Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.967
Cevap
157
Favori
414.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. My Audi mobil uygulamasını kullanabilen var mı? Yurtdışı videolarda bir sürü fonksiyonu olduğunu gördüm. Keşke biz de kullanabilsek.
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Bizim ulkede dogusun yazdirdigi (audinin tum dunyada kullandigi degil) benimaudim uygulamasi var ve sadece aracin servis islemi takibi vs. icin kullanilabilen bir ise yaramayan bir uygulama.. Neden yazilmis olani turkiyeye adapte etmezler bilmiyorum…
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hiçbir işe yaramıyor. Yurtdışı uygulaması çok güzel. Uygulamaya bizim ülkeyi de ekleseler çok iyi olurdu.
  • My audi uygulaması çok kötü bizde ve Audi Connect özelliklerinden de faydanalamıyoruz ne yazık ki :(

Bu arada bugün uzun bir aradan sonra arabayı kullanma imkanım oldu. Fark ettiğim pozitif-negatif bir kaç durumdan daha bahsedeyim:

• Yolda süratli giderken ayağınızı gazdan çekince önünüzdeki araba size yaklaşırsa araba otomatik fren yapıyor ufak ufak, aynı bilgisayar oyunlarındaki driving assist modunun aktif olması gibi :) Güvenlik için güzel bir özellik ama tam alışamadım, araba benim kullanışıma müdahale ediyor gibi geliyor.

• Tutma asistanı'nı (autohold) aktif hale getirdim, beğenmedim ve kapattım. Yolda ışıkta en ufak durduğunuzda bile el frenini çekiyor ve araba tam tutulduğu için harekete geçmek için gaza fazlaca basmak gerekiyor, bu da arabayı ileri atıyor. Bu özellik özellikle şu durumda çok can sıkıcı: diyelim ki öndeki duvara olan mesafenizi tam kestiremediniz ve yavaş yavaş gidip duvara yanaşacaksınız. Her durduğunuzda autohold devreye girdiği için arabayı yavaş yavaş duvara yaklaştıramıyorsunuz, her seferinde autohold'dan çıkmak için gaz köklemeniz gerekiyor, bu da arabayı kontrol dışı ileri atıyor.

• MMI, radyo ekranı dışında çok güzel ama radyo arayüzü çok ama çok kötü. Eklediğiniz kanalları "sık kullanılanlar" menüsü altına ekliyor. Kanalları yan yana göremiyorsunuz, alt alta sadece 4 tane gözükebiliyor kocaman ekranda. Daha kötüsü kanala tıkladığınızda ayrı bir ekran geliyor ve kanal listesine geri dönmek için geri butonuna basıyorsunuz. Arkadaş 8 tane kanal kare şeklinde ekranda durur, seçtiğin kanalın rengi yeşil olur bu kadar basit. Nasıl bu kadar kötü bir dizayn yapmışlar anlamak mümkün değil.

• Bir hata da Android Auto kullanırken var. Spotify'dan müzik dinliyorsunuz diyelim. Arabayı stop ettiniz ve telefonunun kablosunu çıkardınız. Otomatik olarak radyoya geçiyor sistem fakat radyonun sesini direksiyondan kısamıyorsunuz. Sadece vites yanındaki ses açma kapama tuşunu kullanabiliyorsunuz.

• Bazen Android Auto'yu bağlayıp ses açmaya çalıştığımda açılmıyor. Kabloyu çıkarıp yeniden takmam gerekiyor.

Fark ettiklerim bunlar. Bilemiyorum bazı sorunlar bana mı özel yoksa genel bir sıkıntı mı... Fakat motor vs. işini çok iyi yapan firmalar, işin içine yazılım ve teknoloji girince tam adapte olamadılar henüz sanırım. Bu kısımlara da artık dikkat etmeleri gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerlee1907 -- 17 Mayıs 2021; 12:44:42 >

• Bu testte aracı bayağı beğenmişler.

• fenerlee1907 kullanıcısına yanıt

Usb belleği araca takıyorum,ekranda sanatçıların olduğu klasörler ve klasörlerin içinde albümler çıkıyor.Herhangi bir albümü seçip içindeki parçaları çalmaya başlıyorum,seçilen mp3 dosyası çalmaya başlıyor ancak ana klasöre geri dönüş yapamıyorsunuz çünkü geri tuşu yok.Sol üstte dört kare şeklinde olan tuşa basınca ana ekrana dönüyor,bir daha klasöre girip sanatçı seçimi yapıp albüme girmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutay86 -- 18 Mayıs 2021; 11:48:8 >
  • kutay86 K kullanıcısına yanıt

Evet maalesef bu tarz geri dönme sıkıntı da çok var. Birkaç menü içeri girince geri dönmek için ana ekran tuşlarına basıp aynı yere tekrar gelmek gerekiyor :(

• Selamlar, ben de 2 buçuk aydır 30TFSI Sportback Advanced (Premium + Konfor Paket) kullanıyorum. İlk geldiğinde bu paket 385bin TL'ye veriliyordu. O dönem BMW 1 serisi, 2 serisi ve Mercedes A serisini de incelemiştim, fakat aynı donanımlarda arada 60-70bin TL'lere varan farklar çıkıyordu. Ayrıca üçü arasında görünüşünü en çok beğendiğim A3'tü. Bu nedenle tercihim A3 oldu.

Araçtan genel anlamda gayet memnunum, bazı deneyimlerim de şöyle:

• Aracı ilk aldığımda kullanıcılar menüsü vardı ve MMI bazen açılışta kilitleniyordu, daha sonra güncelleme için çağrıldım ve düzeldi, kullanıcılar menüsü de kayboldu. Ayrıca servis Audi Connect ile ilgili bir çalışma olduğunu ve ilerde güncellemeyle devreye gireceğini söyledi. 
    • Bazen aracı çalıştırdığımda klima son bıraktığım ayarda değil de ondan önceki ayarda açılıyor. Bunun olduğu tam senaryoyu bulamadım fakat zaman zaman son değişiklikleri kaydetmiyor ve bir önceki halinde açılıyor. 
    • Kapıları bir tık sert kapatınca cam tavandan ses geliyor. Yolda duymadım henüz ama kapı kapatırken net duyuluyor.
    • Auto hold için fiziksel bir tuş yok, fakat auto hold devreye girdiğinde ayağınız frendeyken el frenini aşağıya iterek devre dışı bırakabiliyorsunuz. Park manevralarında falan çok işe yarıyor.
    • Aracın hoparlörleri ilk kullandığımda çok kötüydü, beni şoke etmişti. Fakat zamanla düzeldi, yine çok iyi değil ancak standart diyebilirim.
    • Motor sesi neredeyse hiç yok. Daha önceki aracım da 1.0 TSI'dı fakat onda 3 silindirli motorun sesini biraz duyuyordunuz ve titremesini de hissediyordunuz. Bu araçta ikisi de giderilmiş, en ufak bi titreme yok, ve araç çok sessiz. Ayrıca 1.0 motor gayet yeterli. Önceki aracımda da memnundum, A3'te de gayet memnunum. 1.5 150 beygir Leon aracımız da var, düşük hızlarda farkı anlamak zor, ama yüksek hızlarda hızlanırken net fark ediliyor tabi. Fakat yokuşlu bir yerde yaşamama rağmen motordan en ufak bi şikayetim olmadı.
    • Yol sesi kötü asfaltlarda rahatsız edici (örneğin Ankara çevreyolundaki eski asfaltlı yerlerde 120'nin üzerine çıktığınızda uğultu geliyor). Fakat normal yollarda bir sıkıntı yaşamadım. Ankara-Niğde otoyolunda denemek için 200e kadar çıktım ve araç gayet sessizdi.
    • Start stop devreden çıkarken bataryadan tiz bir ses geliyor, müzik ve klima açık değilken duyulabiliyor. Beni bir tık rahatsız etti ama servis normal olduğunu söyledi.
    • Tüketimim: Çok yokuşlu bir yerde yaşadığım için işe gidip gelirken 7 litrenin altına çok nadir iniyorum, genelde 7.2 - 7.8 arasında oluyor. Son şehir dışı yolculuğumda tamamı otoban 400 km yolda 130'a sabitlediğimde 5.6 litre yaktı (tek kişi, bagaj dolu). Hız sabitleyici kullanmazsanız kesinlikle daha düşük olacaktır. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someemre -- 18 Mayıs 2021; 17:31:9 >

• someemre S kullanıcısına yanıt

Merhaba,aracınızın lastikleri ne marka?

