Şimdi Ara

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
13
Favori
134.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vista Ultimate 32 bit SP1(+ şu ana kadarki önemli tüm güncelleştirmeler) ile Audigy Value üzerinde denedim, sorunsuz görünüyor.

Yeni özellikler sorunsuz, iTunes MP3'ten gördüğüm kadarıyla (kulaklık seçeneğinde, 24 bit - 96KHz) merkezî işlemci kullanımı konusunda bir abukluk yok. Artış yok, en azından görev yöneticisi gösteriminden dikkatimi çekecek düzeyde yok (3.6 Q9550, P5Q[bios:1611], 1060 küsür MHz DDR2 çift kanal 5-5-5-15-2T bellek). MP3 harici türlerde bir artış olur mu, oyunlarda falan ne olur, bilemiyorum şu an.

quote:

Cihazı eğer Windows Vista'da kullanacaksanız bu işletim sisteminin aygıtlara doğrudan erişimi engelleyen yapısından dolayı EAX veya DirectX hızlandırmasından mahrum kalacaksınız.

http://www.chip.com.tr/urun/Creative-X-Fi-Xtreme-Audio_2258.html

Evet, ama bu durumun X-Fi Xtreme Audio'ya özel bir yanı yok (siz öyle bir şey kastetmediniz; ben yanlış anlayanlar olursa diye belirtiyorum). Vista'nın durumu.

Hani, yazılımsal dönüştürmeden önceki hâliyle (orijinal sürücü) Audigy Value ile de açamıyorsunuz, OpenAL harici EAX'ı.

OpenAL tabanlı EAX'ı açabilirsiniz(Unreal 3 motorlu oyunlar, ilk akla gelecek örneklerden); Vista'nın kısıtlaması DirectSound üzerinde.

DirectSound işine çözüm için Creative'nin Alchemy uygulaması var. DirectSound meselesi nedeniyle normâlde Vista'da EAX - 3B ses açılamayan oyunlarda, DirectSound desteği getirerek EAX - 3B ses açmaya yarayan yazılım. Deneyebilirsiniz.

Audigy 1'den X-Fi'ye kadar her türlü donanım desteği mevcut, 1.2 sürümümün.

1.3 sürümü, Xtreme Audio haricindeki X-Fi'leri destekliyor. Audigy 1 - 2 - 4 ve X-Fi Xtreme Audio desteği yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Aralık 2008; 22:19:23 >

• Ben de denedim ve oldu :) Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 18 Aralık 2008; 22:46:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arespoem

Beyler ufak atın da civcivler yesin.....Bir driver indirdiniz diye kartınızı x-fi yaptınız.

Kimsenin x-fi yaptığı yok konuyu iyice bi okuyup gözden geçir ondan sonra yorum yapmanı tavsiye ederim Burdaki olay X-fi driver ı nı kullanıp Audigy Value nin daha güçlü daha verimli çalışmasını sağlıyorlar olay bundan ibaret saygılar...
  • kardeşler bi Allah'ın kuluda yazmamış. Bu driveri kullanırken oyunlarda performans kaybı yaşadım. GTA IV herşeyi full açıkken eski onboard ses kartımda yada audigy'nin kendi driverıyla aldığım fpsyi bu driverla alamadım. Baya düştü fps. Bu çok açık ve nettir, ama nedendir merak ediyorum. Bu sorunu aşabilir miyiz acaba ?

ses kalitesi özellikle filmlerde (hd 6 kanal) inanılmaz arttı kulaklarıma inanamadım. Müzik dinlerken de güzel. ama ya oyunlarda böyle yapacaksa nasıl kullanıcaz ki ?

