Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (292. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.922
Cevap
75
Favori
411.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, ben de şu an 2020 35 tfsi a3 kullanıyorum. araç 50 bin km’de. 44 binden beri bende. bu 6000km içerisinde araç iki kez yağ uyarısı verdi. ilk ve ikinci dolumu yarım lt şeklinde yaptım. ilk dolumdan sanırım 4000 km sonra ikinci uyarıyı vermişti. şimdi ise hem km hem gün uyarısı var yağ değişimi için. bu sürelere dikkat ediyor musunuz? misal 4 gün içinde yağ değişimi uyarısı da geldi, 500 km içinde de… hangisini dikkate alıyorsunuz?

son olarak, buradaki üstatlardan ben de servis tavsiyesi alabilir miyim istanbul için? iş yeri kadıköy, ikamet şişli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, 2023 model 15k km sınırında araçlara bakıyorum, A3 özelinde iki farklı ilan kendi adıma öne çıktı;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-sahibinden-hatasiz-2023-13.000km-audi-a3-s-line-bang-olufsen-20-1196129959/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ogretim-gorevlisinden-boyasiz-degisensiz-tramersiz-en-dolu-a3-1183718658/detay

S-line olan mı mantıklı (galiba bunda da ek paket var) yoksa Premium ve Konfor paketli Advanced olan mı?

Konuyu geriye dönük biraz taradım, fotoğraflardan da anladığım kadarıyla bu iki araçta jantlar ve koltuklar dışında fark yok gibi geldi ama direk olarak donanımları bulamadığım için emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xprofessorx -- 16 Eylül 2024; 16:45:17 >

• S-Line’da ayrıca alçaltılmış şase bulunuyor. ( helezon, süspansiyonlar spor tiptir )

S-Line’da jantlar daha büyük oluyor ama sizin verdiğiniz örnekte Advanced donanıma da 18” jant eklemişler.

S-Line’da marşpiyel eklentisi ve spor tip tamponlar oluyor.

• Bilgilendirme için teşekkürler.

• Merhaba, 2020 35 tfsi a3 için castrol edge 5w30 kullanıyordum. Yağ değişim zamanı geldi. Bosch servisi motul marka yağı kullanıyormuş, onu önerdi. Bu yağı olumlu ya da olumsuz deneyimleyen var mı arkadaşlar ?

• Reznov Kovac R kullanıcısına yanıt
    Benim arabada hep vw 508 00/509 onayli 0w20 3 farkli marka yag kullandim: motul, liqui moly ve mobil… Fabrikadan da Castrol 0w20 ile doldurulmus gelmisti…

Benim aldigim kullanim zevki acisindan bakarak ve hissettiklerime gore siralarsam: motul>mobil>liqui moly>castrol… En hiriltili calisan, en az motor akiskanligi olan castroldu… En fazla motor akiskanligi olan ve en puruzsuz hissettireni motul olmustu…

Eger orjinalse sorun yok, gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.. Yalniz madem 5w30 koyuyordunuz, vw 504 00/507 00 onayli modeli olduguna emin olun…

Su hususu belirtmeden gecemeyecegim: Ben hic bir zaman motul veya liqui moly sitesinde bayi olarak gorunmeyen bir yere guvenmem… Bosch car service olsa bile.. Ancak yetkili distribütörden aldigina dair faturasini gosterirse guvenirim.. Yetkili bayi olarak motul sitesinde bahsettiginiz bosch car service varsa yapistirip gidebilirsiniz…

Mobilin de distribütörü kendi sitesinde ve 3. Parti pazar yerlerinde online satis yapiyor (cleanpeks, satis yerlerinde mobil oil diye geciyor) onun haricine guvenmem..

Diger markalarda internette bayi listesi paylasimi yok (castrol-shell vs.) o yuzden onlari hic almaya meyil etmiyorum bile…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 19 Eylül 2024; 22:59:20 >

• reguse kullanıcısına yanıt
    4 gun ya da 500 km hangisi once dolarsa servise gidiosunuz.

Ist yasamiorum

• Arkadaşlar selam,

A3 Sedan 35 TFSI 150 hp - Advanced almak üzereyim. Anlaştığım bayi Eğer 1.5 ay kadar beklersem 35nci hafta üretimlerinden alabileceğimi ve bu modelin Carplay yanında navigasyon da içerdiğini söyledi. Bu araca yüklenecek navigasyon nasıldır? Önerir misiniz? Cok sık navigasyon kullanıyorum. Beklemeye değer mi sizce?

• Reznov Kovac R kullanıcısına yanıt
    Vw marka onayı ile birlikte ayrıca Api standartlarını fazlası ile karşılayan bir yağ seçmenizi öneririm.

Yukarıda arkadaş belirtmiş zaten. Bunların dışında bir yağ aramanın pek bir avantajı olmayabilir.

Castrol orjinal de olsa ( ki en fazla sahtesi olan yağlardandır ) çok önerilen bir yağ değildir. Audinin bu yağı kullanması ticari bir anlaşmanın sonucudur.

Ben son 3 bakımda elf evolution full tech llx kullanıyordum. 120bin bakımında motor içini çalkalayarak ( engine flush ) mobil 1 esp’ye geçtim ve bundan sonra bu yağı kullanacağım.

Fakat mobil elf’e göre sanki 1-2 derece yağı daha fazla ısıtıyor gibi geldi. Normal 110-120 gibi hızlarda yağ sıcaklığım 90-100 arası. Kızılcahamam gibi yokuşlarda biraz da sıkıştırırsam 117’yi gördüm.

• Mesela elf acea c3, api sn ve api cf standartlarını karşılıyorken mobil api sl/sj/sm/sn plus ve sp’yi karşılıyor ama elf’in karşıladığı cf’yi karşılamıyor ( ya da cf’nin üstü bir standartı da karşılayabilir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 20 Eylül 2024; 14:37:37 >
  • Arkadaşlar çok şükür sipariş verdik. 2024 yeni makyajlı Sportback a3 taliplisiyiz. Metalik mavi renkte nasip oldu :) Araçla ilgili bir öneriniz var mı? Navigasyon var mıdır ayrıca?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Olmamasi lazim.

Hangi paket ve kaca anlastiniz acaba?

• eapantherea kullanıcısına yanıt

Advanced paket, fiyat 2370. PPF kaplama dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipahiysn -- 21 Eylül 2024; 9:57:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipahiysn kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun. Forumda a3 8y konusu var, oraya yazarsaniz dogrudan sizin kasa araclarin muhabbeti donecektir

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Bayinin kullandigi yag castrol prof bu yag piyasada yok ve piyasadaki castrol yaglarla epey fark var arasinda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özellikle eğimli yerlerde park ederken d ve r arası geçişlerde vuruntu hissediyorum ve tak diye ses duyuyorum. Bu durum normal mi? Aracım 8y kasa ama şanzıman aynı olduğu için buradaki arkadaşlar tecrübe etmiş olabilir diye yazıyorum

• sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Arada bende de oluyor ama sürekli olan bir durum değil hocam.

• gorkemert kullanıcısına yanıt
    Sizdekı nasıl oluyor tam olarak hocam

• sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Frene tam basin ve arac tamamen durunca d r arasi gecis yapin bu sekilde yapiyorsaniz problem olmamasi lazim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.