Şimdi Ara

AURİS (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
95.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim gibi koyunlar oldugu surece daha cok vergi alirlar..bunlar daha iyi gunlerimiz...22.000 ytl lik arabada 14.000 ytl vergi yi hangi akil ve mantikla aliyorlar?
    hadi onlar almak istiyor veren biz kerizlere ne demeli? bu konulara bu forumda daha oncede deginildi..
    oy zamani geldigi zaman tum cukurlar asfaltlanaiyor vergi aflari cikiyor...sonra bi bakiyorsun oylar %47 cikmis..
    sesimiz ve tepkimiz cikmadigi surece bu boyle artarak gidecek...
  • Arkadaşlar,
    Bugün ilk uzun yolculuğumu yaptım. 4.8 / 100 km ortalama ile bitirdim yolculuğumu. Yaklaşık 12 saat araba kullandım. Çok zevkli bir yolculuk oldu. Hiç yorulmadım desem yeridir.
    Yalnız,
    Acayip bir olayla karşılaştım. Çok dik bir yokuş var burda, bu yokuşu çıkarken karşıma bir araba gelmesi sonucu durmak zorunda kaldım. Tekrar yokuşu çıkmak istediğimde arabayı bir türlü kaldıramadım. El fireni ile o kadar zorlandı ki, etrafa balata kokuları yayıldı. Bir şekilde çıktım, sonra park ederken yokuş yukarı geri geri gelmek istedim. Yine aynı rezalet, araç gitmiyor. Yine el freni ile çok zorladım, yine balata kokusu...
    Dizel aracın, dik yokuşlarda bu kadar zorlanması normal midir? Bir de balatalardan gelen bu koku, balatalarımın tamamen bittiği anlamına mı gelir?
  • Geçen gün değindiğim problem çamlıca ya çıkarken trafikte yaklaşık bir yarım saat o eziyeti çektim bütün çamlıca balata kokuyordu :)
    El freni ile kalktım bende başka türlü motor kaldıramıyor yükü. bu araca 1.4 yakışmıyor. ama avantajı daha ekenomik olması

quote:

Orjinalden alıntı: Pis@gor

Arkadaşlar,
    Bugün ilk uzun yolculuğumu yaptım. 4.8 / 100 km ortalama ile bitirdim yolculuğumu. Yaklaşık 12 saat araba kullandım. Çok zevkli bir yolculuk oldu. Hiç yorulmadım desem yeridir.
    Yalnız,
    Acayip bir olayla karşılaştım. Çok dik bir yokuş var burda, bu yokuşu çıkarken karşıma bir araba gelmesi sonucu durmak zorunda kaldım. Tekrar yokuşu çıkmak istediğimde arabayı bir türlü kaldıramadım. El fireni ile o kadar zorlandı ki, etrafa balata kokuları yayıldı. Bir şekilde çıktım, sonra park ederken yokuş yukarı geri geri gelmek istedim. Yine aynı rezalet, araç gitmiyor. Yine el freni ile çok zorladım, yine balata kokusu...
    Dizel aracın, dik yokuşlarda bu kadar zorlanması normal midir? Bir de balatalardan gelen bu koku, balatalarımın tamamen bittiği anlamına mı gelir?

• ah ah şu vergiler 2000 cm3 ve üzerinde ÖTV %117 leri bulmayacak ve ÖTV hiç almasalar Toyota 2.2 litre sini Türkiye' de satardı :)
  • ya uzun yol demisken bu ayin sonunda kismetse yillik iznimde bursa ya gitmeyi planliyorum..adana-bursa arasi yaklasik 900 km..bu benim ilk uzun yolum olacak..

uzun yol tecrubesi olan arkadaslar ne tavsiye ederler?
  • Yokuş o kadar dik ki, el freni ile bile zor kalktı araba, çok zorlandı. Çok şaşırdım, ilk defa böyle bişey geldi başıma. 1.4 olmasından kaynaklanıyor demek ki. Balatalara bişey olmasın da sorun değil, kaç defa böyle bir yokuşla karşılaşıcaz ki...
    quote:

Orjinalden alıntı: attagun

Geçen gün değindiğim problem çamlıca ya çıkarken trafikte yaklaşık bir yarım saat o eziyeti çektim bütün çamlıca balata kokuyordu :)
    El freni ile kalktım bende başka türlü motor kaldıramıyor yükü. bu araca 1.4 yakışmıyor. ama avantajı daha ekenomik olması

quote:

Arkadaşlar,
    Yalnız,

• Aynı olay benmde basıma geldi gecenlerde..Bende jant yüzünden kalkmıyor diye düşünmüştüm
    Demek hepimizde aynı sorun var...

quote:

Yokuş o kadar dik ki, el freni ile bile zor kalktı araba, çok zorlandı. Çok şaşırdım, ilk defa böyle bişey geldi başıma. 1.4 olmasından kaynaklanıyor demek ki. Balatalara bişey olmasın da sorun değil, kaç defa böyle bir yokuşla karşılaşıcaz ki...
    quote:

Orjinalden alıntı: attagun

Geçen gün değindiğim problem çamlıca ya çıkarken trafikte yaklaşık bir yarım saat o eziyeti çektim bütün çamlıca balata kokuyordu :)

quote:

Arkadaşlar,
    Yalnız,

• Burada okuduğum bazı mesajlarda Dizel düz vitesde yokuşlarda kalkarken sorun yaşandığını gördüm.