bu sorunu yaşayan var mı ?
    bunu çözebilir miyizz acaba . . .
  • keske alternatif link olarak bide r a p i d s h a r e olsaydı. 10 Kb üzerine çıkamadım ya :). Hala iniyor bakalım nasıl olacak. Tüm yorumları okuma rekorumu kırdım :) Paylasan arkadasa tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcade -- 19 Aralık 2008; 23:23:21 >
  • uzun denemelerim testlerim sonucunda izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Audigy kart sahibiyim, kartı ilk aldığımda direk modlu sürücüleri kurdum. Ses kalitesi gayet iyi geldi. Daha sonra acaba kendi sürücüleri nasıl diye düşündüm ve denemek için kartın kendi sürücülerini kurdum. İlk olarak sesin daha düz ve yavan geldiğini farkettim. Baslarda düşmüştü. x540 sahibiyim. Kumandadan bass'ı sonuna kadar açmak zorunda kaldım yinede wooferin sınırını aşamadım. İlk izlenimim modlu sürücü müzik ve filmde daha iyiydi, özellikle kristalleştiriciyi açınca tizler falan daha tatlı oluyordu bu kesin. Baslarda kendi sürücüsüne göre daha yüksekti ve bass gain seçeneği aktifti. Masaüstünde arada bir pof pof diye sesler geliyordu wooferdan. Ancak bu göz ardı edilebilirdi x-fi extreme modunu kullanmak adına. Peki ya oyunlarda? 5.1 eax desteği tam mıydı? performans nasıldı ? filmlerde 5.1 desteği, vlc player neler yaptı ? anlatıcam..

5.1 destekli filmlerde sorun yoktu. blueray rip 20 gblık hd filmlerde vlc playerla çok iyi ses aldım. Bu modlama işi çok iyi oldu diye düşünmeye başlamıştım. Sıra en önemli konulardan biri olan oyunlara geldi. Bilgisayarımı limitte kullanan bir oyun olan GTA IV ilk denememdi. Oyunu açtım, (5.1 ses çalışıyordu) ancak daha binadan çıkar çıkmaz eskiye nazaran büyük fps düşüşleri gördüm. oyunun zamanına göre geceleri bile kasmayan bilgisayarım gündüz zamanında bile kastırmaya başladı. Canım sıkıldı. Hemen ses kartının orjinal driverını kurdum, oyun düzeldi, tam performansı aldım full açıkken herşey. Modlu sürücü oyunlarda batırıyordu. Modlu sürücüyü ve orjinal sürücüyü defalarca sil&kur yaptım farklı farklı oyunlarda denedim. Call of Duty 5te de benzer takılmalara rastladım. Ama en sinirimi bozan şey, Silent Hill 5'te 5.1 çalışmaması oldu. Arkamdan koşan yaratıkların sesi arkamdan gelmiyordu... Lanet olasıca driver bunu beceremedi. Silinmeyi ve zamanın ötesinde yollanmayı haketmişti. Kristal berraklığında müziğe ve filme veda mı ediyordum ... ?

Orjinal driveri kurdum. Kontrol masasını tüm detaylarına kadar inceledim. Denemeler yaptım ve sonunda EQUALIZER ayarlarını değiştirerek modlu x-fi sürücüsünde olan herşeye sahip olmayı başardım. Bassları yükselttim, tizleri ortaya çıkardım. Bütün olay creative'in audigy driverinda ve kontrol masasında equalizerin flat ayarındayken sesin çok yavan çıkması. Kesinlikle flat kullanılmaması gerekiyor. Ayarları en üst seviyeye yakın olarak müzik zevkime göre tekrar ayarladım ve ses (bundan kesin emin olabilirsiniz bu işte tecrübeliyimdir) modlu driveri aratmayacak hale geldi. Software equalizerlarla oynamaya hiç benzemiyor, donanımsal equalizer kullanıyorsunuz ve sonuç mükemmel. Artık oyunlarda tam performans, tam eax, 5.1 desteği, müziklerde filmlerde müthiş doyurucu bass (x-540ın bass ayarı yüzde 60'larda) kristal berraklığında tizler, tatmin edici midler.. işte hepsi bu.

