< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (9. sayfa)
-
-
Fayda sağlayabildiysem ne mutlu.
Elimden geldiğince gözlemlerimi aktarmaya çalıştım.
Tabi yasaklar sebebi ile henüz ben de bir çok denemeyi yapamadım.
Eski a3'ümden çok memnun kaldığım için onun referansı ile hayatımda ilk defa araştırmadan bir araba aldım bu sefer.
Umarım yanılmamışızdır :)
Size de tekrar kazasız belasız, keyif ile kullanacağız günler diliyorum.
-
İnanın desenine bile bakmadım. Yeni p7 olduğunu sizden öğrendim. Teşekkürler.
Ben aracı teslim alırken Bridgestone değil de Pirelli olduğunu görünce çok mutlu oldum zaten (Bridgestone'u kötülemek anlamında demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ama çok sert olduğu için ben sevmiyorum.)
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 4 sene önce Michelin Crossclimate'a geçmiştim. Tam benlik bir lastik olduğu için de bu sene başında eski a3'üme gene yeni Crossclimate takmıştım. Kış gelince yeni aracıma da geçireceğim.
Daha önce eski Pirelli Cinturato p7 , p1, p zero, Conti, Goodyear Eagle f1 simetrik ve de asimetrik desenler de kullandım.
En memnun kaldığım lastik Michelin CrossClimate oldu ama. Beni Boludaki kar tipisinde de, Ankara'daki karda da yolda bırakmadı. Yaz aylarında Bodrum'un sıcağında da kendini salmadan güvenli şekilde taşıdı. Ayrıca ıslak yolda oldukça güvenliydi ki İstanbul gibi bir yakasını sel basarken diğer yakası günlük güneşlik olan bir şehir için çok ideal bence.
Ayrıca oldukça sessiz ve konforlu.
Ancak yeni cinturato p7'nin etiket değerlerinde ses olarak 68db verilmiş. Bu da çok iyi bir sessizlik.
Soğuklarda tüm yaz lastiklerinin sesi genelde yükselir. Gerçek 4 mevsimlerde bu geçiş çok daha az. Hamurları yumuşak olduğu için soğuk havalarda da sessiz kalıyorlar.
Ben bu yazı yeni p7ler ile geçireceğim. Bridgestone gelseydi eğer beklemeden değişirdim ama cinturato p7'ye şans veririm:)
Yani dediğiniz gibi kendi havasında (15-20 dereceler ve üstü) gayet güzel bir lastik gibi duruyor.
Sonra zaten CrossClimate'larımı takıp kışlık konforuma kaldığım yerden devam eder ve ömrü bitene kadar da çıkartmam herhalde diye düşünüyorum.
-
Bendekinde de Cinturato P7 var, Michelin Primacy 4 ile benzer veya yakin sonuclar vermis asagi yukari, kuru zeminde oldukca iyi ama islakta vasat;
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Pirelli/Cinturato-P7-C2.htm
https://www.tyrereviews.com/Article/2021-ADAC-Summer-Tyre-Test---225-50-R17.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 6 Mayıs 2021; 9:53:53 >
-
Bugün aracıma yakıt aldım,ikinci kez depoyu doldurdum.44.4 litre ile 682 km yol yapmışım,yol bilgisayarı 5.9 litre ortalama gösterirken gerçek tüketim 6.5 litre çıktı.
-
Güzel değerler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yol bilgisayarindaki tuketim verisi sadece icten yanmali motor calisirkenki veriyi mi kapsiyor acaba?.. Elektrikli motor ile gidilen mesafenin verisi ile birlestirip ortalama bir tuketim vermiyor gibi sanki?
Mesela su an bende 6.5 lt gosteriyor depoyu 2. kez doldurduktan sonra ama yaklasik 60km yol yaptim ve bu depoyla alabilecegim tahmini mesafe hic dusmedi... 6.5lt'den az olmasi lazim diye dusunuyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyn -- 6 Mayıs 2021; 15:20:30 > -
Aynı şekilde yaklaşık 680 km yol yaptıktan sonra ikinci kez depoyu doldurdum. Yol bilgisayarı 5,5 litre ortalama gösteriyordu. Mesajınızı gördükten sonra hesapladım. Gerçek tüketimle birebir örtüşüyor. -
Audide vw veya seat gibi kullanim ortalamasina gire menzili 700 800 km gider gostermiyor genel kullanim ortalamasini alip depoyu fulleyince ona gore menzil cikariyor ornegin arabanin ortalamasi 6.5 litre siz depoyu fullediniz 650 km gider gosterdi eger fulledikten sonraki kullaniminiz 6.5 litrenin altindaysa o 650 km den ibrenin dusmesi bi 90 100 km suruyor eger ustundeyse daha hizlo dusuyor .
