Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU) (566. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.785
Cevap
141
Favori
967.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Senelik ₺25k MTV ve araç gelene kadar kur nedeniyle fiyat fırlama riskinden gönderemedim ben. Piyasa oturursa, arz tarafında da sıkıntı olmazsa bu satış stratejisi ile Tesla çok avantajli olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

Araç alınmazsa ( Tesla ) ön ödeme iade edilmiyor mu hocam ?

Satış sözleşmesine göre ödenmiyor. Ama hukuk yolunda geri alınabilir bence. Teslim tarihine kadar fiyat mutlaka artacaktır. Sonuçta satın alınmayan ve fiyatı satış sözleşmesindeki rakam değişmiş araç için ödenen bedel geri alınabilir. Ben geri alamayacağımı varsayarak ödeme yaptım.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

MTV maalesef en büyük dezavantaj bence de hocam. Kur olayı da, ben mayıs haziran siparişini ufak farkla kaçırdım. temmuz -eylül görünüyor. tahminimce temmuzda gelir. Seçim sonrası da turizm dönemi vs dövizin bir anda fırlayacağını düşünmediğim için ödeme yaptım. 1 sene tecrübe edip mtv düzenlemesi olmazsa satarım diye kendime uzun yol planı yaptım. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı.

• turcoblanco kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun şimdiden hocam. Ben de bu vesileyle Tesla konusunu da takibe almış oldum. Performance - Longe Range lastik tartışması almış gitmiş AUDI A4 B9  (ANA KONU) 

Hesabınız bana da akla yatkın geldi, bir kararla oluşturdum ben de bir sipariş. Bakalım nereye varacak sonu. Hayırlısı olsun.

2016 sunrooflu 115 binde 2 parça boya lı aracı 1 milyona verdim dynamic paket

satılan rakamlarla internetteli rakamlar gerçekci degil

• mrvolkan kullanıcısına yanıt

hayırlısı olsun. Ne kadar zaman oldu aracınızı satalı ?

1.040.000 gibi bir rakama satın aldım hocam. Bakımları vs aksatılmadan yapılmış. Ayrıca araçta Ecumasters yazılım var. 175 hp 300 nm tork şeklinde + 211 deki speed limitor iptal. Denemedim hiç ben ancak beygir tork arttırmayıp, yazılım yapmayıp sadece limitör iptal edenler 245 gibi hızları görüyorlar bildiğim kadarıyla. Bu araç 255-260 gibi rakamları rahat görecektir. Ara hızlanmalar ve yakıt tüketimi olarakta artısı olacaktır. 2-3 sene idare etsin beni sonra kısmet bakalım hedef A6 :) normalde çok aşırı basmam. Çocuk var birde hanım çok cırlıyor basınca burnumdan getirtiyor. Yaşta artık ilerledi 20 li ya da 30 lu yaşlarındaki arkadaşlar artık o işlere baksınlar.

• etoiledorient kullanıcısına yanıt

2-3 hafta olmuş

• Aslında liste fiyatı 2 milyon olan a4 bulabilsek çok iyi ama nerdeee
    250 - 300 bin avanta istiyorlar

• Hayırlı ramazanlar dilerim.
    Aracım a4 2.0tdi 2017 model 160bin kmde.
    Aracım egzoz emisyon ışığı yaktığında özel servise götürüp sorunun dizel partikül filtresinden olduğunu öğrendim. Usta da würth partikül temizleyici spreyle temizleyebileceğini söyledi ve uygulamayı yaptık. sonrasında da aracı yaklaşık 20 30 dk yüksek devirde kullandım. Yaklaşık 1 gün sonrasında ışık tekrardan yandı. Ustam dpf yenisinin pahalı olduğunu ve tekrardan dolabileceğini söylüyor. Yeni parça yerine mekanik temizletmeyi ya da direkt olarak iptal ettirmeyi tavsiye ediyor. Daha önce bu sorunu yaşamış arkadaşların tavsiyesini istiyorum.

• dtfransiz D kullanıcısına yanıt

Daha önce başıma gelmedi ama son günlerde baya takip ettiğim bir konu.

Öncelikle aracın DPF delta pressure(filtre fark basıncı) değerini bir takip edin veya ettirin. Normal durumlarda rölantide 2-10 kPa olması lazım, zaten yüksektir ama burdan sensörün çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz belki sensör tıkalı ve yanlış değer okuyor olabilir, gaza bastıkça basınç artması lazım sabit hep yüksek değer varsa sensör bozuk olabilir.

