Şimdi Ara

Atütürk'ü itibarsızlaştırma çalışmaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önce konuya adam gibi Atatürk başlığı atın foru yönetimini kınıyorum bu nasil bir ciddiyetsizlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 17 Nisan 2014; 15:42:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk'ü itibarsızlaştıranlar kemalistlerdir.

Bir çok kemalist tanıyorum %90'ı halkı aşağılar , herkese yüksekten bakar , batı ya özenir , olaylara at gözlüğü ile bakar.
  • Forumda bolca mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin Paşa

Atatürk'ü itibarsızlaştıranlar kemalistlerdir.

Bir çok kemalist tanıyorum %90'ı halkı aşağılar , herkese yüksekten bakar , batı ya özenir , olaylara at gözlüğü ile bakar.

Ben de birçok antikemalist tanıyorum.Yüzde 90'ı müslüman olmayanları kafir deyip aşağılamaya çalışır,herkesin seviyesinde gezebilir,Araplara özenir hatta bazen neye özendiğini kendi de bilmez olaylara herhangi bir gözle dahi bakamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin Paşa

Atatürk'ü itibarsızlaştıranlar kemalistlerdir.

Ben de birçok antikemalist tanıyorum.Yüzde 90'ı müslüman olmayanları kafir deyip aşağılamaya çalışır,herkesin seviyesinde gezebilir,Araplara özenir hatta bazen neye özendiğini kendi de bilmez olaylara herhangi bir gözle dahi bakamaz.

Zorlama bir mesaj olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün Atatürk'e sallayan kesimin bilinçaltında şeriat ve halifelik sevdası yatmakta. Kinlerinin sebebi budur. Sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerde tezler ortaya atılmış yukarda. Kadir Mısıroğlu izleyip tarihçi kesiliyor herkes.
  • DurduAslan kullanıcısına yanıt
    rastegele link atmissin wikipedia'dan ama o linkteki makaleyi okumamissin bile.Turkce ezanin osmanlida da oldugunu soyluyor.Olmasa bile Turkce Ezana neden bunkadar karsisiniz ? daha dogrusu,Turk diline olan bu dusmanliginiz nedir ? Islamcisiniz diye Araplar gibi mi yasamaniz gerekiyor ?

Halkin taranmasi,binlerce kisinin oldurulmesi iddialari yine hastalikli islamci zihniyetin kacak kurulmus medreselerde,dergahlarda kurguladiklari sacmaladiklardir.Sapka giymeyen insanlarin olduruldugu iddialari yine Cumhuriyet dusmani kisilerin uydurmasidir.Bahsi edilen katliamlarin hicbir tarihi gecerliligi yok,hakkinda tarihi kaynak da yok.Islamcilarin bol bol uydurmalari var.

Ebedi muhalefetten filan bahsetmisin ki aslinda burada da hicbirsey bilmedigin ortaya cikmis.Havuz medyasinda yazili ne gormussen gelip buraya yapistirmissin.Bu halk Ecevit'i yuzde 40 kusur ile iktidar yapti.Basi acik bir kadini basbakan yapti.Bir kürdü bile BB sonra CB yapti.O yuzden ebedi muhalefet gibi soyledigin seylerin gecerliligi yok,en azindan senin tanimladigin cercevede bir gecerliligi yok.Senin ve diger islamcilarin zihniyetine gore Ataturkcu-Cumhuriyetci-Laik kisiler siyasette muhalefet kalmaya mahkumdur.AKP oncesini bilmediginiz icin boyle salliyorsunuz tabi.

Halkin iktidar secerken farkli paradigmalari vardir.Halkin cogunlugu iktidar partisinin veya muhalefet partisinin ideolojisine bakmaz,cebindeki paraya bakar.AKP'nin militan islamci kesimi yuzde 10-15'den fazla degildir.Aynisi CHP icin de soylenebilir.

Sallamayi seviyorsunuz ama fikirleriniz orijinal degil.Tayyibin gun asiri yaptigi aciklamalari ve havuz medyasinda yazildigini gordugunuz pacavralari aynen buraya naklediyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rahmetli babannem "Atatürk'ün adını 100 numaraya vermişlerdi bizim zamanımızda" diyordu; bu zihniyetin temeli çok eskilere dayanıyor anlayacağın. Yobaz kesim ülkenin 2014 yılında da olsak hala şeriat hükümleri ile yönetilmesini istiyor, haliyle de Atatürk ve İsmet Paşa en büyük düşmanı bu kesimin; hepsini toplayacan gönderecen Arabistan'a İran'a; bu memlekette yaşamayı hak etmiyor bu yobaz kafalar.

