Şimdi Ara

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 1080pHD , AtlantisNet Destek Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.561
Cevap
30
Favori
80.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar, kazı çalışmasının uygun olmadığı yerlerde binalar üzerinden kablo çekiyoruz. Normal bir durum :)
  • Tamam çok teşekkürler :)

• Oyuncular içinde bir takım geliştirmeler yapmanız bence lazım. Bknz;

https://gibir.net.tr/kapsama-alani

https://turk.net/turknet-karnesi

Şehirlerde hangi sunucularda ne gecikme sağlıyorsunuz bu da önemli. Bence size müşteri çekecek ve çevresini size çekecek ön önemli etkenlerden biri. Oyuncular için ne sağlıyorsunuz önemli olan şeyleri öne çıkarmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 17 Ocak 2023; 14:12:58 >

• Bence de pingler üzerinde çok fazla durmaları lazım ve gösterdiğin örnekte ki gibi güzel bir ping harita çalışması yapmaları daha güzel olur.

• Ben biraz bakındım; cornet'i görünce tamam dedim, yanaşmamak lazım :) 10 saniye bakınca netiniz dalgalanıyor :D

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]

• AtlantisNet open peering politikası izlemektedir. Kendine ait asn’ye sahip olan tüm işletmecilerle peer yapmaya her zaman hazırız. Şirketimiz büyük isplerin tamamından kapasiteli devrelere sahiptir. Ulaşmak istediğiniz ip adresi en kısa rota üzerinden operatörle olan bgp bağlantılarımızla sağlanmakta. Bu konuda ulaşmak istediğiniz ip ye en düşük pingi hangi operatörle yakalıyorsanız bizde de o sürededir çünkü trafiğiniz en düşük ping veren operatörden dönecektir.

Mevcut Peeringlerimiz

ULAKNET - Ulusal Akademik Ağ
    Grid Telekom
    Doruk.net
    De-Cix
    Hurricane
    Packet Clearing House
    Cloudflare
    Meta - Facebook - WhatsApp - Instagram
    Akamai
    Packet Clearing House
    IP-MAX
    Comnet
    NetDirekt
    Netİnternet
    Imperva
    Google
    MediaNova
    ZenLayer
    Premier DC Veri Merkezi
    GIBIRNET
    İnternet Kutusu
    G-Core Labs
    Microsoft
    Equinix
    Radore
    Telecom italia (sparkle)
    Neterra
    Cogent
    Teknotel

• AtlantisNet Destek kullanıcısına yanıt

"Şirketimiz büyük isplerin tamamından kapasiteli devrelere sahiptir."

Bunun kaynağı nedir? Network bilmeyen cornet yetkilisi bulutta aynı şeyleri söylüyordu. Kötülediği şeyleri bir adım sonra övünüyordu, sonra zaten sisteminin bir halt olmadığı ortaya çıkıp, TT yönlendirmelerini kullandılar uzun süre.

Spesifik olarak kendinizi övmenizin bana bir yararı yok. Belki gerçekten iyi firma olabilirsiniz, ben neden bunu sadece deneyerek öğrenmek zorundayım? Beni görsel olarak bir şeylerin çekmesi gerekmiyor mu? Speedtest testlerinde POP noktasına atılan ping'de en düşük Turknet'in çıkıp, Yurtdışı ve içindeki sunucularda neden patladığını kimse konuşmadığı gibi. TR'den 3 Adımda Valve'ye götürüp 70 ping veriyorsan sen kötü bir firmasındır.

Umarım gelişir ve iyi hizmetler sunarsınız. Bir test değerleri görmediğim ve kullanıcısının bu kadar düşük olduğu bir firmaya ben kör atmam şahsen. Gıbır ve Comnet'te o adımı attım ve atılmayacağını net şekilde öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 18 Ocak 2023; 10:53:48 >

• Gerçekten size kendimizi övdüğüm yok. Ön yargılı yaklaşımınıza karşı, yanlışları düzeltmek gerekiyor. Kötü deneyimlerinizin sebebi biz değiliz. :) 50.000+ abonesi olan ve kendi altyapısına sahip, altyapı haritasını her gün genişletmek için 7/24 çalışan ikinci bir firma bilmiyorum , siz biliyor musunuz? Abonelerimizin internette şov yapmaları bizim için çok önemli. Konumuzda ki yorumları okuyarak da firmamız hakkında az çok fikir yürütebilirsiniz. Ping değerlerini gösteren (yukarı da ki örnek linkler) harita içinde çalışmalara başladık. AtlantisNet GigaPon ile şov yapmanız dileğiyle :)
  • Aslında şunu merak etmiyor değilim. Avcılar yeşilkentte adsl kullanan kuzenim discord ve gta da ping değerleri düşük ve stabil discord da 34 35 almakta ben ise 45 48 arasında bunun için destek kayıdı oluşturdum. Karşı tarafın sunucularından dolayı söylendi bende pek üstelemedim ama düzeltmeleri olursa daha stabil hale getirilmesi daha iyi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AtlantisNet Destek kullanıcısına yanıt

