Firmaya yaklaşık iki yıldır aboneyim. Öncesinde kablo altyapısı olarak VDSL kullanıyordum, üstelik bina işlek bir ana cadde üzerinde olmasına rağmen TT dışında diğer firmaların altyapısı yoktu. Misafirliğe gittiğim yakın yerlerde binalarda kurulu kutuları görünce ufak bir araştırma yapıp taahhütsüz 1000 MBPS / 1 GBPS hızında bağlantı verdiklerini öğrendim. "Belki bizim binaya da bir gün uğrarlar," deyip beklemeye başladım. Sokaklarda dolaşırken ara sokaklarda daha fazla kablo ve kutu görüyor, çalışan görevlilere denk geldikçe sormadan geçmiyordum. Sonunda bizim binaya da kutu kurulunca hemen başvuru yaptım; o sırada adresim bile sistemlerine eklenmemişti. Biraz sabırsız davrandım diyebilirim. Yaklaşık bir hafta içinde, henüz kablo ve kutu yeni çekilmişken hızlıca Tenda HG9 marka modem kurulumu yapıldı ve internet bağlantısı sağlandı. Doğrudan kabloyla test ettiğimde ortalama 950 MBPS upload/download hızına ulaştım ve daha ilk günden vazgeçilmezim oldu. Steam’de oyunlar ışık hızında iniyor, büyük dosyalarla çalışmak çok kolay. Tabii bazı siteler ve sunucular hız limitini kısıtlıyor ama sınırsız hızla indirme yapabilmek gerçekten büyük bir keyif. Yakın zamanda eşimin ailesine de önerip aynı interneti bağlattım. Onlara verilen modemin farklı, Wi-Fi 6 destekli olduğunu görünce ben de talep ettim. Çağrı merkezinden olumsuz yanıt aldım ama forumda Muhammed Bey, taahhütlü sisteme geçmem durumunda hem modemi değiştirebileceğini hem de 350 TL gibi bir fiyatla 2025 Aralık’a kadar kullanabileceğimi söyledi. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Eski modemi söküp firmanın Esenyurt’taki merkezine götürdüm ve yeni modemi aldım. Kurulumu kendim yaptım. İnternete sürekli bağlı olmam gerektiğinden ve evden çalıştığımdan, ilk bağlandığında kesintiler olur mu diye VDSL aboneliğimi iptal ettirmemiştim. İlk ayın sonunda VDSL’e veda ettim. İlk iki ay boyunca birkaç kesinti oldu ama hiçbiri 8-10 saati geçmedi, toplamda 5 kez falan. Altyapı yeni olduğundan çok da takılmadım. Sonraki aylarda ise belediye kaynaklı hasarlar dışında neredeyse ayda bir kez, ortalama 3-5 saatlik kesintiler oldu. İki yıl içinde yalnızca bir kez hız düşüklüğü yaşadım, o da sanırım ülke çapında bir durumdu. Modem özelliklerine gelince; ilk Tenda HG9 modelinin 2.4 GHz bandı, evdeki bazı çin işi güvenlik cihazlarını tanımıyordu ancak 5 GHz’de sorun yaşamadım. Gigabit LAN portları sayesinde kablolu cihazlarda tam hız alabiliyor, kablosuz cihazlarda ise 5 GHz bandında ortalama 300-350 Mbps hızını rahatça görebiliyordum. Wi-Fi 6 modeme geçtikten sonra cihazların tanımama sorunu ortadan kalktı. Küçük ama dubleks bir evde yaşıyorum ve evin en uzak köşesinde bile sorunsuz bağlantı alıyorum. Wi-Fi 6 destekli laptop ve telefonumla kablosuzda 600-700 MBPS arasında hız alabiliyorum; kablolu bağlantı ise her zamanki gibi tam hızda. Özetle, Esenyurt ya da AtlantisNet fiber altyapısı olan bir bölgede yaşıyorsanız, kesinlikle şans vermelisiniz. Şu an bulunduğum binada 8 daireden 6’sı abone; abone olmayanlar genelde yaşlı veya sürekli burada yaşamıyor. Aşağıda görselleri ekliyorum. Zira tecrübeden çok hayat hikayem gibi oldu ama takılmayın artık Masaüstü PC Mobil Buda binadaki aboneler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Most Vasat Player -- 4 Kasım 2024; 14:54:34 > |
AtlantisNET ile İki Yıllık Deneyimim
-
-
Üstadım selamünaleyküm merhabalar sizin adınıza çok sevindim aus tadıyla keyifle kullanmanızı temenni ederim ben de İstanbul’un İstanbul olduğu yerde Fatih Suriçi Karagümrük’te yaşıyorum gelin görün ki Fatih’in her yerine fiber internet geldi bizim Karagümrük hele benim oturduğum sokak atıl kaldı geleceğine de hiç umudum yok,
aşağıda paylaşmış olduğum hız testinden sunucuyu Palermo yapıp rica etsem test gerçekleştirebilir misiniz hocam alacağınız pingi merak ettim çünkü ben online olarak FIFA oynuyorum 32’nin aşağısını göremiyorum sizin de normalde pin testiniz gayet düşük benim tahminim sizde 28 falan çıkacaktır ama bir zati görebilmek istedim yani siz nasip olur ilerde online olarak FIFA oynarsanız 30’un altında olduğu için herhangi bir gecikme yaşamadan tam performans oynayabilirsiniz diye düşünüyorum vakit ayırıp test yapıp görseli paylaşırsanız minnettar kalırım saygılarımla
-
Hocam umarım mesajımı görmüşsünüzdür sizden geri dönüş bekliyorum saygılarımla
-
Hocam merhaba, Konuya göz atınca görmüş bulundum geç oldu biraz kusura bakmayın. Dediğiniz gibi bir kaç kez denedim. Genelde 29-30-31 arası gidip geliyor ping. Benim speedtest ping düşük olmasının sebebi seçilen serverin doğrudan atlantis net olması kaynaklı sanırım. Yurtdışına çıkış kısmında minimum ortak bir ping var anlaşılan. Futbol ile uzaktan yakından pek ilgim yok. o sebeple oyun içi test sunamıyorum.
-
Kıymetli hocam merhabalar öncelikle değerli vaktinizi ayırıp geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ediyorum
Evet dediğiniz gibi genel olarak biz İstanbul’da yaşayan kullanıcıların İtalya’ya olan gecikmesi ortalama 31 ms sizlerin arada 29 ms’yi görmeniz çok güzel aslında bu bile çok etki ediyor
Bir de online oyunlarda kablo kalitesi de çok fark ediyor benim bulunduğum yerde fiber internet yok vdsl altı yapı var bakır kabloyla iletim sağladığı için çok dalgalanma yapıyor hep hissiyat kayboluyor sizler fiber teknolojisi kullandığınız için kabloda ışık ile iletim yaptığı için hiçbir kayıp yaşamıyorsunuz bu çok güzel bir avantaj sizin adınıza çok sevindim
Sizlere keyifli oyunlar ve başarılar dilerim hocam size de zahmet verdim hakkınızı helal edin lütfen hayırlı akşamlar dilerim selamünaleyküm
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X