Şimdi Ara

ATI RADEON 4890 şipariş ettim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDomino

quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Hocam keşke HD5770 alsaydınız 4890 a neden bu saatten sonra para verilsin ki?

İçiptemi yorum yaptin yada bi bilgin yoktamı yaziyorsun ?

Katıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ally_snare

quote:

quote:

Katıldım

Hocam doğru düzgün konuş önünüze gelene öyle laf etmeye haddiniz yok herkes haddini bilsin. Bilgim var ya da yok? SANANE. Ben kendi görüşümü belli ettim. Bilgim var ayrıca nasıl ne konumda olduğunu biliyorum.Hd5770 in 5 katı olacak bir kart değil 4890.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Kesin bir şey söylemek çok zor. Ancak ufak tahminlerde bulunabiliriz.

DX10 destekli ekran kartlarının çıkışından bu yana oyunlarda çok fazla bir gelişim olmadı. Crysis çok ayrı bir konu. Zaten kartların o oyunu bir türlü aşamıyor olması da bu durumu destekliyor.

DX10 döneminden beri devam eden bu sessizliğin başlıca sebebi konsollar. Çünkü dx10 kartların çıkışı ile birlikte yeni nesil konsollar da piyasaya oturmuş oldu ve oyun firmalarının çoğu konsollara destek verdi (PC'deki korsanlık inanılmaz boyutlara ulaştığı için bu durum gayet normal). Konsollara verilen desteğin sıkıntı yaratmasının sebebi, konsola yazılan oyun dx10'a değil, dx9'a yazılıyordu (ya da OpenGL). Bu sebeple dx10 uzunca bir süre destek görmedi. Diğer taraftan dx10 XP'ye yüklenemiyordu. Yani XP kullanan o büyük kitle dx10'a geçiş yapamadı ve Vista berbat bir işletim sistemiydi. O sebeple dx10 doğmadan öldü.

Yazılım tarafında bunlar olurken donanım tarafında ise 8800gtx ile Nvidia performans tacını almış gidiyordu. Ati'nin hd2900'ü başarısız olunca Nvidia'nın hamleleri de ağırlaştı. Daha doğrusu performans çıtasını yükseltme hamleleri yavaşladı, hatta durdu. Hatta ve hatta geriye yol aldı (bkz: 8800ultra ve 9800gtx). Ati hd2900'ün performans tarafında başarısızlığı yetmezmiş gibi bir de yol haritasını kökünden değiştirdiğini açıkladı. Yeni yol haritasına göre artık tek gpu ile üst seviyede yol almayacaktı. Orta-üst seviyede F/P'si iyi olan gpu'lar yapıp, bu gpu'ların çiftini kullanarak üst düzey performans sunacaktı. Bu sebeple hd2900'ün performansı üzerine pek bir şey katmadan hd3800 serisini sundu ve Nvidia da performansı aynı olan GeForce 9 serisi ile yanıt verdi.

Zaten o dönemde dx10 kullanılmayınca dx9'daki performans ön plâna çıktı ve hemen hemen tüm orta seviye kartlar o dönemde yeterliydiler. 2008'in yazına gelindiğinde iki firma da yeni seri kartlarını piyasaya sundu ve performans çıtası uzunca bir aradan sonra ciddi anlamda yükseldi. HD4870x2'nin gelişi kartların dx9 için artık aşırı derecede aşmış olduğunu gösterdi. Zaten o dönemden sonra iyice ekran kartlarını farklı alanlarda kullanma isteği gündeme geldi.

Oysa dx10 yaygınlaşsa, dx10 efetleri tam olarak kullanılsa ve dx9'da performansı yüksek olan bu kartların dx10'da performansları yetersiz kaldığı daha iyi anlaşılsaydı, performansı yükseltmek öncelikli hedef olurdu. Ancak bugün bile en çok kullanılan API dx9.

Peki bu zamandan sonra ne olur? Öncelikle konsol piyasasına bakmak gerekiyor. Zira oyun piyasasını konsollar belirler hale geldi. Konsolların eskidiği gün gibi ortada fakat hâlâ yaşatmaya çalışıyorlar. Çünkü bekledikleri parayı hâlâ kazanamadılar. O nedenle de bir sonraki nesil konsolların adı bile anılmıyor. Konsollar çıkmadan 1-2 yıl önce adı sanı duyurulur zaten. Özellikleri ballandırılarak anlatılır. Şuan öyle bir durum olmadığı için 2012 sonbaharından önce bir sonraki nesil konsolları beklemek mantıklı değil. Yani bugünkü oyunlar 2011'de de devam eder.