Hep söylüyorum yine söyleyecem: Atatürk düşmanlığı demek yediğin kaba sıçmak demektir.
  • Atatürk itibarsızlaştırılamaz. Hatta itibarsızlaştırılması teklif dahi edilemez.
  • Atatürk'ün dahi olduğu bir vakıadır. Bu bir tespittir, tanrılaştırma değildir. Dünya tarihinde çok fazla dahi insan vardır, biri de Atatürk'tür.

Kurtuluş Savaşı gibi bir ölüm kalım mücadelesinden çıkmış, aç ve fakir bir ülkede, Ankara gibi bir çölün ortasına "Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi" kurup Anadolu'ya ve dünya medeniyetine damga vurmuş kavimlerin incelenmesini sağlamak ancak Atatürk gibi vizyoner bir insan tarafından yapılabilir. Onun yerine, "Yahu memleket aç, yol yok, su yok, ne medeniyet araştırması şimdi?" de diyebilirdi. Fakat asıl medeniyetin ne olduğunu cephelerde iken bile bırakmadığı okuma alışkanlığı sayesinde kavramıştır. Bu, küçük bir örnektir.

Yanlışları yok mudur, elbette vardır. Fakat Türk milletinin hastalığı olan "ifrat-tefrit" terk edilmeden bu tür konular kolay konuşulmaz. Bir kesim sırf hatalarını, bir kesim sırf iyi işlerini gördüğü sürece bu kısır döngü devam eder.

İtibarsızlaştırma mümkün değildir. Atatürk'ün liderliğini dünya kabul etmiştir. Batı, kendisini yenen komutanın, liderin büyüklüğünü kabul etmiştir. Bu, Batı tarihinde az görülür zira oryantalist zihniyet Türkleri çoğu kez aşağılamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bruce-Wayne

Atatürk'ün dahi olduğu bir vakıadır. Bu bir tespittir, tanrılaştırma değildir. Dünya tarihinde çok fazla dahi insan vardır, biri de Atatürk'tür.

Kurtuluş Savaşı gibi bir ölüm kalım mücadelesinden çıkmış, aç ve fakir bir ülkede, Ankara gibi bir çölün ortasına "Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi" kurup Anadolu'ya ve dünya medeniyetine damga vurmuş kavimlerin incelenmesini sağlamak ancak Atatürk gibi vizyoner bir insan tarafından yapılabilir. Onun yerine, "Yahu memleket aç, yol yok, su yok, ne medeniyet araştırması şimdi?" de diyebilirdi. Fakat asıl medeniyetin ne olduğunu cephelerde iken bile bırakmadığı okuma alışkanlığı sayesinde kavramıştır. Bu, küçük bir örnektir.

Yanlışları yok mudur, elbette vardır. Fakat Türk milletinin hastalığı olan "ifrat-tefrit" terk edilmeden bu tür konular kolay konuşulmaz. Bir kesim sırf hatalarını, bir kesim sırf iyi işlerini gördüğü sürece bu kısır döngü devam eder.

İtibarsızlaştırma mümkün değildir. Atatürk'ün liderliğini dünya kabul etmiştir. Batı, kendisini yenen komutanın, liderin büyüklüğünü kabul etmiştir. Bu, Batı tarihinde az görülür zira oryantalist zihniyet Türkleri çoğu kez aşağılamıştır.

Bir ek yapalım: Küba'da büstü olan tek liderdir.

Türklerin tarihin uzunca bir döneminde en büyük düşmanı olan Çin'de bugün Atatürk'ün Hayatı zorunlu derstir.

Çağdaşları arasında adından hala söz edilen tek liderdir.

Örnek insandır.

Hatta bir sanatçı "Atatürk'ü sevmeyen adam adam değildir" demişti; çok çok doğru söylemiş. Varlığımızı önce Allah'a sonra Atatürk'e borçluyuz; elbette şehitlerimize de ama kurmay Mustafa Kemal'dir, lider Ulu Önder'dir.

