATI de S3 gibi kalsın istemiyorum. Bilakis daha çok GPU üreticisi olsun da yarış hakikaten kızışıp ciddi manada daha ucuz ürün alalım derdindeyim.

Düşünün, workstation pazarında Quardro lar 3 bin 4 bin Usd gibi fiyatlar çok alışık olduğumuz rakamlar haline gelmiş. Neden bu ekran kartının oyunculara sunduğu çözümler için böyle değil ? Çünkü ATI nin karşısında Nvidia, Nvidia nın karşısında ATI var ve pazarı az çok dengeliyorlar.

Sırf birkaç spesifik iyileştirme yaptı diye bu gerçekleri görmezden gelemeyiz. Şunu düşünmek lazım, ATI 2 veya 3 yeni nesil kart çıkartıyor da Nvidia karşılığında hala 3 senelik GPU ları revize edip çıkartıyor. buda 8800 serisinin gerçekten efsane bir GPU olduğunu gösteriyor. Aynı hataları ATI RV870 veya bir sonraki GPU ile yapmasın diye, efendim PhsyX, Cuda, driver oyun yapımcuları ile işbirliği yapsın gibi söylemlerle insanları aydınlatmaya çalışıyoruz.

ATI yi biraz dövmek lazım yani övelim de eksik yanlarını da dövelim ki yarın karşımızda tekel konumunda yine Nvidia yı görmeyelim. yoksa çok pişman oluruz hep beraber...

BU YAZININ USTUNE SOLENICEK COK BİR SEY OLMASA GEREK

• Son 4 yildir ekran karti upgrade aklimda var, 2 sene evel 9600 gt, son bir senedirde 9800 gt ile 4350 almayi dusunup,40 nm haberleri ciktigindan beri hep erteliodum.Iyikide oyle yapmisim :) Bekleyis sona erdi, hem az guc tuketen, inanilmaz overclok degerleri olan,uygun fiyatli super bir kart, onumuzdeki haftay kesinlikle alicam.
  • Mesut bey, kartın oc kapasitesine ultra yüksek demişsiniz ama; 1ghz yüksek gibi gelebilir fakat yüzde olarak baktığımızda %33 oc olmuş üstelik vmod ile, kendimden örnek veriyim 9800gt amp ler deft. 1.1v ile geliyor ve modsuz %33 oc oluyorlar.Burada yanlış anlaşılmasın 4770 i kötülediğim falan yok ama öyle abartılacak seviyede oc kapasitesine sahip değil.
  • ATI'nin küçük canavarı
    NVIDIA bu hamleye karşılık veremezse kahrından ölür her halde

orta seviye kullanıcısı olarak benim de
    muhtemelen 5xxx serisi ile birlikte ekran kartı upgrade yapmam gerekecek
  • İnceleme için sağolun. Benim merak ettiğim 4830 mu 4770 mi daha gürültülü çalışır.
  • Arkadaşlar bu kartı nerde bulabilirim teknofiyatta yazan yerlerden başka yokmu? Mümkünse hsbc ye taksit yapan yer lazım.
  • Beyler 4000mhz hızına modsuz mu çıkıyor? Yani ben herhangi bir marka 4770 alıp 4000 e çıkabilirmiyim yoksa illa ki vmod mu yapmak gerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadohan

''X Files'' 04.05.2009 Saat: 18:34 bu kulanıcın yazısıdır !!!

Neyse dediğiniz gibi olsun ama bu mesajı kendim için not aldım. Zamanı gelince çıkartıp göstereceğim.

AMD & ATI daha doğrusu ATI, özellikle diğer firmalar ve teknolojiler ile doğru bir şekilde iletişim kurmasını beceremiyor. Kartları evet cidden iyi ancak kartların gücünü aslında GPU sunun ürettiği gücünü doğru yansıtamıyor.

RV870 GT300 gibi DX11 destekli ve 40nm gibi yenilikler içeriyor evet. Zaten GDDR5 kullanıyordu, yani bakarsanız ortak olarak bir çok konuda Gpu ların hızlarının artması, Shader ünitelerinin artması belki Die sizeların daha düşük olması gibi birçok konu neredeyse aynı.

Nvidia nın farklı olarak koyduğu birkaç şey daha var. bunu AMD & ATI ya anlamak istemiyor veya pazarlama argümanı olarak konuyu farklı yerlere çekmek istiyor ama mesela Intel farkında. SIMD den GT300 ler MIMD olarak veya tam olarak MIMD olmasa da MIMD gibi davranabilen SIMD ler üzerine çekiyor. Bunun nedeni de GPGPU.

CUDA hem teknolojik olarak hemde getiri olarak aslında temel noktada bugün son kullanıcılar için çok şey ifade etmiyor. Hatta bundan aslında birkaç ay öncesine kadar neredeyse hiçbir şey ifade etmiyordu. Şimdi encode işlemler için kullanılmaya başlandı ki bu artatak. PhysX deseniz ona keza.

