nvidiadan atiye geçiş yaptım. 2 tane 3870x2 alıp crossfire sistem kurdum fakat alışık olmadığım şekilde hatalar alıyorum. atikmdag.sys hatası. ve daha oyunla denemedim bile. 3Dmark06 ile açamıyorum. bu hatayı veriyor. veyahut catalyst ile test butonuna bastığımda bu hatayı alıyorum. bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi. vista ultimate 64 bit işletim sistemi kullanıyorum.
şimdiden teşekkürler
başka bi yerde bi arkadaşın hd 4850 sinde çıkmış bu olay atinin yıllardır düzeltemediği bi üretim veya yazılım hatası
valla anakartı değiştirdim. o yüzden böyle bi hataya düştüm. rampage extreme aldım yurtdışından. fakat anlam veremediğim bi sorun. kendi catalyst programında test et dediğimde veriyor bu problemi anlamış değilim. ayrıca şu an çözüm önerisine ihtiyacım var ati ile nvidia kavgasına değil. çünkü gerçekten çok can sıkıcı bi durum.
ve ayrıyetten dediğiniz gibi üretim hatası olsa dicem her modeldede olmaz herhalde. yani internette araştırdım fakat atinin her modelinde var bu hata nerdeyse.
valla 8.10 u da denicem. inşallah sorunum hallolur.
quote:
Orjinalden alıntı: mesutevren
valla 8.10 u da denicem. inşallah sorunum hallolur.
Çözümü buldum aslında ama link silinmiş şansına.
neyse bulcaz artık bi çaresini bilader sağolasın. sizde boşverin atiyi nvidiayı. siz atışınca onlar ne kaybedio ne kazanıo. ne gereği var böle atışmaların. boşverin be yaw ha ati iyi ha nvidia ne farkeder. herkes mercedese binemio dimi. o hesap. hangisi mercedes olursa olsun. herkesin bindiği araba mercedestir zaten, götürsün yeter.iş görsün yeter. sizde unutun söylenenleri. yakışmıo arkadaşlar sizler gibi medeni insanlara.
arkadaşım sistemindeki driverı güncelle eskisini kaldır temizle yenisini kur 3dmark için hot fix gerekiyor
crossfire sistemlerde ati ccc kullanmak zorundasın
başka bir ati yönetici programı varsa kaldır
cross köprülerini dogru yere taktıgından emin ol
psu kaldırıcakmı 2 tane o karttan eminsen başka sorun yok en basiti kartları tek tek dene sorun yoksa psu nu degiştir derim
3D Mark 06 için hotfix i buldum ve kurdum. program çalıştı. fakat catalsyt A.I. yi kapatınca çalışmakta. ondan önce bu opsiyonda işe yaramıyordu. fakat çalıştırsam bile şu an çok kötü puanlar veriyo. acaba sorun nerde olabilir?
quote:
Orjinalden alıntı: mesutevren
3D Mark 06 için hotfix i buldum ve kurdum. program çalıştı. fakat catalsyt A.I. yi kapatınca çalışmakta. ondan önce bu opsiyonda işe yaramıyordu. fakat çalıştırsam bile şu an çok kötü puanlar veriyo. acaba sorun nerde olabilir?
AI'yi kapatirsan tek cekirdek calisir.
8,10 u kurdunmu catalaystın 8,11beta vardı guru3d de oraya bak istersen
valla 8.10 u da kurup denedim. sonuç aynı. yine catalyst ayarını kapatırsam anca bench alabiliyorum. açıkken 3d markta program açılıyor fakat bench alayım derken görüntü gelmeyip sürücü kendini kapatıyor. ve bunları frekanslarını 825-1800 den 750-1700 e çekerek denedim. sonuç şaşırtıcı. ne en son driver nede başka bişi etki etmiyor. anlamadım bi türlü.
sanırım hatanın kaynağını buldum. bende OCZ nin 700 Watt lık gamextreme PSU su var. catalyst ten crosfire ayarını kapatıp denediğimde canavar gibi çalışıyor. ve 3D mark 06 da 2 GPU ile 17670 bench aldım. sanırım bendeki PSU yetmiyor veya desteklemiyor. sanırım PSU yu değiştirmem gerekecek. herkese teşekkür ederim :)
arkadaşım sorunun devam ederse söyle. sana birkaç çözüm önerisi yazayım
sorun devam etmiyor. sanırım tahmin ettiğim gibi PSU dan kaynaklanan bi problem. şu an tek 3870X2 ile kullanıyorum. ve problem vermeden çalışmakta. hoş 700 W bi güç kaynağı yetmezmiyidi die düşünmüyor değilim açıkçası.
kartları tek tek denedim ve sanırım bi tanesi problemi çıkartan. sağlam olanı taktığımda problem yok. 3d mark 06 ta bench alabiliyorum. gayette güzel rakamlar veriyor. fakat diğerini taktığımda yine 3d markta bench alamıyorum. ve ekrana görüntü dahi gelmiyor. yani zaten bu kartları ikinci el forumundan almıştım. şimdi servise göndersem nereye göndercem bi fikrim yok. yada ne yapmam gerekiyor. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Aynı sorun benim hd4850 de var butun suruculeri denedim hiç biri işe yaramadı :( sistemi en son servise goturucem komple teknik server teknik serverise gidiyor komedi ati saolsun