Şimdi Ara

Auris mi, yoksa 308 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
8.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: estebande

Arkadaşlar, seçim konusunda yardımlarınızı istiyorum. Auris ve ya 308 haricinde başka bir model düşünmüyorum. Seçimimi etkileyecek faktörler;

1 - 3 kişilik bir aileyiz. Eşim ve 1 yaşındaki kızımla.

2 - Yıllık ortalama 15.000 km yol yapıyoruz.

3 - Arabayı genelde şehiriçinde eşimle ortak kullanıyoruz, bu nedenle kesinlikle otomatik vites alacağım artık.

4 - İkinci eli çok önemli değil, çünkü en az 3-4 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.

5 - Daha önce hem Japon hem de Fransız araç kullandım. İkisine karşı da önyargılı değilim. Sadece bu iki aracı belirli bir süredir kullanan arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum.

6 - Test sürüşünde edindiğim izlenime pek güvenmiyorum, çünkü insan alışmadığı arabada ilerde rahat edip edemeyeceğine bu kadar kısa sürede karar veremiyor. Rahat etmek için biraz alışmak lazım.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ikisi de yeni araçlar.tasarımları vs.. yepyenı.guzel araçlar.
    308 i inceledim.307 den sonra ciddi kalite artişları goruluyor.
    ancak yuruyen aksaami aynı kullanılmıs diye biliyorum.peugeot markasi bu konuda ulkemızde biraz sorunlu.
    malum yollarımız kotu.sert suspansiyonlu peugeot araçları bu yollarda cok da sorun cıkartıyor.ayrıca narin araçlar.yuruyen aksaami kısa surede bozguna ugruyor.
    toyota bu konuda cok daha fazla aile araci.tabii yol tutus olarak 308 ın yanında aurıs zayıf kalıyor ancak daha konforlu ve daha sorunsuz olacagina eminim.
    tabii over ın da dedii gibi peugeot dan cok daha sert suspansiyın kullanan alman araçlarında sorun yasanmıyor ancak dediim gibi peugeot narin araçlar ulkemız için.
    gerci temiz kullanım da 3-4 sen de cok yıpranmaz tabii ama ben gende auris derim eger sadece bu 2 model olacak ise.
    orn. full bir 407 de bile, ki aynı durum 406da da var,deri koltukların surtunmeden dolayı surekli gıcırdamasi,aractan surekli tıkırtı sesleri gelmesi benım cok sınrımı bozuyor.

eger farklı araçlara yonelecek isenız de , golf,astra,,focus yada sedan olarak honda civic benım tavsiyelerım.
    zaten bu durumda ylda 15. 000 km iiçin dize bakmaya da gerek duyulmaz bana gore

• Auris dizayn fakiri bir araç,308 şık bir araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

Bebek arabası kullanmayacaksınız sanırım. Bu iki araçtada bagajı doldurur çünkü. Tek çocukta olsa ikinizden fazla yer kaplayacaktır eşyaları Bu arada Auris'in yükleme eşiği yüksek gibi geldi bana.

Bana Fusion'un bagajı yetmedi mesela (340 lt)

Bebek arabası illaki olacak, ama bagaj konusuna çok takılmıyorum, şehirlerarası çok nadir kullandığım için. Aslında 307 SW çok beğendiğim bir araçtı, ama sanırım onun da artık modası geçti. 407 SW ye de gücüm yetmiyor :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pisagor80

Ben bir auris kullanıcısı olarak aracımdan memnunum. Daha önceden de peugeot 206 kullandım. Çok seviyordum onu, ama benzinliydi ve çok yakıyordu. Şimdi yakıt yönünden çok rahatladım. Şehir içinde ortalama 5.3 - 5.4 lt arasında yakıyor aracım. Bu da hemen hemen diğer aracımın yarısı ediyor.
    Peugeot 308 de çok hoşuma gidiyor, ama ben de alırken çok düşünüp auris'te karar kılmıştım. Çok daha farklı bir dizaynı var. Piyasadaki araçlardan çok farklı. Gerek içi, gerek dışı...
    Ben auris öneririm ama 308 i de test etmeni tavsiye ederim. Sanırım dizeli Auris'e göre biraz daha performanslı olabilir. Çünkü bizim motorlar 1.4 90 beygir. Yalnız şehir içinde kullanacağınız için performansla falan uğraşacağınızı sanmıyorum. Şöyle bir örnek vereyim. 2 aydır kullanıyorum, yol bilgisayarındaki ortalama hızım 36 km/sa
    Sorularınız olursa yanıtlayabilirim.
    Saygılar,

Öncelikle teşekkürler.