• kutay86 K kullanıcısına yanıt

Merhaba, lastikler Pirelli Cinturato P7, 17 inc

• Genelde pirelli var sanırım A3 lerde. Bende de pirelli cinturato p7 c2 mevcut.
  • Benim rahatsız olduğum 2 konu var, birincisi aracın kapıları çok sert vurmadan kapanmıyor. İzalosyon mu çok kalın yoksa araç yeni diye mi bilmiyorum ama tır dorsesi kapatır gibi çarpmadan tam oturmuyor. Sizlerin de aracınızda var mı bu sorun?

Diğer konu da kablosuz carplay. Bazen bağlantı çok geç sağlanıyor hatta sağlanmıyor. Manuel olarak MMI üzerinden bağlantı kurmak zorunda kalıyorum. Bu da konforu baltalıyor açıkçası.
  • Araci daha bayiden cikarmadan Lastikci ile begenilen lastik icin ustundeki lastigin takasina anlasmak lazim 😅 Firmalar eskisi gibi pek ust seviye lastik koymuyorlar.. Son zamanlarda hatirladigim bir gt modelli 508 de filan michelin ps4 filan geliyordu..
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

Kapılar zor kapanıyor evet,çoğu kez iki kere çekmek zorunda kalıyorum.

• Kapı sorununa +1 maalesef, ben de genelde iki kez kapatıyorum. Bu arada 1100km civarı oldu araba, 1.5 motorla şehir içi ortalamam (trafiğim ve dur kalkım çok yok) 6,4 civarı.

• alkgs A kullanıcısına yanıt

Aynı sorunu özellikle sürücü kapısında yaşıyorum, yolcu tarafında pek bi sıkıntı yok ama sürücü kapısı zor kapanıyor.

Kapı zor kapanma bende de var 😊

Tüketim değeriniz çok iyi.
  • Arkadaşlar bu arada sahibindende gezinirken gördüm, İstanbul'da bir firma Audi A3'ün en dolularını getirtmiş. Fiyatlara bakmayın zaten çok absürd ama arabanın en dolusu nasılmış diye bakmak isterseniz linkler şunlar :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2021-a3-ic-dis-sline-plusrs-koltuk-plusmatrix-plusb-o-plushafiza-pluselkbagaj-plus19jant-926115336/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2021-plusic-dis-sline-plusrs-koltuk-plusheadup-plusb-o-plusmatrix-plus19jant-plushafiza-plusfull-926127310/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ic-dis-sline-plusrs-koltuk-plushafiza-pluskeyles-plusb-o-plusmatrix-plus18jant-plusdstrc-926174156/detay

İlanı detaylı okumadım ama benim gördüğüm ve Türkiye'de daha önce görmediğim ekstralar:

• Matrix farlar (farın altındaki çentik kısmı tam dolu)
    • Alcantara koltuk ve kapı döşemeleri
    • Elektrikli S-Line koltuklar
    • Adaptif ayarlanabilir şasi
    • Hafızalı koltuklar
    • Head-up display
    • Audi navigasyon
    • Bang&Olufsen ses sistemi
    • Renkl iç aydınlatma paketi
    • Türkiye'de hiç görmediğim özel renkler
    • Türkiye'de hiç görmediğim 19" jantlar
    • Siyah iç tavan
    • Altı kesik ve kırmızı dikişli S-Line direksiyon
    • Kırmızı dikişli ön konsol
    • Piano black dış elemanlar (cam fitili, tamponlardaki detaylar, marşpiyeller)

Ayrıca araçta internet bağlantısı da aktif gördüğüm kadarıyla. Navigasyonda trafik bilgisi var ve sağ üstte LTE ikonu görünüyor.

• someemre S kullanıcısına yanıt

Evet ona şaşırdım açıkçası, Türkiye'de çalışmıyor diye biliyordum ben.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.