Şimdi Ara

Atütürk'ü itibarsızlaştırma çalışmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süregelen bir çalışma var benzer konular sürekli servis edilmekte, internetin olanaklarıyla birlikte daha da artış gösterdi. Genelinde ben değil bir arkadaşın ekolü hakim, fakat maske yüze oturmamakta.

Benim anlamadığım nokta Atatürk üzerinde böyle bir çalışma yürütmenin mantığı nedir?

Sizce bunlara karşı yapılabilecek en iyi tepki nedir?

• Kendi çürümüş, kokmuş, küflenmiş fikirlerini savunamadıklarından çareyi itibarsızlaşturmakta buluyorlar.

Doğaldır bu memleketteki itin çakalın kuyruğuna zamanında öyle bir basıldı ki hala acılarını unutamamışlar.
  • Yukarıdaki çekik gözlü arkadaşın dediğine şöyle katılıyorum, insanlara fikirlerini sunma fırsatı verilmeli, eğer bu ortam sağlanmazsa biriktikçe gün yüzüne tezahürü iğrenç bir hal alabiliyor, Atatürk ün bıraktığı miras belli amaçlar uğruna belli bir kesim tarafından kullanıla geldi, şuanda o tavırlar biraz yumuşadı ama 2000 öncesini hatırlayın Atatürk adı kullanılarak belli bir kesim ne olumsuzlukara maruz kalıyordu, Atatürk hakkında yapılan karalamaları ben de yanlış bulyorum ama bu aşırılıkların tezahürü, aşırılıklar zıddını doğurur derler, başka tabulaşmış konularda marjinallik adına zıt kesimler karşıt fikirlere çok çirkin şekilde yaklaşıyorlar buna fikir özgürlüğü yaftası vuruluyor, ama Atatürk konusuna gelince bu sefer daha demin manevi hassasiyetleri rencide edilen kesimler karşısına yıkılamaz tabular yerleştirilip fikirlerin dışa vurulması engellenerek kendi içlerinde belli oranda nefrete dönüşmesine sebep olunuyor, olayın sorumluluğunu tek bir tarafa yüklemek hakkaniyetli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0299B8CF8

Yukarıdaki çekik gözlü arkadaşın dediğine şöyle katılıyorum, insanlara fikirlerini sunma fırsatı verilmeli, eğer bu ortam sağlanmazsa biriktikçe gün yüzüne tezahürü iğrenç bir hal alabiliyor, Atatürk ün bıraktığı miras belli amaçlar uğruna belli bir kesim tarafından kullanıla geldi, şuanda o tavırlar biraz yumuşadı ama 2000 öncesini hatırlayın Atatürk adı kullanılarak belli bir kesim ne olumsuzlukara maruz kalıyordu, Atatürk hakkında yapılan karalamaları ben de yanlış bulyorum ama bu aşırılıkların tezahürü, aşırılıklar zıddını doğurur derler, başka tabulaşmış konularda marjinallik adına zıt kesimler karşıt fikirlere çok çirkin şekilde yaklaşıyorlar buna fikir özgürlüğü yaftası vuruluyor, ama Atatürk konusuna gelince bu sefer daha demin manevi hassasiyetleri rencide edilen kesimler karşısına yıkılamaz tabular yerleştirilip fikirlerin dışa vurulması engellenerek kendi içlerinde belli oranda nefrete dönüşmesine sebep olunuyor, olayın sorumluluğunu tek bir tarafa yüklemek hakkaniyetli olmaz
    En sağlam Atatürk düşmanını 1 ay Arap ülkelerinde yaşatın sonra Atatürkü seviyormusun diye sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

En sağlam Atatürk düşmanını 1 ay Arap ülkelerinde yaşatın sonra Atatürkü seviyormusun diye sorun

Aynen adamlar tutturmuşlar şeriat diye nereye gittiklerini kendileri de bilmiyorlar yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Aynen adamlar tutturmuşlar şeriat diye nereye gittiklerini kendileri de bilmiyorlar yazık...

