Şimdi Ara

Ati Radeon 9800pro 128mb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam öncelikle bu konuyu buraya yazmam doğrumu yanlışmı bilemedim. Malum diğer tüm topicler en yeni sistemlerle ilgili. Benimki ise 3-4 sene önce kullanılan kartla ilgili.

Şimdi sahip olduğum kartı yarın Ati Radeon 9800pro 128mb la değiştiricem. Benim sorum bu kartı eskiden kullanmış olan,bilen var mı? Çünkü yabancı forumları hep okudum ya çok berbat ya çok süper gibi yorumlar yapmışlar. Biraz muallakta kaldım. Genel olarak eksileri geçmiş zamanda Linux desteği içermemesi (ki ben zaten windows kullanıcısıyım) ve birde aşırı ısınarak sistemi kilitlemesiymiş. Sözün özü kendi vatandaşlarımdan bir yorum almak benim için daha önemli ve güvenilir. içerisinde r350 chip var 8pipeline lı.

Bu kartı almaya açıkçası kız arkadaşıma aldığım radeon 9550 den sonra karar verdim. Çünkü sistemlerimiz birbirine çok yakın ve günümüz oyunlarını eh en azından açılabilir kılıyorlar. =) Ayrıca yarın bir 256 mb ram daha alacağım. Sonuç olarak bana alternatifte önerebilirsiniz. Fakat bütçem kısıtlı yoksa kim istemez yeni dual corelu xli yli son moda kartlar =)

şimdiden teşekkürler

• 9800 pro çok fazla güç isteyecektir. Kasanız buna uyumlumu acaba?
  • Kaç watt ister ki??
  • ya yok kardeşim ne çok fazla watt ı toplamda 400 watt lık güç kaynağı rahat rahat yeter daha altıda yeter ama sağlam olsun diye diyorum oyun için bakıyorsan artık güncel oyunlarda zorlanan bir kart ama yinede düşük kalite ile oynatmayacağı oyun yok gibi
  • 9800Pro yü degistirme imkanin var mi ?

bu saatten sonra Dx9 destekli bir karta para verme derim ben...

9800pro her ne kadar 3-4 senelik bir kart olsada 7300 den x1300 den felan iyidir gene

Bence sen 2-3 ay daha idare edip komple yeni bir sistem topla... Sistemin baya eskimis
  • 3500venıce oc yok-512x2 ram vede 9800pro var vga yı 420core 390x2memory yaptım.carbon da 8-10fps artıs var.medıum ayarda tabıı 1024-768 su halde 42fps lere cıkıyor.4xaf-2xaa vede ayarlar medıum max arasında 25-26 oluyor.ama en cok kasılma daha yuksek cozunurluklere cıkarınca olusuyor.
  • Şu ana kadar gelen yorumlar için hepinize teşekkür ederim. Ben Aopen marka 300W lık bir kasa kullanıyorum. Kasamdan oldukça memnunum. 9800 pronun dışarıdan güç ihtiyacını karşılamak şu harddisklere ve cdromlara taktığımız elektrik bağlantısına ihtiyaç duyduğunu gördüm. Eğer kasamın güç kaynağı yeterli gelmezse dışarıdan bir tane daha güç kaynağı alıp sırf grafik kartına bir soketini takıcam. Biraz greenpeace ciler kızacak ve elektrik faturamda daha kabarık gelecek ama sanırım şu an farklı birşey yapmam pek mümkün değil.

Yeni sistem toplamayı pek düşünmüyorum hem ekonomik sebepten hemde oynadığım oyunlar warcraft3 ve silkroad gibi iki tane oyun. Birde zamane disket oyunlarını seviyorum =)

Tekrar teşekkür ederim yorumlarınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xian1981 -- 7 Nisan 2007; 2:01:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6600GT 128Bit==9800Pro 256Bit
    20 yıl önce açıldı
    Xfx 7600 gt Agp
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • agp bir sistem için alınabilir bir kart gibi duruyor, ama nekadar fiyat verceğini sölememişin bu yüzden doğru bir karar verip vermediğini söleyemicem
  • 2 psu ıle sıstemı calıstırıcana kalıtelı psu alman daha ıyı.bende oncelerı kasa ıle gelen psu vardı ve 9800pro nun ram hızlarını max357x2mhz lere cıkarabılıyordum ,tagan 530w ıle yaptıgım denemede ıse memory 390x2mhz lere vurdu.agp voltajını bıraz daha arttırsam 400 gorebılırım
  • işlemcin ve ramlerin o kartın tam performansta çalışmasını engelleyecektir

ucuza alacksan iyidir. olmadı sen de 9550 alabilirsin
  • bundan önceki kartım 9800 PRO @ XT olan bir Sapphire'di, zamanında tüm oyunları rahatlıkla tam detayda oynardım. ne günlerdi... :)
  • Arkadaşlar ben bugün bu kartı alıp sistemime kurdum ve şu anda Aopenin kendi psu ile sorunsuz çalıştırmaktayım. Kartı 60 dolara aldım. Güçle ilgili bir sorunum olmadı. Oyunlarda zaten 32mblık geforce 2 gts e göre karşılaştırma yapılmayacak kadar büyük bir artış olucaktır henüz denemesemde. birazdan oyunlarımda fps değerlerini editleyerek yazıcam.

256mb daha üzerine ram ekledim artık 512mb 133mhz ram sahibiyim =)

Ama yinede biliyorum 1400mhz athlon ve 512mb 133mhz ram bu ekran kartının önünü tıkıyor. Zaten kartı aslen agp8x olmasına rağmen agp4xte çalıştırabiliyorum. Ama sorunsuz bir şekilde taktığım gibi çalışması inanın içimi ferahlattı. Çözüm öneren yardımcı olmaya çalışan yorum yapan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xian1981 -- 7 Nisan 2007; 22:17:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.