Windows Vista Ultimate 32-bit kullanıyorum. Ekran kartı sürücüsü vistada yüklü zaten. ( RV530 LE Microsoft Corporation- WDDM ) Ekran kartım Sapphire Ati Radeon X1650 Pro 256 MB GDDR3. Sapphire veya Ati'nin sitesinden vista uyumlu en yeni driver ve Catalyst Control Center yüklediğimde görüntü bulanıklaşıyor ve matlaşıyor. Bütün ayarları denememe rağmen düzelmiyor. Masaüstü ekranı düzelse de DVD ve ya herhangi bir video izlediğimde yine görüntü bulanık. Vistanın kendi sürücüsüyle sorunsuz çalışıyor. Bu durumda RV530 LE sürücüsünü kullansam değişen bir şey olur mu? ( Performans açısından, kartımı optimum performansta kullanabilir miyim? ) Yoksa Catalysti mi yüklemem lazım görüntü kötü olsa da? Ya da başka bir çözümü var mı? Yardım ederseniz sevinirim...
Sistemim: Gigabyte 965P-DS3 İntel core 2 duo 1.86 ( E6300 ) Ati Radeon X1650 pro PCI 256 MB DDR3 2*1 GB OEM 667 RAM Philips 190G6FB 19" Monitör
Teşekkürler...
vista kullandığına göre vista sürücüsünü kullansan iyi olur bende gto2 var kendi sürücüsü 5.8 ama vistadan dolayı 7.8 kullanıyorum pek de sorun yok ztn :) yeni sürücü yüklesen performans farkı olur mu tam bilmiyorum çünkü benim bildiğim 7.2 den sonraki sürücüler dx10 düşünülerek hazırlandı. ama tabi ki yeni sürücü olduğundan performans farkı olabilir ben şahsen oblivionda fark hissettim
quote:
Orjinalden alıntı: Stradale
vista kullandığına göre vista sürücüsünü kullansan iyi olur bende gto2 var kendi sürücüsü 5.8 ama vistadan dolayı 7.8 kullanıyorum pek de sorun yok ztn :) yeni sürücü yüklesen performans farkı olur mu tam bilmiyorum çünkü benim bildiğim 7.2 den sonraki sürücüler dx10 düşünülerek hazırlandı. ama tabi ki yeni sürücü olduğundan performans farkı olabilir ben şahsen oblivionda fark hissettim
Cevabın için teşekkürler. Ben Vista uyumlu Ati Display driveri ve Catalyst Control Center da sorun yaşadım. Microsoftun kendi sürücüsü olan RV530 LE Microsoft Corporation- WDDM de sorun yok. Ama ben Catalyst yüklemek istiyorum açıkçası. Tabi sorunsuz olacaksa. Şu an için göze hiç de hoş gelmiyor. Bariz bir bulanıklık var. :(
catalyst sürücüsünü yükledikten sonra windows vistanın performans testine gir ve testi başlat. Test sonucunda aero arabirimini açacaktır.Çünkü windows kendi sürücüleriyle yeni sınıf ekran kartlarında aero arabirimi için sadece sürücü yüklemesiyle kalmıyor ayrıca performans testi sonucu istiyor. Belki bunun sonucunda görüntün düzelebilir. Denemeni öneririm
quote:
Orjinalden alıntı: burak733
catalyst sürücüsünü yükledikten sonra windows vistanın performans testine gir ve testi başlat. Test sonucunda aero arabirimini açacaktır.Çünkü windows kendi sürücüleriyle yeni sınıf ekran kartlarında aero arabirimi için sadece sürücü yüklemesiyle kalmıyor ayrıca performans testi sonucu istiyor. Belki bunun sonucunda görüntün düzelebilir. Denemeni öneririm
Teşekkürler. Deneyeceğim...
quote:
Orjinalden alıntı: dr8333
quote:
Orjinalden alıntı: burak733
Teşekkürler. Deneyeceğim...
Maalesef olmadı. :( Ekranın üzerinde toz var sanki :) Catalsyti silince toz da siliniyor.
catalistte -hangi sekmede olduğunu bilmiyorum onu kendin aramalısın- altta 2 seçenek çıkıyor vistanın görüntü ayarlarını mı yoksa ati nin ayarlarını mı kullanmak istersiniz diye. Siz microsoftun ayarlarını seçerseniz toz bulutu kalkacaktır
sadece driver ı yükle catalyst fln yukleme.Yani normalde 100 mb lık dosya değil.Bende de aynı sorun olmustu sadece driver ı nı buldum ve onu yukledım sorun kalmadı.Ama windows kendisi tanıyor performas dususu olcagını sanmıyorum..
7.9 çıktı onunla dene bide..
Hepsini denedim ama olmadı. 7.9 u da denemiştim , sadece driver yüklemeyi de. Ama "grotesque"nin bahsettiği Catalyst sekmesi hiç dikkatimi çekmedi. Yani vista ayarlarıyla mı Ati ayarlarıyla mı diye bir sekmeyi hiç göremedim. Ve sanırım performans sorunu olmayacak. Çünkü her iki şekilde de performans testi puanı aynı.
Herkese teşekkürler...
gerçekten garip bir sorun bendede 1650pro var vistayı şuana kadar 7.8-7.9 sürücüleri ile kullandım ve hiç bir problem olmadı gerçekten çok ilginç. umarım bir şekilde problemini halledebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme