Şimdi Ara

Audi A3 1.0 TFSI S-Tronic 116 hp PI (ANA KONU) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.267
Cevap
132
Favori
856.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi günü üç kişi aracıma alıcı durumda. Büyük ihtimal biri alır diye düşünüyorum. ( 2012 model 1.6 tdi stronic 56.000 km de audi a1 ) aracımı sattıktan sonra doğuş bayisine gidip audi a3 için kapora bırakacağım. Muhtemelen sıraya alacaklardır. Aracın çekişi hızı kalitesi otomatiğini sorun okarak hiçbir zaman düşünmedim. Sadece 1.0 motorün ömrü nasıl olur. İlerleyen zamanlarda performans konusunda sorun yasarmiyim sadece onu düşünüyorum. ( zorlanmalardan vs. ) formu ilk açıldığı andan itibaren takip ediyorum kullanıcı yorumları ve görüşler konusunda bilgi sahibi oldum. Araç hakkında kullanıcılar yüzde yüz olumlu kanaatte . Olumsuz görüş ise sadece aracı kullanmayan ve 1.0 motor hakkında bilgi sahibi olmayanlarin sadece kanaatleri hakkında olusan şeyler. Sonuçta bu araç alınır. Ama bu fiyattan fazlasına satmaya calisirsalar ellerinde patlar. Artık 2.5 2.0 motorlar beklemeyin arkadaşlar. Motor küçülecek ama güç artacak ayrıca yakıt performansı yükselecek tabiki. Belki de beş yıl içerisinde daha küçük motorlara döneceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurs59

Sormayı unuttum, koltukların arkası niye plastik?
    Ve çıkabilen bir şey mi bunlar?

Arka diz mesafesini 1-2 cm arttirmak ve arkadaki yolcunun dizlerini sirtta hissetmemek amac. O plastiklerin tam dize gelen kisimlari koltugun icine dogru daha derin. Ayrica koltuk kumas olunca ayakla kirlenmesini de engelliyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Arka diz mesafesini 1-2 cm arttirmak ve arkadaki yolcunun dizlerini sirtta hissetmemek amac. O plastiklerin tam dize gelen kisimlari koltugun icine dogru daha derin. Ayrica koltuk kumas olunca ayakla kirlenmesini de engelliyo.

Siz 1.4 150 lik için teklif alacaktınız. Var mı gelişme ? 150 lik araçları be kadara veriyorlarmış ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Siz 1.4 150 lik için teklif alacaktınız. Var mı gelişme ? 150 lik araçları be kadara veriyorlarmış ?

Hocam servise gittim ama q5 icin bi teklif aldim. A3 icin almadim henuz. Cuma gunu tekrar gidicem muhtemelen. Kalabalik oluyo kosturma icinde showroomda pek takilamadim.

• Konuyu takip ediyordum ama sinavlarimdan dolayi ucunu kacirdim dizeller icin min ne fiyat veriyolar acaba ? Sedan ve hb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuff2 -- 26 Ekim 2016; 23:12:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

Konuyu takip ediyordum ama sinavlarimdan dolayi ucunu kacirdim dizeller icin min ne fiyat veriyolar acaba ? Sedan ve hb

dizel sportback için 98 fiyat aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: westlıne

1.0 test edilmiş Mercedesin 1.6 motoruna göre zayıf 1.0 - 160 km hızdan sonra güçünün kesildiğini belirtmişler yani günlerdir konuşup tahmin ettiğimiz gibi AMA KESİNLİKLE A3 1.2 TFSI MOTORDAN İYİ DEGİL BU MOTOR ÇOK ZORLANMADAN 200 KM HIZI GÖREBİLİYORDU Audi bu motoru satarken 1.4 tfsı 125 bg farkı olmadığını belirtiyorlardı
    TESTE MOTORUN EKSİSİNE RAĞMEN KONFOR VE KALİTE DE A3 ÖN PLANA ÇKMIŞ DOĞRUDUR ZATEN A3 KULANANLARIN KANAATİDE BÖYLE İDİ

160 i en son 1 sene önce yazın bodrumdan izmir e havaalanına gelirken uçağa gec kalıyorum diye cla ile yapmıştım.

160 'dan sonrada kesilsin zaten 😀 her akşam otobanda yarismi edicez .%90 kullanıcının kaale almayacağı bu eksiklik arada 20 30 bin varken 😀

• Motor sessiz ve 1.6 TDI'dan performanslı. Gerisinin benim için önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bllbcr

Merhaba, geçen hafta bir yakınıma araç bakmaya gittik, sonuç olarak aracı ben de beğendim 2 tane a3 1.0 sedan için anlaştık ve araçları da 3 gün önce teslim aldık. Almayı düşünen arkadaşlar için kısaca düşüncelerimi paylaşıyorum.

