Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
26.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Join kardeş. İşlemciye hakaret gibi olacak ama 4770 senii en az 1 yıl idare eder. Öbür türlü suan ilk 5teki kartlardan bir tane alsan elektirik faturasından geçemezsin. Hele gündüz yükleme akşam oyun oynauyorsan. 30-40 lira fatura gelir. Geçen sene yapılan yüzde 60-70 lik zamanlar sayesinde bu duruma düştük. bu sistemi 2 yıldır kullanıyorum. Su sisteme verdiğim elektirik faturası kaba bir hesapla 550 lira. Kullandığım sistem q6600 ile 8800 gt. Yüksek kalite kart alsam 40 zorlıcana eminim. Bu arada 40 derken +40 şeklinde.Mesela bana 70-80 arası geliyor. Ben askerdeyken 50 lira geliyormus. Düşünün aradaki farkı. Benden başka kimsede bilgisayara dokunmaz. Üst seviye kartım olsa 90-100 devlet bi zam daha yapar. 110-120. ne oluyor be Biktim vergi ödemekten. Gerçi 5800 serisi 40 nm olcağı için suanki üst seviye kartlarla aynı enerjiyi harcayıp daha fazla performans verecektir.Ama bu seferde faturaya artı 30-40 gelmeye devam edecek. Hemde Sİz en az karta 550-600 arası ödeme yapmış olacaksınız. AMma konuştum. Yalnış anlamayın. benim derdim bilgilendirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 13 Eylül 2009; 23:59:20 >

• 5000 serisi beklemede 20-30 watt civarı. nerdeyse onboard IGP gibi :) çok fazla iyi.
  • Valla Hasan kardeş ben de zaten 58xx serisinden almayı pek düşünmüyorum. Pahalı bir kart sonuçta yurt dışında bile 5850 300 dolar seviyesinden çıkacak artık bizde ne olur tahmin edebiliyorsunuz. Ben şuanda x1550 (bir arkadaştan almıştım dx11 ler çıkana kadar idare etsin diye) le sürünüyorum. Ama daha iyi bir kartı daha uygun fiyata aldıracaksa (zaten maddi açıdan şuan için iyi değilim ama bir ay içinde 58xx serisinden de alabilirim) kullanmaya devam ederim. Ama en azından 4870 almayı düşünüyorum TUL VTX ler uygun. Elektrik faturası olayı gerçekten göz ardı edilmeyecek bir durum, Başka yerlerden elektrik tasarrufu yaparak onu kapatmaya çalışırım . Sonuçta yalnız yaşıyorum, tüm elektrikli aletler benim kontrolümde.
  • nvidia yeni kart çıkarmadan ati fiyatları ucuzlatmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilmutt

nvidia yeni kart çıkarmadan ati fiyatları ucuzlatmaz.

eee danışıklı dövüş bu sefer piyasanın kaymağını ati yiyecek
    nvidia sahneye geç girecek fiyatlar düşecek
    bunu tersini hatırladınız dimi
    hep aynı senaryo
  • Benim için en büyük albenisi ne yüksek çözünürlük kapasitesi ne de dx11 desteği. O siyah PCB varya kurban olim o gözlere ben. Siyah mod bilgisayara bir siyah PCB parça daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksmoke

quote:

Orijinalden alıntı: dilmutt

nvidia yeni kart çıkarmadan ati fiyatları ucuzlatmaz.

eee danışıklı dövüş bu sefer piyasanın kaymağını ati yiyecek
    nvidia sahneye geç girecek fiyatlar düşecek
    bunu tersini hatırladınız dimi
    hep aynı senaryo

evet.hep aynı senaryo.5870x2 ülkemizde 650+kdv olacak gibi.gerçi performans dedikleri gibiyse sonuna kadar hakediyor o parayı....
  • Hiç bir kart bu kadar para etmez. Gözle görünemeyecek farklar için insnalar bir sürü para veriyorlar. Mesela 4870-4890. tabiki 4890 daha iyi. Aralarındaki fark belli. Bu sistemin farkını oyun oynarken gözle anlayabilirmisiniz?? Bence hayır. Biri 50 fps alır diğer 60 fps. Sistemi çok zorlayan bir oyunda aradaki fps farkı azalır. olur 20-25 aradaki fark düşer bu farkta anlaşılmaz. Dikkat edin vardiğim rakamlardaki fark aşağı yukarı yüzde 20. Diyorlar su kart su karttan yüzde 20 daha iyi. yüzde onluk bir üstisna dışında. Bu fark görülebilecek bir fark değil ne yazk ki. Sadece bakılması gereken kartın yapisal özellikleri. Bu tür gözle görülemeyecek farklar için bir sürü para vermeye deymez. Sadece strateji bunlar. Testler vs. sadece kullanıcıyı şartlandırmak için yapılan pazarlama taktikleri.
  •  ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu

yeni testler piyasaya düşüyor. Burada GTX285 hatta 4870 x2 den açık ara hızlı olduğu ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi join -- 14 Eylül 2009; 15:43:13 >

