Şimdi Ara

Audio Görüntülü Diafon Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
17.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektronik bilgim pek olmadığımdan kime sorduysam çözüm bulamadım. Buraya belki bir çözüm bulabilirim diye yazmak istedim. Yardımlarınız bekliyorum.

Resimdeki sağ ortadaki cihaz var evimizde ama zil sesi çok az çıkıyor. Bende bir tane kablosuz zil seti alayım buna bağlayayım, daire önünden ve bina dışından zile basınca benim aldığım zilde çalsın istiyorum diye düz mantık bir araştırma yaptım. Şemada nereden kablosuz zilin düğmesine bağlarsam bunu yapabilirim ya da yapabilir miyim?

Mevcut sisteme zarar da vermek istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Audio Görüntülü Diafon Hakkında YardımAudio Görüntülü Diafon Hakkında YardımAudio Görüntülü Diafon Hakkında Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckk -- 6 Şubat 2017; 20:12:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Günümüzde birçok ev ve iş yeri, güvenlik ve iletişim için audio ve görüntülü diafon sistemleri kullanmaktadır. Bu sistemler, dışarıdaki kişilerle kolayca iletişim kurmanıza ve kapınıza gelenleri görüntülemenize olanak tanır.

Audio Zil Sesi Değiştirme

Bazı audio diafon sistemlerinde, zil sesini değiştirebilirsiniz. Bu, kendinize özgü bir zil sesi seçerek gelen ziyaretçileri kolayca ayırt etmenizi sağlar. Zil sesi değiştirme işlemi, diafonunuzun kullanım kılavuzunda detaylı olarak açıklanmaktadır.

Audio Sesli Diafon Zil Sesi Değiştirme

Audio sesli diafonlarda, genellikle zil sesi değiştirme özelliği bulunmaz. Ancak, zil sesi ayarlarını yaparak daha yüksek veya daha düşük bir ses seviyesi ayarlayabilirsiniz. Bu, zil sesinin daha net duyulmasını sağlayacaktır.

Audio Diafon Zil Sesi Az Çıkıyor

Diafonunuzun zil sesi az çıkıyorsa, aşağıdaki adımları kontrol edebilirsiniz:

• Güç kaynağı: Diafonun elektrik bağlantısını kontrol edin ve gerekirse güç kaynağını yenileyin.
    • Hoparlör bağlantısı: Diafonun hoparlör bağlantısını kontrol edin ve herhangi bir gevşeklik olup olmadığını inceleyin.
    • Zil sesi ayarı: Zil sesi ayarlarını kontrol edin ve ses seviyesinin yeterince yüksek olup olmadığını doğrulayın.

Audio Görüntülü Diafon Zil Sesi Değiştirme

Görüntülü diafon sistemlerinde, genellikle zil sesi değiştirme özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde, istediğiniz bir zil sesini sisteminize yükleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

Audio Görüntülü Diafon Direnç

Görüntülü diafon sistemlerinde, direnç ayarı yapabilirsiniz. Bu ayar, sistemin doğru çalışması için gereklidir ve diafonunuzun kullanım kılavuzunda belirtilen değerlere uygun olmalıdır. Yanlış direnç ayarı, sistemin arızalanmasına neden olabilir.

Görüntülü Diafonlarda Yardıma İhtiyacınız Varsa:

Yukarıdaki adımları uygulayarak çoğu audio ve görüntülü diafon sorununu kendiniz çözebilirsiniz. Ancak, sorun devam ediyorsa veya daha karmaşık bir sorunla karşılaşıyorsanız, profesyonel bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üzerinde bildiğim kadarıyla ses ayar düğmesi olması lazım.

İçindeki hoparlöre giden kablodan aldığınız zilin hoparlörüne paralel çekin derim.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Onu düşündüm ama zil sesi dışındaki seslerde gitmiş olacak ve çok ses yükselmesi olmayacak gibi geldi bana.

Kablosuz zil seti kullanmak istememin bir sebebide zil bölümünü istediğimiz yere koyabilme seçeneği.
  • bizim diafonda ses ayar tuşu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    Evet bu bahsettiğim cihazda da var ama en yüksek ses maalesef yetersiz kalıyor.
  • Kullanmayı istediğim kablosuz zil düğmesi 12v küçük pil ile çalışıyor. Cihazın iç resimlerinide ekledim.
  • güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • Aynı sorun bende de var dayım çok zor işitiyor ve aliexpresten kablosuz zil aldım birtürlü vakit bulup uğraşamadım.
    Benim zilde kablosuz ve düğmeside yani vericisi pilsiz çalışıyor sanırım manyeto sistemi var henüz bakamadım onu audio iç ünitenin içine bağlamayı düşünüyorum alıcı zaten herhangi bir pirize takılınca çalışıyor.
    Daire veya apartman giriş butonuna basınca mutlaka iç ünitede bir transistör veta röle iletime geçip ses katını çalıştırıyor oraya bağlamak istiyorum henüz gidip uğraşamadım bakalım belki birbirimize yardımcı oluruz.
  • Güncel
  • Bende de aynı Audio duafondan var. Zil melodisil çok kötü çalıyor. Bu cihazın kapı zilini farklı bir melodi ile değiştirmek mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aferins -- 28 Kasım 2018; 14:14:43 >
  • Günceldir. :(
  • İç ünitenin devre şeması olsa kesin çok kolay çözülür ama maalesef yok.
    Bizim apartmanada yeni taktırdık aynısında gittim kablosusz zili getirdim eve uğraşacağım bakalın bağlayabilecekmiyim.
    En kötü ihtimal zil çalınca yanan led var oraya bir opto takıp opto ile hem ledi hemde vericiyi besleyeceğim.
    Bu günlerde biraz yoğunum ilk boşluk zamanımda bakacağım.
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Sizdeki ledli versiyon sanırım. Kartın resimlerini paylaşabilir misiniz?

Led bağlantı noktalarından röle tetikletirim diye düşündüm ama bir kaç yerden voltaj ölçtüm bir değer okuyamadım. Ledin zil çaldığında nasıl yandığını bilmediğim için ne yapacağımı bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, daha önce görüntülü diyafonla ilgili bir çalışma yapmadım ancak sesli diyafonlarda elektrik panosu içerisinde bulunan santralde ses ayarı veya diyafonunuz çift melodili ( yani aşağıdan ve yukarıdan bastığınızda farklı melodi geliyor) ise melodileri değiştirebiliyorsunuz . Eğer melodileri değiştirirseniz belki istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Melodi değişse bile ses kısık kalacaktır. Özellikle yaz aylarında kapı pencere açıksa zili duymak daha da sıkıntı.
  • Benim dayım için yapacağım kulağının birisi duymuyor öbürüde az duyuyor o yüzden örjinal sesler hetürlü yetersiz kalıyor.
  • audıo gör. diafon mevcut otomatik kapıyı nasıl sabitleyebilirim. bazen arabadan eşya taşımak icap ediyor kapı surekli kapandıgından çok zor oluyor eller doluyken açıp kapamak. muhtemelen şifre girip sabitleniyor daha sonrada şifre girip kapanıyordur ama bulamadım . yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
  • Nts marka diafonla ilgili bilginiz var mı? Görüntü mavi geliyor bazı yerlerde 75 ohm Luk direnç bağlanması istenmiş .Daire içindeki diafonun hangi uçlarına bağlamanız gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.