Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU) (564. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.785
Cevap
141
Favori
967.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, bu durum elbette ki normal değil. Soğutma sıvısı kaçağı var. Motor sıcakken seviye biraz yükselebiliyor. Ama soğukken ve düz zeminde seviye aynı olmalıydı. Basınç testi yaptırın.

Gelişmeleri buradan paylaşırsanız sevinirim.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

1.4 tfsi lar yine iyi de su an sıfırı yüzde 150 otv ile satılan 2000 motor versiyonları bence kötü durumda. Millet mtv den korkuyor olabilir belki. Sahibindende 1.4 design ile 2.0 dynamic ayni fiyat gibiydi geçen baktığımda. 2018 modeller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurs59 O kullanıcısına yanıt

iyi niyet garantisi artik zaten cogunlukla laftan ibaret. kuru kavrama dsgler siklikla sorun cikarirken, bir nebze ise yariyordu ancak zaten kronik sikinti disinda pek birsey yapmiyorlar.

• blue marlin kullanıcısına yanıt

Merhaba, ilk bilgilere göre detaylı bir inceleme yapınca bir kac sensör kablosunun kemirildigini gördük büyük ihtimalle yaşadıgım bölgeden dolayı sansar motor kaputunun içine girip kabloları kemirmiş ve tabiki büyük ihtimalle su borularından birine diş geçirmiştir. Şuanlık böyle düşünüyoruz daha test yaptırmadım ama kacak oldugu bariz belli. Garantiden yapılmayacagını şöylediler sigortam karşılıyor masrafı. Eger su borusunda bir kacak bulabilirsek sadece boruyu degiştirmeyi düşünüyorum sigortayı deldirmeye gerek yok. Binlerce araç arasında benim aracı buldu kemirecek. Yakalarsam sansar çevirme yapacam hayvanı.

• Dün itibariyle 17 inç design jantlarımı yeni aldığım 19 inç jantlarla değiştirdim. Konfor ve yakıt tüketiminden endişe ettiğim gibi kötü bir sonuç olmasa da yol sesinin çok arttığını düşünüyorum. Acaba bunun için ekstra bir izolasyon işlemi mi yaptırmalıyım bilmiyorum. Sizce yakışmış mı?

AUDI A4 B9  (ANA KONU)

AUDI A4 B9  (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Shadow -- 2 Nisan 2023; 3:15:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mr. Shadow kullanıcısına yanıt

bence guzel, gule gule kullanin.

Lastikleriniz ne? Bence esas fark eden sessiz lastik kullanmak ancak davlumbaz iclerine yalitim da fayda eder tabii.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Belirtmeyi unutmuşum hocam Bridgestone potenza. Michelin Pilot Sport taktıracaktım ama lastikçide hazırda bu olunca biraz aceleye geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    2020-2021 model a4 40TDI advance paket almayı düşünüyorum
    Herhalde makyajlı kasa diye geçiyor
    S line almak istiyorum fakat fiyat artıyor veya kilometre yüksek oluyor.
    S line ve advance paket arasında ne gibi farklar var, advance alsam pişman eder mi ?

Bir de bu aracı kullananlar var mı aranızda artı ve eksi yönleri nelerdir bmw 320 ve mercedes c serisine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.İnformation -- 5 Nisan 2023; 4:4:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr.İnformation M kullanıcısına yanıt

1.4 Tfsi dan 40 tdi quattro'ya geçtim, şahsen bir çok konuda Tfsi dan üstün;

- 2.0 motor olması ve şanzımanın buna göre ayarlanmış olması ciddi mana da fark yaratıyor. 1.4 de düşük hızlarda şanzıman biraz sarsıyordu, bunda böyle bir sıkıntı yok.

- Dizel motorun 0-10 devri zayıf ama büyük motor olduğundan hızlanması çok iyi, yakıt tüketimi de 1.4 tfsi ile nereyse aynı.

- Araç içi konfor aynı, elektrikli koltuk sadece sürücü tarafında var. S-Line da büyük ihtimal ön koltuklarda vardır.

