Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.970
Cevap
77
Favori
421.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bujiler, V kayışı ve gergisi, tüm filtreler, yağ ve fren hidroliği değişimi ile beraber 19 bin TL'ye yaptırdım.

• merhabalar,

2016 makyajlı sb aracım. Lastikçi jant göbeğini kırmış eğreti takınca yolda düşmüş.

lastikler 16 inç internette temu vs baktım bulamadım. bu kapağı nereden bulabilirim? bir de bu kapaklar kaç mm bilgisi olan var mı?

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    Sahibindende her olcude var aratinca cikiyor yakin konumunuzda varsa en kisa cozum o olabilir . Gobeginden kastiniz audi amblemli kapagimi kirmiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim oradan bakayım. evet kapağı kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever eagle -- 20 Kasım 2024; 11:47:7 >
  • Merhaba, 1.5 tsi advance a3 için 30 bin bakımı yaptıran var mı yakında? Ne kadar tuttu ve ne işlem yapıldı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 tfsi yakıt tüketimi nasıldır? İstanbul şehir içi ve uzun yol

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Sehir ici 8 10 lt arasi
    Uzun yol 100 sabit 4.5 5
    120 5.5
    140 dan sonra 6 civari
    170 7.5

Genelde sakin kullanırım. 2 yıllık ortalamam 6,4 lt/100km.
    Ortalama hız 45km/h
    Çalışma süresi 473 saat
    Parkur 21300km

1.4 140hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 22 Kasım 2024; 22:52:29 >
    Ankara kullancisi olarak 40 bin km civari kullanimimdaki (25bin sehir ici, 15bin uzun yol filandir) ortalamam 7.3 litre, istanbulda yasiyor olsaydim tahminen 7.7-7.8 litre filan yapardim… Trafikte ve uzun yolda standart kullanicilara gore biraz fazla yaktiran birisiyim (uzun yolda tum yol boyu olmasa da ilk birkac saat fazla tempolu kullanir, trafikte biraz fazla ani gazlama ve araya dalmalari denerim), uygun musait sehir ici yollarda az yaktirmaya ozen gosteririm…

Surekli az yaktirmaya calisan biri olsaydim ortalamam 7.3 litre degil 6.8-6.9-7 litre filan olurdu diye tahmin ediyorum… İstanbulda yasayan ve surekli az yaktirmaya calisan birisinin ortalamasi tahminen 7.3-7.4 litre olurdu.. Tabi bahsim surekli anormal istanbul trafigi olan yollarda kullanan kisi icin degil… Yoksa gecen ay 28 ekim gunu sabiha gokcen taraflarindan cikip bogazici koprusu-karakoy-besiktas taraflarina gecip, tekrar geri dondum.. 10.5-10.7 hatta belki de 11 litre civariyla 90km lik yolculugu tamamlamistim diye hatirliyorum… Cunku oyle bir yola da sokmustu ki beni navigasyon, 30dk civari surede 1-1.5km lik sokaklari geçip sonunda da galatasaray besiktas derbisi gunu istiklal caddesine arabayla filan sokmustu…

Genel olarak izlenimim:
    uzun yolda az yaktirmaya calisilirsa 5.0-5.1 litreleri çok rahat gorebilir.

Uzun yolda tempolu (160-170 duzenli, ara ara 200+, nadiren 130-140-150) kullanimda 7.3-7.5-7.7 litreler surekli tecrube ediliyor tarafimca..

Ozetle:

Sehir ici akan trafikte: 5.5-6 litreler
    Sehir ici kasan trafikte: 7.5-8 litreler
    Sehiri ici sikisik trafikte: 9.5-10 litreler

Uzun yol sakin kullanim: 5.0-5.1-5.2 litreler
    Uzun yol tempolu kullanim: 7.5-8 litreler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 23 Kasım 2024; 13:28:9 >

• 60 bin bakımında ön balataları değiştirmiştim. Değişimden sonra bi 500-600 kilometre yaptım ancak frenlerde bir gariplik hissediyorum.

Fren pedalının yarısına nerdeyse boşa basıyorum yarısından sonra frenler tutmaya başlıyor. Ancak ayağımı tamamen çekip yeniden basarsam bu sefer hemen tutmaya başlıyor. Biraz zaman geçtikten sonra ilk basışımda yine yarısına kadar sıkmıyor hiç. Balataları değiştirmeden önce zınk diye duruyordu araç şimdi tam güvenemiyorum.

Bu balatalar yeni diye mi oluyor ? Yaptığım kilometrede sık fren kullanmamış olabilirim çoğu otoyolda yapıldı.

• sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta sonu A3 değil ama diğer aracımın fren balatalarını değiştirdim. İlk başta %5 seviyesi ile bastığımdaki kuvvet şimdi %30-40 gibi. Gereğinden fazla basıyorum ama o sertlik ve konforsuzluk gitti. Dolayısı ile ben şimdilik bir sorun etmedim. Yani sürüşümü etkileyen bir tehlike yaratmadı.

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Sizde de dediğim gibi oluyor mu? İkinci basışta daha sıkı tuttuğunu hissediyorum.

Hayır, bende hep aynı. Daha doğrusu eşit derecede ard arda fren yaptığımı hatırlamadım. Eğer siz ilkinde yağı doldurup ikincisinde basınç hissediyorsanız bir kontrol ettirmenizde fayda var.

Ard arda fren yapista daha yukarida kavramaya baslar fren bu tum arabalarda bu sekilde zaten. Fren hidroliginide degistirdiniz mi ? A3 un freni zaten konfor odakli gibi yaridan sonra kavramaya basliyor . Leon fr da kullaniyorum onun en yukarida kavriyor mesela bastigin gibi bir konforsuzluk olusuyor.

Evet hocam o da var ancak balataları değiştirmeden önceki halini hatırladığım için farkı hissedebiliyorum. Hidrolik sistem hava yapmış olabilir mi balata degisiminde ? Hidrolik değişimi yapılmadı. Bazen cidden durmak için sonuna kadar basmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigsegv -- 1 Aralık 2024; 9:45:23 >
    Fren hidroligide genelde 30 35k da bir degisiyor

• imyusyil İ kullanıcısına yanıt
    Hangi serviste yaptırdınız hocam, Samsun 21k gibi bir fiyat verdi arka silecek dahil, bi silecek bu kadar etkilemez heralde

Hangi il/servis hocam

Sağlıklı bir fren sisteminde eğer pistte yarışmıyorsanız fren pedalına ilk basmakla ikinci basmak arasında bir fark olmamalı. Siz normal şehir içi trafiğinde bile bu farkı hissettiyseniz bir an önce fren sisteminizi kontrol ettirin.

• Just38 J kullanıcısına yanıt
    Kartal dogud oto

• 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.