Şimdi Ara

AURİS (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
95.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mayıs ayında eskişehir sarar plaza metalik gri 1.4 dizel comfort AURIS'i en son 37000ytl'ye bırakmıştı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

benim eskiden satış danışmanlığı yaptıgım plazan aldık.hatır için bu fiyata indiler.normalde inmiyorlar.

Tamam o zaman, çok teşekkür ederim. Valla gidip plazada çıngar çıkaracaktım.
  • Arkadaşlar Merhaba
    1.4 Dizel Auris kullanıcıları için soruyorum.
    Dün çok dik bir yokuşta trafiğe girdim ve araba da 5 kişi vardı kalkışlarda acayip zorlandı gaz yemedi ve stop bile etti.
    Böyle bir sorun yaşayan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: attagun

Arkadaşlar Merhaba
    1.4 Dizel Auris kullanıcıları için soruyorum.
    Dün çok dik bir yokuşta trafiğe girdim ve araba da 5 kişi vardı kalkışlarda acayip zorlandı gaz yemedi ve stop bile etti.
    Böyle bir sorun yaşayan varmı ?

cok dik yokuştaysa zorlanabilir doğru.böyle durumlarda el freni ile kalkmanız önerilir.
  • Başka çere yoktu bende mecburen el freni ile kalktım, normal kalmak nerdeyse imkansız dı sinirimde bozuldu bu duruma. Baskı balata hiç bu kadar zorlanmamıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: attagun

Başka çere yoktu bende mecburen el freni ile kalktım, normal kalmak nerdeyse imkansız dı sinirimde bozuldu bu duruma. Baskı balata hiç bu kadar zorlanmamıştı.

aslında sinir bozulacak bişey yok.dizel oldugundan dolayı bu rumu yasıyorsunuz.yarisde de öyle oluyor.cok dik bir yokuş ise hemen el frenine sarılıyorum.

dayıma aldığımız fiyattan bende almayı düşünmeye başladım.yarisi satıp üstüne 5 koyup alınabilir aslında.
  • Benzinlilerde bu sorun yok. Yokuşta bile yeri kazıyacak nerede ise. Dizelde yakıt tasarrufu olsa da bazı sıkıntılarının olmasını da normal karşılamak gerek.
  • benzinlide doğru bu sorun olmaz.dizelde turbo 1800 devirde kendini gösterdiği için dik yokusda zor kalkabilir.ama turbo devreye girince cok güzel tabi.
  • Evet, bende de oluyor bu durum, yokuş yukarı geri geri gitmek isteyince de bir keresinde olmuştu. Ama dizel araçların çoğunda var sanırım bu durum.
  • İyi günler,

Toyota Auris 1.6 Comfort düz vites Benzinli almayı düşünüyorum.
    Geçen hafta Toyota Ortaköyde araçı test etme imkanı buldum.
    Araç'ı begendim.Sürüşü gayet iyi.bir tek multi vites'i begenmedim.
    O nedenle tercihimi düz vitesden yana kullanıcam.

Şu anki fiyatı 35.400 YTL

2009 tescilli olsun istiyorum.Acelemde yok.Agustos,eylül gibi düşünüyorum.

Sizce bu fiyatlar nasıldır ?Ülkemizde malum vergiler çok yüksek.Benzin deseniz öyle.
    Şu arabanın yanılmıyorsam yaklaşık 14.000ytl'si devlete vergi olarak ödenecek.Arabanın düz fiyatı 22.000'ye geliyor.nerdeyse arabanın kendisi kadar vergi ödüyoruz.Bu bana biraz enayilik gibi geliyor.Hatta birazda kazıklanıyoruz.
    sizce bu fiyatlar ne olur? kışa düşer mi yoksa yükselir mi?
    bu fiyatlardan almasak ilerde bu fiyatlarıda arar hale gelirmiyiz?

Murat

• quote:

Orjinalden alıntı: ozyagtir

İyi günler,

Toyota Auris 1.6 Comfort düz vites Benzinli almayı düşünüyorum.
    Geçen hafta Toyota Ortaköyde araçı test etme imkanı buldum.
    Araç'ı begendim.Sürüşü gayet iyi.bir tek multi vites'i begenmedim.
    O nedenle tercihimi düz vitesden yana kullanıcam.

Şu anki fiyatı 35.400 YTL

2009 tescilli olsun istiyorum.Acelemde yok.Agustos,eylül gibi düşünüyorum.

