Şimdi Ara

audigy2 ZS ve powerdvd yada windvd problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Epey bir zaman oldu Creative Megaworks THX550 ve Audigy2 ZS kart alalı. Daha önceleri de aynı problemi de yaşıyordum ancak elimde cok fazla DVD film olmadığından pek de iplemiyordum problemimi.

Ancak elimde yeni DVD filmler var ve ne zamanki PowerDVD yada WinDVD gibi programlarda Dolby Digital 5.1 kanal Sesle Film izlemek istesem. Ses ve Görüntü kesik kesik geliyor. Sanki Power DVD ve WinDVD programları Filmin ses codeclerini cözmeye calısırken zorlanıyor gibi yada Ses Kartım çözmekte zorlanıyor.

Ancak ne zamanki Bu programlarda Audio seçeneklerinden hoparlörlerimi 6 kanal degilde 2 kanal yaparsam ses düzgün cıkıyor.

Buna Karşın Windows Media Player ve Birde Blaze DVD programım var onlarda sorun yok. Ancak sanki onların çözdüğü Dolby Digital sesler PowerDVD ve WinDVD kadar olamıyor

Acaba bu sorunu yaşayan ve nedenini bilenleriniz varmıdır?. PowerDVD 6 kullandım Windvd4 de de denedim yeni sürümlerinde de 6 kanal ses'e getirince ses kesik kesik film atlaya atlaya oynatıyor..

Teşekkürler

• kardeşim aynı sorunu bende yaşıyorum ama buraya sormak hiç aklıma gelmemişti. ben artık windows media player kullanıyorum.format attığım halde o sorun çözülmedi
  • Selamlar..

Evet Media Player Dvd filmi açarken alt kısma dolby digital logosu da açıyor. Ses 6 kanallı olarak da geliyor.

Ama kesik kesik de olsa PowerDVD den gelen ses kalitesi daha kaliteli gibi idi.

Açıkçası çözüm önerisi olarak bana AC3 filter'i kapatmamı felan önerdiler ama olmadı.

Acaba bu sıkıntı Audigy2 ses kartımızın external Decoder kadar güçlü olmadığından dolayı mı kaynaklanıyor acaba?

Yani Media Player yada ufak tefek DVD programları aslında PowerDVD veya WinDVD kadar güclü olmadığı için belkide aslında 6 kanallı sesi

sanal olarak veriyorlar. Bizde kartımızın Decoding islemlerini yaptığını zannediyoruz.

Ama Aslında değil PowerDVD ve WinDVD programları gerçek manada decoding işlemi yapıyor ve kartı zorluyor. Kartta yetersiz kaldığından

Sesler kesik kesik veya cızırtılı geliyor. Creative 'in sitesindeki forumları da okudum. Firmware update lerini de indirdim ama çözüm olmadı.

Umarım sorunuma çözüm bulabilirim. Yoksa Gidip direkt bir external Decoder bulma yoluna gideceğim galiba..

• ben ses kartını çıkartıp onboardla denediim halde sorun çözülmedi ve bu sorun çok garip ama bu ses kartını almadan 2-3 gün önce oldu. o sıralar aa ne güzel ses kartı filan diye onun heyecanıyla unutmuştum. biri bi çözüm önerirse sevinirim. bu arada media player da dvd izlerken eq. açılmıyor. bende ses kartının equalizer ından yapıyorum ayarları ve bayaa kaliteli oluyor basslar çok güçlü çıkıyor.
  • Ya acaba kullandığımız powerdvd veya windvd full sürüm olmadığı içinmi böyle? ama full sürüm olmasa bile bana ordan 6 kanal seceneği verdigine göre var desteği......
  • benm windvd full sürüm. para vererek aldım gibi bişey. galiba dvd codeclerde bir sorun var çünkü windows media playerı update ettiğimde oldu bu sorun ama neden format attığım halde sorun çözülmedi bilmiyorum. ama ben zannetmiyorum bu dvd olayında windows 10 serisi başarısız olsun. adamlar hd dvd codeci okutabiliyor bilgisayara. ( ben okuttum bizzat ordan biliyorum )
  • Arkadaşlar, anti-virus yazılımınız varsa devre dışı bırakın veya pc-cillin gibi bir yazılım kullanıyorsanız halt internet traffic seçin. Yani internetle alakanız dvd izlerken kesilsin bir süre.
    Ben z5500le dijital bağlantıda dvd izlerken aynı kesik ses sorunuyla karşılaşıyordum, olayı böyle çözdüm ve düzeldi. Şimdi bazı dvdlerde böyle yapmasam yine sesi kesiyor ama genelde sorun çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z5500 ve Asus Xonar Ses Kartları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bi de şumu dene istersen denetim masasına gir Ses, Konuşma ve Müzik Aygıtları ses efekti ne gir. gelişmiş ayarlardan 5,1 i seç belki sorun bu olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.