Alıntıları Göster
    Muhafazakar kesime problem yaşatanlar Atatürkçü veya Kemalist kimliğe bürünüp ortaya çıkmasaydı bugün de bu tür olaylar olmayacaktı.Yani iğne-çuvaldız ilişkisini bir gözden geçirin.Ha bu dediğim yapılanların haklılığını göstermiyor.Sonuçlardan ziyade sebepler üzerinde de durulması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Muhafazakar kesime problem yaşatanlar Atatürkçü veya Kemalist kimliğe bürünüp ortaya çıkmasaydı bugün de bu tür olaylar olmayacaktı.Yani iğne-çuvaldız ilişkisini bir gözden geçirin.Ha bu dediğim yapılanların haklılığını göstermiyor.Sonuçlardan ziyade sebepler üzerinde de durulması gerekir.

Alıntıları Göster
    Tam " Atatürkün yaptığı katliamlar " konusuna " Günümüzdeki Yöneticilerimize bakılırsa Atatürk maalesef hiç doğru dürüst katliam yapmamış, bunu çok kötü eleştiriyorum " gibi mesaj atacaktım ama konu onaya düşmüş!
    Allahın Arap bozmaları, önce İnönü sonra da Atatürk, doğrudan yapamadıklarını sinsilikleriyle yapmaya çalışıyorlar. Bunların aldıkları nefeste bile bir sinsi ard niyet aramak gerekir!

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Alıntıları Göster
    İtibarsızlaştıramıyorlar aksine toplumdaki Atatürk sevgisinin güçlenmesini sağlıyorlar.Anıtkabir'e rekor seviyede ziyaretçi olması bunun en büyük göstergesi zaten.İsteseler de böyle saçma argümanlarla itibarsızlaştıramazlar zaten.Yapacağımız şey tarihin her köşesini öğrenip bunların yalanlarına tek tek,mantıklı cevaplar vermektir.Gerçi anlayacaklarını pek sanmıyorum ya neyse.

@Mr.Lucky Doğrudur,kendini kemalist diye tanımlayanların belki dindar kesime baskıları olmuştur ama bu baskılar yüzünden Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etmeyi anlamlı bulmuyorum.Aynı örneği İslam dünyası için de verebiliriz.İslam Dünyası'nın çoğu cahiliyetle uğraşıyor mesela veya terörizmle.Bu peygambere hakaret etmeyi gerektirecek nedenler midir? Mesela bu topraklarda aleviler de sunnilerin baskısına,katliamlarına maruz kalmıştır.Peygamberlerine hakaret etmeyi gerektirecek bir şey midir ki bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

İtibarsızlaştıramıyorlar aksine toplumdaki Atatürk sevgisinin güçlenmesini sağlıyorlar.Anıtkabir'e rekor seviyede ziyaretçi olması bunun en büyük göstergesi zaten.İsteseler de böyle saçma argümanlarla itibarsızlaştıramazlar zaten.Yapacağımız şey tarihin her köşesini öğrenip bunların yalanlarına tek tek,mantıklı cevaplar vermektir.Gerçi anlayacaklarını pek sanmıyorum ya neyse.

@Mr.Lucky Doğrudur,kendini kemalist diye tanımlayanların belki dindar kesime baskıları olmuştur ama bu baskılar yüzünden Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etmeyi anlamlı bulmuyorum.Aynı örneği İslam dünyası için de verebiliriz.İslam Dünyası'nın çoğu cahiliyetle uğraşıyor mesela veya terörizmle.Bu peygambere hakaret etmeyi gerektirecek nedenler midir? Mesela bu topraklarda aleviler de sunnilerin baskısına,katliamlarına maruz kalmıştır.Peygamberlerine hakaret etmeyi gerektirecek bir şey midir ki bu?

Hocam tamamen katılıyorum.Onları aramızdan soyutlarsak veya bunlar haklıdır diyip peşinden gitmektense olayın aslını-astarını öğrenipte buna göre davranırsak sorunlar çözüme kavuşur.Mesela ben bir çok konuda Suudi yönetimini eleştirdiğimi söylerim.Fakat forumda takılan bazı aklı evveller işte mesele kendileriyle ilgili durum oluşunca çemkiriyor farklı durumlarda ise aynı metodu kullanabiliyor.Yani mesele çarpıtmalardan veya kimliksizlerin politikalarından sıyrılıp öze ulaşmada.
    Şunu da söyliyeyim Mustafa Kemal,Osmanlı Padişahları veya daha ötesinde değerli insanlara yorum yapmamaya çalışıyorum.İnsanoğlu hata yapar ha bazen haddini aşar bu hatalar bunlara dikkat etmek gerekir.

