Şimdi Ara

Atmosferik hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.6 şahin karadüzen motor biraz oynamak istiyorum fazla abartıya kaçmamak maksatıyla kapak taşlama gibi ufak şeyler düşünüyorum. bu işin ustaları biraz yardımlarınızı istiyorum. Birde benim aklımı karıştıran nette rast gelmiştim radyatörden benzn hortumu geçiriliyormş bu nasıl yapılır ve ne işe yarar bu konuda beni biraz aydnlatınız :)

• Radyatörden benzin hortumu geçirilmez. Hava hortumu geçirilir. Hava hortumu da atmosferik araçlarda pek geçirilmez radyatörden.

Benzin ısındığı zaman daha iyi atomize olur, hava soğuduğu zaman özkütlesi artar mükemmel uyum oluşur. Yani benzin hortumunu bi yerden geçirecekseniz ancak egzoz manifoldu etrafı olur, O da gereksiz olur.

Şahin motoruna fazla yüklenmeni önermem. Ama yapıcam diyorsan headers, egzoz , emme manifoldu gibi küçük şeylerle başlayabilirsin. Sonrasında çift boğaz karbüratör, dereceli egzantrik, turbo vs yapabilirsin ama malum eğer karbüratörlü veya tek nokta enjeksiyonlu ise direkt başka bir motorla swap yapmanı, modifiyeyle uğraşmamanı öneririm.
  • Bende ufak bişeyler düşünüyorum headers düz boru var. Biraz daha gıdıklıyacak bişeyler istiyorum .
  • arkadasşım sen neyin peşindesin bi konu açmışsın bu cam nasıl yapılır diye daha cam filmini bilmiyorsun
    enjeksiyonlu şahin buldum ne farkı var diyorsun ? bir konu daha açmışsın yaş 19 sigorta yüksek çıkarmı diyorsun?
    şimdi gelmişsin gıdıklayacak bişeyler istiyorum diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Radyatörden benzin hortumu geçirilmez. Hava hortumu geçirilir. Hava hortumu da atmosferik araçlarda pek geçirilmez radyatörden.

Benzin ısındığı zaman daha iyi atomize olur, hava soğuduğu zaman özkütlesi artar mükemmel uyum oluşur. Yani benzin hortumunu bi yerden geçirecekseniz ancak egzoz manifoldu etrafı olur, O da gereksiz olur.

Şahin motoruna fazla yüklenmeni önermem. Ama yapıcam diyorsan headers, egzoz , emme manifoldu gibi küçük şeylerle başlayabilirsin. Sonrasında çift boğaz karbüratör, dereceli egzantrik, turbo vs yapabilirsin ama malum eğer karbüratörlü veya tek nokta enjeksiyonlu ise direkt başka bir motorla swap yapmanı, modifiyeyle uğraşmamanı öneririm.

ya bu fake, cevap yazma boşa bundan önceki yorumumu oku

• Kardeşm dükkan neti olduğu için kardeşmlerim felan benim hesptn yazıyolar silme şansm varsa sileriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.