Şimdi Ara

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
13
Favori
134.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vista 32bit- vista 64bit- xp 32bit- xp 64bit bu işletim sistemlerinin hepsinde sürücüyü kurdum denedim enaz 1-2 ay her sistemde kullandım. Ve hala 4-5 aydır vista 64bit üzerinde kullanmaktayım. Hiç bir sistemde bir sorunla karşılaşmadım, asla orijinal sürücüyü yüklemedim direkt olarak bu sürücüyü kurdum.

Vistada(32-64) xp'ye göre tek farkı; ses kartının menusundeki i/o digital gösterge yok... Kurmasını kullanmasını bilen için bulunmaz bir sürücü..
  • Teşekkürler paylaşım için. Audigy value sahibiyim. X-fi olsaydı şimdiki gibi mi olurdu bilmiyorum. Hiç x fi deneyimim olmadı. Ancak adı her ne olursa olsun güzel oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seddoo

yani sende ilk sayfaya şunu yaz.. vista home premium 32 bit kullanicilari yüklemesin boş yere.. normalinden daha kötü oluyo sesler basslar tizler midler fln mahvoluyo.. iki ayri sistemde denedim sonuç ayni yani.. denedigim sistemler isviçreden getirdgim Teac xt-5 ki bu sistem ödüllü bi sistemdir.. logitech 530 540 fln yalan kalir yaninda, bu benim 5+1 sistemimdii.. yani Teac-XT 5... hadi dedim ( olanak vermedim bile sistemimin kaldirmadigina fln ) bide abimin X530 5+1 ine takim.. sonuç yine ayni.. bence vista home premium 32 bit sistemler eklentiyle gelen özellikleri barindirmiyo.. 64 bit kullanicilari yararlanmiş olabilirler ama lütfen sende şunu ilk sayfaya belirgin bi şekilde '' Vista home premium 32 bitlik sistemlerde bu eklentinin yararli olmadigi açikça bellirlenmiştir. kaynak olarakta Seddoo. yazarsan hem sorulardan kurtulursun hemde kafan rahat olur..

ilk sayfada bahsettiğini yazmak için senin gibi bu sorunu yaşamış birkaç arkadaşında başvurmasını bekliyorum... senden başkası bu sorunu şuanda yaşamamış sanırım yaşasalardı burada mutlaka belirtilirdi

quote:

Orjinalden alıntı: johnJ

Vista 32bit- vista 64bit- xp 32bit- xp 64bit bu işletim sistemlerinin hepsinde sürücüyü kurdum denedim enaz 1-2 ay her sistemde kullandım. Ve hala 4-5 aydır vista 64bit üzerinde kullanmaktayım. Hiç bir sistemde bir sorunla karşılaşmadım, asla orijinal sürücüyü yüklemedim direkt olarak bu sürücüyü kurdum.

Vistada(32-64) xp'ye göre tek farkı; ses kartının menusundeki i/o digital gösterge yok... Kurmasını kullanmasını bilen için bulunmaz bir sürücü..

quote:

Orjinalden alıntı: serkankar1

Allah tutuğunu altın etsin kardes :D:D sonunda vista altında kavustum sesime 2 senedir bu günü bekliyorum allha razı olsun bunu yapan kisiden o creativinde allah bin belasını versin

Bunlarda tam zıttı yorumlar... sorun yaşamamış arkadaşlar tarafından yazılmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmeztolga -- 27 Kasım 2008; 15:24:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MavidevEx

Teşekkürler paylaşım için. Audigy value sahibiyim. X-fi olsaydı şimdiki gibi mi olurdu bilmiyorum. Hiç x fi deneyimim olmadı. Ancak adı her ne olursa olsun güzel oldu

iyi günlerde kullan arkadaşım... bende hiç X-Fi kart kullanmadım ve karşılaştırma fırsatım olmadı... elimdeki live 7.1 kartın adı, sanı, şekli, şemali değişti X-Fi oldu fakat gerçekmi yalanmı pek bilmiyorum

• vista altında müzik dinlerken ses seviyesinde anlık hareketler oluyor bununla ilgili çözüm bulabilen oldumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 30 Kasım 2008; 16:10:23 >
  • arkadaşlar merhaba.bu topic bi hayli ilerlemiş yeni gördüm.eskiden bu modlama olayına çok takmıştım.2 tür modlama var.bir hardware bir software mod.evvela software moddan bahsedeyim.software modda yapılan işlem şudur.Creative her bir ürününe bir ID numarası vermiştir.ve bu ID nolarına çalışabilecekleri driverleri tanıtmıştır.yani siz normalde Audigy karta X-Fi driveri kuramazsınız.işte software modlamada yapılan işlem bu engelleri aşarak driverlerı farklı olan kartta da kurmayı mümkün kılar.

