Şimdi Ara

Ati performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ati 2600 hd ekran kartı kullanıcısıyım ancak herhangi bir uygulama başlattığım zaman ilk başta herşey güzel giderken ilerleyen zamanlarda cciddi performans düşüklüğü oluşuyor keza oyun oynarken en düşük çözünürlükte bile ekranda donmalar aşırı takılmalar başlıyor.
    Ati kullanan arkadaşımdan aldığım bilgilere göre bu performans sorunu atinin yükselen grafik değerlerine göre yüksek voltaj istemesinden yada ekran kartının fazla ısınmasından olabilirmiş. Bu konu hakkında bir mantık yürütemedim.

Power Supply 400 watt
    İşlemcim amd 2.5+
    Ram 1.5 gb ddr 400
    Anakartım gigabyte ga-xxx serisi

Sorun hakkında bilgisi olanlardan yorum bekliyorum.
    Saygılarla.

• öncelikle bir kaç driver dene bence..

sonrada bir programla sıcaklık değerlerini ölç bakalım .. kart da yada işlmeci oc varmı onuda yzarsan iyi olur
  • Driver ekrankartının cdsinden başka driver kurmadım. Ekran kartı Sapphire Ati 2600 hd agp.
    OC ayarı olarak sadece kendi belirlediği ayarları kullanıyor. İşlemcide de hiçbir overclock ayarı yok.
    CPU sıcaklığı hiç bir uygulama yokken 49-51 derece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sengel

Driver ekrankartının cdsinden başka driver kurmadım. Ekran kartı Sapphire Ati 2600 hd agp.
    OC ayarı olarak sadece kendi belirlediği ayarları kullanıyor. İşlemcide de hiçbir overclock ayarı yok.
    CPU sıcaklığı hiç bir uygulama yokken 49-51 derece.

en son direverlardan dene bir iki tane sorunun çözülebilir.. sonra kartı default ayarlarına geri döndürüp dene.. birde kartın sıcaklığını ölçmelisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Mayıs 2008; 14:58:17 >
  • CpU yazmısım pardon o ekran kartı olacaktı :)
    Ekrankartının saat ayarları
    GPU saati 600
    Bellek saati 500 sıcaklık 50-60 derece
    Aynı sorun devam ediyor.
    GPU saati 650 ve ekrankartı sıcaklığı 98 derece!
    Bellek saati 540 kendi uygun ayarları yine aynı durum geçerli. Ve bir şey daha eski ekran kartım 6600gt kullanırken 512mb ramle hiç bir ayar yapmadığım halde böyle bir preformans düşüklüğü ile karşılaşmamıştım. gerçekten tam bir hayal kırıklığı oldu ati benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengel -- 26 Mayıs 2008; 15:04:50 >
  • quote:

CpU yazmısım pardon o ekran kartı olacaktı :)
    GPU saati 600
    Aynı sorun devam ediyor.
    Bellek saati 540 kendi uygun ayarları yine aynı durum geçerli. Ve bir şey daha eski ekran kartım 6600gt kullanırken 512mb ramle hiç bir ayar yapmadığım halde böyle bir preformans düşüklüğü ile karşılaşmamıştım. gerçekten tam bir hayal kırıklığı oldu ati benim için.

kartın sıcaklığı boşta mı 98 derece eğer öyleyse fazladn da fazla bende oyunlarda 80 derece furmakta kastırınca 100 derece oluyo uykularım kaçtı bir hafta hocam ayrıca işlemcinede bi bak istersen ısınıpta o da bi şeyler yapıyo olabilir
  • ev
    quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

quote:

CpU yazmısım pardon o ekran kartı olacaktı :)
    GPU saati 600
    Aynı sorun devam ediyor.

kartın sıcaklığı boşta mı 98 derece eğer öyleyse fazladn da fazla bende oyunlarda 80 derece furmakta kastırınca 100 derece oluyo uykularım kaçtı bir hafta hocam ayrıca işlemcinede bi bak istersen ısınıpta o da bi şeyler yapıyo olabilir

evet sadece forum sayfası açık ve başka hiçbir uygulama yok suan 101 derece

• sorun ısınma hocam ya ekran kartının fanını iyice bi temizle sökbilirsen macun sür olmadı fanı değiştir
  • 98 derecemi altında odun tutuşturdun sanırım.. :)

şaka bir yana o kartın soğutması iflas etmiş büyük ihtimal oc li olsa bile okadar yapmaması lazım..
    yakın çözüm olarak harici bir fan yada soğutma macunu al.. tabi bu sıcaklıklar kart a kalıcı zarar vermişte olbilir
    yannız sen ginede yeni bir dirver dene bence ve oc falan yapma default a al yakarsın kartı bu gidişle yoksa

not : neyle ölçtün birde "everest" programıyla dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Mayıs 2008; 17:10:05 >
  • arkadaşım bendede aynı kart var benimki boştayken 38*c ile 47*c arasııında değişiyor
    oyun oynarken hiç bir şekilde kasma olmuyor ama oyunun ara video larında kasım kasım kasılıyo bende anlamadım

senin kasma porblemi büyük ihtimalle ısıdan kaynaklanıyor soğutucuyu temizle veya değiştir aynı olay devam ederse pc yi havadar bir yerde kullan(yani arkası kapalı olmasın) oda olmadı format çek pc ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı_yatmaz -- 26 Mayıs 2008; 17:14:31 >
  • Ati HD 2000 agp serisinin driver sorunu var diye biliyorum.DH de bu sorunu gidermek için bir topic vardı sanırsam
  • Ne yaptıysam boş.
    Driver sorununu ccc 8.5 kurdum
    Kartı kompressörle Temizledim
    Format çaktım
    Banamısın demedi... :(
    Aldığım günden beri bana rahmet okutan AMD-Ati ye teşekkürü borç bilirim. Nefret ettirdiler beni. Birdaha Ati alırsam 2 olsun .
  • quote:

Ne yaptıysam boş.
    Driver sorununu ccc 8.5 kurdum
    Kartı kompressörle Temizledim
    Format çaktım
    Banamısın demedi... :(
    Aldığım günden beri bana rahmet okutan AMD-Ati ye teşekkürü borç bilirim. Nefret ettirdiler beni. Birdaha Ati alırsam 2 olsun .

o kartın ramleri aşırı ısınmadan zarar görmüş olabilir..

ayrıca ati malesef böyle driver probleri ile ısınma problemleri ile can sıkacak bir durum oluşuyor çoğu kartta.. nvidia dan şaşmamakta fayda var tabiki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.