Performans beklentisi olan biri değilim. Bu yüzden motordan memnun kaldım diyebilirim. Stronic D modda çok hantal kalıyo ama S modda yeterli seviyede atak(bence). Kaput açık çalıştırınca yüksek hacimli dizel motor çalışmış gibi ses geliyo cidden. Ama içerde pek bi etkisi olduğu söylenemez. Yalıtımı iyi yapılmış. Döşemeler facia değil ama imkan olsa değiştirmek isterdim(yinede comfortline golfe göre daha iyi). Torpido gözü ve dirsek dayamanın altındaki yer haricinde saklama gözü yok tavanda ve direksiyonun sol altında olsaymış iyi olurmuş(Yolcu koltuğu altında acil durum çantası var, Şöfor koltuğu altını kontrol edicem tekrar emin olamadım şimdi.). Arka koltukların boşlukları yeterli. Ortada kol dayama yok. Bizde zaten çocuk koltuğu olduğu için eksikliğini hissetmiycez. Vwlerde olan ortadaki ekranda sürüş bilgilerini veren seçenek bu araçta yok. kalan km, yapılan yol ortalama yakıt tüketimi, yakıt aldıktan sonraki yakıt tüketimi gibi bilgileri okuması çok kolay oluyodu. A3 te bu bilgilere bakabilmek için göstergelerin ortasındaki ekranda sürekli geçiş yapmak gerek. Yol tutuşuna fln çok da bakamadım ama tedirgin de etmedi açıkcası. Xenon farlarda iyi ancak viraj aydınlatması yok.

Kaskoyu faizi düşürüyo ayağına pahalı yaptılar ben biraz geç kaldığımdan bişey diyemedim ama siz mutlaka pazarlık yapın düşürsünler fiyatı. Toplam faizi 1000 tl gibi bi rakam düşürüyo kasko ve garanti uzatmayı alınca ama diğer şirketlerden de teklif almıştım 750 lira fazlaya yaptılar benimkini.

Yakıt tüketimine örnek olması açısından:
    Yolculuk süresi 45 dk, Mesafe 24 km, ortalama tüketim 7,5 litre

90 km hızla giderken de devir 2000 den biraz aşağıda oluyo sormuşlardı sanırım resmini ekliyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1292300/37486ba0-dd0e-48af-a124-149f74485ca8.JPG

@doncivan

Böyle alalım.

• slayerxp kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler sedan icin ne kadar oynar sizce 102 104 ?

• INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    Peki geldim. Doğuş hayal kırıklığına uğratmazsa buradayım artık...
  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    sizin için önemli olmayabilir malesef herkes için aynı şeyi söylemeyiz iş geregi sürekli sehir dışına çıkan yılda yaklasık 20.000 km yapan kişi için performas önemli sonuçta tercih meselesi
  • quote:

The A3 with the 1.0 engine specifically gets a dual-clutch transmission (DSG), but with a dry clutch unlike the other A3’s which get a wet clutch system, the transmission is more optimised to the power and torque deliveries from the more smaller engine.

1.0 motorlar kuru kavrama arkadaşlar.
    İstanbul trafiği için risk.

• quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

Tesekkurler sedan icin ne kadar oynar sizce 102 104 ?

Yarın gidince sorayım. Ben sportback aldığım için sedan fiyatlarını sormadım. Tahminen 110 civarıdır.
  • beynemaz kullanıcısına yanıt
    Tam da bunu merak ediyordum; yağlısı bile riskli iken, kurusu tümden tedirgin eder...
  • arkadaşlar en son aldığınız fiyatlar neler a3 sedan ve hb için?
    denizli batıdan gidip fiyat alacağım.
    liste fiyatı ile bu kadar fark olması tam bir saçmalık bende 2. eller sıfırının niye 15.000tl altında diye bakıyordum.
  • Güncel fiyat alan var mı? 1.0 sedan icin birde hazır araç var mı ?

• Çok garip bir araç değil mi bu yahu?

Audi zaten premiyum bir araç değil tam olarak orta segment ve piremiyum arasında kalıyor.

Arada kalmış bir markanın en ölü modeli oluyor 1.0 motorda.

Hani premiyum olmak isteyip olmamış, onun bile en kötüsü olmuş.

Kısaca param anca buna yetti audisi bu resmen

onun yerine gırtlağına kadar dolu golf7 alınır, hem daha performanslı, hem daha güzel, hem daha dolu, nerden bakarsan bak daha iyi bir araç.

Golf7 zaten temelden bütün audi a3'lerden daha iyi bir araç.

Golf7 ile audi a3'ü yan yana koyunca audi 15 yıllık kasası ile eski bir vestel çamaşır makinesi, buzdolabı gibi bir şeye benziyor araba bile diyemiyorsunuz. yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 27 Ekim 2016; 9:48:28 >

• sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Audinin klima kontrollerinde kullanılan malzemenin kalitesi ile Golf'tekileri karşılatırsanız yeter.
    Bağnazca konuşmalar komik oluyor açıkçası. A1 ve A3 Audi'nin giriş seviyesi araçları olabilir ancak kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi kesinlikle Golf'ün üzerinde.

• Arkadaşlar 2009 c180 sahibiyim değişiklik istiyorum sizce geçmeye değer mi?

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.