Bugün depoyu doldurduğumda 950 km menzil gösterdi,önceki deponun ortalaması yol bilgisayarında 5.9 litreydi,yol bilgisayarı
menzili son ortalamadan daha düşük bir değerle hesaplamış.Depo 50 litre olduğuna göre 5.9 ortalamaya göre 850 km civarı menzil çıkması gerekirdi.
-
5.9 ortalama iyi masallah benimde 1.5 tfsi sehir ici 10 litrenin altina inmek pek mumkun degil benim guzargahim surekli isik ve sıkısik trafik kullanim genelde max 5 6 km sehir ici ben fullesigimde 560 km gider gosteriyor aracin ortalamasi 9.2 felan bu ortalama 9.2 den 9.0 a felan duserse fulledigimde 600 km oluyor degisiyor . Pek yakit hesabi yapmiyorumda sanki gosterdigini yakiyor gibime geliyor
Audinin diğer modellerinde de karşılaşmıştım ben bununla, o yüzden kendi aracımı kontrol ediyorum her depoyu fullediğimde, tam isabet çıkıyor hesap. 2016 a3 benim araba
-
Belkide ilk depo olduğundan böyle bir fark çıkmış olabilir,ikinci depo bitince tekrar kontrol edeceğim.
-
Şehir içi mi bu tüketim -
120 km si uzun yol,kalanı Edremit Körfezi'nde yapıldı.Burada trafik yoğun olmadığı için tüketim yüksek olmuyor,90 km hızın üstüne de çıkmadım,aracı yavaş sürüyorum.
-
Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum.
Herkese iyi bayramlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada sıfır araç fırsatları konusunda @keyn hocam iyi bir noktaya değinmiş aracın fiyatı ile ilgili olarak (https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-ve-arac-fiyati-teklifi-alanlar-2021--132918743-6343).
Tereddütte kalan arkadaşlar için bu konuya da taşımak istedim. Ben de kendi aracımın birebir aynı donanımını Audi Almanya web sitesinden oluşturdum ve çıkan fiyat 42.905€ oldu, bu da bugünün kuruyla 439.000TL ediyor. Araba 1,5 Advanced Sportback Konfor + Premium paket bu arada. Benim oluşturduğum konfigürasyona da şuradan ulaşabilirsiniz: https://www.audi.de/de/brand/de/tools/nemo/entry.html?audicode=AMGRUG9T
Türkiye'ye Audi'nin standart getirdiği birçok şey Almanya'da ekstra. Örnek vermek gerekirse, farlar, arka park sensörü, Audi Pre Sense Basic, otomatik klima, kol dayama kolçağı, arka koltuk fileleri, deri-elektrikli-ısıtmalı koltuklar, otomatik bagaj kapağı, kararan iç ve dış aynalar... Liste daha da uzar. Yani birçok özelliğin standart gelmesi neticesinde araba pahalı gibi gözüküyor ve Almanya fiyatıyla kıyaslanırkan 26.000€ civarı olan baz paketler kıyaslanıyor buradaki arabalar. Ülkemizdeki vergiler de göz önünde bulundurulursa Audi aslında bu donanımdaki arabayı ucuza satıyor bile diyebiliriz.
-
Güzel bir paylaşım olmuş. Ben de katılıyorum dediklerine.
Yurt disinda da o liste fiyatiyla satilmiyor araclar, ayni sekilde belirlenmis paketli araclari bayide inceleyip satin almak icin oturdugunuzda %20-30 lara varan sekilde indirim ile satiyorlar… Ayrica otomobil firmalari satıştan edilecek kardan daha cok ssh icin umit baglarlar… Esas para ve duzenli gelir ssh kisminda… Audinin turkiyede diger premiumlara ustunluk sagladigi kisim da burada, daha uygun fiyatlara bakim yaptirabilmek muhim mesele…
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X