Şimdi Ara

Atmosferik Benzinli Kullanma Pişmanlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
17.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PsyBeowulf

Bilmiyorum hocam lpg taktırmayıda düşünmüyorum uğraşamam tekrar muayneye sok falan. En mantıklısı satmak. Ağustos ayında ilana koyacağım aracım 77.000 kmde kolay satılıcağını düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Eyvallah satın ama öyle benzinli olup 5 lt yakan bir araç beklemeyin. 8 den aşağı yakmayacak hiçbiri.

Benim aracım Ford Mondeo. 8-8.5 benizn, 9,5-10 LPG ortalamam var. Karakteristiği itibariyle sizin motordan az yakıyor. Kasası da sağlam ağır. Ayda 1000 km den fazla yapıyorum. LPG yi çıkarmam 1 yılı bulmuyor. Şimdi dizel alsanız fazlasını erkenden vereceksiniz. Bakımları daha pahalı olacak vs. vs. Benzinli alsanız yakıtı çok yakacak. İşte tam da bu yüzden LPG diyoruz. LPG olarak 10 lt yakan bir araç bulun -ki çok daha az yakanları var-, 32-35 krş arasına binin aracınıza. Ford Fiesta bakın derim.

Yok LPG'ye karşı alerjim var derseniz fabrika çıkışlı LPG'li Honda'lar var. Onlara bakın derim. Motor kapağı, contası ve sübaplarıyla LPG'ye uyumlu üretiliyor. Sorunsuz binersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 17 Haziran 2019; 9:45:0 >

• senin araban çok yakıyormuş ben 1.2 logan ile 1600 km şehitlerarası yolculuğu 600 e tamamladım.100-120 hız ile.200 km si şehiriçi klima açık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan yeni nesil dizel otomatik araçları almalı. Ama benim gibi orta kesim olan için lpg bulunmaz nimet. Yaklaşık 1 yıl önce benzin 7 lirayı geçti ve artık yeter diyerek lpg taktırdım. Cebime muazzam bir faydası oldu. 4-5 günde bir benzin almaktan psikolojim bozulma noktasına gelmişti. Şimdi 100 TL lik lpg ile 350 km yol gidiyorum şehiriçinde. Sonuçta ev-iş arası araç kullanıyorum, prestijmiş, performansmış, konformuş zaten bunlar daha çok uzun yolda önemli. Amaç A noktasından B noktasına gitmekse bence lpgli araçtan başkası yalan.
  • Atmosferik benzinli diyince bende sıkıntı atmosferik motorda sandım. Başlık aslında benzinli araç mağduriyeti filan olmalı çünkü araç turbo olsaydı motor hacmi değişmedikçe aynı miktar benzin yakacaktı. Daha güçlü olurdu o başka mesele. Taktırın LPG rahat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıla yakın 1.2 symbol kullandım. 8 litre yakıyordum. Ve bu kadar zoruma gitmiyordu. 10 litre benzin yakacak maddi durumu olmayan kimse arabaya binmesin. Araba herkes için şart değil. Km de 70 kuruş yaktın diye gömemezsin atmosferiği. Dizeline 34 bin ödemek yerine 26 bin ödeyerek aldın. Bu kadar ağlamaya gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabasını kahve makinesi sananlar az yorum yapmasın... Cart kuruş yakıyor curt kuruş yakıyor... Arabayı çalıştırırken depoya para mı atıyorsun? 40 kuruş yakıyor ne demek? Hangi ülkede yaşıyoruz farkında mısınız?

Ya yakıt tüketimi yazın ya da susun

• Dizelin gücü ayrı bir sürüş zevki veriyor. 1.6 multijet linea kullanıyorum. Sol şeritten düşmem sollarım,gazlarım yaz kış şehiriçi 8.5 litre yakıyor.
  • Bence sürüşünüz de sorun var. Sürekli 10lt yakması normal değil 7-8 lt bandında yakar. Her neyse memnun değilseniz 1.3lt multijet motorlu Opel,Fiat,Suzuki model bir araca bakabilirsiniz. Örneğin Opel Corsa temiz ise eğer Getz'i aratmaz.5-6 lt bandında tüketim gezer eğer araç bakımlı ise sağlam motordur kolay kolay sorun çıkartmaz.
  • Tek çare dizel ayağının altındaki gücü hissetmek bambaşka zaten alıcaksam uzun vadeli binici olacağım için clio 4 düşünüyorum

• Forumun bütün tüketimcileri aynı konuda

TSi'cılar nerede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Bence sürüşünüz de sorun var. Sürekli 10lt yakması normal değil 7-8 lt bandında yakar. Her neyse memnun değilseniz 1.3lt multijet motorlu Opel,Fiat,Suzuki model bir araca bakabilirsiniz. Örneğin Opel Corsa temiz ise eğer Getz'i aratmaz.5-6 lt bandında tüketim gezer eğer araç bakımlı ise sağlam motordur kolay kolay sorun çıkartmaz.
    Gruptaki çoğu kişi ile ortalamalar aynı elimden geldiği kadar eğimli yolda viteste inip tasaruf yapmaya çalışıyorum.Yoğun trafikte baskı balata ve yakıt tasarufu için araya mesafe koyup dur kalk yapmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Arabalar çok yakmıyor ülkede yakıt pahalı.
    Aklıma bu geldi

• 30 Litre desen 200 TL lik yakıt, bence aracın normal yakıyor, yürütme maliyetini kaldıramıyorsanız satın gitsin.

