Şimdi Ara

Auris mi, Mazda 3 mü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
8.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraser84

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Orijinalden alıntı: tamirci14
    Resimlerde Mazda nın beyazını kullanma abi.
    O muhtyeşem güzelliği azalıyor.
    Gri siyah lacivert le süper oluyor bu makine.

kesinlikle, birçok araçta beyazı çok severken benim de mazda 3 için favori rengim
     Auris mi, Mazda 3 mü?
    şudur

aynen ama 2012 modellerde bu renk artık olmayacak benim için hayal kırıklıgı oldu

Şu andan itibaren ben de o hayal kırıklığını paylaşmaktayım sizinle o zaman... Çok güzel bir renkti ve bir araca anca bu kadar yakışır diyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgdsshn

Herkese selamlar,

45000-50000 TL arası bütçem var ve dizel araç almak istiyorum. Dizel otomatik vites Auris ile, Mazda 3 hemen hemen aynı fiyatlarda. Hangisini ve neden önerirsiniz? Aynı segmentte ve fiyatlarda başka önerileriniz var mı?

dizel mazda 3 o fiyatlara alınabiliyor mu? ben sorduğumda 55ten yukarı rakamlar çekilmişti. düşmüş sanırım fiyatlar.

tip olarak o resimlerde görüldüğü gibi değil iki araba da. canlı gördüğünüzde ozellikle 2012 modellerinde hani o resimlerdeki arabalar diyebilirsiniz.

ben ikisi arasında kalsam toyota derdim. evet tip olarak mazda 3 daha iyi ama sadece o alanda daha iyi. aracın yedek parca fiyatlarını, servis imkanlarını, ikinci elini vs. de düşünmen lazım. ben de araştırırken mazdaya bakmıştım, teknik servislerin ve sigorta eksperlerinin birleştiği tek bir konu vardı; son sahibi sen olursun. kusura bakma ama hiç bir araç evladiyelik alınmaz. yarın başın sıkışır satman gerekirse 1-2 haftaya toyotayı satarsın ama mazda için 1 sene beklersin. araç takasına vermek istediğinde bile çoğu firma toyotayı tercih edecektir.

zevk için alıyorsan, para sıkıntın yoksa, yedek parça sorunu benim için yok 2 ay da olsa beklerim diyorsan, ikinci eli sorun değil torunlara veririm oynarlar diyorsan mazdayı al. ama Türkiye gerçeklerini düşünürsen, VW, Ford, Toyota; Reno gibi markalar her zaman Mazda, Mitsubishi, Suzuki gibi markalardan daha önde olacaklardır. sonuçta zaten bir araba kendine bir araba devlete alır şekilde vergi veriyoruz. normal ederi 20 bin olan arabayı sana 48 bine vermeye çalışıyorlar, gidip bir de diğer sorunlarla uğraşma boş yere

• Kısa ve net. Mazda 3.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

Bende araştırırken mazdaya bakmıştım, teknik servislerin ve sigorta eksperlerinin birleştiği tek bir konu vardı; son sahibi sen olursun. kusura bakma ama hiç bir araç evladiyelik alınmaz. yarın başın sıkışır satman gerekirse 1-2 haftaya toyotayı satarsın ama mazda için 1 sene beklersin. araç takasına vermek istediğinde bile çoğu firma toyotayı tercih edecektir.

zevk için alıyorsan, para sıkıntın yoksa, yedek parça sorunu benim için yok 2 ay da olsa beklerim diyorsan, ikinci eli sorun değil torunlara veririm oynarlar diyorsan mazdayı al. ama Türkiye gerçeklerini düşünürsen, VW, Ford, Toyota; Reno gibi markalar her zaman Mazda, Mitsubishi, Suzuki gibi markalardan daha önde olacaklardır. sonuçta zaten bir araba kendine bir araba devlete alır şekilde vergi veriyoruz. normal ederi 20 bin olan arabayı sana 48 bine vermeye çalışıyorlar, gidip bir de diğer sorunlarla uğraşma boş yere

Arkadaşım Mazda'nın 2.elinin Toyota'dan (ve daha bir çok markadan) düşük olduğu kesin ancak biraz abarttığınızı düşünüyorum.

En azından son kasa Mazda 3 torunlara kalacak kadar 2.elde istenmeyen araç değil.Foruma bakacak olursanız Mazda 3'ü merak eden,bilgi almak isteyen,aracı almak isteyen bir çok kişi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Bende araştırırken mazdaya bakmıştım, teknik servislerin ve sigorta eksperlerinin birleştiği tek bir konu vardı; son sahibi sen olursun. kusura bakma ama hiç bir araç evladiyelik alınmaz. yarın başın sıkışır satman gerekirse 1-2 haftaya toyotayı satarsın ama mazda için 1 sene beklersin. araç takasına vermek istediğinde bile çoğu firma toyotayı tercih edecektir.

