opelde golf te kasa değiştirecek. aslında burda opeli dışarı atalım çünkü toyota ve golf kadar sorunsuz ve kaliteli değil. ben olsam golf yada auris alırım.. ben bir auris kullanıcısı olarak golfüde bir kenara atamayız. ama bence burdan sonra donanıma bakabilirsin birde golfün kasa değiştirecek olması beni düşündürürdü.. sonuçta auris çıkalı daha 1 sene bile olmadı... sonuçta ne alırsan hayırlısı olmak dileğiyle:)
Golf de Toyota kadar sorunsuz değil ki..
auris kullananlara sormak istiyorum da, arabanız normal kullanımla (1.6 modeller veya dizel olarak belirtirseniz sevinirim) şehir içi ya da şehir dışında ortalama kaç kuruş yakıyor kilometrede?
tskrler
quote:
Orjinalden alıntı: glaxi
auris kullananlara sormak istiyorum da, arabanız normal kullanımla (1.6 modeller veya dizel olarak belirtirseniz sevinirim) şehir içi ya da şehir dışında ortalama kaç kuruş yakıyor kilometrede?
tskrler
aralik ayinin basinda aldim..su ana kadar 1300 km yol yaptim hepsi sehir ici..henuz otobanda denemeye vaktim olmadi..ilk aldigimda 9.0 diyordu yol bilgisayari..su anda 8.6 ya kadar dustu...
Ayrı bir forumda açtım fakat
size göre aurisin artıları veya eksilerini yazarmısın
quote:
Orjinalden alıntı: designedbyimac
quote:
Orjinalden alıntı: glaxi
tskrler
aralik ayinin basinda aldim..su ana kadar 1300 km yol yaptim hepsi sehir ici..henuz otobanda denemeye vaktim olmadi..ilk aldigimda 9.0 diyordu yol bilgisayari..su anda 8.6 ya kadar dustu...
Merhaba arkadaşlar önceleri ben de akıllı vites olayını yanlış bulmuştum düşük devirlerde işaret verdiği için ancak kullanınca arabanın bayılmadığını gördüm ve yakıt tüketimi bayağa aşağı iniyor.Tavsiye ederim o ışığa uyun.Bir de auris comfort dizel kullanıyorum yakıt göstergesi 2 kutu yanarken birden boş göstermeye başladı sanırım o ışığa pek güvenmemek lazım.İlk günlerde yola her çıktığımda neden hiç auris yok kimse almamış diye düşünürdüm tutulmadığı yolundaki yönündeki iddaların gerçek olduğunu kanaatindeydim ;ancak şimdi mutlaka 2-3 tane auris görüyorum.Bu sayı gittikçe de artacağa benziyor. frendeki ses için servise gittim geçen hafta ancak kaliper değişmedi ustaya söylemiş olmama rağmen değişmedi o ses biraz daha farklı dedi.Şimdi aynı ses devam ediyor tabi biraz daha hafif halde.Götürdüğüm servis KARTAL DERİNKAYA, gittiğinde kaliperi hemen değiştirme kararı alan bir servis yok mu ?Galiba KARTAL DERİNKAYADAKİLERİ benim uyarmam gerekecek.Bir de kış lastikleri için ne düşünüyorsunuz 7 dereceden sonra kullanın diyor taktıran var mı?
