Şimdi Ara

AURİS (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
96.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karamel

quote:

Orjinalden alıntı: designedbyimac

quote:

Orjinalden alıntı: ARAGORNKK

Merhaba arkadaşlar önceleri ben de akıllı vites olayını yanlış bulmuştum düşük devirlerde işaret verdiği için ancak kullanınca arabanın bayılmadığını gördüm ve yakıt tüketimi bayağa aşağı iniyor.Tavsiye ederim o ışığa uyun.Bir de auris comfort dizel kullanıyorum yakıt göstergesi 2 kutu yanarken birden boş göstermeye başladı sanırım o ışığa pek güvenmemek lazım.İlk günlerde yola her çıktığımda neden hiç auris yok kimse almamış diye düşünürdüm tutulmadığı yolundaki yönündeki iddaların gerçek olduğunu kanaatindeydim ;ancak şimdi mutlaka 2-3 tane auris görüyorum.Bu sayı gittikçe de artacağa benziyor.
    frendeki ses için servise gittim geçen hafta ancak kaliper değişmedi ustaya söylemiş olmama rağmen değişmedi o ses biraz daha farklı dedi.Şimdi aynı ses devam ediyor tabi biraz daha hafif halde.Götürdüğüm servis KARTAL DERİNKAYA, gittiğinde kaliperi hemen değiştirme kararı alan bir servis yok mu ?Galiba KARTAL DERİNKAYADAKİLERİ benim uyarmam gerekecek.Bir de kış lastikleri için ne düşünüyorsunuz 7 dereceden sonra kullanın diyor taktıran var mı?

benim frenlerdeki asiri ciyaklama parca degistikten sonra hafif ciyaklamaya birakti...
    ilk bastigimda yok durmaya yakin cok cilizda olsa bir ciyklama geliyor..ilk firsatta servise soracam...
    birde bazen frene bastigimda arka balatalardan diye tahmin ediyorum, tabiri caizce boyle girgirgir diye acayip bir ses geliyor..
    bu konuda fikri olan var mi?

bugun arkadasimin 38.000 ytl ye aldigi golf 1.4 tsi yi gordum..ic mekani cok cok sade...bana biraz kalas gibi geldi...
    ama hic kullanmadim yani performans olarak bi sey soylemem...arkadasin soyledigine gore cok seriymis..zaten almanlarda buna guveniyor...
    motoru disinda yakiti benimki ile ayni..ic mekan desen konfor desen aurise yaklasamaz bile...:)

şu gelen sesi ihmal etme bence. ya nası biyidir anlamıyorum. toyota dedik iyi dedik tamamda madem bi sorun var değistir yenisiyle komle hatta çağır çıkmıs araçları kontrolünü yap. sorun falan kalmasın. ama yook illaki ugrastıracaklar yok temizledik oldu yok balata değisti oldu yok söle yaptık oldu nedir bu kardesim yapacaksanız dogru dürüst halledin sorunları ya

az once servisi aradim..getir bi bakalim dediler..cumartesi goturecem bakalim ne diyecekler..
    bu arada ortalama yakit 8.5 e dustu...

• Benim ortalama yakıt dizel olmasına karşın 7.2 ve normal kullanım. Benim araçta mı bir sorun var acaba?
    2 kademe kalmasına rağmen şuanda 550 km yol yaptım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ees

Benim ortalama yakıt dizel olmasına karşın 7.2 ve normal kullanım. Benim araçta mı bir sorun var acaba?

2 dis varken depoyu fulledim en son aldigimda, "range 495" yazdi yol bilgisayari..
    cok devirli mi kullaniyorsun acaba? cunku bana cok yakiyor gibi geldi..
  • Oldukça ekonomik kullanıyorum. Ayrıca araç dizel. 2 diş kala 495 yazıyorsa çok iyi. Ben tam fullediğimde yanlış hatırlamıyorsam 570 km gösteriyor. Tekrar hatırlatıyorum araç dizel.

quote:

quote:

Benim ortalama yakıt dizel olmasına karşın 7.2 ve normal kullanım. Benim araçta mı bir sorun var acaba?

