Şimdi Ara

Ati hd4870 sahiplerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar oncelikler foruma yakın zamanda uye oldum ve bende elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum post kastığımı duşunmeyin lutfen :)
    oncelikler yaklaşık 2 hafta once yeni sistemimi aldım sistem imzamdaki gibidir
    ama bir sorun cıktı oyun oynarken sistemim kitlenmeye başladı
    1.power yetersiz dediler power aldık
    2.poweri beğenmediler highpower 1200 de denedik aynı
    3.driver 8.6 ,8.7ve 8.8 i denedim sorun aynı
    4.kart sıcaklıyordur dediler sıcaklık derecelerini verdim gayet normal boştayken 44derece yuk altında maksimum 66 yı gordum
    5.ramlar bozuk dediler 3 tane farklı markanın ramlerini denedik sorun aynı
    6.o/c warmı dediler tabiki o da yok su an
    7.format at dediler vista yukledik aynı xp yukledik aynı
    8.oyun bozuktur dediler(world of warcraft,r6 las vegas,stalker,crysis....)hepsidemi bozuk dedik
    9.hdd bozuktur dedileri oda değil :D

artık canım iyice sıkılmaya başladı araştırdığım forumlarda birkaç şeye rastladım sapphire hd4870 leri topluyor vsvs gibisinden
    ama boyle bişeyede inanasım gelmedi

neyse herkesten istediğim eğer sizde bir 4870 kullanıcısı ve bendeki gibi hatalar alıp reset atmak istiyorsanız bu başllık altınca toplanıp bir cozum arayalım

saygılarımla...

• kardeş sorun ccc sorunum nedir daha açıklayıcı olursan yardımcı olabilrz bende 4870 kullanıcısıyım 8.9 yükledim sorunsuz devam ediyorum
  • ya aslında sorun bu 4870 kullanıcılarının coğunda var
    ben karttan kaynaklandığını duşunuyorum
    driver olarak bir sorun yok
    3 4 kere format çekip değişik driverları kurduk ama ne yazıkki oyun oynarken ekrandaki pikseller once iç içe giriyor ses tekrarlarnıyor sonra ekran oylece kalıyor yada siyah oluyor reset atmak zorunda kalıyorsun
  • ekran kartını geri verip başka bir marka alın.eğer driverları denediyseniz ki denemişiniz sorun kartta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksnake03

ekran kartını geri verip başka bir marka alın.eğer driverları denediyseniz ki denemişiniz sorun kartta.

:D:D:D:D
    kusuruma bakma cidden sinirlerim bozuldu 2 haftadır ama onuda denedik:D his markadada aynı sorun oldu
    http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=98860
    tum dunyada bu sorun war :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayer177

quote:

ekran kartını geri verip başka bir marka alın.eğer driverları denediyseniz ki denemişiniz sorun kartta.

kusuruma bakma cidden sinirlerim bozuldu 2 haftadır ama onuda denedik:D his markadada aynı sorun oldu

öncelikle adınıza üzüldüm.
    başka bir kart daha alıp deneyin.yada kartı götürüp arkadaşınızda denemenizi öneririm.

• zaten bu gidişle birde gigabyte ın deneyeceğim yada gidip paraya biraz daha kıyıp gtx280 alacağım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

zaten bu gidişle birde gigabyte ın deneyeceğim yada gidip paraya biraz daha kıyıp gtx280 alacağım :D

Selam
    butür problemler çok sıkıcı ,adına üzüldüm.
    Kartın üzerindeki biosun fabrika tasarımla aynı bios olup olmadığını bi kontrol edermisin. Eğer karttan kaynaklanıyorsa Biosta problem olabilir
  • şu an birebir aynıdır
  • quote:

quote:

Forumu inceledim. Ziher adlı bir kullanıcı sorunun saat hızlarından kaynaklandığını belirtmiş. Şöyle ki; Ati Power Play'deki bir sorun yüzünden oyun içinde GPU saat hızının 2D - 3D olarak sürekli değiştiğini gözlemlemiş.

Orjinal Metin:
    quote:

Found it, after two days of testing not a single freeze. It's #$%&! powerplay causing stutters and lockups because it switches every few seconds from 2d to 3d mode in less demanding 3D apps. Look at GPU Core clock graph when running Google Earth.
    ATI please fix this...

/>

That explains why it didn't crash in Crysis or other GPU intensive games.

Try "disabling" powerplay in same yourprofile.xml that we have to edit for fan fix. It's at beginning of file, for Sapphire card just change

Feature name="CoreClockTarget_0"
    Property name="Want_0" value="50000"
    Property name="Want_1" value="50000"
    Property name="Want_2" value="75000"

to:

Property name="Want_0" value="75000"
    Property name="Want_1" value="75000"

Unlike fan fix that stays after reboot, you need to select your profile after each Win startup usually TWICE so check with latest GPU-Z that it works, it should read 750 Mhz Core clock when idle at desktop. Also you can create another profile with normal speeds for 2D and use it while not gaming.

Or configure newest Rivatuner to do it all automatically.