Opel Astra 8.468 Volkswagen Golf 4.738 Toyota Auris 4.725 Citroen C4 4.047 Ford Focus 3.070
2007 yılı kendi sınıfında satılan arabalar
auris neredeyse golf kadar satılmış. bu karalamaya karşın
quote:
Orjinalden alıntı: ARAGORNKK
Merhaba arkadaşlar önceleri ben de akıllı vites olayını yanlış bulmuştum düşük devirlerde işaret verdiği için ancak kullanınca arabanın bayılmadığını gördüm ve yakıt tüketimi bayağa aşağı iniyor.Tavsiye ederim o ışığa uyun.Bir de auris comfort dizel kullanıyorum yakıt göstergesi 2 kutu yanarken birden boş göstermeye başladı sanırım o ışığa pek güvenmemek lazım.İlk günlerde yola her çıktığımda neden hiç auris yok kimse almamış diye düşünürdüm tutulmadığı yolundaki yönündeki iddaların gerçek olduğunu kanaatindeydim ;ancak şimdi mutlaka 2-3 tane auris görüyorum.Bu sayı gittikçe de artacağa benziyor. frendeki ses için servise gittim geçen hafta ancak kaliper değişmedi ustaya söylemiş olmama rağmen değişmedi o ses biraz daha farklı dedi.Şimdi aynı ses devam ediyor tabi biraz daha hafif halde.Götürdüğüm servis KARTAL DERİNKAYA, gittiğinde kaliperi hemen değiştirme kararı alan bir servis yok mu ?Galiba KARTAL DERİNKAYADAKİLERİ benim uyarmam gerekecek.Bir de kış lastikleri için ne düşünüyorsunuz 7 dereceden sonra kullanın diyor taktıran var mı?
Selam,
Kaynak gösterebilir misiniz? Detaylı incelemek isterim...
Sayın callandor. Bahsi geçen değerler otohaber dergisinin 3. sayısından alıntıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: RicCo
quote:
Orjinalden alıntı: karamel
toyota lar oturma pozisyonu olarak yüksek kalıyor. mesela bi opel den inip bindiğinde daha iyi anlıyorsun. sanki koltuk çok yüksekte kalıyor gibi yukardan bakıyorsun herseye. sizde ilk defa kullanıyorsanız zor gelebilir valla alısmak zor ama zamanla olur
opelde çok aşağıda koltuklar. insan gömülüyor koltuğa, bende onlara alışamadım, inip binmek zor geliyor.
2004 Corolla var, ben de aynı dertten şikayetçiyim, madem yükseklik ayarı var istediğim gibi alçaltabilmeliyim koltuğu,4 yıldır hala alışamadım.Hatta Honda'lara binince eski Corolla'mı hatırlıyorum.Yalnız Yeni Corolla'da sürüş pozisyonu bizimkilere göre daha aşağıda,daha iyi gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: RicCo
sanırım eksik anlattım. aracım benzinli. ilk kalkışta hızlanmaya başlıyorum, 2000 devire geldiği anda vites yükseltme ışığı yanıyor. 2000 devirde ben vites yükseltsem araba bayılır.
bugün bir arkadaşımda baktı ve bu dizele göre ayarlanmış dedi. bu tüm aurislerde böylemi.
VVTI ve 16 valfe araba almışsınız, öyle 8V ler gibi subap şıkırtısı tabi ki gelmez, teknolojinin nimetlerinden faydalanın,ekonomi yapın.Ben normal şartlarda hemen yükseltirim vitesi.
quote:
benim frenlerdeki asiri ciyaklama parca degistikten sonra hafif ciyaklamaya birakti... ilk bastigimda yok durmaya yakin cok cilizda olsa bir ciyklama geliyor..ilk firsatta servise soracam... birde bazen frene bastigimda arka balatalardan diye tahmin ediyorum, tabiri caizce boyle girgirgir diye acayip bir ses geliyor.. bu konuda fikri olan var mi?
bugun arkadasimin 38.000 ytl ye aldigi golf 1.4 tsi yi gordum..ic mekani cok cok sade...bana biraz kalas gibi geldi... ama hic kullanmadim yani performans olarak bi sey soylemem...arkadasin soyledigine gore cok seriymis..zaten almanlarda buna guveniyor... motoru disinda yakiti benimki ile ayni..ic mekan desen konfor desen aurise yaklasamaz bile...:)
Benim arkadaşım da polo aldı.35 km de araba hararet yaptı bir de servistekiler bayan diye kesin kullanıcı hatası demişler.Halbuki sigortası atmış arabanın.İyice siniri bozulmuş arkadaşın.Aynı aracın geçen gün cant kapağı düşmüş yani vw o kadar da sağlam değil..
