arkadaşlar çok merak ettiğim bir olay var; modlanmış driverda CMSS özelliğini açtığımız zaman 2 seçenek var,stereo surround da mp3 dinliyorum genelde,filmleri falanda sereo surroundda izliyordum fakat bugün indirmiş olduğum HD filmi stereo xpand de izleyim dedim ve ses 5.1 olarak geliyordu,yani centerdan sadece konuşma sesleri,rear lardan arkaplan müzik gibi sesler geliyordu hoşuma gitti,xpand ile stereo surroundun görevi nedir ve tam olarak ne işlere yarıyor ?
Stereo xpandda destekleyen film ve oyunlarda aynı sinemada olduğu gibi arkadan önden yandan gelecek sesler ayrılarak gelir. Stereo surroundda böyle birşey yok. Ama mp3lerin daha güzel olmasının nedeni mp3lerin stereo olmasından kaynaklanıyor. Ac3 uzantılı bir müzik dosyası çekip karşılaştırma yaparsanız farkını çok iyi anlarsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı
quote:
Orjinalden alıntı: Anarchy
arkadaşlar çok merak ettiğim bir olay var; modlanmış driverda CMSS özelliğini açtığımız zaman 2 seçenek var,stereo surround da mp3 dinliyorum genelde,filmleri falanda sereo surroundda izliyordum fakat bugün indirmiş olduğum HD filmi stereo xpand de izleyim dedim ve ses 5.1 olarak geliyordu,yani centerdan sadece konuşma sesleri,rear lardan arkaplan müzik gibi sesler geliyordu hoşuma gitti,xpand ile stereo surroundun görevi nedir ve tam olarak ne işlere yarıyor ?
Stereo xpandda destekleyen film ve oyunlarda aynı sinemada olduğu gibi arkadan önden yandan gelecek sesler ayrılarak gelir. Stereo surroundda böyle birşey yok. Ama mp3lerin daha güzel olmasının nedeni mp3lerin stereo olmasından kaynaklanıyor. Ac3 uzantılı bir müzik dosyası çekip karşılaştırma yaparsanız farkını çok iyi anlarsınız.
anlıyorum,o zaman 5.1 destekli bir dvd,hd film izlerken xPand modda kullanmamız gerekli 5.1 ses alabilmemiz için anladım kadarıyla ?
quote:
quote:
quote:
anlıyorum,o zaman 5.1 destekli bir dvd,hd film izlerken xPand modda kullanmamız gerekli 5.1 ses alabilmemiz için anladım kadarıyla ?
Kesinlikle öyle yapmalısın.
Bu arada ben bu modu hiç beğenmedim. Oyunlarda çok sorun çıkarıyor. Ayrıca baslar aşırı boğuk geldi x-530 da... Bir de gerçek x-fi ile kıyaslama şansını deneyince olayın ne kadar çakma olduğunun farkına vardım.
quote:
quote:
quote:
quote:
Kesinlikle öyle yapmalısın.
tamamen yanlış bilgi. birşeyden anlamayıp bilmiyip burda gelip ahkam kesmeyi insanlara akıl vermeyi ne seversiniz. önce araştır öğren, dene kullan, ondan sonra fikirlerini tecrübelerini paylaş. stereo xpand yada, surround creative'in ürettiği, farklı şekilde çalışan ve 2 kanal sesleri çevresel hale getiren cmss modlarıdır. 5.1 sesle alakası yoktur. 5.1 ses destekleyen oyun, film, müzikler zaten 6 kanal ayrı ayrı çalışırlar. cmss modları sadece 2 kanal olan sesleri 5 kanalada yaymak için kullanılır.
aşağıdada bu modun hiç 1 şeye benzemediğini söylemişsin. gülüp geçiyorum. kullanan 50 kişiden 45 i süper diyor, aradan çıkan 5'i de herhalde sivrilik yapmak adına böyle şeyler söylüyor. ben sana 5000 dolarlık hi-fi sistem de getirsem sen onu da beğenmessin tizleri çok tiz dersin.. haha
umuti hocam,peki o zaman gerçek 5.1 destekleyen bir dvd yada HD film seyrettiğimde ne yapmam gerekiyor bana bunu söylermisin,keza 5.1 destekli oyunlardada napmak gerekir ?
yani demem şu ki 5.1 destekli bi dvd film yada oyun kullanırken CMSS modu kapatmak daha akıllıcamı olur,yani zaten 5.1 sesi düzgün alabilirmiyim,eğer böyleyse CMSS nin bir avantajı olurmu 5.1 destekli bi uygulama kullanırken ?
winampt tazrzı programlarda müzik dinlerken Stereo surround özelliğini kullanıyorum..
quote:
umuti hocam,peki o zaman gerçek 5.1 destekleyen bir dvd yada HD film seyrettiğimde ne yapmam gerekiyor bana bunu söylermisin,keza 5.1 destekli oyunlardada napmak gerekir ?
yani demem şu ki 5.1 destekli bi dvd film yada oyun kullanırken CMSS modu kapatmak daha akıllıcamı olur,yani zaten 5.1 sesi düzgün alabilirmiyim,eğer böyleyse CMSS nin bir avantajı olurmu 5.1 destekli bi uygulama kullanırken ?
winampt tazrzı programlarda müzik dinlerken Stereo surround özelliğini kullanıyorum..
5.1 destekleyen herhangi bir mkv, blueray, dvd, oyun, dts müzik herneyse dinlediğin zaten 5.1 ses alırsın. o sırada cmsslerin olup olmamasının bir önemi yok. cmss ler sadece 2 kanal ses veren kaynaklar üzerinde etkindirler. 5.1 bir film aç, film oynarken cmssleri aç kapat değiştir, front rear ayarıyla oyna seste birşeyin değişmediğini göreceksin.
özetle -5.1 kaynak 6 kanal ses verir kendi standardında cmss açılsa bile etkin olmaz. -stereo kaynak cmss'ler kullanılarak 5 kanala yayılabilir kulak zevkine göre, speakerların konumuna göre ön arka dengesini ayarlayabilirsin. ama kişisel fikrim heavy metal, rock tarzı müziklerde özellikle surroundu açmamak, stüdyoda kayıt edildiği master halinde dinlemek.
* ama tabi 5.1 olarak kaydedilmiş albümleri 6 speakerdan birden dinlemek gerçekten güzel oluyor. pink floyd'un, Metallica'nın dts albümlerini indirmiştim (10 şarkı 600 mb) bu albümlerde farklı enstrümanlar, yada konser kaydıysa seyirci sesleri farklı kanallara yönendirildiği ve her kanal bağımsız ses verdiği için çok güzel oluyor. vokali ortadan seyirci seslerini arkadan, enstrümanları sesleri farklı speakerlardan almak güzel.
hmm anlıyorum,tam istediğim şeylerin cevabını verdiğin için teşekkürler
yaww bende cod 2 de eax 3 açınca performans açısından iyi oluyo fakat bi iki dk. sonra pc kapanıyor + şu efekler varya onları açıncada aynısı oluyo BENDEN BAŞKA BÖLE SORUNLARLA KARŞILAŞAN VARMI
quote:
Orjinalden alıntı: m@TR@x
yaww bende cod 2 de eax 3 açınca performans açısından iyi oluyo fakat bi iki dk. sonra pc kapanıyor + şu efekler varya onları açıncada aynısı oluyo BENDEN BAŞKA BÖLE SORUNLARLA KARŞILAŞAN VARMI
oyunlarda nadiren de olsa sorunlar çıkabiliyor; kilitlenme, reset, 5.1 desteklememe gibi
ama ben x-fi sesinden vazgeçemiyorum :D
arkadaşlar benim pc pentium 4+256mb ram var bu kartta 1gb ram fln diyo.alsam hiç bi sorun çıkarmı ? bide ankarta bağlarken hiç bi sorunlar karşılaşmam demi ?yani anakartım destekler kartı?
audigy value kart alsam sorunsuz kullanabılırmıyım bu drıverı? Sımdıye kadar sorun yasayanlar oldumu ve ne sorun yasadılar?
Eski mod a göre ne gibi farkları var deneyenler paylaşabilirmi acaba.
2 gündür kullanıyorum.herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.vista 64 bit ultimate sp1,eski driver ile kullanıyorum.uzun süredir winamp açıp
dogru dürüst dinlemiyordum,2 gündür gerek x-530 dan olsun,gerek kulaklıkla bol bol dinliyorum.çok eski parçaları bile yeniden dinliyorum
ve zevk alıyorum.km player ile izledigim ac3 ve dts fimlerdede belirgin ses kalitesi artışı var.bugün yüzüklerin efendisinin ilk filmini izledim bir
süre,ac3 5+1 bile gayet iyi sesmişte haberimiz yokmuş.ilk defa harici ses kartı kullanıyorum.yorumlar biraz abartı olabilir
yeni driver da sesler daha berrak ve net.Tizler biraz sıkıntılı idi çatlıyordu,o sorun kalkmış.Ayrıca basslardaki uğuldama ve fazla yuklenme olayıda ortadan kalkmış.Müziklerde kalite artışının yanında esas sonucu filmlerde aldım yeni mod driverda performansı hissediliri derecede arttı.
arkadaşlar bi soru sorcam,x540 ile audigy value 7.1 kullanıyorum xi-fi modlanmış driveri ile.
winamp kullanıyorum audio oynatıcı olarak,daha önceleri ses kartının equalizerini flat yapıp winamp üzerindeki equalizeri kullanıyordum,1 haftadırda ses kartı üzerindeki equalizeri kullanıp winampınkini flat yaparak kullanıyorum,arada bariz bi fark var fakat hangisi daha iyidir tam çözebilmiş değilim..
ses kartı equalizeri daha boğuk ve kalın veriyor sesleri,winamp ise tersi tiz ve tane tane veriyor akosunu açtığımda,sizin tercihleriniz hangi yönde ve tavsiyeleriniz neler olur ?
Ses kartı flat WinAmp techno
başka önerisi olan ?
bugun yenı aldığım solo7 lerım ıle eskı drıverları kullanıyodum sımdı yenı drıverları ındıryorum bakalım nasıl olcak
ya beyler bende creative marka 2+1 sistem var yeni mod yüklü ama konsoldaki ayarları yapamıyorum pek özellikle EAXi açınca oyunlarda ses çok yankılı geliyor yani ayarları nasıl yapmam gerek biraz yardım edin ltfn saolun...