Ancak bu sefer dx10 kadar başarısız bir API yok. DX11'in çok daha başarılı olacağını söylemek mümkün. Tesselation gibi vurucu bir teknolojik gelişmeye sahip, Vista'ya yüklenebiliyor ve dx11 ile gelen Windows 7, Vista gibi berbat bir işletim sistemi değil. O sebeple dx11'in yaygınlaşması mümkün. Bu durumda PC'ye çıkacak oyunlar da dx11'e göre yazılacaktır.

Donanım piyasasına bakarsak, dx11'in performans bazında başarısız olduğunu söyleyebiliriz. HD5000 serisi kartlar tesselation'da dökülüyor. Fermi'lerin de pek iyi olduğu söylenemez (Her ne kadar HD5000 serisine göre iyi olsalar da). Ati'nin sene sonunda çıkaracağı yeni serisi bu konuya açıklık getirecektir. Ancak üretim tekniğinde aşanan aksaklıklar artık performansın çok ileri gidemeyeceğini gösteriyor bize. Ekran kartı dünyası resmen 40nm'de çakıldı. 28nm geçiş konusunda hâlâ net bir bilgi yok. 40nm'deki sorunlar bile 1 yıl sonra anca giderilebildi(?). 40nm'de kalındığı sürece performansın artması da kolay değil. Bu sebeple oyunlar mevcut kartlardan en yüksek seviyede yararlanacak şekilde yazılacaktır.

Toplarsak, 2012'ye kadar oyunlarda çok büyük bir yenilik göreceğimizi zannetmiyorum. O sebeple şuan orta halli bir kart, 2 yıl kafadan götürecektir. Yani almış olduğunuz kart gibi. Tabi daha sonradan ayarları kısıp, oynamaya devam ederim derseniz 4 yıl kadar hükmü sürecek bir karta sahip olduğunuzu söyleyebilirim. Yine de bu tahminler kesinlik taşımaz. Yalnızca mevcut bilgiler dahilinde yaptığım tahmindir.

Özet: Kartın hayırlı olsun...

• arkadaşlar, ati radeon 5000 serisi kartların düşük dx11 performansı, nvidia gtx400 serisi kartların çok ısınması, çok güç çekmesi ve pahalı olması, ayrıca dx11 destekli oyunların henüz yaygınlaşmamış olması düşünülürse halen hd4890 alınabilir bir kart mı? belki ben de alırım bi tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 6 Ağustos 2010; 9:18:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

arkadaşlar, ati radeon 5000 serisi kartların düşük dx11 performansı, nvidia gtx400 serisi kartların çok ısınması, çok güç çekmesi ve pahalı olması, ayrıca dx11 destekli oyunların henüz yaygınlaşmamış olması düşünülürse halen hd4890 alınabilir bir kart mı? belki ben de alırım bi tane.

ben almayı düşünüyorum cidden
    ya 5770 yada 4890
  • bende vapor x 4890 1 gb var.overclock da yaptım suan hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.1920x1080 de oynuyorum tüm oyunları.tabi bende olan oyunları yoksa kartı zorlayacak oyunlar tabi ki vardır.alalı 6 ay oldu cok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HRNclk777

quote:

arkadaşlar, ati radeon 5000 serisi kartların düşük dx11 performansı, nvidia gtx400 serisi kartların çok ısınması, çok güç çekmesi ve pahalı olması, ayrıca dx11 destekli oyunların henüz yaygınlaşmamış olması düşünülürse halen hd4890 alınabilir bir kart mı? belki ben de alırım bi tane.

ya 5770 yada 4890

sorumun cevabını alamadım. kimde var ya da yok diye sormuyorum. dx11 li kartlar var tamam ama hem dx11 destekli oyunlar yaygınlaşmamış, hem de mevcut kartların eksi yönleri var. bu durumda hd4890 alınabilir mi? diye soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 7 Ağustos 2010; 21:29:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ally_snare

quote:

quote:

Katıldım

Hocam doğru düzgün konuş önünüze gelene öyle laf etmeye haddiniz yok herkes haddini bilsin. Bilgim var ya da yok? SANANE. Ben kendi görüşümü belli ettim. Bilgim var ayrıca nasıl ne konumda olduğunu biliyorum.Hd5770 in 5 katı olacak bir kart değil 4890.

