Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
26.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoklu monitör desteği şöyle bir soru getirdi aklıma:
    ATI'nin 1600 shader sayısı; çok yüksek (8000x5600) çözünürlüklerde Nvidia'nın daha az shader sayısına karşı avantaj olur mu?

Mantıksız da olabilir açıkladığım;
    Atıyorum; Nvidia'nın çok daha hızlı verimli çalışan 400 shader sayısı; 3000'li çözünürlüklerden sonra yetersiz gelebilir...
    ATI'nın daha yavaş ve daha verimsiz diyelim 1600x shaderi; 8000'li çözünürlüklere kadar problem oluşturmaz...
    Yani 2000'li çözünürlüklerde Nvidia'nın hız avantajı sözkonusuyken; çözünürlük yükseldikçe ATI'nin shaderleri ancak önemini göstermeye başlıyor...

Biri 5 saniyede maksimum 300 km hız yaparken; diğeri 10 saniyede 300 km hız yapıyor ancak maksimim hızı 600 km...
    Veya bazı durumlarda ekran kartının belleğinin yetersiz kalması gibi; shaderlerin, çok yüksek çözünürlüklerde yetersiz kalması durumu gibi birşey...

Burada ATI ve Nvidia'nın shaderlerinin çalışma şeklinin çok farklı olduğunu biliyorum... Yine de sorayım dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 12 Eylül 2009; 20:27:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Çoklu monitör desteği şöyle bir soru getirdi aklıma:
    ATI'nin 1600 shader sayısı; çok yüksek (8000x5600) çözünürlüklerde Nvidia'nın daha az shader sayısına karşı avantaj olur mu?

Mantıksız da olabilir açıkladığım;
    Atıyorum; Nvidia'nın çok daha hızlı verimli çalışan 400 shader sayısı; 3000'li çözünürlüklerden sonra yetersiz gelebilir...
    ATI'nın daha yavaş ve daha verimsiz diyelim 1600x shaderi; 8000'li çözünürlüklere kadar problem oluşturmaz...
    Yani 2000'li çözünürlüklerde Nvidia'nın hız avantajı sözkonusuyken; çözünürlük yükseldikçe ATI'nin shaderleri ancak önemini göstermeye başlıyor...

Biri 5 saniyede maksimum 300 km hız yaparken; diğeri 10 saniyede 300 km hız yapıyor ancak maksimim hızı 600 km...

Burada ATI ve Nvidia'nın shaderlerinin çalışma şeklinin çok farklı olduğunu biliyorum... Yine de sorayım dedim...

Çok yüksek çözünürlüklerde 2560*** 4870x2 gtx295 in önüne geçiyordu.Dediğin doğru olabilir.

• ati - nvidia kapışadursun bende fiyatlar düşünce gidip alayım tul vtx 4870imi keyfime bakayım
  • Herkes tutmuş o daha güçlü bu şunun gözünü patlatır.Biride demiyorki ilk çıkış fiyatına göre bu sefer ATI'ler bile pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

bence atinin şöyle bir kozu daha var 5870x2 den baska

gt300 ler cıkar nasıl 4890 cıktı daha optimizeli clock olabilien

gt300 cıktıgı zaman supriz birde 5890 neden cıkmasın birde onun x2 si misss

sn gt 300 ü tek kart olarak mı dusunuyorsun..

gt300 die.

bunun gtx360 gtx 380 surumu cıkar 5890 cıktıgında nvidiada gtx375 cıkartır misal..adları salladım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

bence atinin şöyle bir kozu daha var 5870x2 den baska

gt300 ler cıkar nasıl 4890 cıktı daha optimizeli clock olabilien

gt300 cıktıgı zaman supriz birde 5890 neden cıkmasın birde onun x2 si misss

sn gt 300 ü tek kart olarak mı dusunuyorsun..

gt300 die.

bunun gtx360 gtx 380 surumu cıkar 5890 cıktıgında nvidiada gtx375 cıkartır misal..adları salladım..

gt300 dedikleri gibi büyük bir gpu olursa x2 si biraz zor çıkar.

• Birkaç gündür foruma giremiyorum ancak gördüğüm şu ki; ati gerçekten güzel bir fikir ile yola çıkmış ve eğer kartın performansı bu çözünürlükte iyi ise ati olayı uçurmuş olacak.

Peki nvidia ne yapacak?

Nvidia'da 10 Eylül'de bir tanıtım yapacaktı ancak onunla ilgili bir bilgi bulamadım. Sanırım biraz gölgede kaldı. Ayrıca nvidia, ati'nin bu hamlesine iyi hazırlanmak zorunda. Çünkü ati gerçekten dersine iyi çalışmış.

