hocam araç yanma kesintisi veriyodu ama bobin buji yeni değişti, 1.5lerde sente elektronikmiş ve müdahele olmadan da kaçabildiğini söyledi usta ne kadar doğru bilmiyorum |
AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (290. sayfa)
-
-
Hocam 1.5tsi larda normal üstten ekzantrik/kam mili var. Ancak sent ayarı 1.5tsi larda elektronik olarak özel cihazla hassas bir şekilde ölçülerek yapılıyor. Subap zamanlaması bozulmuş olabilir. Ondan bahsetmiştir usta. Onun için cihaz gerek.
Sent ayarı için Bkz.ILYAZ tvyoutubeEngine VW Group 1.5 TSi Checking valve timinghttps://www.youtube.com/watch?si=Ro7xaCpRpXn6OggA&v=AhylNPkvsXc&feature=youtu.be
Ateşlemede problem varsa sırayla buji bobin vs diye gidecektir. Eski bobinleriniz halen daha sağlam olabilir.
Not: sanayi jargonunda sente ayarı ve sente atlaması denilen olay genelde kam mili senkronizasyonunun atlaması anlamında kullanılıyor. Subap ayarına daha çok subap ayarı deniyor. Siz rölantide çekişte sorun yok diyince sent ayarını görünce şaşırdım açıkcası biraz, farklı algıladım. Umarım sorun subap ayarı ile toparlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Ağustos 2024; 16:48:33 >
-
Selamlar, balata değişimlerini yetkili serviste mi yaptırmalıyız? Önerisi olan var mıdır? Teşekkürler
-
Şart değil hocam ister özel ister yetkilide yaptırabilirsiniz. Yetkili servisde oem balata ve garantili işçilik olur.
Özel serviste siz istediğiniz balatayı daha uyguna taktırabilirsiniz. -
-
yakın zamana kadar my audim üzerinden eski servis kayıtlarını -ikinci el olarak aldığım tarihten önceki-göremiyordum bu gün girip yeni sürümünü güncelledikten sonra eski servis kayıtları görünür hale gelmiş sizlere tavsiyem servis geçmişlerini indirip saklamanız olacaktır
-
quote:
Orijinalden alıntı: erdal.tbu haber doğru mu bilmiyorum bilgisi olan varmı acaba
-
Arkadaşlar merhaba. İkisi arasında kaldım, fikirlerinizi paylaşabilir misiniz
1- A3 8V 2020 35 TFSI Design - 27.000KM
2- A3 8Y 2021 35 TFSI Advanced - 58.000KM
İkisinin de fiyatı aynı. Eski kasayı daha oturaklı ve kaliteli buluyorum. Sanıyorum ki malzeme kalitesi konusunda da öyle. Ancak eski kasa teknoloji konusunda epey geride kalıyor. -
Fiyat ve aracın genel durumu benzer ise her zaman yeni kasa tercih edilmelidir. -
arkadaşlar 2020 1.5 tfsi dynamic paket araç aldım bilgi almak istedim , araca car play ekletmek istiyorum en iyisi hangisi ses kalitesini düşürmeyen düzgün çalışan sistem olarak ve sürüş modu özelliği var mı bu pakette direksiyon aşırı sert geldi bana ayarı var mı ekranı falan kurcaladım bulamadım -
Carplay ve android autoda iki seçenek var.
İlki orjinal ekipman olan torpido içindeki teyp değişecek ve kolçak içine usb takılacak. ( isteğe bağlı çakmaklığın oraya da 2. usb takılabilir)
Bunu ender gibi, customauto gibi, mass gibi yerler takıp kodlayabilir. 1000-1500 euro seviyesinde olmalı.
Diğer seçenek mixsepet gibi satıcılardan soket sokete kablolu bir ürün almaktır. Direksiyon tuşlarından ya da mmi tuşlarından birine uzun bastığımızda carplay ya da android menülerine geçiş yapabilirsiniz.
Dynamic’de drive select bulunmuyor. Yukarıda belirttiğim yerlerde yazılım olarak kodlayabilirsiniz. Ayrıca orta konsoldaki düğme grubu da opsiyon olarak değişebilir -
Teşekkürler hocam direksiyon çok ağır geldi bana alışırım heralde araç kemik gibi zaten yapışıyo , sizce orjinal mi yaptırmak mantıklı car play olayını diğerleride işimizi görür mü ? -
Ben orjinal yaptırdım. Memnunum. Başka özellikleri de oluyor. Fakat sadece carplayi kullanacağım derseniz diğer yolu seçebilirsiniz. Onların fiyatı da sanırım 10bin civarı idi ama emin değilim.
Drive select’i yaptırınca eco ya da comfort modda direksiyonunuz yumuşayabilir ya da individual modda kişiselleştirebilirsiniz. -
Teşekkürler hocam bilgilendirme için :) -
Orjinal sistem olduğu zaman kablolu mu kablosuz mu çalışıyor carplay? -
Kablolu çalışıyor maalesef. Sanırım 8Y kasalarda kablosuz. -
Merhaba, 2019 a3 sedan sport aracımda 120 üzerine çıkıldığında motor kaynaklı olmayan sol teker civarında gerçekleşen bir cızıltı sesi duymaya başladım, hoparlörde ses kapalı yani hoparlör kaynaklı değil, sanki biri alt tarafta bir somun unutmuş da o yüksek hızda titreşiyor gibi ama düzenli bir ses de değil. Buna benzer bie problem yaşayan oldu mu?
-
Lastige bakin buyuk taş sıkısmis olabilir veya balans metalleride yerinden cikmis olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 29 Ağustos 2024; 9:50:33 > -
Merhabalar,
Yakın zamanda 4. yıllık bakımı yaptıran var mı? Neler değişti ve fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz? -
Bende bugün böyle bir ses fark ettim. Sinyal verdiğimde direksiyonun ilk dönüm anında "çıt" sesi geliyor inceden. Siz yaşadınız mı, çözümünü biliyor musunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X