• Cumhuriyet tarihinde yaşanan bazı olayların nasıl geciştirildiğini,sansurlendigini,daha 3-5 yıl öncesine kadar birçok kişinin bilmediği olayları açıklığa kavuşturmak için uğraş veren kişiler ile tamamen anti kemalist görüşünü benimseyip M.kemal aleyhindeki her meseleye tuz ekleyip iyice kafa bulandiran kişileri ayirt etmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn0734

Cumhuriyet tarihinde yaşanan bazı olayların nasıl geciştirildiğini,sansurlendigini,daha 3-5 yıl öncesine kadar birçok kişinin bilmediği olayları açıklığa kavuşturmak için uğraş veren kişiler ile tamamen anti kemalist görüşünü benimseyip M.kemal aleyhindeki her meseleye tuz ekleyip iyice kafa bulandiran kişileri ayirt etmek gerekir.
    yok içki içi,yormuş yok ezanı türkçe yapmış(ki bence en büyük hatası) insanlar bunlarla yüknelmeye çalışıyolar bi bitmedi gitti bu muhhabbet adam size cumhuriyeti vermiş millet laf olsun torba dolsun diye muhhabet yapıyor işte tartışmaya gerek yok ama buna çalışan insan çok yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner103

yok içki içi,yormuş yok ezanı türkçe yapmış(ki bence en büyük hatası) insanlar bunlarla yüknelmeye çalışıyolar bi bitmedi gitti bu muhhabbet adam size cumhuriyeti vermiş millet laf olsun torba dolsun diye muhhabet yapıyor işte tartışmaya gerek yok ama buna çalışan insan çok yazık.

Alıntıları Göster
    Dinci kesimdeki itibarsızlaştırma çabası belli. Yeni, kendilerince aydın muhafazakar bi gençlik çıkaracaklar ortaya. Yavaş yavaş Atatürk'ü ve devrimleri karalayarak, kendi saçmalıklarını başa geçirecekler. Kendi fikirlerini, laiklik karşıtlığını, islamcılığı hatta Neo-Osmanlıcılığı aklamaya çalışacaklar. Komik durumlara düşüyorlar genelde.

Ancak Atatürk'e getirilen her eleştiriyi bu kapsamda ele alırsanız yanılırsınız. Örneğin komunistler Atatürk'e büyük eleştiriler getirirler. ''Kemalizm Faşizmdir'' e kadar gider bu (İ.Kalpakkaya). Bu insanların eleştirilerini oturup dinlemekte fayda var.

Her eleştiri, itibarsızlaştırma çabası değildir. Bu konuda büyük bir önyargı var. Ateist olduğum halde şeriatçı damgası yedim defalarca. Atatürk hakkındaki tabularımızı yıkmamız gerekiyor.

• Diyeceğim tek sey tr dogudan bugun nasil batiya (yozgat elazigi corum falan dahil)belli antiligi varsa yavas yavas bati tarafinada doguya ve anadoluya karsi nefret asiliyorlar beni isin Belge kismi ilgilendirmiyor Ege akdeniz atasini seviyor var mi ötesi.üstteki arkadas tabu denus sen adam akilli elestireni gordun mu sanal ortam haric.birde ben türküm diyen lider(genel her alanda) gördün mü son 30 yilda.valla insani kendinden utandiriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 15 Nisan 2014; 17:48:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitmar48

Diyeceğim tek sey tr dogudan bugun nasil batiya (yozgat elazigi corum falan dahil)belli antiligi varsa yavas yavas bati tarafinada doguya ve anadoluya karsi nefret asiliyorlar beni isin Belge kismi ilgilendirmiyor Ege akdeniz atasini seviyor var mi ötesi.üstteki arkadas tabu denus sen adam akilli elestireni gordun mu sanal ortam haric.birde ben türküm diyen lider(genel her alanda) gördün mü son 30 yilda.valla insani kendinden utandiriyorlar
    o da insan kardeşim siz tanrılaştırdığınız için bir şeyi eleştirsek hemen vay yobaz gerici seni diye saçma sapan laflar ediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B7E0863E7

o da insan kardeşim siz tanrılaştırdığınız için bir şeyi eleştirsek hemen vay yobaz gerici seni diye saçma sapan laflar ediyorsunuz

