Şimdi Ara

Audi Q3, fren sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bu gün Audi Q3 aracımla sinir bozucu bir durum yaşadım.

Dur kalk trafikte yokuş aşağı giderken yine bir duruş anında start/stop devreye girdi. Trafik tekrar açıldığında ayağımı frenden çektim, ama motorun otomatik start etmesi gerekirken bunun yerine "aracı tekrar başlatmam" uyarısını aldım. Bu arada geçen bir saniyede araba aşağı doğru hafiften ivmeyi almaya başladı ama "sorun değil frene basıp aracı durdurduktan sonra tekrar kontak açarım" diye düşündüm.

Can sıkıcı durum burada başladı çünkü fren tamamen sertleşmiş ve hiç bir şekilde tepki vermiyordu, yani aracın frene basarak durdurulması imkansız hale gelmişti ve araba ölü halde yokuş aşağı hızlanıyordu, en son önümdeki aracın yoğun trafikte tekrar yavaşlamaya başladığını gördüm.

Anlık bir gerginlikten sonra yokuş aşağı iyice hızlanıp önümdekine kuvvetli bindirmektense araba iyice ivme almadan el frenine asılayım ne olacaksa olsun dedim, neyse ki el freni ben önümdekine çarpmadan tepki verdi ve arkamdaki araç da bana çarpmadan arabayı durdurabildim. Arkamdaki vatandaş da benim tampona yapışık gitmiyormuş, yoksa hiç şansım yoktu. Neyse ki kimseye zarar vermeden badireyi ucuz atlattık.

Araba durduktan sonra normal kontak açıp yoluma devam ettim ama arabanın yokuş aşağıda giderken ayak freninin kaskatı kesilip kullanılmaz hale gelmesi beni bayağı tedirgin etti.

Start/stop sistemli araçlarda bu davranış normal midir, Audi Q3 veya başka VAG marka/modellerinde böyle bir durumla karşılaşan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parhelion -- 9 Şubat 2015; 16:37:26 >

• Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun, cok talihsiz bir olayi hicbir Terslik olmadan atlatmissiniz.
    Sonrasinda servise gotuRdunuz mu?
    ne dediler?
    sorun tekrar rtti mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A5 şanzıman sorunu!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.