selamlar, Audi a3 sedan almak gibi bir düşüncem var ancak bu konuda emin olamiyorum, tavsiyelerinize açığım. 1.0 motorları 1.5 ler kadar yaktıgı için onları eklemedim bile ancak yanlışım varsa düzeltin. 2018 - 2020 arası araç düşünüyorum. Yakıt tasarrufu ve gücü beraber sağlayan ve güvenilir bir motor gibi görünüyor 1.5 ve 35 tsfi. Bir de güçlü motoru yormadan çalıştırırsak güçsüz motordan bile az yakacağı ile ilgili bazı tavsiyeler aldım aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Saygılar |
Audi 35 TSFI, 1.6 TDI ya da 1.5 TSFI? (A3 İçin)
-
-
Senelik kaç km yapılacak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10K 15K diyim
ikinci el alıcam, 100K+ km de
-
kesinlikle 1.5 tfsi alın
-
100 bin km ye dayanmış bir tsi ve DSG ikilisi yerine net olarak bayi çıkışlı TDI öneririm
Bayi çıkışlı olmayan araçlara sakın bulaşmayın
cevabınız için çok teşekkürler, tam sebebi nedir acaba?
-
DSG oldugunu bilsem hiç düşünmezdim.
35 TSFI ile ilgili Stronic oldugunu duydum, onu önerir misiniz ?
Çok teşekkürler
-
Merhaba, sebebi daha güçlü, daha sessiz bir motor olmasıyla bu devirde benzin dizel arasındaki farkın kapanmış olması, bu motorda epey az yakabilen, bakım maliyetleri daha ucuz daha keyifli ve geleceğe dönük bir motor.
-
0 alacaksan evet,fakat 100 bini devirmiş alacaksan değil.
S tronic DSG nin türevi zaten, alacağınız aracı iyi araştırmanızı öneririm, öyle Corolla alır gibi Audi alınmaz, haşat olursunuz sanayi köşelerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Temmuz 2024; 12:39:1 >
@PoloClassic75 @en1gma çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
-
a3 için her iki motor da yeterli. 1.0 da iyi gidiyor. 1.5 tabii ki uçuyor ama 1.0 da çok iyi. 1.6 atmosferiklerden iyi. 1.0 illa ki daha az yakacak.
seçimin tamamen maddiyat ve kişisel zevklere kalmış.
-
1.6 tdi alın hem çok az yakiyor hem iyi gidiyor sağlam ve uzun ömürlü kronik sorunları yok.
Düzenli yağ bakimlariyla 500 600 bin km kadar rahat gider o motor.
Burda audi parcalari pahali diyenlere bakmayın sakın parcalari gayet uygun japon araclarindan uygun bile diyebilirim.
Hocam yanliş yönlendiriyorsun 1.5 tfis motorun parcalari 1.6 tdi göre daha pahalı internetten bir filtre balata parca fiyatlarina bak. 1.6 tdi gibi uzun omurlu az yakan 500 bin kmleri rahat gorecek motor varken neden kesinlikle 1.5 tfsi almaliymis ? 200 bine gelmeden yağ yakacak motorun ne olacagi belli bile değil yorum yaparken mantikli olun.
Bide şöyle sorayim sana 200 binde 1.5 tfsi minalirsin 1.6 tdi mi cevabini ver bakalim😊
Bizde güncel kasa 35 tfsi var sportback, son 4000 km ortalaması 5.9
VW 'de etsi olarak geçen versiyon, elektrik motorlu ve inanılmaz tutumlu.
1.0 ile 1.5 arasındaki en büyük fark güncel kasa da arka süspansiyonlar bağımsızdı 1.5 te. O yüzden tercih ettik, çokta memnunuz.
Sizin baktığınız bir önceki kasa, onlarda mild hybrid yok kabaca 0.8-1 lt arası yakıt değiştiğini okumuştum ancak dizel yerine benzinli iyidir.
-
35 tfsi 1.5 tfsi motorun yeni nesil mild hybrid adıdır. bu versiyonları 1.6 tdi ile karşılaştırmak bile bence yanlış,1.6 tdi tamamen ekonomi amaçlı koyulmuş bir motor gücü düşük,sesi traktör gibi,eski nesil bir motor yani ben sadece ekonomiklik istiyorum derseniz sorun çıkartmaz az yakar ama benim tercihim kesinlikle 1.5 tfsi veya 35 tfsi olurdu bu versiyonlarda hem ekonomi hem güç var motor sessiz ve verimli.
-
hocam dizel mercedes audiler euro 7 yakıta göre yapılıyor ancak turkiyede euro 5 dizel kullanıyoruz demişti bir motor ustası tanıdıgım. o manada korkuyorum biraz
-
dizelle ilgili euro 7 yakıt bulamadığımızdan dolayı biraz çekiniyorum hocam sadece yoksa kesin dizel düşünürdüm
-
bu çaptaki bir motor için çok güzel rakamlsr
tabi siz de tutumlu kullanıyorsunuzdur.
Yüksek hızlarda nasıl etkileniyor peki bu rakamlar hocam?
-
ben de biraz daha yakınım benzine gibi
değerli yorumunuz içim çok teşekkürler
-
aynı fiyat aralığında Mercedes cla 200 ün mercedes motorlu versiyonlarını almam önerildi
ikinci el audi a3 alırsan sanayiden çıkamazsın gibi şeyler duydum.
2013 model amg kasa cla 200 hakkında önerileriniz var mı peki ?
Benzer içerikler
- seat arona yakıt tüketimi
- range rover en çok tutulan modeli
- megane 3 alınır mı
- opel corsa 1.2 twinport
- dfm succe
- uçan araba fiyatları
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X