Dikkatimi çeken nokta ise ati yüksek çözünürlükleri kullanmak istiyor. Oysa nvidia'nın böyle bir amacı yok. Bu durum eskiden beri süregelen bir durum. Şöyle ki; ati ilk olarak x800 serisi ekran kartları ile "hd gaming" sloganını kullandı ve x800 ekran kartları yüksek çözünürlükte oldukça performanslıydılar. Nvidia ise yüksek çözünürlükte böyle bir iddiada bulunmadı.

x1800 ve x19xx serisi kartlarda yüksek çözünürlükte çok iyi işler yapıyorlardı. Özellikle x1950xtx, çift gpu'lu nvidia kartları yüksek çözünürlükte ezip geçiyordu (ayrıca bkz: Tech Power Up incelemelerine göre x1900xt yüksek çözünürlükte 8800'ler ile yarışıyor).

hd2xxx serisi amd çatısı altına girme durumu nedeniyle biraz gölgede kalsa da ismi bile bir şeyler söyler gibi... :)

hd3xxx serisi de rakiplerine göre yüksek çözünürlüklerde avantajlıydı. Ancak yüksek çözünürlüklerde oyunlar oynanabilirliklerini kaybediyorlardı.

hd4xxx serisi ise hatırlayacağınız üzere yüksek çözünürlüklerde rakiplerine göre oldukça avantajlı idi. Öyle ki nvidia taraftarı yorumları ile bilinen tom amca bile hd4870'i gtx260'tan üstün görüyor. Hatta dh video incelemelerinde yüksek çözünürlüklerde yapılan testlerde hd4850'nin gtx260'ı zorladığı yerler oluyordu.

Yeni seriden önceki son bomba ise hd4870x2'nin gtx295 ile yüksek çözünürlüklerde başabaş performans göstermesi idi. Hatta ati yüksek çözünürlükte lider olduğunu savunmuştu.

Şimdi ise adamlar yüksek çözünürlük kavramını resmen kilometrelerce ilerletiyorlar. Açıkcası gözlerimize inanamama durumunu performans ile beklerken, beklenmedik şekilde yaptıkları bir gelişme ile gerçekleştirdiler.

Açıkcası bu gpu'ların performansı da heyecan verici sanırım. Ancak mimari açıdan değişikliği tam çözemedim. RV600'den beri en değişik en farklı mimari olacağı söyleniyordu. Benim beklentim çift çekirdek yapısında bir gpu idi ki bu olmadı sanırım. Ancak yine de optimizasyonun çok iyi olduğu belli olan bir gpu çıkarmış ortaya ati.

Artık söz nvidia'da. Tahminim odur ki nvidia biraz daha erteleyecek kartların çıkışını. Malum, büyük gpu'lar, büyük maliyetler, yüksek ısı... Bunların önüne geçmek durumunda nvidia. Ati sıkıntılı günler yaşadı. Ancak ilerisi için attığı adımların meyvalarını bugün topluyor ati. Nvidia'da bu sıkıntıları şuan yaşayabilir. Umarım fx serisine dönmez nvidia'nın işi. Hatırlatmak gerekirsde o zaman da yeni mimari yeni bir api durumu ve nvidia'nın kağıt üzerindeki inanılmaz performansı vardı. Ancak nvidia'nın kağıt üzerindeki performansı hayata hiç geçmedi. Kartların eskisine göre 10 kat kadar güçleneceği sözlerini hatırlıyorum (beklentim çok büyüktü). Umarım nvidia beklentileri karşılayacak bir mimari ile çıkar karşımıza ki benim beklentim yine büyük.

Rekabet ortamının şenlenmesi dileğiyle... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 12 Kasım 2009; 18:42:54 >

• ufukta gt300 x2 görünmüyor ama 5780x2 var
  • Atinin yüksek modelleri yüksek çözünürlüklerde iyiydi ama ısınma sorunları vardı.
    Şimdi gtx300 serisi direk 300 mü olacak yoksa gene gtx 360,375,385,395 serisindemi gidicek öle olucaksa bu serideki mantıkla gtx385 , 5870 i geçmeli yoksa çift gpu lusu(GTX 395) hayatta 5870x2 i geçemez dimi bu noktada yapılan mimariler ve ısınma vb sorunla çıkmazsa çok teknolojik şeyler daha görüceğimiz kesin.

Ancak işin mimari kısmına gelelim gt300 serisi eger tek işlemci yerine 2 tane sığdırmaya çalışırsa nanometrik olarak daha küçük kartlar elektrik çekimi olarak daha verimli şeyler çıkarabilir ancak ısınması mimari küçüldügünden ve transistör miktarından artıcak buda performansı kesebilir ve kartı atiyi geçicem dicekken ne kadar uzunlukda yapıcak ve bu kartları hangi kasalar kullanabilecektir.Fiyatı ne kadar olacak geçicem diye birşeyden esirgemezse inanın insanlar sadece vitrinden bakar herkes ati alır.