- Ekran büyük ve genelde Mib3 high olduğundan Carplay/AA aktif edilebiliyor, ama fabrika çıkış büyük ihtimal kapalıdır. Forumda @Yalmaç bu konuda yardımcı olacaktır.

S-line da spor süspansiyon, sağında solunda logo, altı düz direksyon, s-line jant, tampon, ön ızgara ve bir kaç küçük değişiklik haricinde bir fark yok galiba.

Şahsen s-line yerine quattro almak daha mantıklı, tabi renkler ve zevkler...

• 2017 1.4 tfsi Design aracım var 62 bin km'de. Aracımdan kasko bakım vergi maliyetleri, yakıt, konfor, sessizlik sürüş kalitesi olarak çok memnunum. Bir tek donanım kısmı canımı sıkıyor ama gözardı edebiliyorum. Tesla için ön ödeme yaptım temmuz teslimat görünüyor. aracımın üstüne 250 300 bin farkla sıfır km 2023 en güncel teknoloji araç alma şansım var ama aracımdaki memnuniyetimden dolayı hala kararsızım. Ne yapacağım bilemiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum dostlar.

• Tesla model Y sürüş konforu açısından oldukça sert bir araba olarak eleştiriliyor. Onun dışında iyi bir seçim olabilir.

• ceta C kullanıcısına yanıt

Senelik MTV yükü , kasko ücreti ve trafik sigortası belirsizliği risklerini de getiriyor. Dün son anda gönderemedim, bir gazla ön ödeme gönderiyordum. İnşallah pişman olmam AUDI A4 B9  (ANA KONU) olası kazalarda onarımı yapacak servis ağı vs. kurulana kadar biraz zaman istiyor. Arz sıkıntısı olmazsa adet sayısı arttıkça ikinci elde soruna doğru gidebilir. Bu haliyle epeyce satılır. Açıkçası ikinci elde kuvvetli olmayan araç Türk insanının işine gelmez. Senelik yaklaşık ₺100k , MTV - Kasko - Trafik Sig. maliyeti olan araç bizim insanımızı düşündürür. Ayrıca gördüğüm kadarıyla işçilik, malzeme ve tasarım tarafında da sıkıntılar var. İlk etapta alabilecek kitle güncel premium marka ve model kullanıcıları olmakla birlikte araç sanki premium hissiyattan uzak gibi. Elektrikli modellerin geleceği konusunda nötrüm. Batarya sorunu oluşabilir zira Lityum sınırsız değil. Batarya sorunu oluşursa ikinci eller yine krize sürüklenir. Şahsi düşüncem bir kaç sene elektrikli araçları takip etmek yönünde. Evin ikinci aracı olacak bir senaryoda ikinci el de pek ön plana alınmazsa değerlendirmek daha uygun geliyor bana. Yaklaşık 450+hp lik bir araçla eşimi İstanbul dur kalk trafiğinde düşünemiyorum AUDI A4 B9  (ANA KONU) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 5 Nisan 2023; 21:26:48 >

• model y'nin yıllık mtv si ne kadar acaba?

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Düzeltiyorum ;

AUDI A4 B9  (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 5 Nisan 2023; 21:25:49 >
  • teşekkürler, ben almayayım... benzine devam.AUDI A4 B9  (ANA KONU) 

• Scythe_A1 S kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli yorumlarınız için teşekkürler
    Sonuçta konuştuğumuz arabalar 1800-2100 civarında hani o kadar para vermişken en iyisi olsun istiyor insan :)

Quattro çok farkeder mi sizce ?

Bir de biliyorsunuz bu paralara 320 ve c serisi de var sizce hangisini almak mantıklı
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Quattro çok fark edebilir.

320 hakkında pek fikrim yok ancak C180 ile kıyaslayabilirim.

B8 kasadan itibaren A4 Quattro kullanıyorum, arada bir yıl C180 W205 kullandım, pişman olup bıraktım. Sonrasında B9 ve makyajlı B9'a geçtim sırasıyla.