ATI nin bu alanda Nvidia ile teknolojik olarak yarışabileceği herhangi bir argümanı yok veya var henüz kimse bilmiyor. Workstation pazarında lider. Kaldı ki profosyenel kartların dışında Tesla ile Cuda için güç üretiyor. Yani pazarı domine eden bir çok ürünü var. Tegra ve ION da cabası. Tegra dan gördüğü ilgiyi henüz ION da görmüş değil ama ATOM a oranla daha iyi bir pazar bekliyor çünkü millet mobil dünyada cidden Nvidia nın sunduğu çözümleri vaad eden veya günümüzde sunan herhangi bir çözümü sunabilecek yakın gelecekte bir ışık gözükmüyor.

Ben hep yazarken Nvidia nın bazı pazarları domine ettiğini söylerken zevk almıyorum. Hep dile getirdim. Ama konu her seferinde o iyidir bu iyidir diye kavgaya dönüyor. Birden fazla pazarı domine ederse yarın tek kalacak Nvidia. ATI de S3 gibi kalsın istemiyorum. Bilakis daha çok GPU üreticisi olsun da yarış hakikaten kızışıp ciddi manada daha ucuz ürün alalım derdindeyim.

Düşünün, workstation pazarında Quardro lar 3 bin 4 bin Usd gibi fiyatlar çok alışık olduğumuz rakamlar haline gelmiş. Neden bu ekran kartının oyunculara sunduğu çözümler için böyle değil ? Çünkü ATI nin karşısında Nvidia, Nvidia nın karşısında ATI var ve pazarı az çok dengeliyorlar.

Sırf birkaç spesifik iyileştirme yaptı diye bu gerçekleri görmezden gelemeyiz. Şunu düşünmek lazım, ATI 2 veya 3 yeni nesil kart çıkartıyor da Nvidia karşılığında hala 3 senelik GPU ları revize edip çıkartıyor. buda 8800 serisinin gerçekten efsane bir GPU olduğunu gösteriyor. Aynı hataları ATI RV870 veya bir sonraki GPU ile yapmasın diye, efendim PhsyX, Cuda, driver oyun yapımcuları ile işbirliği yapsın gibi söylemlerle insanları aydınlatmaya çalışıyoruz.

ATI yi biraz dövmek lazım yani övelim de eksik yanlarını da dövelim ki yarın karşımızda tekel konumunda yine Nvidia yı görmeyelim. yoksa çok pişman oluruz hep beraber...

BU YAZININ USTUNE SOLENICEK COK BİR SEY OLMASA GEREK

• Bu incelemeden ewl, 128 bit olayina kafayi takanlar, kart 256 bitliklere toz yutturduktan sonra kaybolmus ortaliktan :)

Gerci kimisini hala ikna etmek imkansiz..Turk halkinin klasik ozelligidir,1.6 Golf Gt nin, eski bir cok 2.0 motorlu arabaya toz attirmasinida anliyamaz bu kitle ornegin:)
  • maşşallah 106 gti gibi kart. tüm ağabeylerini geçiyor :)
  • arkadaşlar gta 4 ü bu kartla medium oynayabilirmiyim oc suz? ona göre alacağım testlerde gta 4 göremedim

3dmark06 testi yaptım pek yüksek çıkmadı

1116 puan

birde test yaparken arada bir ekran kartının fanı sanki maksimuma çıkıyor 2-3 saniye sonra düşüyor overclock yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iorfa -- 5 Mayıs 2009; 0:40:50 >
  • far cry neye guldun acaba ck merak ettım ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadohan

Nvidia şimdiye kadar Cuda'ya çok önem verdi ve bunun semerelerini almak istiyor MIMD teknolojiside yeterince başarılı olabilirse gt300'ler gerçekten devrim yaratıcak gpu'lar olabilir bende en çok bunu merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Mayıs 2009; 11:26:00 >

• Bana acil bir yorum lütfen !
    Daha dün gece sapphire 4830 siparişini geçtim. 185 TL / 10 taksite. Hala tedarik aşamasında. Dermisiniz ki 4770 al ? Hemen siparişi iptalini geçeceğim.

Sistemim de uçuk değil giriş seviyesi.
    İntel e5200
    Gigabyte ep43 D3SL
    2 gb ddr2 800 mhz kingston

çOOOK FARK Var diyen var mı 4770 alıyorum Acil
  • düşünme bile hemen al 4770i
  • Şok gelişme !
    Arkadaşlar 1 saat önce izmir de 3 adet kalmıştı sadece. Telefonla sipariş vereyim dedim onlarda bitmiş 1 saatte.
    Hd4830 siparişimi iptal ettim. İyi etmiş miyim ? 1 hafta içinde gelecek dedi vatan ürün için. bende beklemeye değer dedim 4770 için. Hem 4830 185 liraydı 4770 ise 179 İyi mi etmişim içim rahatladı şimdi 1 hafta beklicez parçalar yolda
  • http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=38076

bende şimdi dikat ettim..VAtan dan beklenmiycek performans sergiliyor.

ben 23" lik bir sistem toplamk istiyorum aklımda bu kartdan başka bir seçenek yok,
    büyük ekranlar için illa 1gb bellek mi lazım,ideal performans için..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.