Arkadaşım Mazda'nın 2.elinin Toyota'dan (ve daha bir çok markadan) düşük olduğu kesin ancak biraz abarttığınızı düşünüyorum.

En azından son kasa Mazda 3 torunlara kalacak kadar 2.elde istenmeyen araç değil.Foruma bakacak olursanız Mazda 3'ü merak eden,bilgi almak isteyen,aracı almak isteyen bir çok kişi var.

çok soran olduğu doğru ama iş almaya gelince ne hikmetse herkes VW veya toyota bayisinin önünde sıra oluyor. belki biraz abarttım tabi torunlara kalacak olması konusunda ama açıkçası benim gözümü korkutan etkenlerden birisi 2. eldeki sorunu oldu. yoksa kesinlikle güzel araç ama benzer zorunu mazda 3te ve suzuki sx4te yaşadım. kendi aracıma verdiğim parayı kendim kazandım ve o parayı kazanmanın nasıl zor olduğunu bildiğim için iki gün sonra yav ben ne yaptım demek istemediğim için vaz geçtim bu araçlara bakmaktan. bana ne yazık ki biraz fantezi gibi geliyor böyle araçları almak. işi realist düşündüğünüzde yedek parça, servis yokluğu, 2. el gibi sorunlar gerçekten büyük sorunlar.

• yeni kasa mazda 3'ün yanında auris araba değil. üstelik auris'teki mmt şanzuman arızalarıyla ve yokuşta geri kaçırmasıyla nam salmıştır. ben demiyorum auris kullanıcıları diyor.
  • Aurisin bagajı katolog değerlerinde mazda da büyük görünebilir fakat bu sizleri yanıltmasın. Aurisin o katalogdaki değeri ince stepneye göre alınmış fakat bizde satılan araçlarda ince stepne yok.

Bir Auris kullanıcısı olarak yorumlarım şöyle;

Mazdanın tasarımı Aurise göre çok daha iyi. Motor deseniz o da Aurisin motorunda güçlü. Aurisin avantajı yarın birgün satarsanız mazdaya göre daha az değer kaybeder. Mazdanın yakıtı nasıldır bilmiyorum fakat şehir içinde küçük motor biraz daha az yakar. Ben Ankarada yaşıyorum yakıt tüketimim 5.4 lt. Auris alacaksanız kesinlikle düz vitesini alın. MMT de sıkıtı yaşayabilirsiniz.

Sonuç olarak aracınızı uzun süre kullacaksanız Mazda 3 alın derim ben.

Düzeltme:

İki aracın fiyatınada şimdi baktım yeni mazda 3 Sedan Comfort dizelin fiyatı 55 bin TL. Auris Dizel 1.4 D-4D Comfort Plus fiyatı 49,500 TL. Arada ciddi fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SxXXxN -- 21 Kasım 2011; 14:32:31 >

• auris otomatik benzinlisiyle kısa süreli tecrübem olmuştu benim pek hoşuma gitmedi. Kullanan arkadaş sert kullanıyordu bu sebepten ötürü sanırım çok sarsıntılı değişiyordu vitesleri. Çok hantal bir araç mazda ile bir tecrübem yok. iyi günler..
  • quote:

quote:

Herkese selamlar,

45000-50000 TL arası bütçem var ve dizel araç almak istiyorum. Dizel otomatik vites Auris ile, Mazda 3 hemen hemen aynı fiyatlarda. Hangisini ve neden önerirsiniz? Aynı segmentte ve fiyatlarda başka önerileriniz var mı?

dizel mazda 3 o fiyatlara alınabiliyor mu? ben sorduğumda 55ten yukarı rakamlar çekilmişti. düşmüş sanırım fiyatlar.

tip olarak o resimlerde görüldüğü gibi değil iki araba da. canlı gördüğünüzde ozellikle 2012 modellerinde hani o resimlerdeki arabalar diyebilirsiniz.

ben ikisi arasında kalsam toyota derdim. evet tip olarak mazda 3 daha iyi ama sadece o alanda daha iyi. aracın yedek parca fiyatlarını, servis imkanlarını, ikinci elini vs. de düşünmen lazım. ben de araştırırken mazdaya bakmıştım, teknik servislerin ve sigorta eksperlerinin birleştiği tek bir konu vardı; son sahibi sen olursun. kusura bakma ama hiç bir araç evladiyelik alınmaz. yarın başın sıkışır satman gerekirse 1-2 haftaya toyotayı satarsın ama mazda için 1 sene beklersin. araç takasına vermek istediğinde bile çoğu firma toyotayı tercih edecektir.