If that doesn't help then it must be your PSU for sure

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Eylül 2008; 17:30:21 >

• Çözümü deneyip sonucu paylaşırsanız sevinirim. Sonuçta böyle bir problem mevcutsa ve bu şekilde çözülebiliyorsa, ATI fix çıkarana kadar birçok kişinin işine yarayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

quote:

Forumu inceledim. Ziher adlı bir kullanıcı sorunun saat hızlarından kaynaklandığını belirtmiş. Şöyle ki; Ati Power Play'deki bir sorun yüzünden oyun içinde GPU saat hızının 2D - 3D olarak sürekli değiştiğini gözlemlemiş.

Orjinal Metin:
    quote:

Found it, after two days of testing not a single freeze. It's #$%&! powerplay causing stutters and lockups because it switches every few seconds from 2d to 3d mode in less demanding 3D apps. Look at GPU Core clock graph when running Google Earth.
    ATI please fix this...

/>

That explains why it didn't crash in Crysis or other GPU intensive games.

Try "disabling" powerplay in same yourprofile.xml that we have to edit for fan fix. It's at beginning of file, for Sapphire card just change

to:

Unlike fan fix that stays after reboot, you need to select your profile after each Win startup usually TWICE so check with latest GPU-Z that it works, it should read 750 Mhz Core clock when idle at desktop. Also you can create another profile with normal speeds for 2D and use it while not gaming.

Or configure newest Rivatuner to do it all automatically.

If that doesn't help then it must be your PSU for sure

evet bu yontemi test etmedim en yakın zamanda test edeceğim
    bu arada araştırdığın içn çok teşekkur ederim
    saygılarımla...

• Rica ederim Umarım işine yarar
  • ya ben bu yöntemi anlamadım...nasıl yapılıo...orda ben yöntem felan göremedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogkasa

ya ben bu yöntemi anlamadım...nasıl yapılıo...orda ben yöntem felan göremedim..

CCC profilini editleyerek bu değerleri,
    quote:

bu şekilde değiştiriyorsun
    quote:

Property name="Want_2" value="75000

Yani Power Play (2D) deki 500mhzlik frekansı 750mhz'e çıkarmış oluyorsun Yalnız kart sıcaklığına göre fan hızını ayarlamayı da unutmamak gerek, sonuçta frekans arttırıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Eylül 2008; 17:33:18 >

• atidir neyapsa yeridir ... allah kolaylık versin nediyelim denemediğiniz şey kalmamış
  • oyun oynarken rivatuner ile 3d hızını sürekli takip ederim, ancak oyun içinde, yani 3d konumunda GPU saat hızı 3D 750mhz den 2D 500mhz ye düştüğüne hiç rastlamadım rivaturner saat hızlarını 1 sn aralıkla kaydediyor 750 mhz altına düşse rivatuner grafikten mutlaka belli olur, veyahut oyun oynarken ani fps düşüşü olur, 250 mhz az değil belli eder mutlaka.

bence kartınıza başka bios yükleyip durumu gözleyin, bende sadece aşırı overclok varsa vpu hatası veriyor, 850/1150 üstünde. farklı soğutma kullanıyorum ve sürekli hız aştırma yaparım. ama sistem reset atma olayı yaşamadım.

herşeyi denemişsiniz ram psu vs düzelmemiş gerçekten üzücü ve bir okaarda sinir bozucu bir durum. aklıma gelen başka seçenek şu acaba anakart kasanın biyerinden şasemi alıyor?

sistemi tamamen kasadan söküp boş bir masa üstünde bileşenleri takıp deneme imaknınız varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 24 Eylül 2008; 17:43:45 >

• quote:

selamlar arkadaşlar oncelikler foruma yakın zamanda uye oldum ve bende elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum post kastığımı duşunmeyin lutfen :)
    oncelikler yaklaşık 2 hafta once yeni sistemimi aldım sistem imzamdaki gibidir
    ama bir sorun cıktı oyun oynarken sistemim kitlenmeye başladı
    1.power yetersiz dediler power aldık
    2.poweri beğenmediler highpower 1200 de denedik aynı
    3.driver 8.6 ,8.7ve 8.8 i denedim sorun aynı
    4.kart sıcaklıyordur dediler sıcaklık derecelerini verdim gayet normal boştayken 44derece yuk altında maksimum 66 yı gordum
    5.ramlar bozuk dediler 3 tane farklı markanın ramlerini denedik sorun aynı
    6.o/c warmı dediler tabiki o da yok su an
    7.format at dediler vista yukledik aynı xp yukledik aynı
    8.oyun bozuktur dediler(world of warcraft,r6 las vegas,stalker,crysis....)hepsidemi bozuk dedik
    9.hdd bozuktur dedileri oda değil :D

artık canım iyice sıkılmaya başladı araştırdığım forumlarda birkaç şeye rastladım sapphire hd4870 leri topluyor vsvs gibisinden
    ama boyle bişeyede inanasım gelmedi

neyse herkesten istediğim eğer sizde bir 4870 kullanıcısı ve bendeki gibi hatalar alıp reset atmak istiyorsanız bu başllık altınca toplanıp bir cozum arayalım

saygılarımla...

Ben ce kartı garantiye yolla,o kart bozuktur büyük ihtimalle.Biz hiç sorun yok,markasıda farkmaz bence çünkü referans tasarım hepsi

• Elimden geldiğince yöntemi açıklamaya çalıştım. Sorun yaşayanlar fikir vermesi açısından inceleyebilirler...

http://forum.donanimhaber.com/m_26680332/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.