Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (294. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.922
Cevap
75
Favori
411.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hava filtresi, motor yağı, yağ filtresi, buji, triger seti, devirdaim pompasi, v kayışı, gergi amortisörü vs. tam eksik söylediklerim de olabilir hocam, atarım cuma günü detaylı halini.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gorkemert kullanıcısına yanıt
    Olur bende suan normal bakim + buji dediler ama v kayisinida degismeyo dusunuyorum gozle baktigimda deforme var sanki . Birde aracin rolantide sag arkalardan ugultu duyuyorum onu arastirticam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    Sağ arka koltuğun altında yakıt deposu var onunla alakalı olabilir mi? Normalde benim araç da 90 binde ama 5 yıl olduğu için ağır bakımı erkene aldım.

Valla bilmiyorum yakit deposundanmi artik filtresindenmi baktiricam bakalim

• Beyler parkta aracın radyolarını kurcalarken neden böyle bir uyarı görüyorum? "Drive system active. Please switch off the ignition" Araç zaten otomatik ve kontak falan yok ki kontağı çalıştırabileyim veya kapatabileyim?

Bir de otoparktayım, arabanın arkası duvara yakın. Önü de bomboş. Buna rağmen neden o sarı renkli uyarı yanıyor olabilir?

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp

• rolanddes kullanıcısına yanıt
    Şöför kapısı açıksa veya vites N deyse kontak açık uyarısı verir normalde.

Bkz.
    https://www.porscheclubgb.com/forum/threads/drive-system-is-active-switch-off-ignition-warning.212312/

Vites konum sensörü kapı sensöre vs ile ilgili hata olabilir belki. Servise gidip hata kodlarını kontrol ettiriniz hocam. Sensör(kapı, koltuk, vites vs) hatası yoksa, hata kodları silinirse düzelir muhtemelen.

• Herkese iyi akşamlar 2018 model aracım 120 bin bakımına girecek. Aracın eski sahibi bakımları hep özel serviste yaptırmış garanti iyi niyet vs bir şey yok. Ancak bu bakım ağır bakım ve önemli olduğu için yetkili serviste yaptırmam mı gerekir yoksa özelde yaptırıp geçeyim mi ? Yetkili 30bin fiyat verdi fazla geldi açıkçası.
    Kocaelide bulunan arkadaşlar önereceğiniz özel servis var mıdır? Önceki aracım japondu oksijen oto çok iyiydi ama bu alman olduğu için emin olamadım önerilere açığım.

• Gazoz Kapağı G kullanıcısına yanıt
    Özelde ne fiyat aldınız hocam? 120 de triger devirdaim pompa vs ne varsa değişiyordur muhtemelen. Yetkili servisten teklif listesi aldınız mı?

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam özelde fiyat almadım ama yarısını bile bulmaz diye düşünüyorum. Triger buji v kayışı vs ne varsa değişiyor dediğiniz gibi. Teklif listesi almadım. Ama 30 bine bakım yaptırmam sanırım.

• Gazoz Kapağı G kullanıcısına yanıt
    Benim 120 bin bakımında şunlar değişti:
    -Hava Filtresi
    -Yağ Filtresi
    -Motor Yağı
    -V Kayışı
    -Triger Kayışı
    -Devirdaim Pompası
    -Buji
    -Saptırma Makarası
    -Antifiriz
    -Gergi Makarası

İlk aldığımdan beri yetkili servise gittiğim için yine aynı şekilde devam ettim. Sizin daha önceden özel servis varsa yine aynı şekilde güvenilir bir yerden devam edebilirsiniz.

• ATE seramik fren balatası kullanan oldu mu hiç aranızda?

Ate OEM üretici olması lazım. En iyi markalardan biri llarak kabul ediliyor. Seramik katkılı balatasını kullanmadım ancak balata kompozisyonunda seramik katkısı ne işe yarar tam anlamadığım konulardan biri. Seramik sonuçta çelikten çok daha sert. Disk çelik. Genel kanı yumuşak balataların daha performanslı, sessiz ve kısa ömürlü olacağı yönünde.

Her ne kadar OEM üretici olsada, aftermarket ürünlerin formülünün orjinal servis ürününden farklı olmak zorunda olduğunu söylemişler bu videoda bkz.
    Online Yedek Parçayoutube
    Fren Balatası Neden Ses Yapar? Fren Balatası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? (Textar,Ate,Delphi,Trw)
    https://www.youtube.com/watch?si=qG0sHgy5AQvaQ40M&v=nF8JQiVAGak&feature=youtu.be

Birde ürün alırken orjinalliğine dikkat etmekte fayda var.
    Brembo bkz.

Buda ileri üretim teknikleri ile üretilen balatalar bkz.
    Advance manufacturing skillsyoutube
    How Disc Brake Pads Are Made From Metallic Raw Material
    https://www.youtube.com/watch?si=Ui04gGhvjbiAeGJK&v=B-0LZQU0-Vg&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Ekim 2024; 20:21:52 >

Değişmedi hocam takozlar, benim araç 90 binde. 5 yılı doldurduğu için biraz erken yaptırdım bakımı.

Ön balatalar da hala fabrika çıkışlı o da değişmedi şu an durumu iyi. Seramiklerin artısı yüksek ısılara biraz daha dayanıklı ve toz çok çıkarmıyor anladığım kadarıyla fakat oem diskle seramik balata uyumundan emin olamadım.

20-30 bin km sonra kavrama ve volanı da değiştirmeyi düşünüyorum, ilk çalıştırmada hafif bi volan sesi geliyor. Henüz dsg için bir işlem yaptırmadım sadece 60 binde dişli yağını değiştirdim.

Örnek olacak kullanıcısınız demekki hocam. Frene pek basmıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Evet gereksiz frene basmam genelde hocam, gaz keserim. Frene basacağımda da sert ve kısa aralıkla basarım, 100 metre frene yumuşak basarak gitmem.

• Kartal dogus 65k bakim fiyati 18k
    Buji
    Gergi
    V kayisi da degisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 23 Ekim 2024; 9:38:20 >
    Tavsiye eder misiniz hocam kartal doğuşu, erel yada oraya gideceğim

• sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Ben 13 yildir kartal dogusa gidiyorum memnunum diger aracimida oraya goturuyordum hala goturuyorum

• A3 lerde yakit filtresi degisiyormu ? Hic bir bakimda degisme kaydi yok veya oneriside yok.

Servis değiştirmiyor hocam, biraz meşakatli. Yakıt deposunun içinde bizim filtre. Aşağıdaki videodaki gibi bir sistem.

TAMİRHANEyoutube
    BU ARAÇTA YAKIT FİLTRESİ YOK, SİZCE MANTIKLIMI ?
    https://www.youtube.com/watch?si=iGxlZ6jvCITsl8q9&v=vWX6X2C2FPE&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.