Hangi sigorta eksperi ve hangi teknik servise sordunuz merak ediyorum doğrusu? Yedek parça fiyatlarının çoğu firma ile aynı olduğunu, yedek parça temininin diğer firmalarla aynı hatta daha kısa sürede sağlandığını, Adana,Antalya, Hatay, Elazığ,Erzurum, Balıkesir, Denizli, İzmir (2 tane),Muğla,Diyarbakır,Antep,Ankara (4 tane),Eskişehir,Kayseri,Samsun, Bursa, İstanbul (7 tane),Koaeli, Sakarya, Tekirdağ/Çorlu da servislerinin olduğunu ve çok ilgili olduklarını bilmiyorsunuz galiba..
    2. el konusunda abarttığınızı düşünüyorum, en az 2 arkadaşım 2006-2008 model aralığı olan temiz mazda 3 arıyorlar da bulamıyorlar. Çünkü 2. eli yok, hepsi 1. ellerde galiba..

• quote:

quote:

Herkese selamlar,

1 seneye satilmasi mi?? rover degil mazda burda konusulan hos rover bile satilir o zamana, ha aracin ederinin 1000 lira altina verirsin cabuk gitsin istiorsan o ayri mesele ama dediklrinize maalesef katilmiyorum. Mitsubishi colt bile birkac gune satilabilirken mazda 3un hic de hic oyle bir olu ikinci eli oldugunu dusunmuyorum kaldi ki oyle ya da boyle satilabilecek bir arac olmasna ragmen binmek icin degil de satmak icin aliyosak neden en cok zarar ettiren sekilde yani 0 aliyoruz??

• @urugakhina

Mazda'nın ikinci eli için kesinlikle bahsettiğiniz tarzda bir sorun yoktur.Bırakın 1 seneyi yüksek fiyat isteseniz bile 1 ayda satarsınız.Numunelik araçların el değiştirmesi bile 1 sene sürmez.Zaten şöyle söyleyeyim 1 senede satılan araç şans eseri satılmıştır,normalde 5-6 ayda bir araç satılmadığında fiyatında vs bir değişiklik yapılmadan aynı şartlar altında 10 yıl beklesenizde satılmaz,istatistik bunu söyler bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 21 Kasım 2011; 19:10:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

İki aracın fiyatınada şimdi baktım yeni mazda 3 Sedan Comfort dizelin fiyatı 55 bin TL. Auris Dizel 1.4 D-4D Comfort Plus fiyatı 49,500 TL. Arada ciddi fark var.

Mazdanın internet sitesi kötü yanlarından birisi. Sitede aynen söylediğiniz fiyat var ancak bayisine sorduğumda Touring dizele 50000 TL fiyat verdiler. Diğer firmalar müthiş albenili siteler hazırlarken Mazdanın resmi internet sitesini ararken bile sorun yaşıyorsunuz.
  • Siteyi siz bulduğunuza göre sorun yok, başkaları için endişe etmeyin bence..Sık kullanılanlara ekleyin olsun bitsin.Internet sitesi gayet hoş hazırlanmış bence, ayrıca sitede neyi arayıp bulamadığınızı merak ediyorum. Aslında merak etmiyorum.

Comfort dizel 55,440 tl.
    Touring dizel 58,000 tl.
    Impressive dizel 60,455 tl.
    01/11/2011 itibarı ile güncel fiyatlardır.
    Touring dizel 2011 modeldir kuvvetle muhtemel, o yüzden 50 bin fiyat vermişlerdir, yok size 8 bin liralık indirim yapmışlarsa 2012 model için bence hiç durmayın. Hatta 2 bin lira daha indirim bile yaptırabilirsiniz.
    Touring dizel 2012 yılında donanım olarak 2011 ve 2010 modellerinden daha doludur bilginize.
    Auris ile arada ciddi fiyat farkı var, doğrudur, donanım farkı ile doğru orantılıdır bu durum.

edit: imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zotone -- 21 Kasım 2011; 21:21:31 >
  • 1 sene dedıgıme takılmayın arkadaslar. toyotadan daha kotu ıkıncı elı oldugunu soylemek ıcın oyle soyledım. valla nasıl satıldıgını ben cozemedım sanırım. corollayı 1-2 gune satamadım. sız coltu 1-2 gune satmıssanız tebrık ederım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zotone

Siteyi siz bulduğunuza göre sorun yok, başkaları için endişe etmeyin bence..Sık kullanılanlara ekleyin olsun bitsin.Internet sitesi gayet hoş hazırlanmış bence, ayrıca sitede neyi arayıp bulamadığınızı merak ediyorum. Aslında merak etmiyorum.