• Gözümde arap sevici sözde "osmanlı" torunlarıyla içinde atatürk geçen herhangi bir olumsuz cümleye öfkelenen tip aynı

• Paradigmanın iflası isimli kitabı okuyun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

Paradigmanın iflası isimli kitabı okuyun derim.

ne okuyacam o kitabı, Atatürk ve devrimlerine saygısızca hakaret içeren bir kitap

böyle Atatürk düşmanlarından uzak durun, ha siz şeriat istiyorsanız elbette okumanız normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

ne okuyacam o kitabı, Atatürk ve devrimlerine saygısızca hakaret içeren bir kitap

böyle Atatürk düşmanlarından uzak durun, ha siz şeriat istiyorsanız elbette okumanız normal

Ne şeriat isteyecek? Klasik komünist propagandası yapıyor.Kesin kendisi de Kürtçüdür.Türkiye'de samimi bir komünist varsa kesinlikle Atatürk'ü sever,örnek alır.Sosyalizme geçmek için Atatürk'ün devrimlerini bir basamak olarak görür.Çakma sosyalist,kürt milliyetçilerinden bahsetmiyorum tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

En sağlam Atatürk düşmanını 1 ay Arap ülkelerinde yaşatın sonra Atatürkü seviyormusun diye sorun

Aynen adamlar tutturmuşlar şeriat diye nereye gittiklerini kendileri de bilmiyorlar yazık...

Müslüman mısın ?
    Cevabın evetse Allahın kurallarının insanların kurallarından daha adil ve üstün olduğunu kabul etmek zorundasın kabul etmiyorsan Allahın koyduğu kuralları insanların kurallarından daha düşük görmüş olursun bu da dinden çıkmaya kadar gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Ne şeriat isteyecek? Klasik komünist propagandası yapıyor.Kesin kendisi de Kürtçüdür.Türkiye'de samimi bir komünist varsa kesinlikle Atatürk'ü sever,örnek alır.Sosyalizme geçmek için Atatürk'ün devrimlerini bir basamak olarak görür.Çakma sosyalist,kürt milliyetçilerinden bahsetmiyorum tabii.

2014 Yılındayız hala komunizm diyenler var yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: ıamberke

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

En sağlam Atatürk düşmanını 1 ay Arap ülkelerinde yaşatın sonra Atatürkü seviyormusun diye sorun

Aynen adamlar tutturmuşlar şeriat diye nereye gittiklerini kendileri de bilmiyorlar yazık...

Müslüman mısın ?
    Cevabın evetse Allahın kurallarının insanların kurallarından daha adil ve üstün olduğunu kabul etmek zorundasın kabul etmiyorsan Allahın koyduğu kuralları insanların kurallarından daha düşük görmüş olursun bu da dinden çıkmaya kadar gidebilir.

Allah kuralları öte dünyada geçerli dostum dünya işleri din kuralları ile yürütülmez; Ortaçağ Avrupası'na döneriz yoksa

• adam turkiyeyi kurmus yinefe yaranamamis bunlara

• quote:

Orijinalden alıntı: umitmar48

Önce konuya adam gibi Atatürk başlığı atın foru yönetimini kınıyorum bu nasil bir ciddiyetsizlik

foru yönetimi?

kınamaya doğrusu ben de katılıyorum ama kısmen. önce bölüm yöneticisini kınayalım. açılan konu başlıklarına hiç bakmıyor diyebiliriz. hadi o meslek körlüğüne kurban gitti diyelim ya ondan sonra gelen? ama şöyle bol küfürlü bir başlıkla konu açılmış olsa anında gereği yapılır. şimdi konumuza gelelim. Atatürk' ü itibarsızlaştırmaya çalışan yok. yaptıklarıyla Atatürk' ü kendi emellerine alet edinen bir kesim var diyebiliriz. bu kesim ile Atatürk itibar kaybediyor görünüyor olmakla birlikte aslında itibar kaybeden kesim bu kesimdir. Atatürk Atatürk diye diye işlerini yürütüyorlardı. Artık Atatürk de onları kurtaramadığı için maskeleri düştükçe Atatürk' ün A' sından bile uzaklaşmaya başladılar. sözün özü budur. Yoksa Atatürk mü dedi okullarda benim marşımı çocuklara okutun, heykellerimi dikin yurdun dört bir yanına? Atatürk' ü kendi heykeliyle yanyana gören var mı? ken di mi dedi benim heykelimi dikin diye? demek ki birileri putlaştırıyor. Atatürk neylesin?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.