Çoğu oyunda yazı olarak en iyi şekilde nvidia ile oynanır yazısından dolayı atinin çektiği zorlugu biraz nvidia cekince bakalım fiyat politikası nolacak nvidianın
    bu konuda tarafsız oyun üretmeleri taraftarıyım ben

dip not:Ben ati taraftarı değilim şu anda asus gt6600 extreme kullanıyorum hatta.Bir fizikci olarak yeni teknolojileri cıkarmasını destekliyorum ama alınabilir fiyatlarda yapmaları lazımki yaygınlassın ülkemizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

Arkadaşlar ATI'nin niye ser verip sır vermediği ortaya çıktı sebebi hakikaten bu çözünülürlüklerde bu kart bu işleri yapıyorsa nvidia'nın gt300 için daha çok erteleme yapacağı aşikar

Sebebi nvidia'nın gpu'ları zaten dana gözü kadar ve ATI'nin rv870 gpu ları ile başedebilecek transistörlerini nereye nasıl sığdıracak?
    Kart kadarda gpu yapamayacaklarına göre şuan yapmaya çalıştıkları gibi mecburen mimariyi değiştirmek zorundalar

Ee her yeni mimaride çıkar çıkmaz sorunsuz olacak diye bir olayda olmadığına göre mecburen yılbaşında çıkartıyorum diyecek gt300 leri
    Yılbaşı geçincede klasik lansman tarihlerini ileriye doğru erteleyecekler

Şuan için alınacak tek kart 58x0 serisi kartlar olacak ileride gt300 ler çıkınca bakarız çaresine ama onunda çıkması en az 6 ayı bulur benceki bu ekran kartları için çok uzun zaman

nvidia nın gpu ları dana gözü kadar diyosun ama şuan çıkan 5870 kaç transistör barındırdığını biliyomusun ve büyüklüğünüadamlar 40 nm üretim yaptı ama 2.1m transistör soktular içine ve şuan bu kartın boyutu 4870x2 ile aynı ..kınadığın nvidianın gpu sunda 1.2m transistörmü ne var(sayı tam doğru olmayabilir.tam sayı aklıma gelmedi)sen hesapla bakalım şimdi 5870x2 ne kadar büyüklükte olural sanada bi resim bu resimde 4870x2 27 cm ..bi arkadaş çok basit resim üzerinde yaptığı bi karşılaştırmada 5870 in boyunu 26 cm olarak buldu..ki özellikleri tam olarak çıksın bakıcaz..daha ortada pek bişi yok...sen dua et ati 5870x2 yi nvidia gibi sandviç tsarım yapmasın bu gidişle öyle olacak gibi...

ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isomania -- 13 Eylül 2009; 13:50:33 >

• Ne kadar iyi olsalarda bu paralar verilmez. Her zaman için Yeni çıkan modelin 1 altındaki modeli almak daha mantıklı. Sonuçta bir yere kaçmıyor. 5850 in bile 600 liraya yakın bir fiyatı var. Bence çok para. Bu arada ne zaman çıkacak bu kartlar?? Çıksında 1 önceki nesil 2. el satışları patlasın. Bizde ganimetlerden yararlanalım.
  • Teestler neden gecikti bu kadar arkadaşlar bilen var mı? Satışına ne zaman başlanacaktı bu meretlerin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1986

Ne kadar iyi olsalarda bu paralar verilmez. Her zaman için Yeni çıkan modelin 1 altındaki modeli almak daha mantıklı. Sonuçta bir yere kaçmıyor. 5850 in bile 600 liraya yakın bir fiyatı var. Bence çok para. Bu arada ne zaman çıkacak bu kartlar?? Çıksında 1 önceki nesil 2. el satışları patlasın. Bizde ganimetlerden yararlanalım.

aynı fikirdeyim. Mantık meselesi yani Ati yada Nvidia için çalışmıyoruz. Parayı zor kazanıyoruz. Kolay kazananlar istediklerini alabilirler.
  • @isomania

dana gözünden kasıt kart değil de GPU olmasın sakın.. söz konusu GPU'ların zar boyutlarını da yazsaydın keşke..
  •  ATi Radeon HD 5800 Serisi, Testler ve DirectX 11 - Ana Konu

Arkadaşlar ATI 2.1 milyar transistör ve 1600sp işlemciyi şu kadarcık zara sığdırmış bakın hala boşluk fazlası ile var

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nvidia dana gözü kadar gpu su ise bakın bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

Arkadaşlar ATI 2.1 milyar transistör ve 1600sp işlemciyi şu kadarcık zara sığdırmış bakın hala boşluk fazlası ile var

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nvidia dana gözü kadar gpu su ise bakın bu

harbiden dana gözü gibi ama.

• directx11 bu sefer harbi bomba gibi geliyor.
  • 23 ekimi bekleyelim ve gorelim sonuçları, doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok ,sonra bedeni olmaz mazallah:))
  • DX10 da bomba gibi geliyordu. 9c ile aralarında ne kadar fark vardı. Bunların sadece pazarlama tekniği olduğunu öğrenmemiz lazım. Ama zengin adam 6 ayda bir bilgisayar değiştirmekte özgür.
  • Off 6 ayda bir bilgisayar değiştirmek. Nasıl bir lükstür bu. Yeni bir makine aldım ve sanırım daha 4-5 yıl beraberiz ki bu en iyi ihtimal.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.