Comfort dizel 55,440 tl.
    Touring dizel 58,000 tl.
    Impressive dizel 60,455 tl.
    01/11/2011 itibarı ile güncel fiyatlardır.
    Touring dizel 2011 modeldir kuvvetle muhtemel, o yüzden 50 bin fiyat vermişlerdir, yok size 8 bin liralık indirim yapmışlarsa 2012 model için bence hiç durmayın. Hatta 2 bin lira daha indirim bile yaptırabilirsiniz.
    Touring dizel 2012 yılında donanım olarak 2011 ve 2010 modellerinden daha doludur bilginize.
    Auris ile arada ciddi fiyat farkı var, doğrudur, donanım farkı ile doğru orantılıdır bu durum.

edit: imla..

siteyi buldum ancak google'a mazda yazdığınızda karşınıza çıkan ilk sitewww.mazda.com.tr . Ardından mazda-tr.com sitesini görüyorsunuz. Ayrıca sitede neyi arayıp bulamadığımı merak etmişsiniz veya aslında merak etmemişsiniz. Örneğin hemen her otomobil sitesinde olan, arabayı 360 derece dönderebildiğimiz ve renklerini değiştirebildiğimiz animasyon gibi çok basit bir özellik bile sitede yok. Kimse için de endişe ettiğim yok. Ayrıca internet sitesini beğenmemek gibi son derece basit bir yoruma niçin agresif bir cevap verdiğinizi de anlamış değilim. Size göre gayet hoş olabilir ama gördüğünüz gibi ben aradığım şeyi bulamamışım.

Ayrıca fiyat için uyarınıza teşekkür ederim. Satış görevlisi bana 2012 model dedi ancak belki bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Söylediğiniz gibi 2011 model olabilir. Hafta sonu mağazaya tekrar gideceğim büyük ihtimalle, o zaman tam olarak öğrenirim.

• quote:

Örneğin hemen her otomobil sitesinde olan, arabayı 360 derece dönderebildiğimiz ve renklerini değiştirebildiğimiz animasyon gibi çok basit bir özellik bile sitede yok.

Aslında var.

http://www.mazda-tr.com/car-configurator/

yukarıda seçeneklerde konfigrator var.

Şu an için iki model dışında yağım aşamasında, kısa sürede tamamlarlar.

Mazda.com.tr adresi ise malesef mermerler de.

Arama motorları sanırım önceliği ilgili ülke adreslerine veriyorlar, dolayısı ile mazda yazınca com.tr adresi öncelikle çıkıyor, Mermerler de çamura yattığı için Mazda' nın resmi sitesine ulaşmak diğerleri kadar kolay olmuyor, ama google da mazda yazınca en üstte reklam alanında mazda tr çıkıyor.

Eğer mazda türkiye diye aratırsanız mazda-tr yine görülüyor fakat malesef com.tr nin altında kalıyor.

• Yok canım agresif değildim, değilim de :) Evet bir daha sorun çünkü 2012 modelse eğer vallahi ben olsam kaçırmam..ve tabi touring modeliyse..dikkat edin 3 farklı donanım seçeneği var artık, 2010 ve 2011 modellerde dizel sadece touring idi.
  • Yasaya göre .tr ve "firma ismi Türkiye-Türk" uzantılarını yanlızca Türkiye'de Türk paravan şirketi olan firma kullanma hakkına sahip olabilir.Mazda,Mermerler ile anlaşmasını bitirip Türkiye'ye doğrudan giriş yapınca .tr uzantısını ve Mazda Türkiye ismini alamadı.Bundan ötürü davaları sürmekte...Mermerler hırs yaptı ve "ben Mazda'dan kazanamıyorsam onlarda kazanamasın" düşüncesi içerisine girdi.Fakat aslında elinde ne bir yetki,ne bir imkan ne de satabileceği bir ürün var.Türk yargısı hantal olduğundan bu durumun değişmesi biraz daha zaman alacaktır.Bu durumuda "Mazda internet sitesi almaktan aciz" olarak yorumlamamak lazım
  • Mazda'nın sitesiyle ilgili konu bile açmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_53524922/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Mazda'nın sitesiyle ilgili konu bile açmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_53524922/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.