şimdi arkadaşlar hep konuşulan 7600gt mi olsun 6800gs mi olsun 1800xtx filan fişmekan... yeni bi sistem gerektiği için bunları nerdeyse ezberledim.. benim takıldığım nokta markaların bu gpular üzerinde ki etkisi. öncelikle mesela 7800gt modelinde bi gpu büttün markalarda aynı ve nvidia tarafından üretiliyor değil mi peki neden markalar arasında bazen büyük fiyat farkları oluyor?? örneğin neden 256MB Extreme AX850 XT (PCI-E) Ekran Kartı 411 $ iken, 256MB ATI Radeon X850 XT (PCI-E) Vivo Ekran Kartı 199 $??? sadece bu kart için konuşmuyorum....
aynı gpu'ya neden farklı fiyatlar ödüyoruz onu merak ediyorum kısaca.
1) Bazı markalar kutu içeriğini daha zengin tutarken bazıları 1-2 parça koyup satıyorlar... 2) Bazı markalar DDR3 RAm kullanıyor bazıları DDR2 koyuyorlar bu üreticiye kalmış... 3) Kimisi dandik malzeme kullanıyor kimisi kaliteye önem veriyor 4) Bir de Sapphire ve Leadtek gibi çok gelişmiş firmalar fiyat liderliği ve uzmanlaşma sayesinde aynı parçayı daha ucuza üretebiliyor...
bu şekilde düşünürsen kaliteden ödün verirsin bir aynı seride bir ati ve nvidia yan yana koyulamaz. ati nin hem cgpu kaliteli hemde bit ve ram yönünden zengin.tabi şimdi çift çekirdek ekran kartlarıyla boy gösterio piyada.. bunlar kolay işler diil. kime sorsan ati der ve 20-30 dolar da fazla verir :: ben de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme