Şimdi Ara

Auris mi, Mazda 3 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
8.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bir Auris kullanıcısıyım ve yaklaşık 2 senedir bu arabayı kullanıyorum. Eğer illaki otomatik istiyorum diyorsan Auris'de KESINLIKLE dizel düşünme. Toyota bayiisi müdürü bir arkadaşımız vardı ve kendisin tavsiyesi üzerine otomatik benzinli aldık (Eğer illaki dizel diyorsan manuel dizel düşünebilirsin). Çünkü otomatik dizellerde sıkıntılı bir araba Auris. Yokuşlarda geriye kaçma yapıyor ve bu otomatik bir arabada kesinlikle istemeyeceğin bir şey olmalı bence. Ayrıca dizel otomatik Auris kullanıcısı olarak şanzımanının çok iyi olmadığını söyleyebilirim. Yaklaşık 8-9lt da benzin tüketimi var. Son olarak "Johnnn" arkadaşımızın attığı linke bakmanda bir fayda var diye düşünüyorum ve yazılanların abartı olmadığı kanaatindeyim. Gerçi hep kötü taraflarını söylemiş oldum. Toyota'nın en iyi özelliği ise bakım onarım fiyatlarının çok çok düşük olması ve az arıza çıkartması. Ben bu arabayı alırken en çok bunu göz önünde bulundurdum. Ayrıca bu arabayı alırsan emin ol ki bir süre sonra tamamen alışıyorsun arabaya ve verdiğin paranın her kuruşuna değdiğini düşünüyorsun. Sürücü konforu çok iyi ve sürüş keyfinin de çok iyi olduğu düşüncesindeyim. Tabii biraz performans bekliyorsan arabadan Auris sana istediğini veremeyebilir ve biraz hantal kalabilir.
    Mazda 3 e gelirsek, bu arabayı bir süredir kullanan bir arkadaşım var ama manual benzinli. Dış görünüş olarak çizgileri falan çok güzel ona diyecek yok. Içi de bir o kadar güzel fakat çok yaktığından şikayetçi. Gerçi dizelde rakamlar düşebilir elbet.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmb7775 -- 20 Kasım 2011; 10:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cgdsshn

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

Mazda 3 dizel için ne kadar fiyat aldınız? Hangi donanım seviyesi?

yaklaşık 50000 TL dediler. Mazdanın dizelde sadece tek bir modeli var. Yani dizel alacaksanız seçim şansınız yok sadece comfort donanımını alabiliyorsunuz. comfort modelinde güvenlik açısından Mazda cimri davranmamış daha üst donanımlarda olan her şey mevcut. donanımsal eksiklikler yağmur sensörü, otomatik yanan farlar vb. klima otomatik değil manuel. hız sabitleyici ve park sensörünü 800 tl fark ile alabiliyorsunuz. bunlar dışında çok mühim farklar yok.

Eğer Mazda 3 alacaksanız şunu söyleyeyim. Comfort donanımı + Hız sabitleyici vs opsiyonunu geçen ay forumda bir arkadaş 49 milyar gibi bir fiyata aldı. Bence parasını sonuna kadar da hakediyor. Uzun yıllar binmeniz dileğiyle.

• quote:

quote:

quote:

yaklaşık 50000 TL dediler. Mazdanın dizelde sadece tek bir modeli var. Yani dizel alacaksanız seçim şansınız yok sadece comfort donanımını alabiliyorsunuz. comfort modelinde güvenlik açısından Mazda cimri davranmamış daha üst donanımlarda olan her şey mevcut. donanımsal eksiklikler yağmur sensörü, otomatik yanan farlar vb. klima otomatik değil manuel. hız sabitleyici ve park sensörünü 800 tl fark ile alabiliyorsunuz. bunlar dışında çok mühim farklar yok.

Eğer Mazda 3 alacaksanız şunu söyleyeyim. Comfort donanımı + Hız sabitleyici vs opsiyonunu geçen ay forumda bir arkadaş 49 milyar gibi bir fiyata aldı. Bence parasını sonuna kadar da hakediyor. Uzun yıllar binmeniz dileğiyle.

Auris'in dizel otomatik şanzımanıyla ilgili internette dolaşan şikayetleri okuduktan sonra bende Mazda'ya döndüm. Bu arada Mazda 3 alan arkadaşı tanıyor musunuz? Kendisine birkaç şey sormak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

Isiniz zor acikcasi. Asil istediginiz dizel otomatik, ama Mazda manuel vites, Auris'in de MMT sorunlari ortada. Kore arabalari ilginizi cekmiyorsa, sifir olarak tek seceneginiz Megane'a yonelmek gibi gorunuyor. Bence mantiksiz bir tercih olmaz. Bir diger olasilik ikinci el temiz bir Golf TDI-DSG. C sinifi HB deyince onde giden arac bu...

Dizel otomatik istediğim doğru ama şartta değil. Yıllardır manuel kullanıyorum zaten. Megane dizel otomatik en üst donanım 55000 TL. Bir alt donanımı da 53000 TL civarlarında. Bütçeyi zorlamam gerek açıkçası Megane için. Megane düz vitesi ise düşünmüyorum çünkü aynı fiyatlara Mazda daha uygun bir seçenek gibi duruyor açıkçası. Kia Ceed'in otomatik şanzımanını övüyorlar. Onun fiyatı da 46000 TL civarlarında. Onu da test etmek lazım.

• quote:

quote:

Isiniz zor acikcasi. Asil istediginiz dizel otomatik, ama Mazda manuel vites, Auris'in de MMT sorunlari ortada. Kore arabalari ilginizi cekmiyorsa, sifir olarak tek seceneginiz Megane'a yonelmek gibi gorunuyor. Bence mantiksiz bir tercih olmaz. Bir diger olasilik ikinci el temiz bir Golf TDI-DSG. C sinifi HB deyince onde giden arac bu...

Dizel otomatik istediğim doğru ama şartta değil. Yıllardır manuel kullanıyorum zaten. Megane dizel otomatik en üst donanım 55000 TL. Bir alt donanımı da 53000 TL civarlarında. Bütçeyi zorlamam gerek açıkçası Megane için. Megane düz vitesi ise düşünmüyorum çünkü aynı fiyatlara Mazda daha uygun bir seçenek gibi duruyor açıkçası. Kia Ceed'in otomatik şanzımanını övüyorlar. Onun fiyatı da 46000 TL civarlarında. Onu da test etmek lazım.

Otomatik zorunluluk degilse secenekleriniz cok daha fazla haliyle. Ceed dizel + otomatik olarak bence guzel bir f/p araci. En donanimli versiyonu bile butcenize uygun, ama en ekonomik dizel olmayacagini saniyorum. Duz vites olarak Mazda gercekten cekici bir secenek. Gene makul bir donanim sunacaktir. Yalniz, bu iki aracin da ikinci elinin bir miktar zayif oldugunu duyuyoruz. Donanimdan feragat edip onceligi kalite ve ikinci ele verirseniz de 'bosline' tabir edilen Golf TDI Trendline gene butceniz dahilinde.

Ikinci el sorun yaratmayacaksa ben Mazda 3 uzerinde yogunlasirdim. Gerci bu ikinci el konusu da su anda olan bir kaygi. Belki birkac yila kadar Mazda'nin piyasasi daha fazla oturacaktir.

• quote:

quote:

quote:

Otomatik zorunluluk degilse secenekleriniz cok daha fazla haliyle. Ceed dizel + otomatik olarak bence guzel bir f/p araci. En donanimli versiyonu bile butcenize uygun, ama en ekonomik dizel olmayacagini saniyorum. Duz vites olarak Mazda gercekten cekici bir secenek. Gene makul bir donanim sunacaktir. Yalniz, bu iki aracin da ikinci elinin bir miktar zayif oldugunu duyuyoruz. Donanimdan feragat edip onceligi kalite ve ikinci ele verirseniz de 'bosline' tabir edilen Golf TDI Trendline gene butceniz dahilinde.

Ikinci el sorun yaratmayacaksa ben Mazda 3 uzerinde yogunlasirdim. Gerci bu ikinci el konusu da su anda olan bir kaygi. Belki birkac yila kadar Mazda'nin piyasasi daha fazla oturacaktir.

İkinci el elbette önemli ama benim önceliğim 5 yıldan uzun süre aracı kullanabilmek. Uzun vadelerde aracı sattığınızda zaten aynı segmentte ki araçların fiyatları birbirine yakınlaşıyor. Şirket adına alacağım için ikinci el çok işime gelmiyor. Dün Golf'e baktım ancak Trendline baya bir boş. Golf gibi bir aracın baz modelini biraz daha doldurması gerekiyor bence.

• quote:

Herkese selamlar,

45000-50000 TL arası bütçem var ve dizel araç almak istiyorum. Dizel otomatik vites Auris ile, Mazda 3 hemen hemen aynı fiyatlarda. Hangisini ve neden önerirsiniz? Aynı segmentte ve fiyatlarda başka önerileriniz var mı?

mazda 3. neden?
    1. focus platformunu kullandığı için sürüşü aurisden daha keyifli.
    2. aurisin tipi berbat mazda ise çok şık ve çekici.
    3. mazda 3 0-100 11.0 sn max hız 190. auris 0-100 14.7 sn max hız 175.
    4.otomatik aurisin sorun çıkartma ihtimali yüksek.

aynı oldukları tek disiplin konfor ve malzeme kalitesi. mazdayı tercih pişman olmazsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Auris'in dizel otomatik şanzımanıyla ilgili internette dolaşan şikayetleri okuduktan sonra bende Mazda'ya döndüm. Bu arada Mazda 3 alan arkadaşı tanıyor musunuz? Kendisine birkaç şey sormak isterim.

