Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: acesq1
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.972
Cevap
78
Favori
423.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu videoda var gibi sanki hocam, aslında şırıngayla enjekte etmek en iyi sonucu veriyor diye biliyorum bu yağlama işinde.

OTO TAMİRCİMyoutube
    Kış Aylarında Artan Sesin Kaynağı (jetta)
    https://www.youtube.com/watch?si=3CfoOun35_CQDzKv&v=YgEyePFyDcc&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ilker321 İ kullanıcısına yanıt
    www.manualesaudi.com
    Audi A3 versiyonu 2017 yılı Audi A3
    https://www.manualesaudi.com/AudiA3/AudiA3-2017/tr_TR/ba/page_.htm

• ilker321 İ kullanıcısına yanıt
    5 civata, karter tapası, motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, 3 tane conta, pompa kayışı, v kayışı, triger kayışı, saptırma makarası, devirdaim pompası, gergi makarası. Aracın geçmişi bilinmiyorsa fren hidroliği de değişin hocam.

• eapantherea kullanıcısına yanıt
    20bin dediğiniz sinyali ilk vermeye başladıktan sonra ortalama 20bine kadar dayanıyor demek mi hocam? Tamamen bitmesi yani belirli bir km sonra olacak diye anladım.

Motorla ilgili ne olabilir hocam? Bu yokuşta zorlandığında bozuk yollarda gelen klasik çatal sesi de geliyor demirin demire vurma sesi. O sırada da hafif silkeliyor. O yüzden ben kavrama diye yorum yaptım. Araç 2022 65 binde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigsegv -- 9 Kasım 2024; 16:1:24 >
  • sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Yani tam anlayamiyorum senaryoyu ama bahsettiginiz km de silkelemeler dediginiz gibi baslayabiliyor, fakat surekli ve yogun sekilde hissedilen bir durum yoksa evet bir 15-20bin daha gider diye tahmin ediyorum.. Cunku sarf malzeme, ömrünün tamamen tukenmesine daha vakit var diye tahmin ediyorum

Bende kavramayı değiştirmeyi düşündüğüm zamanlarda, bolu dağı yokuşundaki bir trafiğe yakalandım. Yokuşun sonlarına doğru bende de silkeleme başladı ve fırsat bulduğumda bir cebe girdim.

1 hafta sonra kavramayı değiştirdiğimde kavramanın çok kötü olmadığını, belli bir süre daha gidebileceğini gördük ama öyle bir duruma bir daha düşmek istemezdim.

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp

• @individual @eapantherea

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kavramayı sarf malzeme olarak tıpkı fren balatası gibi zamanı gelince değişecek şeklinde mi düşünmeliyiz. Benim ilk DSG'li aracım olduğu için konuya çok hakim değilim. Bildiğim kadarıyla kavrama değişince volanı da değiştiriyorlar. Bunlar da epey masraflı diye biliyorum.

Ve diyelimki değiştirdik eskisi gibi efektif ve problemsiz çalışabiliyor mu? Yoksa sürekli bir yerden patlak verip yamama çözümler mi üretiliyor?

Bu arada 60 bin bakımını kartal doğuşta yaptırdım 25 bin TL. Standart yağ filtre + v kayışı + bujiler + ön balatalar değişti. Merak eden arkadaşlar için fikir olabilir.

Ben kavrama ile birlikte volan’ı da değiştirdim.
    Tabi bu değişimler sonrası yol kalibrasyonu yapıldı.

Aynı anda mekatronik ve şanzıman yağını da değiştirirseniz dsg ile ilgili bir şikayetiniz kalmaz.