Hardware modlama ise karların üzerlerindeki chiplerin daha üstünüyle değiştirilerek daha sonra driver düzenlenerek gerçekleştirilir.

bir ses kartını ses kartı yapan bana göre en önemli 2 unsur var. ADC(analog to digital converter) ve DAC (digital to analog converter).bunlar ham sesi işleyen örnekleyen ve son hale getiren katmanlardır.ve esasen bunları değiştirmesseniz driver ile mevcut ses kartının potansiyelini arttıramassınız.ancak iyi bir driver ile var olan potansiyeli daha iyi kullanabilirsiniz.

bu işe merak salanlardansanız şu siteden hemen her kartı modlama driverlerini elde edebilirsiniz.

http://www.youp-pax.org/

• quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

arkadaşlar merhaba.bu topic bi hayli ilerlemiş yeni gördüm.eskiden bu modlama olayına çok takmıştım.2 tür modlama var.bir hardware bir software mod.evvela software moddan bahsedeyim.software modda yapılan işlem şudur.Creative her bir ürününe bir ID numarası vermiştir.ve bu ID nolarına çalışabilecekleri driverleri tanıtmıştır.yani siz normalde Audigy karta X-Fi driveri kuramazsınız.işte software modlamada yapılan işlem bu engelleri aşarak driverlerı farklı olan kartta da kurmayı mümkün kılar.

Hardware modlama ise karların üzerlerindeki chiplerin daha üstünüyle değiştirilerek daha sonra driver düzenlenerek gerçekleştirilir.

bir ses kartını ses kartı yapan bana göre en önemli 2 unsur var. ADC(analog to digital converter) ve DAC (digital to analog converter).bunlar ham sesi işleyen örnekleyen ve son hale getiren katmanlardır.ve esasen bunları değiştirmesseniz driver ile mevcut ses kartının potansiyelini arttıramassınız.ancak iyi bir driver ile var olan potansiyeli daha iyi kullanabilirsiniz.

bu işe merak salanlardansanız şu siteden hemen her kartı modlama driverlerini elde edebilirsiniz.

http://www.youp-pax.org/

Bilgi için Teşekkürler..

• yeni vista yüklerim orjinal driverini kurdum cok basit geldi. sildim hemen bu driveri kurdum daha geniş ayar imkanı sağlıyor gercekten. fakat player olarak foobar kullanıyorum ve output olarak asio kullanmak istiyorum. kartın asio desteği var fakat bi türlü bunu proğrama tanıtamıyorum. yapabilen arakadas varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  • ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN LOGİTECH X540 SES SİSTEMİM VARDI 5+1 VE SB LİVE 24 BİT SES KARTIM VARDI CREATİVE BU DRİVERLARI YÜKLEYİNCE pc coştu ev coştu sokaklar coştu desem yeridir bu kadar mı bir değişim olur

ilk gördüğümde inanmamıştım ancak doğruymuş peki beyler en son driver çıktımı en son sürümü indirip kursak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOTSCREEN -- 9 Aralık 2008; 13:36:12 >
  • oh güzel oldu bu
  • x-fi serisinin gamer, music, fatal1ty, platinum fatal1ty modellerini kullandım geçende xtreme music kartımı sattım sonra pişman oldum pazartesi value alacam sürücüleri indirdim bakalım nasıl olacak
  • Bu kartları kullandığına göre mod driverın sese ne kadar katkı yaptığını ve performans karşılaştırmlarını bekiyoruz senden.
  • tabiki elimden geldiğince yardımcı olurum
  • Arkadaşlar saolun bende kurdum sürücüleri Audigy Value 7.1 kartıma, kartı yeni takıp kurduğum için eski sürücülerle kıyaslıyamıcam ama sesler oldukça güçlü geliyor. Oyunlarda henüz denemedim. Teşekkürler paylaşan arkadaşa.

hiç CD' sini takmadan direk MOD driver paketini kurdum. Anladığım kadarıyla "Entertainment Mode" dan bütün ayaları yapıyoruz.

Peki bir sorum olucak şimdi bu menude Audigy Value'da olan EAX Advanced HD seçeneği bulunmuyor bunu Orjinal CD sindeki kontrol panelinden mi seçicez? MOD daki kullandığım X-Fi Menüsü ile bir çakışma olur mu ?
  • kimse yok mu ?
  • bu mod nasıl kuruluyor tam olarak anlatabilecek birisi varmı acaba?
    kurulu driverimizi kaldıprıp sadece bu indireceğimiz modu mu kuracazğız yoksa kurulu olan driverin üzerine mi kurucaz?
  • İlk sayfada herşey açıkça yazıyor.Ordan bakabilirsin.Evet eski driverı kaldırp bunu kuracaksın.
  • teşekkürler
  • bende de oldu sorunsuz bir şekilde
    teşekkürler
  • Cihazı eğer Windows Vista'da kullanacaksanız bu işletim sisteminin aygıtlara doğrudan erişimi engelleyen yapısından dolayı EAX veya DirectX hızlandırmasından mahrum kalacaksınız.

http://www.chip.com.tr/urun/Creative-X-Fi-Xtreme-Audio_2258.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 -- 17 Aralık 2008; 2:27:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.