• bu veriler dogruysa kart iyi diyebilirim ama sanırım ayrıntılı testleri beklemeliyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djtenten -- 15 Eylül 2009; 8:31:38 >
  • Kaynak:
    http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=2333304&FTVAR_STKEYWORDFRM=&STARTPAGE=15&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear&#lastunread

first "3rd party"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 14 Eylül 2009; 20:51:36 >

• tahmin ettiğim gibi yüksek çözünürlükerde ati ddr5 in kaymağını yiyiyor 295 i solluyor ama normal çözünürlülüklerde öylesine uçamıyor
    olsun yinede güze iş çıkarmışlar bravo
  • GTX 260,275,280,285,295 ve ATI 4830,4850,4870,4890,4870X2 si olanların geçiş yapmasını ben pek mantıklı bulmuyorum...Öyle aham şaham bir performans sıçraması yok.. Tabi merak ve test amaçlı olarak heves edilip alınabilir..
    Ben şahsen 2. nesil dx11 kartları bekliyeceğim...Bakalım bu dx11(opengl varken directx kullanarak milleti microsoft işletim sistemlerine mahkum bırakan zihniyetleride kınıyorum) tesselation öve öve bitiremediler altından ne çıkacak seneye windows 8 directx 12 muhabbeti çıkarsa şaşmayın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

GTX 260,275,280,285,295 ve ATI 4830,4850,4870,4890,4870X2 si olanların geçiş yapmasını ben pek mantıklı bulmuyorum...Öyle aham şaham bir performans sıçraması yok.. Tabi merak ve test amaçlı olarak heves edilip alınabilir..
    Ben şahsen 2. nesil dx11 kartları bekliyeceğim...Bakalım bu dx11(opengl varken directx kullanarak milleti microsoft işletim sistemlerine mahkum bırakan zihniyetleride kınıyorum) tesselation öve öve bitiremediler altından ne çıkacak seneye windows 8 directx 12 muhabbeti çıkarsa şaşmayın....

Dx 12 de çıkacak Windows 8 de... Senelerce dx ve Windows olduğu gibi kalsın o zaman hiç geliştirmesinler olurmu hiç böyle birşey ?
  • en cok tercıh edılen 1680 ve 1920 de gtx295 daha ıyı gııb bıraz ama genede tek kart ıcın ıyı bır basarım bıde oc versıyonları cıkar bunun sımdı bıraz drıver destegı ıle o fark dahada kapanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Eylül 2009; 10:14:07 >
  • Benim için iyi kart 1920*1080 çözünürlükte 40 FPS nin altına düşemeyen ve fiyatı 200 dolar olan karttır. Bu durumda 5830 en iyi seçenek ama onun içinde baya bi beklemek gerekecek. Şu yeni kartları mantık çerçevesinde çıkarsalar ölürler değil mi
  • Konu başlığına tıklamadan önce bir üstteki anons başlığına gözüm kaydı; ''Connect3D 1 GB HD4870 O.C Edition Arctic Cooling Twin Turbo Soğutuculu KDV Dahil 419 TL ''... Tıklıyorsun,ürün bulunamadı diyor.... Konu ile alakası yoktu,kusura bakmayın.
  • Ben 265 liraya HD 4870 aldım. Özel soğutucu hafif de oc yapılmış 1gb. Miss gibi artık uzunca bir süre ATI yada Nvida ne çıkartmış umrumda değil.
  • Hd4890 ile hd4870 in farkını anlayamayan arkadaşım sana Nvidia'nın patronunun yaptığı açıklamada kullandığı üslupla cevap vereyim. Evet, 60fps ile 70 fps arasındaki fark gözükmez, ama artık ekran kartı piyasasındaki pazarlayıcı güç fps den ziyade oyunun gerçekçiliğini sana daha çok hissettirecek özellikler olacak. Enthusiast ayarlarda crysis oynarsan 4aa da 1280 1024 çözünürlükte bile 30 fpsyi bulman mucize 4890 ile. Bir de bunu 4870 ile yapmayı denersen farkı anlarsın. KALDI Kİ DAHA NATUREL MODE VAR TRANSPARENT AA VAR PHYSICS VAR, yani arkadaşım eğer ekran kartının aynı zamanda bilgisayar oyunlarındaki fizik hesaplamaları gibi işlemcinin bile başa çıkamadığı bir yükün altından kalkacağını da hesaplarsan hala ekran kartlarının günümüz uygulamalarında bile doyuma ulaşmadığını anlarsın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.