Benim kavramada şu an bir sıkıntı yok ama mekatronik arada sırada vites düşürürken ( 3’den 2’ye ya da 2’den 1’e ) vuruntu yapıyor. Aliexpressden tamir kiti aldım. Conta, oring ve filtre. 1-2 haftaya mekatroniği söküp temizlik yapacağız ve conta, filtre gibi ekipmanları değiştireceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 10 Kasım 2024; 18:4:25 >
    25 k mi ayni bakimi gecen hafta yaptirdim 18k bukadar tutarsiz fiyat sacma geldi iskonto vs yapmadilarmi. Bendede buji v kayisi gergi vs degisti. On balata icin 7 k fiyat farkimi almis oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 10 Kasım 2024; 21:17:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • individual İ kullanıcısına yanıt
    Bende de nadiren vites düşürürken dediğiniz oluyor hocam. Bahsettiğiniz işlemlerin maliyeti nedir yetkili serviste mi yaptırıyorsunuz? Mekatroniği değiştirmek de maliyetli değil mi ? Yoksa sadece yağdan mı bahsediyordunuz?

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    Balata değişime parça + işçilik yaklaşık 4500 yazılmış hocam. Sizin araç kaç model bilmiyorum 2022 benimki, iskontolu fiyattı bu. Erel de yakın fiyat vermişti.

Benim 2019 hocam ayni bakimi yaptirdim balata haric. 18 bin tl faturada %35 iskonto yaziyor sizin %20 olabilir yildan belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 10 Kasım 2024; 22:4:45 >
    Benim akrabam Audi özel servisi açtı, orada beraber yapıyoruz. Fiyat konusunda birşey diyemem, işçiliği bana yaptırıyor :)

Mekatronik 1-2 ay önce doğuşta 56-60bin civarı idi. Sadece ürün, işçilik hariç.

Biz şu an sadece içindeki conta, oring, filtre gibi ekipmanları değiştirip yağını tazeleyeceğiz. Diğer yağ bakımlarını da yapıp sonrasında aracımı satacağım.

Ben şunu aldım, 10-12 günde geldi.
    Yaklaşık 1500₺ gibi bir fiyata geldi

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise şanzıman yağını değiştirelim desek gerek yok falan derler heralde

• 2020 modelin 60bin bakımı için servisten fiyat alan oldu mu, bakım içeriğinde neler vardı, bir de bujiyi değiştirmek gerekli mi

yetkili servis o işe girmiyor hocam, istanbul'daysanız maslak oto sanayi'de gümüşok dsg'yi tavsiye ederim.

• gorkemert kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam baktım google dan da herkes olumlu yorum yazmış. Yetkili servisler dsg nin başka yerde açılıp işlem yapıldığını vs anlayıp sıkıntı yapıyorlar mı?

• Just38 J kullanıcısına yanıt
    Paylasmistim buji + v kayisi gergi degisiyor 18k fiyat yeni yaptirdim.

Bende gerek oldugunu dusunmuyorum buna gerek olsa servis bu firsati paraya cevirmeyi kacirmaz .Kafalarina gore bakim yapmiyorlar zaten bakim verilerini Almanyadan direk cekip o işlemi uyguluyorlar . Bu yok guclendirilmis tup yok bilmem ne bunlar bana inandirici gelmiyor para tuzagi ozel servislerin. 180k 130 k suanki aracta 65k da hicbirinde ne kavrama degisti ne yagi . Guclendirilmis tup diye farkli bir malzemeden parca takiyorlar aksine basinc dusuyor normalde 24 bar basan guclendirilmisle 22 bar basiyor ama adi guclendirilmis.

• Herkese iyi forumlar aracimi satisa cikariyorum ilana koymadan once buradan paylasmak istedim teklifleri degerlendirecegim bir tanidigina veya arkadaslarinizdan arayan varsa arac bilgileri

A3 sportback / sport paket
    Km. ; 63.200 aktif kullabiliyor
    Kaza boya degisen tramer yok
    Ezik cizik gocuk gamze vs tarzi herhango bir deformede bulunmuyor aracta ici disi kozmetigi 10/9.5
    2019 10. Ay uretim
    Renk metalik mitos siyahi sportback
    Tum bakimlari kartal dogus otoda eksiksiz yapildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 14 Kasım 2024; 19:21:59 >
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.