Şimdi Ara

Atom Vs Sublime

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba şuan güncel olarak "sublime 3" kullanmaktayım internetten araştırdığım kadarıyla birçok kişi ATOM kullanıyor . Ben sublime 3 bracket webstorm dw atom hemen hemen bütün text editörlerini kullanabiliyorum ama aralarında yabancı forumlar da yazıldığı gibi uçuk farklar var mı bunu merak ediyorum . Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum...

• kardeş hepsini denedim, visual studio da denedim inan bana en iyisi Komodo IDE.

webstorm da iyi ama fazla büyük. overkill yani basit bi text editor için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 14 Eylül 2017; 11:56:22 >
  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    araştırıcam dostum çok sağol arasındaki farklar ne yani milletin abarttığı kadar ne var yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: caap

araştırıcam dostum çok sağol arasındaki farklar ne yani milletin abarttığı kadar ne var yani

görsel olarak, kullanımsal olarak bi de

mesela <div> takı acıyorum, bazısı otomatik kapatıyo </div> ekleyip, bazısı kapatmıyo vs.

en dogrusu seni hepsini deneyip birinde karar kılman. herkesin zevki farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 14 Eylül 2017; 12:50:58 >
  • Web geliştirme için web storm öneririm öğrenciyseniz ücretsiz kullabilirsiniz. Diğer yandan sublime atomdan daha kullanışlı bir editör. Vs code onlardan daha üst. Tabi ki herkesin kendi görüşü kullanım rahatlığı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lighttable 'ı da deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notepad ++ . Js gelistirmek icin de webstorm.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 18 Eylül 2017; 4:54:41 >
  • eskiden ide dediğimiz açılması 10 saniye süren, çok fazla özellik barındıran yazılımlar kullanırdık.
    fakat yeni moda modüler hafif ama gelişmiş editörler.

sublime text esnek yapısı ile günümüz modern editör tasarımının yıllar içinde oluşturulmasına imkan verdi.
    atom ise bu tasarımı tek bir yazılım haline getirip open source olarak sunuyor.
    aşağı yukarı aynı işi yapan farklı yazılımlar.
    atom daha güncel olduğu için daha yakışıklı derli toplu. ben kişisel olarak atom kullanıyorum şu an.

tabiki asıl mesele ne amaçla kullandığın ve nasıl kullandığın.

örneğin bazısı <div> yazip otomatik kapatılmasını bekler, dreamweaver gibi editörler bunu yapardı eskiden.

fakat güncel teknolojide artık emmet var. div yazıp taba basınca <div></div> şeklinde otomatik basıp imleci ortaya getiriyor program.
    hatta div#asd.qwe>span.wadaa*2 yazıp taba basınca "<div id="asd" class="qwe"><span class="wadaa"></span><span class="wadaa"></span></div>" çıktısını verip span tagının içine imleci bırakıyor.

hepsini geçtim hala wysiwyg ile html çalışan da var.

buna ek olarak derlenmesi gereken kodlar da farklı ihtiyaçlar doğurabiliyor.

en güzeli hepsini kurmak keyfine eseni kullanmak.

bir tek eclipse'den uzak dur derim. ne zaman eclipse veya eclipse tabanlı bir ide kullansam pişman oluyorum.
    mecburiyet olmadıkça açmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

eskiden ide dediğimiz açılması 10 saniye süren, çok fazla özellik barındıran yazılımlar kullanırdık.
    fakat yeni moda modüler hafif ama gelişmiş editörler.

sublime text esnek yapısı ile günümüz modern editör tasarımının yıllar içinde oluşturulmasına imkan verdi.
    atom ise bu tasarımı tek bir yazılım haline getirip open source olarak sunuyor.
    aşağı yukarı aynı işi yapan farklı yazılımlar.
    atom daha güncel olduğu için daha yakışıklı derli toplu. ben kişisel olarak atom kullanıyorum şu an.

tabiki asıl mesele ne amaçla kullandığın ve nasıl kullandığın.

örneğin bazısı <div> yazip otomatik kapatılmasını bekler, dreamweaver gibi editörler bunu yapardı eskiden.

fakat güncel teknolojide artık emmet var. div yazıp taba basınca <div></div> şeklinde otomatik basıp imleci ortaya getiriyor program.
    hatta div#asd.qwe>span.wadaa*2 yazıp taba basınca "<div id="asd" class="qwe"><span class="wadaa"></span><span class="wadaa"></span></div>" çıktısını verip span tagının içine imleci bırakıyor.

hepsini geçtim hala wysiwyg ile html çalışan da var.

buna ek olarak derlenmesi gereken kodlar da farklı ihtiyaçlar doğurabiliyor.

en güzeli hepsini kurmak keyfine eseni kullanmak.

bir tek eclipse'den uzak dur derim. ne zaman eclipse veya eclipse tabanlı bir ide kullansam pişman oluyorum.
    mecburiyet olmadıkça açmıyorum.

Sublime paralı diye bir kaç gündür Atom'u kullanmaya çalışıyorum. Ama otomatik kapatma yok atomda. Nasıl ekleyebilirim?

<div> yazdığımda <\div> bunu otomatik eklesin istiyorum

• monarch25 M kullanıcısına yanıt
    sublime paralı sayılmaz. ücretsiz versiyonu o kadar da rahatsız etmiyor bence.
    bunun dışında html için emmet'i öğrenip kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.

otomatik tag kapatmada ise atom da eklenti kurarak yapabilirsin
    eklentinin adı autoclose-html

benzeri birçok eklenti var. aktif kullanmadığım için farklarını bilmiyorum
  • monarch25 M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim Subline ben baya alıştım ya hemen hemen ihtiyacım olan bütün packageleri kurmuştum zaten div tab yapınca direk kapatıyor sevdiğim kolay ve hızlı tarz hem zaman kazandırıyor hemde keyifli oluyor... Ayrıca Emmet linkte bazı kısayollar var benim çok hoşuma gitti güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum ... Ben atom kullandım arada canım sıkıldıkça hala kullanıyorum ama performans oranlarına bakınca biraz yoğun bir editör gibi görev yöneticisinden baktığım zaman subline ile arasında ciddi bir performans farklı olduğunu gördüm yarı yarıya denicek kadar belki benim pc den kaynaklanıyor dicem ama orta seviye normal bir pc ye sahibim .... :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.