Odis ile fren havası alındığını ilk defa duyuyorum. Antifiz değişiminde odis ile havası alınması gereken araçlar var, elektrikli devirdsimi ve yardımcı su pompası olan araçlar odis ile hava alma işlemi yapılır. Ancak fren için böyle bir şey yok. Fren performansı düşük ise fren sıvısını komple değiştirin. Hidrolik zaman ile nem çekiyor. İçerisindeki nemi ölçen cihazlar var. 4 yılda bir değişimi tavsiye edilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Audi - Volkswagen - Skoda - Seat Yedek Parça Destek Konusu (4. sayfa)
-
-
O zaman odisle absden hava alındığı videoyu buraya bırakıyım. Videonun yalancısıyım. Yorumlamayı size bırakıyorum. Ben çünkü fren hidroliğini değiştirince havasınıda aldırdım fakat fren pedalım yumuşak ve biraz ölü noktadan sonra kavrıyor
Bu arada ben ferodonun kendi sitesinden aracımın bilgilerini girip buldum balatayı. Tek balata çıktı zaten oda "FDB4045" ti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam olayı şöyle izah edeyim.
Bu videoda ki arkadaşların yaptıkları şey ayak ile freni pompalamanın yerine direk abs beynine komut vererek ayak ile pompalamanın önüne geçmekten öte bir şey olmamış.
Biliyorsunuz ki yıllardır ABS sistemi araçlarda mevcut ve doğru düzgün yapıldığı sürece manuel şekilde hava pek ala alınabilr.
Cihaz ayaktan pompalama zahmetine gerek bırakmıyor.
Şu videoda izleyebileceğiniz gibi bu tip vakumlu fren havası alma cihazları var hatta bunların 4 tekerden aynı anda hava alabilenleri de var.
bu cihazlar ile en doğru en sağlıklı şekilde fren hidroliği değişimi ve fren havası alma işlemi yapılabiliyor.
TAMİRHANEyoutubeAdres: Antalya, Akdeniz sanayi sitesi, 5051 sokak No.15 TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane_vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=1OQblA9uJKQaracınızın freninden memnun değilseniz fren hidroliğinin kalitesini ölçtürmenizi hatta 4 yıl ve üzeri süre değişimi yapılmadığına eminseniz direk değişim yapmanızı tavsiye ederim.
-
hidroliği bu ilkbahar değiştirmiştim motul dot 3&4 ile. Değişim yapılırkende cihazla yapıldığı için zaten havası alındı ama fren pedalım yine yumuşak ve ortada kavrıyor. Benimde aklıma absde mi var hava acaba dedim.
Yani bu videodaki işlem yerine normal geleneksel yöntemle hava almak arasında fark yok diyosunuz ?
O zaman benim sorunum vakum hortumlarında
Hatta ekleme yapıyım gece eve geldiğimde arabanın el frenini çekeyim yada çekmeyim fark etmez öyle bırakıyım ertesi sabah arabayı gelip çalıştırmaya kalktığımda fren pedalı sonuna kadar şişmiş taş gibi oluyor yani ayağımla zor bastırıp arabayı çalıştırabiliyorum. Çalıştırınca ise fren pedalı hemen yumuşuyor ve normale dönüyor. Bi araba gece bırakıp sabahına neden fren pedalı taş gibi şişer ve basılacak en ufak bi noktası bile kalmaz ki ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 10 Kasım 2021; 15:32:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fren sisteminde hava olsa fren düzgün tutmaz zaten.
bu islemiş yaptırırken disk değişimi veya disk tornası yapıldı mı ?
Fren hortumlarında kauçuk olarak yıpranma varsa gereğinden fazla genleşiyor olabilir.
Ana merkezde sorun olabilir.
Araştırmak lazım hocam
-
Disklerle ilgili hiçbişey yapılmadı.
Fren hortumlarını kontrol ettireyim o zaman. Fren hortumlarında sıkıntı yoksa çözümü bulmak daha zor olacak. Çünkü ertesin gün durduk yere fren pedalının taş gibi sonuna kadar şişmesi ne demek bana bi sorun olarak geliyor bu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Frn sıvısının ısnıp soğuması ile açıklanabilir bir durum, doğru fren sıvısı kullanıldığına emin misiniz bu araçlarda geneldedot 4 çıkar ancak onların bile onay kodları var.
Şasi bilginizi vardı diye hatırlıyorum.
müsait olunca bakıp doğru onaylı hidrolik nosunu yazayım
-
Konu sahibi, 2008 audi a3 sportback aracımın arka silecek motoru için büyük yardimi oldu. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.
Bu konuyu kenara not aldım bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam biraz geç oldu kusura bakmayın akşam saatin kalabalık oluyor iş yeri ancak yazabiliriyorum.
Aracınız orijinal fren hidroliği şu referans numarasına sahip, B000750M3
Dot 4 hidrolik.
Ancak vw 501 14 onayına sahip olan bir hidrolik seçmeniz gerekiyor.
Her dot 4 hidrolik vw 501 14 onayına sahip değil.
Ayrıca aracın orijinal hidrolik yağı Ate bilginiz olsun.
Motul motor yağında iyi bir marka fakat bu fren işi sadece fren üretenlerin daha çok bilgi ve tecrübeye sahip olduğu bir konu.
Bu hidroliklerin farklı ısınma ve kaynama noktaları var.
Performansları aynı değil.
Tabi sanayi de ki Ali Veli ustaya göre hidrolik hidroliktir fark etmez 😄
Kullandığınız hidrolikte vw 501 14 onayı var mı yok mu kontrol edin. Ayrıca fren hortumlarını da kontrol edin.
Bir daha balata değişimi yaptırırken disk değişimi yapılmıyor ise kesinlikle diskler torna edilmeli.
Diskler yerine takıldıktan sonra balata spreyi ile yıkanmalı ve asla yağlı el ile dokunulmamalıdır.
Aynı işlem disk değişiminde de gereklidir. Zira sıfır diskler pas olmamaları için üzerlerinde ince bir katman koruyucu yağ ile gelirler.
Bu yağın fren balatası ile asla temas etmemesi gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
-
-
8.450 TL Yetkili servis fiyatı var.
Elimizde yok, Doğuş oto stok kontrolü yapamıyorum şuan ancak pazartesi yapabilirim.
Doğuş oto da varsa 3 gün içinde tedarik edilir.
Doğuşta da yoksa yurt dışı sipariş..
Ya sanayi isterseniz ona da yarın bakabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 28 Kasım 2021; 10:28:13 >
Stok kontrolü ve farklı markalar içinde bakabilirmisiniz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Distribütör de stok var görünüyor.
Yan sanayisini yapan 2 marka olmuş onlar da maalesef hiçbir toptancı da kalmamış.
Maalesef o şekilde alma şansınız yok yeni parça Orjinal olarak Komple gelir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 29 Kasım 2021; 11:52:48 >
Arkadaş maalesef doğuş ekstra iskontoları kaldırmış durumda.
Çok hızlı fiyat listesi günceller oldu.
Ekstrem bir dönemden geçiyoruz verdiğimiz fiyatlar maalesef 3 gün geçerli.
Böyle bir konu açıp hem buradan,hem özelden hemen hemen günün her saati özel mesajlara cevap vermeniz,aracımın parçasına oem ya da orijinal fiyat araştırmanız için teşekkür ediyorum.
Parça ihtiyacımda şasi no ile çalacağım kapınızı tekrar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X