Malesef tanımıyorum ama forumda biraz ararsanız bulursunuz belki :(

• mazda daha dogru bir seçim. illa toyota olacaksa manuel vites alın.
  • quote:

Herkese selamlar,

45000-50000 TL arası bütçem var ve dizel araç almak istiyorum. Dizel otomatik vites Auris ile, Mazda 3 hemen hemen aynı fiyatlarda. Hangisini ve neden önerirsiniz? Aynı segmentte ve fiyatlarda başka önerileriniz var mı?

Dizel Leon dan başka dizel ve otomatik alınmaz... Otomatik + Dizel alacaksanız DSG li olmalı. Çünkü sadece dsg li olanlar yakıtı artırmıyor... ve vitesi hissettirmiyor... o da bu fiyatlara sadece leonda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 20 Kasım 2011; 16:08:36 >
  • Manuel auris alin
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 2 Mart 2016; 1:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Auris mi, Mazda 3 mü?

Auris mi, Mazda 3 mü?

Sizce?

Not:Resimler subjetif seçilmiştir

öyle resimler koymussunki toyota makyajsız
    mazda 3 tabiki daha iyi toyotanın tasarımı motoru yol tutuşu yalıtımı daha kötü.

• Manuel Auris dizel alırdım..
  • Ben de Mazda 3 ün benzinli otomatiğini almak üzereyim.
    Kendime alacak olsaydım, Dizel ini alrıdım.
    Eşime aldığımız için otomatik benzinli bi araç lazımdı.
    Çok araştırınca Mazda nın sıkıntısız bir araba ve uzun ömürlü olduğunu görebilirsiniz.
    Görünüşü ve malzeme kalitesi de cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Auris mi, Mazda 3 mü?

Auris mi, Mazda 3 mü?

Sizce?

Not:Resimler subjetif seçilmiştir

Resimlerde Mazda nın beyazını kullanma abi.
    O muhtyeşem güzelliği azalıyor.
    Gri siyah lacivert le süper oluyor bu makine.

• "Verdiğin resim Auris'in makyajsız hali" diyorsunuz fakat verdiğim resim Mazda 3'ünde makyajsız halidir,ha eser miktarda modifiyelidir o ayrı.Kaldı ki sırf polemik çıkmasın diye resimlerin altına bir not iliştirdim,okuyun lütfen.İki arabadan bahsedip hangisini alayım diyen bir insana iki aracında sıradan resimlerini koyup "sizce ?" demek saçma olmazmıydı? Soruya hiç bir şey ifade etmeyen başka bir soruyla karşılık veren aptalca bir hareket olurdu bu.Bende mesajımı anlamlı kılmak için birisinin en güzel resimini diğerinin ise en kötü resmini bilerek arayarak ve evet uğraşarak buldum koydum ki yazısız olarak şunu demek istiyorum "Mazda 3'ün tasarımı Auris'ten daha iyi".Tabi sonradan bir cümle yazmamanın cezasını bir paragraf yazarak çektim

Auris'in Mazda 3'ten kötü bir tasarımı olduğunu düşünenler varsa benim yaptığımın tersini yapıp Mazda 3'ün çirkin Auris'in ise yakışıklı bir pozunu koyabilirler buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 20 Kasım 2011; 21:29:01 >

• Mazda 3 ün tasarımıyla Toyata Aurisin tasarımı bana göre kıyaslanamaz. emin olmak için mazdayı tekrar aradım sordum, mazda dizel sedan 2012 touring modeli ki son derece dolu bir model. toyatanın otomatik vitesinden vazgeçtim. ancak üstte ki arkadaşımın dediği gibi toyotanın manuel dizelini de düşünebilirim.
  • auris bence o kadar kötü değil. hee mmt kullanmadığım ve sorunları olduğu için birşey diyemem ama en iyisi test sürüşü yapmak. geçen bir bayide toyotanın bütün araçlarını baktım. benim düşüncem iç malzeme kalitesi olarak en iyisi auristi. corolla ve rav 4 de dahil. tabi benim düşüncem bu. mazdanında ülkemizde hak ettiği değeri bulamadığına inanıyorum ama 5 sene binilecekse ve sıfır alınacaksa bence test sürüşü yapılıp 2. elini kafaya takmayıp beğendiğiniz arabayı almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamirci14
    Resimlerde Mazda nın beyazını kullanma abi.
    O muhtyeşem güzelliği azalıyor.
    Gri siyah lacivert le süper oluyor bu makine.

kesinlikle, birçok araçta beyazı çok severken benim de mazda 3 için favori rengim
     Auris mi, Mazda 3 mü?
    şudur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.