Şimdi Ara

Ati Radeon HD5770 için hangi işlemci,sistem daha mantıklı olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi günler. Yazdığım gibi ati hd 5770 ekran kartım ve 8gb ramim için hangi işlemciyi alsam daha iyi olur bilemedim.
    Şu aralar bi kaç parça birşey aldım diye aşka geldim fakat paramda kalmadı. Bilgisayarı oyun oynamak ve film izlemek dışında kullanmıyorum.

İlk etapta AMD ATHLON II X2 270 3.4GHz 2MB AM3 65W veya AMD ATHLON II X3 455 3.3GHz 1.5MB AM3 95W + anakart alarak ramlerimi kurtarıp 200-250TL arası bir paraya 1 yıl istediğim seviyede bilgisayarı rahatça kullanırım dedim. Fakat sonra hadi bir süre tuvalet suyu içsem, bayat ekmek yesemde sınırları zorlasammı diyip bir alternatif daha düşündüm:

AMD FX-SERIES X4 4100 3.6GHz 12MB 32nm AM3+ 95W veya AMD A8 X4 5600K 3.6 GHz 4MB 32nm FM2 65W.
    İlkini alırsam powerdı anakarttı ramdi derken 500tl ye geliyor. 2. seçenek ise 570 falan oluyor.

Asıl soru şu ki 2. planda fiyat tam 2 kat artıyor fakat performans dayanıklılık ne kadar artar ? İki plandada hangisi doğru seçim ayrı ayrı?
    Sadece oyun oynadığımı ve şu andaki işlemcimle(amd5200+2.7ghz) bile Max Payne 3 vs istediğim oyunları öyle yada böyle full görüntüde oynadığımı var sayarsak ilk planada hala sıcak bakıyorum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrayTotem -- 17 Mart 2013; 3:48:05 >

• Ikinci el phenom bakabilirsin. Veya alıyorsanız x4 6xx almaya bakın. Ama yok Ben ileride kart alacağım diyorsanız fx4100 alıp 4.5 5ghz civarı overclock yapmanızı öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an sana, Anakart, işlemci ve güç kaynağı mı gerekli?
  • 5770 ıcın ATHLON II X3 455 yeterlı olur sımdıkı anakartın desteklıyorsa anakart almadanda yırtabılırsın
  • Sağolun arkadaşlar. ATHLON II X3 455 alıp kurtarabilsem çok kral olurdu gerçekten fakat anakartım cok eski asus m3a, şöyle kombo dandik bir anakart alıcaktım fakat bi baktım pci1 var. Bana pci 2.0 lazım hertürlü.

Fark ettim ki bana temelde şu anda fena güç kaynağı lazım.Bunlarda acil değil ama gerekli yani; işlemci anakart dolayısı ilede ram.
    Verdiğiniz fikirler doğrultusunda bu aksam bir araştırma daha yapayım bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Ikinci el phenom bakabilirsin. Veya alıyorsanız x4 6xx almaya bakın. Ama yok Ben ileride kart alacağım diyorsanız fx4100 alıp 4.5 5ghz civarı overclock yapmanızı öneririm.

Evet 1 yıla yeni ekran kartı alacağım zaten o sırada yeni işlemcide alırım büyük ihtimal. O yüzden fx4100 aldım çok memnunum. Ekran kartımın maxsimum performansını kullanabiliyorum çok rahatça. Fakat ısı değerleri yüksüz 34-36 aşırı yüklü 54-56. Dolayısı ile OC için mutlaka daha iyi kasa, fan veya farklı bir soğutma sistemi lazım. Bu konuda tavsiyen nedir? Gerçi şimdi daha yeniyken OC ye gitmiyor elim ayrıca yetti bana ama ileriye dönük bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrayTotem -- 24 Mart 2013; 21:37:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrayTotem

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Ikinci el phenom bakabilirsin. Veya alıyorsanız x4 6xx almaya bakın. Ama yok Ben ileride kart alacağım diyorsanız fx4100 alıp 4.5 5ghz civarı overclock yapmanızı öneririm.

Evet 1 yıla yeni ekran kartı alacağım zaten o sırada yeni işlemcide alırım büyük ihtimal. O yüzden fx4100 aldım çok memnunum. Ekran kartımın maxsimum performansını kullanabiliyorum çok rahatça. Fakat ısı değerleri yüksüz 34-36 aşırı yüklü 54-56. Dolayısı ile OC için mutlaka daha iyi kasa, fan veya farklı bir soğutma sistemi lazım. Bu konuda tavsiyen nedir? Gerçi şimdi daha yeniyken OC ye gitmiyor elim ayrıca yetti bana ama ileriye dönük bakıyorum.

Sunbeam core contact freezer alabilirsin soğutucuyu. Bir de Kasa içinde Kabloları Falan toplarsan iyi olur. Anakart power işini ne yaptın onuda sormak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.