Kullanıcıların veya dışarıdan ek fikir alan her firma kendini geliştirir. Bu konuda işinizin kolaylaştırmak adına bu aracıma göz atabilirsiniz, isterseniz IP'leri içerisinden de çekebilir firmanız işleri kolaylaştırmak adına.

Bunun yanında Faceit(Hiperz, Mirror)Amazon gibi sunuculara en iyi çıkışı direkt olarak Level çıkışı vermektedir. En azından iç anadolu bölgesinde - Ankara Level çıkışı kullanıldığında. Bunun içinde yanlış hatırlamıyorsam firmanızın Superonline ile anlaşma yapmanız gerekiyor, sunucuları orada diye biliyorum, TT üzerinden gönderildiğinde adım sayısı çok fazla artıyor ve aynı şekilde ping değerlerinde de artış sağlıyor.

Bir test sağlayacak kitle olmadığı için çok bir fikir edinemiyoruz ama bu şekilde değilse bu şekilde yönlendirme yapabilirseniz daha iyi olacaktır. Bunun içinde size şu şekilde iki örnek bırakayım.

Testler aynı şehirde, aynı firma üzerinden yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 18 Ocak 2023; 13:18:9 >

• Hocam atlantis net kullanıcısı olarak yapamam gereken bir test var ise seve seve yaparım yeter ki stabil ve düşük pinglere sahip olmak için çalışalım.

• Yukarıda linkini bıraktığım aracı indirip, bulunduğunuz bölgeyi belirtip ekran görüntülerini paylaşırsanız yapı hakkında bilgimiz olabilir. Örnek olarak şu şekilde göstereyim;

Ping değerleri için;

Tracert olarak sadece Game_Tracerti atmanız yeterli. Tracert kayıtlarını code olarak kaydırabilir, atabiliyorsanız atabilirsiniz, tek tek görüntü almak zor olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 18 Ocak 2023; 19:2:32 >

• Ping Testlerim bu şekilde. Fakat Tracert testleri sonuç vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAGRİ36 -- 18 Ocak 2023; 22:34:49 >
  • Sonuç verir fakat beklemeniz gerekiyor, açtığınız dosyanın kounumuna text dosyası oluşturuyor ve oraya yazıyor ve yaklaşık 30 dakika sürüyor o test :) Şehir İstanbul mu?

• Evet hocam İstanbul

• Sonuçları pm olarak attım hocam.

• İstanbuldasınız ve ben Kayseride'yim test karşılaştırma sonuçlarını şöyle atayım.

Ankara çıkışı olmayan yerlerde +15 pinge yakın benim fazla olması gerekiyor. Saçma farkların oluştuğu sunucuları aşağıda belirttim diğerleri hemen hemen bölgeye göre normal değerler. Turknet'in daha az router ile nasıl bu kadar yüksek ping verdiğini anlayamıyorum. Gerçekten bir düzenleseler ping'leri inanılmaz düşecek ve gerçekten en iyi ping değerleri veren firma olacak ama no. Bu değerleri ben kabul etmem.

Valve

Atlantis - Turknet çıkışı = 51 ping

TT - Ankara(kayseri)= 43 ping

Riot games(Warsaw)

Atlantis - Turknet çıkışı = 76 ping

TT = 65 ping

Blizzard;

Atlantis - Turknet çıkışı = 87 ping

TT Ankara(Kayseri) = 63 ping

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 19 Ocak 2023; 23:45:3 >
  • @AtlantisNet Destek Artık bence yeni hedefiniz oyuncular için çok önemli olan ping değerlerini en düşük seviyeye çekmek ve stabil bir hız için çalışmak diye düşünüyorum :)

• Yalnız hocam şöyle bir durum var, yukardaki bıraktığınız ping değerleri ile kayıtlardaki değerler uyuşmuyor, saatlere bağlı olarak bir artış olabilir.

• Evet birisini 1 gün öncesinde yaptım fakat aynı saatlerde gerçekleştirdim

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.