Sizce bu fiyatlar nasıldır ?Ülkemizde malum vergiler çok yüksek.Benzin deseniz öyle.
    Şu arabanın yanılmıyorsam yaklaşık 14.000ytl'si devlete vergi olarak ödenecek.Arabanın düz fiyatı 22.000'ye geliyor.nerdeyse arabanın kendisi kadar vergi ödüyoruz.Bu bana biraz enayilik gibi geliyor.Hatta birazda kazıklanıyoruz.

Murat

fiyatların düşüp düşmeyeceği veya zamlanacağı belli değil.durma göre değişir.biraz şans işi bu.

• Vergi zammı gelecek yakında. Bu nedenle araçlara 500 ytl. ile 3.500 arasında fiat zammı gelecek. Bilgilerinize.
  • evet zam gelecek ayrıca şu anda ki toyota kampanyalı fiyarlardır. Araçların 1 Ağustos ta 2009 işlem görmeye başlayacağından. Bence Fiyatlar şuankinden zamlı olacak diye tahmin ediyorum.

O dediğin enayilik zaten kaçınılmaz ülkemizde vergilerin uçuk olduğu kesin. Baştakilerin Bizim cebimizden paralar alınıp ülkeyi kalkındırmayı değil de birilerini zengin etmeyi bırakmadığı sürece ve bizde buna milletçe boyun eğdimiz sürece daha vergiler azalmaz üstüne yenileri eklenir her zamanki gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AURİS ELEGANT

Vergi zammı gelecek yakında. Bu nedenle araçlara 500 ytl. ile 3.500 arasında fiat zammı gelecek. Bilgilerinize.

kesin değilmiş o.
  • herşey düşünce ile başlar, bir kere bu zam konusu gündeme geldi. Türkiye nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar gibi bir gerekçe ile bir gün bu zammın fiatlara yansıyacağından şüpheniz olmasın arkadaşlar.
  • kesinlikle
  • quote:

Evet enayilik hemde iyi kazık.Ama ne yapalım Türkiyede yaşayanlar insan değil mi? iyi arabaya binmek bizim hakkımız değilmi? Bu nedenle, öncelikle fiyat düşer diye beklemek yanlış, ekonomi patladı patlayacak. Paran varsa al bin arkadaşım. Ama param yok kredi kullanacam dersen bak bundan uzak dur derim. Vergi ödemek için kredi kullanmış olursun ki bence bu enayilik olur. Ötv zammı kesin gelecek önce ortaya zam lafı atılıyor tepki alınca biri çıkıp yok öyle bir şey diyor sonra uygun bir zaman bekleniyor. (Milli takımda elendi ne yapacaklar şimdi.)

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Bu Temmuz ayı içinde bir karar vermem lazım.Bu işi Ağustos'a sarkıtırsam dediğiniz gibi 2009 model aracı bu fiyattan satmayabilirler.sonuçta +1 sene avantajınız oluyor ve benim gibi düşünen bir çok kişide alımlarını erteliyor.muhtemelen Agustos'ta normalin üzerinde arabalara talep gelecektir.buda fiyatları yukarı taşıyabilir.

Aslında milletçe şu ÖTV kaldırılana kadar araba almıyoruz desek ne güzel olur.
    Eski model bir arabam vardı.değiştirmeyi uzun süredir düşünüyordum.sırf bu vergiler yüzünden yeni bir araba almaya güçüm varken hep erteledim inat almadım.Ama işte ertele ertele bir yere kadar.
    Maalesef ülkemizde bu durum düzelmez.hatta bu vergiler az gelir dahada üzerine koyarlar.

Murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyagtir -- 29 Haziran 2008; 23:49:57 >
  • devletin gelirinin üçte biri araçlardan alınan vergilerden (mtv,ötv,kdv, benzindeki vergileri...)

mevcut iktidar 2002den bu yana bu vergileri artırmıştır, bilginize
  • http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9276685.asp?yazarid=82&gid=61&sz=10625

ÖTV artışı hayırlı uğurlu olsun başlıklı topige bu linki koymuşlar.
    Sizin vergilerle ilgili yazının altına çok iyi gider diye düşündüm.
    Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot yediğimiz kazığı gayet net bir biçimde anlatmış.
    Yazının başlığıda :

"otomobil ÖTV'si ve yabankazları"

Murat
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.