2 dis varken depoyu fulledim en son aldigimda, "range 495" yazdi yol bilgisayari..
  • tam fullediinde 570 km yazıyosave sen bir depo mazotla 570 km gidiyosan arac çok çok fazla yakıyodur. servise gitmeden önce tüm yol bilgisayarı verilerini sıfırlayıp otobana çık 90 km sabit hızla git ve yb. verileri kontrol et ne çıkacak. yoksa söleediin sey olmamalı. örneğin astra dizelde aynı litre depoya sahip tam fullediinde 950 km gösteriyor seninde aynı olması lazımbyol bilgisayarnın bozuk olsa araba gittiği km den gene belli eder yada aldığın mozottan kaç liraya fulluyosun

quote:

Oldukça ekonomik kullanıyorum. Ayrıca araç dizel. 2 diş kala 495 yazıyorsa çok iyi. Ben tam fullediğimde yanlış hatırlamıyorsam 570 km gösteriyor. Tekrar hatırlatıyorum araç dizel.

quote:

quote:

• Merhaba ;
    Bayadır forumu takip etmiyordum ettiğim iyi oldu.
    Bendende su fren sesi geliyor yanlız sadece yagmurlu havalarda ve her zaman olmuyor.
    Benim asıl problemim park sensoruyle ; dogru duzgun calısmıyor , çalımadıgındada kulaklaramın zarı deliniyor uzun kesiksiz bir ses dıtttttttttttt diye ötüyor. Sizdede problem varmı?
    Bunun dısında bu emniyet kemeri uyarı sesini iptal etmenin yolu varmı? ses çıksın istemiyorum + kemeri arkadan baglamaktan sıkıldım.
    Bunun dısında plakada yerine tam oturmadı ses yapıyor ,sağ emniyet kemerinin ordanda hafif ses keliyor.
    Bu problemleri 10.000 bakıma gittiğimde büyük ihtimalle hallettiririm ,toyota servislerinden herkes memnun ,umarım bende memnun kalırım.
    Birde dizel auris sahiplerine sorum ,benim aracım en fazla 180 yapıyor araç 5 viteste 4000 deviri görünce daha süratlenmiyor. Devir kilidimi var ?
    Corolla d4dsi olan arkadasımın bir arkadası 200 yaptıgını söylüyormus mümkünmü?

• Zatnen deponun bitmesine 2 kademe kaldı. Yakında tam fulleyerek bakacağım.

quote:

tam fullediinde 570 km yazıyosave sen bir depo mazotla 570 km gidiyosan arac çok çok fazla yakıyodur. servise gitmeden önce tüm yol bilgisayarı verilerini sıfırlayıp otobana çık 90 km sabit hızla git ve yb. verileri kontrol et ne çıkacak. yoksa söleediin sey olmamalı. örneğin astra dizelde aynı litre depoya sahip tam fullediinde 950 km gösteriyor seninde aynı olması lazımbyol bilgisayarnın bozuk olsa araba gittiği km den gene belli eder yada aldığın mozottan kaç liraya fulluyosun

quote:

Oldukça ekonomik kullanıyorum. Ayrıca araç dizel. 2 diş kala 495 yazıyorsa çok iyi. Ben tam fullediğimde yanlış hatırlamıyorsam 570 km gösteriyor. Tekrar hatırlatıyorum araç dizel.

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: gcinoglu

toyota servislerinden herkes memnun ,umarım bende memnun kalırım.
    Birde dizel auris sahiplerine sorum ,benim aracım en fazla 180 yapıyor araç 5 viteste 4000 deviri görünce daha süratlenmiyor. Devir kilidimi var ?