Benim için C180 malzeme kalitesi, görünüm vs. olarak oldukça premium olsa da yüksek hızlardaki yol tutuşu, güven hissi Quattro'nun çok çok gerisindeydi bana göre.

Aracı ilk kullandığım aylarda kesin bir arızası var deyip usta usta gezdim ve aracın normal olup olmadığını anlamaya çalıştım. Çoğu usta araç sorunsuz, çok temiz, ancak C180'den daha fazlasını bekleme, Quattro ile kıyaslama dedi.

Kuzey Marmara'da 130 km/h üzeri hızlarda rüzgardan etkileniyordu bol bol mesela. Aynı güzergahta A4 çok daha güven veriyor.

C180'i kötüleyeceğim diğer bir husus da yağışlı havalar.

Araca bir türlü güvenemedim yağmur yağış olunca. Virajlara korkuyla giriyordum yağmur varsa. 80i 90ı geçmiyordum yerler ıslaksa.

Kışın zaten arkadan itişten çok bir şey beklemek hata olur, ona değinmeye gerek görmüyorum.

Tasarımı çok hoş olsa da C serisine ancak 4matic ile bir şans verebilirim diye düşünüyorum artık.

Quattro gaza basınca, yokuşlarda veya virajlarda hafif zorlanınca farkedeceğiniz bir şey.

Örneğin önceki A4 her gün geçtiğim bir yokuşta sürekli hafif patinaj yapardı, quattro yapmıyor, hatta hiç patinaj yaptıramadım(Dizel olduğu için de olabilir tabi).

Yine yokuş yukarı sert dönüşlerde gaza hafif bastığınızda arbanın arkası savrulmuyor, aksine arabanın sizi içeri doğru almaya çalıştığını hissediyorsunuz.

Yani sonuçta performans ile alakalı bir durum. Ben spor mu kullanıyorum ? hayır, ama S-line almaktansa 45 Tfsi veya quattro yu tercih ederim. Sonuçta satarken de artı bir değer ekliyor, tabi ki 2.0 motor vergisi, dizel ve ilerde quattro bakımı vs'si tuzlu bunu da dikkate almak lazım(Bu arada olurda 40 TDI'a karar kılarsanız 150kW olanı almaya çalışın).

C serisi değil de 520i ve 320d kullanma imkanım oldu, evet gaz tepkisi hep yüksek, araç sürekli audinin S modunda gibi çalışıyor, yakıt tüketimi biraz fazla ama sanki konfor bakımından o kadar da iyi değil gibi. Bindiklerim hep 2-3 yıllık araçlardı ama sürekli sağından solundan ses geliyordu, birde spor süspansiyon iyi birşey değil bence.

2020 öncesi A4 lerde donanım çok kısık evet, 2020 sonrası bile çok parlak değil ama bence performans ve konfor bakımından 320(Performans) ve C serisi(donanım, konfor) arasında tatlı bir noktada.

Bu benim 2. A4 üm kısmet olursa 3. de 45 Tfsi olur, en kötü emisyon izin vermezse elektrikli olur :) .

• Selamlar, Jantlarımı değiştirdiğimden ötürü 17 inç design jantlarım satılıktır. Üzerlerinde 225 / 50 / r17 Michelin Alpin 6'lar ile beraber vermekteyim. İlgilenen olursa sarı site ilan no:1090999888

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Shadow -- 6 Nisan 2023; 16:37:0 >
  • Yakın zamanda aracını satan arkadaş ya da ilana koyan arkadaş var mı? İkinci el ne durumda yakın zamanda? Tesla alma yoluna girdim. Temmuz ağustos teslim gibi görünüyor. Aracı şimdiden ilana koyup değerini görürse satmayı düşünüyorum. zammetmiyorum ama hızlı satılırsa tesla gelene kadar Corolla, passat, honda gibi Türkiyede çok daha hızlı ve daha az kayıpla nakite çevirebileceğim araç almak niyetindeyim.

• 
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.