Bu mod sadece müzik dinlemek yada film izlemek için kullanılan bir bilgisayarda kullanılabilir. İşin içine ağır yazılımlar, oyunlar girince tam olarak batırdı. Bunun nedeni audigydeki ses işlemcisinin kapasitesi (hızı) bu driveri kaldıramıyor sistemde darboğaza yol açıyor. oyunlarda performans kaybına neden oluyor. ayrıca eax hd, 5.1 gibi özelliklerde tam uyumluluk konusunda sıkıntısı var. Creative'in yaptığı pahalıya sattığı kartlarına daha hızlı ses işlemcileri koymak ve bu kartlara yazdığı sürücüleri varsayılan olarak daha iyi ses çıkışı verecek şekilde ayarlamak. equalizerla falan uğraşmadan hap haline getirilmiş yöntemlerle tiz sevene kristalleştirme efekti adı altında hazır equalize edilmiş ayarlar sunmak. daha iyi görsel menüler vs vs vs... Şuan için son sözüm şudur, audigy kendi driveriyla güzel, sadece biraz ince ayar yapmak gerekiyor.

gözlemlerime devam ediyorum farklı birşey keşfeder ve fikirlerimde değişiklik olursa yazarım :)

• Bazı oyunlarda 5+1 ses alamama sorunu yaşanabiliyor bunu kimse göz ardı etmemeli.
  • script kodlamaları yaptığım xp ve vista var. Xp ye modlanmış vistaya da kendi driverlarını kurmustum. Xp de yani modlanan sürücüde bariz baslar daha yumuşak ve ses kalitesi kristalleştirmeyle beraber harika oldu. Bukadarını beklemiyordum açıkcası. Vista da oyun oynuyorum genelde. Onun sürücülerine müdahle etmeyecem üstteki 2 yorumdan dolayı. Hem bakalım ekolayzırla neler yapabiliyorum onu deniyecem. Ama işin tek kötü yanı bu sesi dinledikten sonra daha iyi bir ses kartı almak istemem =) İnsanoğlu doyumsuz mantığıda dank ediyor. Neyse uzatmim. hazırlayan ve sunan arkadasa bir kez daha tsk ediyorum
  • Audigy Value'da digital çıkış yokmuş hiç dikkat etmemiştim. Creative allah canını almıya
  • Orjinal drivera ince equalizer ayarları yaparak çok daha iyi sonuçlar alabiliyoruz. Ancak arkadaşlar, müzik kalitesi olarak, enstrümanların birbirinden ayrılması, sesteki artışa rağmen speakerları boğmama (bas, tiz) gibi konularda modlu driver yine de üstün, bunu üzülerek tecrübe ediyorum. Çünkü oyunlarla beraber kullanılamıyor. Dediğim gibi müzik yada film için kesinlikle modlu driver kullanılmalı. Ben bile şu aşamada (olacak iş değil ama) neredeyse oyun oynayacağım zaman orj driveri müzik dinleyeceğim zaman modlu driveri yükleyecek noktaya geldim..
    Audigy driverini ayarlıyorm iyileştiriyorm iyileştiriyorum. Bi şarkıda hoşuma gitmeyen ses alıyorum diyelim. Tak modlu driveri yüklüyorm o şarkıda daha iyi sonuç veriyo :S

Şimdi benim merak ettiğim nokta şu, Audigy için eminimki başka versiyon x-fi driverlarıda vardır modlanan. Belki farklı farklı kişiler de yapmış olabilir. Belki daha iyi sonuçlar veriyordur oyunlarda performans ve 5.1 adına. Ve entertainment modda falan daha çok seçenek sunuyodur. Bunu araştırıp bulabilir miyiz. İlk driveri ekleyen arkadaş nerelere bakmalıyız. Topic müdavimleri olarak bi araştırsak derim ben.. ne dersiniz ?

• quote:

Orjinalden alıntı: celtic_frost

Audigy Value'da digital çıkış yokmuş hiç dikkat etmemiştim. Creative allah canını almıya

Audigy value da digital çıkış mevcuttur.Coax bağlantı için ek bi aparat ile coax kabloyu bağlayabilirsin.
  • value kart olarak dd çözemez fakat dd çözebilen decoderli bir sistemin bağlantısı yapılarak dd ses alınabilir
  • Zaten içinde dekoder olsaydı fiyatıda 50 ytl olmazdı.
  • kartta DD, dts vb çözücü olmasada bunları yazılımla çözen playerları kullanmıyor musunuz arkadaşlar ? kartta olmasına ne gerek var ?
  • @umuti