Auris in otomatik vitesiyle ilgili yokuşlarda kaçırması meselesi kafamı kurcalıyor. Bu kaçırma nasıl oluyor, düz vites arabadaki gibi mi, yoksa yokuş çok dikse bir miktar arkaya kayma gibi mi? Sonuçta eşim de kullanacak bu aracı, bu konu o nedenle önemli. Yanıtlayabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

auris bence tasarım olarakda bi okdr 308 e gore hoş . 308 arkası cok buyuk begenemedım ben bı turlu

Zevkler tartışılmaz ama Auris'in arkası gördüğüm en kötü tasarımlardan birine sahip. Ama aracın ön tasarımı hoş bence. 308 ise hiç yeni bir araba gibi gelmiyor bana. Sanki biraz 207 biraz da 307 hissi veriyor bana.
  • Çoğu ithal araç sahibi, marka fanatiği arkadaşların forum sayfalarında birbirlerini yediği bir ortamda ben de, benzer rakipleriyle her konuda rekabet edebilmeleri ön şartıyla İNADINA YERLİ ÜRETİM FANATİĞİYİM...

'Yerli' dediğim üretimin ne kadarının yerli olduğu, üretim kalitesi, ekonomimize katkısı, ülkemizde sınırlı adette satılıyor olsalar da Adapazarı'nda üretilen Toyota Corolla-Verso ve Auris'lerin %97'sinin Avrupa'da nasıl müşteri bulabildiği gibi bilgiler için imzamdaki başlığa göz atabilirsiniz. (Şimdiden söyleyeyim; çok uzun ve bazıları için sıkıcı olabilecek yazılar var ama ciddi kaynaklara dayanan önemli bilgiler bulabilirsiniz.)

Saygılarımla.
  • Bebek arabası olması gerekiyor ise ve yolculuk ta çok yapıyorsanız neden sedan düşünmüyorsunuz.
    Marka konusunda ise WV düşünmüyorsanız gerisi çok farklı değil zaten. Hiçbirinde konfor yeterli değil. Konfor arıyor iseniz o zaman WV öneririm.
  • Beğendiğim tek sedan (daha doğrusu hem alabilme gücüm olan hem de beğendiğim) VOLVO S40. Maalesef onun da otomatik vitesi gelmiyormuş artık.
  • Merhabalar,
    Benim araç manuel vites olduğu için MMT hakkında bilgim yok. Ama arkadaşların yazdıklarından kaydırma yaptığını ama alışınca problem kalmadığını bildirmişler. Bu arada bişey daha duydum, ne kadar doğru bilmiyorum ama sadece otomatik olmayan ( triptonik vs. ) vitesler az da olsa dik yokuşlarda kaydırma yapıyorlarmış.
    Bu MMT konusunda toyota başlığında bir konu var. O konuyu okursanız istediğinizi öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_18289404/tm.htm

quote:

Öncelikle teşekkürler.

Auris in otomatik vitesiyle ilgili yokuşlarda kaçırması meselesi kafamı kurcalıyor. Bu kaçırma nasıl oluyor, düz vites arabadaki gibi mi, yoksa yokuş çok dikse bir miktar arkaya kayma gibi mi? Sonuçta eşim de kullanacak bu aracı, bu konu o nedenle önemli. Yanıtlayabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 29 Mayıs 2008; 14:44:33 >

• her iki aracı da kısa aralıklarla test ettim. Sizin öncelikle ilgilendiğiniz kısım olan kalkışla başlıyayım: Auris ayağınızı gazdan çektiğiniz andan itibaren sanki boşta kalmışçasına aşağıda doğru hızlanarak süzülüyor, gaza basmazsanız yokuşun başladığı yere kadar gidiyorsunuz. Bizzat satış elemanlarına da onaylattım, kısa bir yokuşta da denedim, kaçırıyor. Ama bu kaçırma dediğiniz şey normal şartlarda sağ ayağınızı frenden çekip gaza basma süresi kadar olur, yani düz vites bir arabadaki kadar. (ki burda ek olarak kavrama-debriyaj- ile uğraşmıyorsunuz) Artık bu süre sizin için ne kadar önemli ise ona göre karar verin, sadece unutmamanız gereken şey rahat bir kalkış beklemeyin auriste.

Öte yandan 308in kalkış desteği var, fakat o da 2 saniye civarında, bunu da bizzat yokuşta durarak hatta yokuşta ışıklar trafikte bekleyerek test ettim, ayağınızı gazdan çekiyorsunuz, yokuşta olduğunuz halde araç yerinde duruyor, 2 ya da 2.5 sn gibi bir süre geçtiktan sonra 308 de aynen auris gibi kendini yokuşun başına kadar bırakıyor...

Kalak kısımlarla ilgili görüşlerimi de şurdaki adrese yazmış idim...
    http://forum.donanimhaber.com/m_23405438/tm.htm

ben de iki araç arasında kaldığım için sizin düşüncelerinizi anlayabiliyorum,

• Yorumlarınız için teşekkür ederim, sanırım kararım belli oldu. Cumartesi günüm Peugeot bayiinde geçecek.
  • quote:

Arkadaşlar, seçim konusunda yardımlarınızı istiyorum. Auris ve ya 308 haricinde başka bir model düşünmüyorum. Seçimimi etkileyecek faktörler;

1 - 3 kişilik bir aileyiz. Eşim ve 1 yaşındaki kızımla.

2 - Yıllık ortalama 15.000 km yol yapıyoruz.