Dostum, 5 katı değil tabi aradaki fark. %15-20 arası fark var iki kart arasında.Yalnız doğru düzgün dx11 oyunları göremedik henüz.En büyük örnekleri Bad Company 2, Metro 2033 ve Dirt 2 de ben bi fark göremedim directx 9 ve 10 ile dx11 arasında.Çok küçük farklar oynanışa etki etmez.Kaldı ki 5770 daha bu oyunları directx11 full ayarlarda düzgün açamıyor.Diğer ayarları düşürünce de dx11 deki görselliği kazanıyoruz, ama high yerine mediumda oynuyoruz.Gerçekleri gelince napıcak 5770? Ama güç çekimi çok önemli ise biri için 5770 tercih etmeli, dediğim gibi %15 fark var.4890 ların fiyatı ise cidden ucuzladı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HRNclk777

quote:

ya 5770 yada 4890

sorumun cevabını alamadım. kimde var ya da yok diye sormuyorum. dx11 li kartlar var tamam ama hem dx11 destekli oyunlar yaygınlaşmamış, hem de mevcut kartların eksi yönleri var. bu durumda hd4890 alınabilir mi? diye soruyorum.

4890 al

•  ATI RADEON 4890 şipariş ettim

Hd5770 doğru şartlar oluştuğunda hd4890'dan daha iyi bir kart... Güç sarfiyatında da yarısı kadar kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Ağustos 2010; 2:37:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

ATI RADEON 4890 şipariş ettim

Hd5770 doğru şartlar oluştuğunda hd4890'dan daha iyi bir kart... Güç sarfiyatında da yarısı kadar kullanıyor.

İyiki bi 5770 almışsın ya

• quote:

peki dogru şartlar toplasan kaç oyunda oluşuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ange dechu

quote:

peki dogru şartlar toplasan kaç oyunda oluşuyor

TEST TAMAMEN UYDURMA 128 bit veri yolu olan bir karttan bahsediyoruz... DX11 destekli oha pro demkki daha iyi hade hemen alalim :D

4890 ona takla attırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDomino -- 8 Ağustos 2010; 5:22:42 >

• quote:

Benim bildiğim HD5770, HD4850 ile HD4870 arası bir performans gösteriyo. 4870' e yakın performans göstermesi ve ek teknolojileriyle(dx11, eyefinity, az güç düşük tüketimi & az ısınma) öne geçiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 8 Ağustos 2010; 9:35:40 >
  • 2 yıka kadar aşaüı yukaru hiç bir oyunda fazla bi sıkıntı yaşaamssın bende 2900 pro var 2008 den beri halen bi sıkıntı yaşamıyorum ona göre düşün artık kağıt üzerindeki puanlar beni alakada etmiyor çünkü oynayıp gördüğüm için senin kart hayli hayli götürecektir 2 yıldan fazla
  • quote:

• quote:

Açıkla artık yüzde kaç veriyorlar kart başı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 8 Ağustos 2010; 10:36:36 >

• quote:

TEST TAMAMEN UYDURMA 128 bit veri yolu olan bir karttan bahsediyoruz... DX11 destekli oha pro demkki daha iyi hade hemen alalim :D

4890 ona takla attırır...

Sen hala orda mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 8 Ağustos 2010; 11:24:16 >
  • 5770 nasıl daha iyi olabilir ki ?

3DMark06 v1.1.0
    3DMark Score (1280x1024, Default Quality)
    http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/3DMark06-v1.1.0,2255.html

Battlefield Bad Company 2
    Fraps/Aurora (1680x1050, 4AA, 8AF, High Quality, DX10)
    http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/Battlefield-Bad-Company-2,2235.html

Battlefield Bad Company 2
    Fraps/Aurora (1920x1200, 0AA, 0AF, High Quality, DX10)
    http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/Battlefield-Bad-Company-2,2236.html

Dragon Age: Origins
    Fraps/Castle Cousland (1920x1200, 8AA, High AF, Very High Quality, DX9)
    http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/Dragon-Age-Origins,2242.html

arkadaşın dediği uygun şartlar hangi şartlar acaba ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.