Daha sonra aracı yüksek devirlerde kullanıp pasif rejenerasyon veya vcds gibi cihazlar ile aktif rejenerasyona zorlayın, fark basıncında azalma oluyorsa belki bir kaç defa zorlama ile düzelebilir.

Ha bir değişiklik olmuyorsa ve sensör gaz tepkisine göre değerleri doğru okuyor ise iki seçenek var mekanik temizlik veya değişim, en kötü iptali düşünülebilir ama bu da hem vicdani hem de kurallar bakımından problem yaratabilir, egsoz emisyon gibi.

Piyasadaki temizleyiciler biraz masal, dpf zaten kendisini kurumdan temizleyecebilecek yapıda, bizim araçlarda otomatik olarak bu işlemi yapıyor ama motor yağı ve kötü dizel artığı kurum dpfde yandığında geriye kül bırakıyor. Bu külü öyle sıvılarla felan temizlemek zor, ayrıca sensörlere zarar verme ihtimali de var. Belki de temizliyordur ama dediğinize bakılırsa 1 gün sonra tekrar lamba yanmış.

Bu arada uyarı tam olarak ne ? Sarı uyarı "DPF sürüş esnasında aktif sürüşe devam edebilirsiniz" gibi bir şey ise normal aktif rejenerasyon olabilir. Yok direk arıza olarak görünüyor ise en kısa zamanda çaresine bakmak lazım çünkü dpf tıkanmadan dolayı zarar görürse temizlenemiyor ve ya değişim ya da iptal edilmesi gerekiyor.

• Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var , 2022 model 45 tfsi aracın pazarlığını yaptık kapora verdik alacağız , ancak ruhsata baktığımda (D.2) Tipi kısmında B8 yazıyor , B8 ler 2016 öncesi değilmiydi , 2022 model araç nasıl B8 olur sizdeki araçların ruhsatında ne yazıyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safran 237 -- 17 Nisan 2023; 22:17:22 >
  • Safran 237 S kullanıcısına yanıt

benim araçta 2019 ruhsatta b8 yazıyor normal yani. Niye b8 yazıyor dersen birisi acıklamıştı ama unuttum.

• yeni klima gazina gecmemek icin audi kasa kodunu resmiyette guncellemedi. aslinda b9 yerine 8w demek daha dogru. B isimlendirmesi, taa audi 80den baslayarak B platformunun nesilinden geliyor. platformdaki B zaten B8 ile tamamen kalkti, oncesinde bile B platformlarindan ayrisiyordu audi bir nebzede olsa. 8w direk audinin kullandigi a4e un bu kasasina ozgu kod. dikkat ederseniz parca kodlari 8w0 ile baslar, b8 icin 8k0 gibi devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 19 Nisan 2023; 10:36:46 >
  • Hkn08 H kullanıcısına yanıt
    Sıfır 5008 aldım geçen hafta. İyi hoş geniş ama bahsettiğim kalite detayını görmemek için sadece binip yola bakıyorum. Sağ aynaya bakarken dikkatimi çekti,kapıdaki çizgi torpidoda devam etmesi gerekirken arada yarım santim yükseklikle devam ediyor :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kenfat10 kullanıcısına yanıt

5008 'in havalandırma ızgaralarını unutmayın hocam AUDI A4 B9  (ANA KONU) Nereye yön verirseniz verin aynı yöne hava vermeyi başarıyor. A4 ile kalitesi kıyaslanamaz fakat sizin de belirttiğiniz gibi ayrılık vaktimiz gelmişti. Ülkede herşey yolunda olsa Q5 , Q7 veya Q8 ile devam ediyor olurduk 3008 ve 5008 yerine.

Kapı trimine vurmuşlar akıllı vidayı AUDI A4 B9  (ANA KONU) Ama aile büyüdü bagaja bisiklet koymam gerekiyor bazen

Focal ses siremi dedikleri de anca A4 ün standart ses sistemine yaklaşıyor. Ses temiz ve artınca bozulmuyor ama stereo hissi alamıyorsun sanki ön camdaki merkezi hoparlörden geliyor alayı. Koltuklar önden güzel masajlı neli ama arkadan dikiş yerleri eğri büğrü ve potluklar var. Neyse,güvenlik ve sağlamlık olsun da gerisi dert değil. Çocuklar rahat etsin yeter.

• Selam Dostlar Hepinize,

Bu sabah aracımı teslim aldım,2.0 Tdi Advance Quattro.

Bir kaç kez forumu taradım ama özellikle kablosuz car play ile ilgili bilgiler az,gizli özellik açtırarak yaptırmak garanti konusunda sıkıntı yaşatır mı , yoksa harici ürün kullanmak mı mantıklı?

Heipinize teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.