Toyota servisler (Aydın Parmaksızlar hariç. Zaten bu yüzden arabayı İzmir Borovalı'dan aldım.) genellikle iyidir.
    Aracın son sürati fabrika verilerinde 175 km/saat. Bu rakam rahatlikla elde edilebiliyor. Biraz daha zorlama ile 180 yapabilir. Ancak 200 yapacağını pek sanmıyorum.
  • Gözümle görmedim ama d4d si olan bi arkadaşım 195 gördüm demişti.
    Ben aracımla maksimum 210 yapabildim
  • bana da çok yakıyomuşsun gibi geldi. Benzinli aaraçlar bile tam depoyla 600-650 km gidiyor benim bildiğim. bi servise götürmen de yarar var bence.

benim burada başka bir sorum var:

göstergede 2 diş kala 100 ytl'lik benzin aldığımda tüm dişler yanıyor. ama bildiğim kadarıyla aracın benzin deposu 55 litre ve 100 ytl ile ancak 32-33 litre civarı benzin alınabilir.
    bunun sebebi nedir sizce?

bu arada benim yakıt ortalamam 100 kmde 8.5 civari. 2200 kmdeyim ve hep şehir içi kullandım.

quote:

tam fullediinde 570 km yazıyosave sen bir depo mazotla 570 km gidiyosan arac çok çok fazla yakıyodur. servise gitmeden önce tüm yol bilgisayarı verilerini sıfırlayıp otobana çık 90 km sabit hızla git ve yb. verileri kontrol et ne çıkacak. yoksa söleediin sey olmamalı. örneğin astra dizelde aynı litre depoya sahip tam fullediinde 950 km gösteriyor seninde aynı olması lazımbyol bilgisayarnın bozuk olsa araba gittiği km den gene belli eder yada aldığın mozottan kaç liraya fulluyosun

quote:

quote:

quote:

• Evet böyle bir durum var.

Hatta depoyu tam doldurusanız uzun bir süre hiç yakıt kademesi oynamıyor. Oynadığında ise sık değişiyor.

Bunun nedeninin deponun yapısından ve depoya giden yakıt borusundaki fazla yakıttan kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer dikeyde V ye benzer bir depo yapısı varsa şamandıradan dolayı ilk zamanlar yavaş azalır gibi görülebilir diye düşünüyorum.

Amma detaya girdik

quote:

Orjinalden alıntı: portsmouth

bana da çok yakıyomuşsun gibi geldi. Benzinli aaraçlar bile tam depoyla 600-650 km gidiyor benim bildiğim. bi servise götürmen de yarar var bence.

göstergede 2 diş kala 100 ytl'lik benzin aldığımda tüm dişler yanıyor. ama bildiğim kadarıyla aracın benzin deposu 55 litre ve 100 ytl ile ancak 32-33 litre civarı benzin alınabilir.

bu arada benim yakıt ortalamam 100 kmde 8.5 civari. 2200 kmdeyim ve hep şehir içi kullandım.

quote:

quote:

quote:

quote:

• Bende 200kmh hızı gördüm ve bıraktım sonra, zorlasam birazdaha giderdi diye düşünüyorum.
    Ayrıca kol dayama problemi ile ilgili olarak kendimce bir çözüm buldum arkadaşlar.Direksiyonu kendime doğru çekerek sol kolumla çıkıntıya yaslayarak (otomatik cam düğmelerinin olduğu çıkıntı) rahatlıkla kullanabiliyorum.
  • quote:

Merhaba ;
    Bendende su fren sesi geliyor yanlız sadece yagmurlu havalarda ve her zaman olmuyor.
    Benim asıl problemim park sensoruyle ; dogru duzgun calısmıyor , çalımadıgındada kulaklaramın zarı deliniyor uzun kesiksiz bir ses dıtttttttttttt diye ötüyor. Sizdede problem varmı?
    Bunun dısında bu emniyet kemeri uyarı sesini iptal etmenin yolu varmı? ses çıksın istemiyorum + kemeri arkadan baglamaktan sıkıldım.
    Bunun dısında plakada yerine tam oturmadı ses yapıyor ,sağ emniyet kemerinin ordanda hafif ses keliyor.
    Bu problemleri 10.000 bakıma gittiğimde büyük ihtimalle hallettiririm ,toyota servislerinden herkes memnun ,umarım bende memnun kalırım.

Bi arkadaş düz yolda 1,6 Elegant m/m ile 190 yaptığını söyledi. Rampa aşağı 200 olabilir ama düz yolda zor.

Bende o sesten şikayetçiğim. Acaba sesin volume'u azaltılabilir mi?