Aracı kullanan arkadaşlar M/M Dizel seçeneğinde dik yokuşlarda kalkarken sorun oluyormu ?

M/M seçeneği otomatik vites anlamına geliyor yanılmıyorsam....
  • quote:

Orjinalden alıntı: qarakedi

Burada okuduğum bazı mesajlarda Dizel düz vitesde yokuşlarda kalkarken sorun yaşandığını gördüm.

Aracı kullanan arkadaşlar M/M Dizel seçeneğinde dik yokuşlarda kalkarken sorun oluyormu ?

M/M seçeneği otomatik vites anlamına geliyor yanılmıyorsam....

dik yokuşda kalkarken ki zorlama vitesle alakası yok.sadece dizel olmasından kaynaklanıyor.yani bu da her yokusda kalkerken zorlanıyor anlamına gelmez. cok dik yokuşda kalkarken yapıyor.el freni kalkmak en iyisi.deviri 2000 getirin ve el frenini indirin turboyu kullanmak için.
  • arkadaşlar direksiyonun sağ tarafında alt tarafta göğüste çizgi şeklindeki delikler nedir bilen var mı?
  • ayni problemi capitolun otoparkinin 2. katindan cikarken yasadim komple balata koktu el fireniyle kalktim ilk seferde cekmedi 2. seferde zorla aragaz falan ciktim ama rezillik benden sandim meger herkesin basindan gecmis 1.2 motor cliom wardi bu tarz problemler cikarmamisti ilginc .
  • arkadaslar aurisimle ilk defa uzun yola cıkıcam Ankara -Antalya- Kayseri yapıcam, sorum bıraz alakasız olacak ama antayadan kayseriye gitmek icin hangi yol güzergahını kullanmam gerekiyor bilgi veririmisiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolet78

arkadaşlar direksiyonun sağ tarafında alt tarafta göğüste çizgi şeklindeki delikler nedir bilen var mı?

Tam olarak nereyi kastettiginizi anlayamadim biraz daha aciklar misiniz?
  • quote:

arkadaşlar direksiyonun sağ tarafında alt tarafta göğüste çizgi şeklindeki delikler nedir bilen var mı?

aracınız da dijital klima varmı? yoksa normal mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

Tam olarak nereyi kastettiginizi anlayamadim biraz daha aciklar misiniz?

direksiyonun altında sağ tarafında... sanırım uyarı seslerinin geldiği yer diye düşündüm...gereksiz bir soruydu benimki de
  • quote:

Aynı olayı ben bundan önceki aracımda yaşamıştım ( pug 206 ). Sol ayağımla frene basayım demiştim, araç çivi gibi yapıştı yola, arkadan kornalar...
    Ama ben orantısız bastığımı düşünmüştüm o zaman, demek ki sebebi buymuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: drersoy

Bugün bende bir şey farkettim arkamda çok yakın takip eden bir araç vardı. Ayağım gazdayken sol ayağımın ucuyla frene dokundum. Amacım stop lambalarını gösterip arkadakini yavaşlatıp arayı açmaktı. Ama benim auris birdenbire sert bir fren yaptı arkadaki az daha çarpıyordu. Şu fren destek sistemi devreye girdi galiba, olayın mantığını anladım. Gazdan ayağın çekip frene basıncaya kadar olan süre kısalınca fren destek devreye giriyor, tabi hem sağ ayak gazda hemde sol ayak frende olunca süre 0 oluyor. Trafğe kapalı alanda denemeniz tavsiye olunur :)

yorumlarınızı okuyunca aklıma orta birdeki bir anım geldi.paylaşayım dedim.
    bizim toyota garajda duruyordu ve ben hergün araçla oynuyordum.ileri geri, el freni felan...bi gün kendi kendime bide sağ ayağımla debriyajı sol ayağımlada gazı kullanayım dedim. vitese taktım araba biraz ilerleyip frene basmam gerektiğinde alışkanlık işte sağ ayağımı kaldırıp sol ayağıma yüklendimaraba duvara çarptı patinaj çekmeye başladı.o an ayaklarımı bi türlü kaldıramadım.araba patinaj çekerken ben kontağı çevirip stop ettim yoksa hala patinaja devam ediyordu
    olayın sonrasını ise sormayın iki gün eve gelemedim

• Harikaymış, iyi bir ders olmuştur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 4 Temmuz 2008; 10:48:40 >
  • Arkadaşlar

Daha önce de yazmıştım ama pek ilgi görmedi. Hiç cevap verilmedi
    AURİS fun club kursak? Yeni bir başlık açsak veya bu konunu başlığını değiştirsek. Bir de imza belirlesek? nasıl olur sizce?
    "bunlar boş işler" mi diyorsunuz yoksa?
  • quote:

Arkadaşlar

AURİS fun club kursak? Yeni bir başlık açsak veya bu konunu başlığını değiştirsek. Bir de imza belirlesek? nasıl olur sizce?

Ben katılırım oluşuma +1
  • quote:

Arkadaşlar

Bende varım dostum. Yapılacakları belirleyip işe koyulalım ve bence yeni bir başlık açalım
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.