3 - Arabayı genelde şehiriçinde eşimle ortak kullanıyoruz, bu nedenle kesinlikle otomatik vites alacağım artık.

4 - İkinci eli çok önemli değil, çünkü en az 3-4 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.

5 - Daha önce hem Japon hem de Fransız araç kullandım. İkisine karşı da önyargılı değilim. Sadece bu iki aracı belirli bir süredir kullanan arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum.

6 - Test sürüşünde edindiğim izlenime pek güvenmiyorum, çünkü insan alışmadığı arabada ilerde rahat edip edemeyeceğine bu kadar kısa sürede karar veremiyor. Rahat etmek için biraz alışmak lazım.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bu ayki ams de bu ikilinin dizel otomatik versiyonlarının karşılaştırması var, 308 net şekilde kazanmış.

auris 2 önceki corollanın olduğu gibi yeni bir toyota tasarım faciası, bu haliyle uzun süre piyasada kalacağını sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bu ayki ams de bu ikilinin dizel otomatik versiyonlarının karşılaştırması var, 308 net şekilde kazanmış.

auris 2 önceki corollanın olduğu gibi yeni bir toyota tasarım faciası, bu haliyle uzun süre piyasada kalacağını sanmıyorum.

Auris'i tipi çok hoşuma gittiği iin aldım. Ve çevremde de kim görse çok beğeniyor. Tasarım faciası görüşünüze bu yüzden katılmıyorum. Bu zevk meselesi...
  • Merhaba dostum,

Biliyorum bu 2 araç dışında başka araç düşünmüyorum demişsin ama GOLF TSI+DSG şanzımanlı olan bir aracı mutlaka test etmeni öneririm. Git al demiyorum ama mutlaka test et.

Bundan sonra da sırasıyla Auris ve 308 i test et. Ama bu şartlar altında ben GOLF alırdım.

308 - Auris arasında ise kesinlikle AURİS derim..

Ben Golf ten önce Auris düşünüyordum fakat gerek personel indirimi gerekse VW kalitesi sebebiyle GOLF aldım.
  • Golf TSI + DSG şanzımanlı araç konusunda hiçbir bilgim yok, ancak bütçemi aşacağını düşünüyorum. Ya da bütçem ancak bomboş bir versiyonuna geçecektir. Yıllar önce ilk arabamı alırken POLO almaya kararlıydım. Ancak baz versiyonundaki donanımı görünce şok olmuştum, gittim onun daha aşağısına full donanımlı Nissan aldım. Hiç de pişman olmadım, ne kullanırken ne satarken.

Yine de yorumunuz için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

Bu bir zevk meslesi ama Auris (özellikle siyah renkte olanı) bana göre gerçekten güzel bir dizayna sahip...
  • Golf yada Auris'den birini tavsiye ederim
  • toyota alıpta pişman olan kaç kişi gördünüz?pug alıpta pişman olan kaç kişi gördünüz? bu bile yeter bence auris için. auris olmadı golf focus felan bakın.308 de neymiş.niye 307 diye yenilemedilerde 308 yaptılar. kötü dandik imajlarını silmek için. aurisin tasarımını beğenmeyenler piyasada tutunamaz diyenlere sesleniyorum.auris astra hb den sonra en çok satan kompact hb şu an. 2008 yılındada en çok satan 2. olacak. var mı farklı bir iddası olan?
  • 308 dizel otomatiği test ettim dsg şanzımanı kullanmadığım için bilmiyorum ama 308 in yarı otomatik şanzımanı toyota mmt den den opel easytronic den de çok daha iyi.sarsıntısı çok az.fakat 308 in bütün testlerde de denilen arka süspansiyonları gerçekten bence de kötü.mesela araçla sert biryere girdiğinizde çok ses geliyor ve nedense 307 de kullanan biri olarak 308 de ben konfor bulamadım.307 ile istanbul çanakkale yapmıştık yolculuk rezalet geçmişti.bana 308 de öle geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

308 dizel otomatiği test ettim dsg şanzımanı kullanmadığım için bilmiyorum ama 308 in yarı otomatik şanzımanı toyota mmt den den opel easytronic den de çok daha iyi.sarsıntısı çok az.fakat 308 in bütün testlerde de denilen arka süspansiyonları gerçekten bence de kötü.mesela araçla sert biryere girdiğinizde çok ses geliyor ve nedense 307 de kullanan biri olarak 308 de ben konfor bulamadım.307 ile istanbul çanakkale yapmıştık yolculuk rezalet geçmişti.bana 308 de öle geldi.

Konfor konusundaki görüşleriniz çok ilginç, ben 308 i özellikle konforlu olarak bildiğim için (boyum 1.90) tercih etmiştim. Dün peugeot servisinden bir arkadaşla görüştüm. Boşver 308'i, 207 OUTDOOR al dedi, iyice kafamı karıştırdı.

Bu tip arabalar ikinci elde çok düşer diye biliyorum, ama merak ettim. Boş vakit bulursam gidip görmek istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.