Alıntıları Göster
    Atatürkü kimse tanrılaştırmıyor.Onunda hataları olmuştur.Ama şöyle bir iki yüzlülük gözüme çarptı.Atatürke paso sallayan kesime Abdülhamid konusunu açınca Abdülhamide tek bir laf bile demiyor.Abdülhamid bana göre çok iyi diplomasi yapmıştır.Ama bu onun hatalarını örtmez.Madem ki Atatürkü tanrılaştırdı diyorsunuz o zaman sizin kaçınıZ Osmanlı padişahlarına eleştiriniz oluyor..Onun için geçelim bu bahaneleri.Köhneleşmiş,halkı malı gibi gören saltanat sistemini hala daha savunan zavallılar var.Şeriat isteyen kesime Atatürk ne yapsa yaranamaz.Çünkü hilafeti kaldırdı.Onun yerine medeni kanunu getirdi.Bu şeriatçı kesim alkol alana,istediği gibi giyene karışamadığı için acayip zorlarına gidiyor bu durum.Ama birileri bunlara dokunursa hemen mağdur edebiyatına yatıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

Sen osmanlı padişahlarını aynı şekilde eleştirebiliyor musun?
  • MR Wayne'nin yazdiklarinin altina imzami atarim,ustune de parmak basarim.

Islamcilarin uzerlerinden atamadiklari bir eziklikleri var.Cumhuriyetin kurulusu,hilafetin gidisi,saltanatin bitisi filan bir yenilgi algisi olusturdu bu insanlarda.Padisahin mali olmayi,ozgur vatandas olmaya tercih ettiler.

O yuzden Ataturk'u sevmezler.Itibarsizlastirmaya calistiklari soylenir ama inanin,kimin ne kadar itibarinin oldugu gayet acik ve net sekilde ortada.Ataturk'e,Ataturk'un anasina kufur eden Islamcilar bosa kurek cekiyorlar.Sadece kendileri kaybediyorlar farkinda degiller.Hatta bu hiyarlar yuzunden toplumun genis kesiminde bir " Islamci/Dinci/Seriatci = Ataturk-Cumhuriyet dusmani " algisi olusuyor.

yani toplumun hatlari belirginlesiyor,cizgilerimiz kalinlasiyor.Yukaridaki arkadasin da dedigi gibi Ataturk'e kufur edildikce (AKP medyasi ve islamci dinci/seriatci medya uzerinden) millet Ataturk'u ve Cumhuriyeti daha da sahipleniyor.

Eskiden Cumhuriyeti garanti altinda goruyorduk ama artik Cumhuriyetin ve Cumhuriyet kazanimlarinin kaderinin baskalarinin eline birakilamayacak kadar degerli oldugunu goruyoruz.Yani AKP ile hepimiz bilinclendik bazi konularda.Ataturk dusmani kesim oradaysa biz de buradayiz.hodri meydan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 16 Nisan 2014; 1:09:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

eleştiririm kardeşimde siz bilmeden atıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 16 Nisan 2014; 9:22:16 >
  • quote:

quote:

quote:

Neyini bilmeyeceğim? Senin eğitim durumun ne ki? Bana lise kitaplarındaki tarihle cevap vereceksen hiç yazma.O kitaplardan yazanlardan ve yeni çıkan uydurma tarihçilerden Osmanlı da farklı cumhuriyet dönemi de farklı.Aç adam gibi bir üniversite düzeyinde tarih kitabı gör bakalım gerçekte ne neymiş? Yıllarca palavraları üfürmüşler bize.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neyini bilmeyeceğim? Senin eğitim durumun ne ki? Bana lise kitaplarındaki tarihle cevap vereceksen hiç yazma.O kitaplardan yazanlardan ve yeni çıkan uydurma tarihçilerden Osmanlı da farklı cumhuriyet dönemi de farklı.Aç adam gibi bir üniversite düzeyinde tarih kitabı gör bakalım gerçekte ne neymiş? Yıllarca palavraları üfürmüşler bize.

Bak arkadaşım gerçekte neymiş falan bilan boş konuşma. Varsa bir şey hep beraber eleştiririz. Ama bana kalkıp haremde zina ettiler vs. gibi komik şeyler diyeceksen yorma kendini.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.