• o sesten kastınıs kemer takmayınca cıkan ses ise

ilk önce kemer takmayı deneyin . ne sart olursa olsun kemer takmak güvenliiniz için

sesi kesmek için ses ötmeye baslayıp hızlanmaya basladığında kemer tokasının kilidine bir kere basarsanız ses kesilir

quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

quote:

Merhaba ;

Bi arkadaş düz yolda 1,6 Elegant m/m ile 190 yaptığını söyledi. Rampa aşağı 200 olabilir ama düz yolda zor.

Bende o sesten şikayetçiğim. Acaba sesin volume'u azaltılabilir mi?

• digital göstergelerin kaderi bu bence bunun yerine dis sayısı en aza inipte range i takip ederseniz ve ekranda benzin seviyesi az yazısını gördügünüzde benzin alın o kadarda sorun diil yani.demek istediğin 100 ytl lik benzin depodaki ile birlesince ibreyi yani diş sayısını en üste çıkartabilir. bence kafaya takılcak bişi yok çünkü 8,5 ortalama ile geziyormussunuz bence bu iyi bir değer. farkettiyseni aracınızın şehir içi tüketimi katolog olarak 9 l. yani aracınız normal bi 1.6 araç kadar yakıyor sorun yok.

Orjinalden alıntı: portsmouth

bana da çok yakıyomuşsun gibi geldi. Benzinli aaraçlar bile tam depoyla 600-650 km gidiyor benim bildiğim. bi servise götürmen de yarar var bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamel -- 26 Ocak 2008; 8:56:03 >

• @karamel

kemeri sürekli takıyorum zaten o sesten şikayetçi değilim. Benim şikayetim park sensorunun sesinden.

Verdiğiniz bilgiler için teşşekürler
  • ya bendekide aracı aldığımda hediye olarak taktıkları park sensörü. ucuz bişi yani. ama okadarda yüksek diil ama alçakta diil. beni hiç rahatsız etmedi bu ses. zaten bitek geri giderken çıktığı için bi sorun yok bence
  • gecen cumartesi gene isi gucu biraktim servisteydim..konu yine ayni, gelen su ciyklama sesi...
    bu sefer baska ustaya denk geldik..o da bakti denede soktu degistirdi sildi...sonundu baktik ses kesildi..ne yaptiniz dedim?
    diskleri degistirdik dediler...tesekkur ettim isyerine dondum..aksam 7,30 gbii eve dogru yola ciktim ilk isiklarda
    yine o sese kavustum...!!
    bana en son soylenen istanbuldan ayda bir buradaki servisin cozemedigi sorunlar icin bir ekip geliyormus..artik onu bekliyecekmisiz...
    insallah bu ekip istanbulda da bu sorunu yasayip servislere goturulen aurislerin SORUNUNU COZEN EKİP DEGİLDİR!!!
    yoksa biz aurisciler olarak bu sesle surus keyfine mi alisacagiz???

bu sefer arabaya bakan ustada akilli vites icin farkli bir sey soyledi..
    arabayi devirli kullan motor icin daha iyi olr dedi..yani bu demek oluyor ki, arabayi bagirttir motor acilsin..
    simdi kafama takilan,
    *hani sifir otolarda artik motor acilma gibi bir durum yoktu?
    *eger motorun verimi icin devirli kullanmak iyiyse, japonlar bu akilli vites sistemini motor acildiktan sonra kullanmak icin mi tasarladilar?
    bilgisi olan varsa paylassin lutfen...

bu arada benim yakit 8.4 e dustu...

• Bu motor açma olayı tam bir karmaşa. Kimi gerek yok diyor, kimi açılmalı diyor.

Bu arada, aracı fulledim ve yol bilgisayarı 624 km gösterdi. Dizel araç için çok düşük değil mi? Araç 10.000 de.
  • quote:

Bu motor açma olayı tam bir karmaşa. Kimi gerek yok diyor, kimi açılmalı diyor.

Bu arada, aracı fulledim ve yol bilgisayarı 624 km gösterdi. Dizel araç için çok düşük değil mi? Araç 10.000 de.

yol bilgisayarı net km yi söylemez.orada yazan km ye aldanma.daha fazla km yapabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.