GTA4 haricinde kare/sn azalması yaşadığınız oyunlar varsa ve bunlardan bahsederseniz, ben de bir denemek istiyorum. GTA4'ü denemem şu an mümkün değil.
  • modlu driverla kare azalmasına kaliteyi 44 khz 16 bite getirerek bir nebze çözüm buldum. ancak bu seferde diğer oyunları uzun süre oynamadım test edemedim ancak gta 4ü hep oynadığım için onla ilgili gözlemim, oyun bazen durduk yerde kilitleniyor seste takılıyor speakerlardan sabit bir ses geliyor ve makine reset atıyor. oyun bu driver harici bunu yapmıyor. 24 bit 48khz falan denememe rağmen farketmedi. Sh 5 de mesela, 5.1 çalışmadı bu büyük sıkıntı, artı call of duty 5te arada duraksama yapıyor...

ancak ses kalitesine tutuldum iyice, dinledikçe, film-fragman izledikçe, vazgeçemiyorum...
    bu driverin daha stabil ve uyumlu versiyonunu, türevini falan bulamaz mıyız yaa...
  • Arkadaşlar ben MOD driverları silip Audigy Value'nun orjinal driverlarını kurdum ve oyunlarda denedim.
    FPS konusunda hiçbir fark olmadı bende, sistemim imzamda.
    Müzik ve Filmleri saat geç olduğu için test edemedim
  • BEYLER

ekran kartı hususunda aman aman bir kartım yok ancak sistemimde

gta 4 far cry 2 crysis assasian creed dışında hemen hemen tüm oyunları oynadım

P4 3.6 GHZ Prescoot İşlemci

Asus Ati Radeon 9550 128 mb 128 bit VGA(KOMEDİ AMA GERCEK)

4 GB Ram Kingston Dual 533 mhz

500 gb Sata Hdd

Creative Sound Blaster Live 24 Bit HD Ses Kartı

Bir Partisyonda XP Pro SP3 Diğer partisyonumda ise Vista Ultimate SP2 Beta v.113 yüklü son güncellemeer yapılı hepsi orjinal

Ses konusunda pek bişi yazmıyacağım çünkü anlatılmaz yaşanır cinsten bir durum yukarıdada yazdım kullanın isteyerek zevk ile deneyin farkı illaki görüceksiniz ben fark görmedim palavra diyen kişi ya denememiştir ya yalan söylüyordur

creative in mühendisleri test yapsın onlarda evt fark var onayı verir

Oyunlara gelince kasma tkaılma fps düşüklüğü filan yok

OVERCLOCK YAPIYORUM BİRDE KARTIMA DÜŞÜNÜN

• başta sönmez tolga hocam ve diğer creatifciler şu topiğime bir yorum yaparsanız sevinirim.. saolun şimdiden

http://forum.donanimhaber.com/m_28622772/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchy -- 24 Aralık 2008; 2:58:28 >
  • Arkadaşlar x540 hoparlörüm ve audigy value 7.1 ses kartımla mod'lu ve orjinal driverleri kullandım ve durumu gözlemledim.
    modlu driverde tizlerde çok güzel bi gelişme oldu,enstrüman sesleri daha hoş geldi birbirinden ayrı geliyo gibi..
    ama bass'lar tam anlamıyla berbat oldu 2 gün boyunca equalizer ve creativenin ayarlarıyla oynayarak düzeltmeye çalıştım ama nafile...bassı açınca woofer böğürüyor,ayarları değiştirdim kıstım bu sefer de düşük seste bass verirken bile pört pört diye ses verdi ve hiçbir şekilde istediğim gibi bass alamadım.
    bugün eski drivere döndüm tizler mod'lu drivere göre berbat ama equalizerden yükselttim eskisi kadar iyi olmasa da tatmin edici.basslar da mod'lu driverdeki gibi kötü değil.benim görüşlerim böyle belki farklı hoparlörlerde daha farklı sonuçlar alınabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4FER -- 25 Aralık 2008; 22:50:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.