Ben 100 TL ye 120 KM yapıyorum arabayı yakmam lazım sanırım?

Ek olarak motorumda var 250 lik 60 TL ye 300 KM yapıyorum.

Ama dersen ilk aracımı aldığımda benzin 4 TL ydi şu anda 7.25 e kadar aldığım oldu...
  • Ben yılda 8000 km yaptım yine de pişman değilim. Toplam ortalama yakıt tüketimi 7.5 litre civarında, şehir içi dışı karışık... Tabi daha çok şehir dışı kullanım var, şehir dışı 6 litre civarı yakıyor, 100 ü geçmeden dikkatli basarsam gaza 5 litre altına da iniyor ama normali 6 litre, şehir dışı da 8.5 civarı gibi.

• Aslında arkadaşlar çok güzel açıklamışlar.

Türkiye'de benzin çok pahalı ne yazık ki. Avupra'da çoğu ülke dizel kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor, çevre için kısıtlamalara gidiyor, İsveç'te yıllardır dizel araç yok mesela. VW'nin dizel skandalını zaten biliyorsunuz.

Dizel araçların bakımları pahalı, çok rastlanılan turbo arızasının maliyeti can sıkar. Uzun yolda bilmediğin akaryakıt istasyonundan dizel alırsın, sorun yaşarsın.

Konuyu görünce şimdi baktım, yeni Clio almaya kalksan Joy 1,2 75bg benzinli 81bin lira, Joy 75bg 1,5dci 117bin lira arada 37bin lira fark var. Benim arabam km'de düşük yakacak diye 37bin lirayı önden ödemiş oluyorsun. Sanıyorum aradaki 37bin lira farkı 200bin km yapınca çıkarmış olursun. İkinci el alsan ikinci el dizellerin km'leri çok yüksek oluyor ve genelde süprizlerle karşılaşabiliyorsun (dayım Citroen Xsara aracını sattı bir hafta sonra sattığı kişi turbo bozuldu diye aradı). Karşılaşmayabilirsin de, bu şans işi (kayınbirader ikinci el dizel Dacia aldı, bir sorun yaşamadı)

Ben 2008 model Daihatsu Sirion sahibiyim, tüp taktırmadım. Kazasız,belasız, cezasız, gideyim de varsın benzinli olsun, daha fazla yaksın diyorum. Üstelik uzun yolda yakıt verileri gayet makul seviyelere iniyor. 6 senedir bu araç bende, her yıl 10bin km civarında yol yapıyorum, hamdolsun rutin bakım dediğimiz yağ+hava ve yakıt filtreleri haricinde sadece fren balatası ve aküsünü değiştirdim. Aracımı övmek için söylemiyorum, benim aracım da fazla yakıyor ama en azından sorun çıkarmıyor.

Hani biz makul bütçemizle dizellere az yaktığı için yöneliyoruz, lüks araçlarda da çok büyük farklar var. Bizim patron yeni Q7 aldı, dizeliyle benzinlisi arasında 800bin lira fiyat farkı varmış, gitti benzinli aldı tabii ki. Fiyat listesine bakmadım, şoförü söyledi, belki biraz abartmış olabilir.

• hala dizel alanmi var :)) adam 5000 km yapmis dizel almaliydim diye dert yanmis.. aradaki farka arabani degistirirsiniz :)

1.2 tsi sahibiyim.. uzun donem yakit ortalamam kisin 7.5 8 yazin 7 7.5 ist ici.. istanbul disi 5.5 6 yaz kış

• Elalemin çim biçme makinesine taktığı motorla araba sürmeye çalışınca bir yandan da bu tarz şeylere takılıyoruz. Şu halimize bak.
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Adam TL den bahsetmemis 300km de 30litre yaktigindan bahsetmiş. Ahh ahh...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.2 micra benzinli manuel iş için kullaniyoruz. Yokuşta bayılıyor. Hepsi şehir içi ortalaması 8.5 lt. önceden atmosferik 1.6 Audi a4 vardı 8e kasa manuel. Hep basardım gitsin diye klima açık şehir içi dışı 10lt ortalamaydı. Civic otomatik vardi 12 litre yakardı. Şu anda turbo yazılımlı 230 bg 520i var. 13-15 lt şehir içi yakıyor. Babamda aynı arabadan var o da yazılımlı hafta sonları sakin trafikte kullanır ortalaması 8.5-9 litre. Ben hiç göremedim o değeri. Minimum 11 gördüm.

• Zaten MT 7.5lt / AT 9lt verisi varmış, şartlara bağlı olarak 10lt yakmasu normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.