ya arkadaşlar bu fren sesi bende yok aracım 500 km de acaba benden de gelirmi zamanla bu ses
bende sordumda oluyormuş...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: gitar01
ben bir kaç kere o ışıklara uydum araba kesinlikle bayılmadı öyle bir sorunu yok ben dizele göre ayarlandığınıda sanmıyorum çünkü o ışıklara uyulursa yakıt minumuma iner ama araba açıldıktan sonra kullanılsa daha iyi olur çünkü açılmamış arabada 60 la giderken 5 e atmak olmaz nasıl alışırsa öyle gider diye düşünüyorum...
08 model arabada acilma acilmama durumu olur mu? son modellerde bu durumun soz konusu olmadigi soylendi bana.. ben de akilli vitese uyuyorum..arabada bayilma olmuyor... sanirim en onemli sey ki ben de hala tam alisamadim gaz pedalina uygulanan siddet...
ben olsam auris alırım en azından 124 bg araba motor performansı çok iyi ama aurisi satarsam jetta alcam biraz binimde aurise
herkez bu fren sesinden şikayetçi bnm arabanında ötüyordu frenleri 1000lik bakımda tekerleri söküp temizlediler şuan pek olmuyor ama arada bir ötüyo
arkadaşım ben yakıtı denedim araç 5000 km de ve geçenlerde depoyu ağzına kadar fulledim 90km/saat sabit hızla 100km yol yaptım tam olarak 5lt yaktı.kaliper konusuna gelince servise tekrar durumu ilet,ilgilenmezlerse toyota müşteri hizmetlerini ara ve durumu şikayet et.Burda forumdaki arkadaşların kaliperden şikayetçi olduğunu biliyordum.Müşteri hizmetlerini aradım bana bu sorunun sandığınız gibi kronik olmadığını söylediler,şaştım walla
bende hala bekliyorum şu kaliperlerin gelmesini benimde balataları değistiler ancak ses hala var sadece azalma oldu okadar. ne kalipermis be hala gelemedi bi türlü.
quote:
Orjinalden alıntı: leventodemis
ya arkadaşlar bu fren sesi bende yok aracım 500 km de acaba benden de gelirmi zamanla bu ses
bendede 400 km ye kadar yoktu ama sonra birden basladı. yani heran olabilir. hiç gelmeyenlerde var bugüne kadar şansmıdır nedir
quote:
quote:
benim frenlerdeki asiri ciyaklama parca degistikten sonra hafif ciyaklamaya birakti... ilk bastigimda yok durmaya yakin cok cilizda olsa bir ciyklama geliyor..ilk firsatta servise soracam... birde bazen frene bastigimda arka balatalardan diye tahmin ediyorum, tabiri caizce boyle girgirgir diye acayip bir ses geliyor.. bu konuda fikri olan var mi?
bugun arkadasimin 38.000 ytl ye aldigi golf 1.4 tsi yi gordum..ic mekani cok cok sade...bana biraz kalas gibi geldi... ama hic kullanmadim yani performans olarak bi sey soylemem...arkadasin soyledigine gore cok seriymis..zaten almanlarda buna guveniyor... motoru disinda yakiti benimki ile ayni..ic mekan desen konfor desen aurise yaklasamaz bile...:)
şu gelen sesi ihmal etme bence. ya nası biyidir anlamıyorum. toyota dedik iyi dedik tamamda madem bi sorun var değistir yenisiyle komle hatta çağır çıkmıs araçları kontrolünü yap. sorun falan kalmasın. ama yook illaki ugrastıracaklar yok temizledik oldu yok balata değisti oldu yok söle yaptık oldu nedir bu kardesim yapacaksanız dogru dürüst halledin sorunları ya