Şimdi Ara

Auris mi, yoksa 308 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
8.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, seçim konusunda yardımlarınızı istiyorum. Auris ve ya 308 haricinde başka bir model düşünmüyorum. Seçimimi etkileyecek faktörler;

1 - 3 kişilik bir aileyiz. Eşim ve 1 yaşındaki kızımla.

2 - Yıllık ortalama 15.000 km yol yapıyoruz.

3 - Arabayı genelde şehiriçinde eşimle ortak kullanıyoruz, bu nedenle kesinlikle otomatik vites alacağım artık.

4 - İkinci eli çok önemli değil, çünkü en az 3-4 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.

5 - Daha önce hem Japon hem de Fransız araç kullandım. İkisine karşı da önyargılı değilim. Sadece bu iki aracı belirli bir süredir kullanan arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum.

6 - Test sürüşünde edindiğim izlenime pek güvenmiyorum, çünkü insan alışmadığı arabada ilerde rahat edip edemeyeceğine bu kadar kısa sürede karar veremiyor. Rahat etmek için biraz alışmak lazım.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Bence siz yinede test sürşü yapın...Bu gerek-şart bence...Aracı siz kullanacaksınız çünki..((Pek bilginiz yoksa tabi..))

308 Auto6 sistemi güzelmiş... Gayet az yakıyor... Dizel tabi bu seçenek..

Bunların arasında ben 308i seçerdim..İç hacmi geniş..motorları güçlü...
  • Bende 308'i secerdim, donanimi falanda oldukca iyi. dizel otomatigi gercekten super, benzinli alacaksanizda toyotalar biraz fazla yakiyor rakiplerine gore, arabam.com'daki testlerden de bakabilirsiniz (auris olmayabilir ama ayni motor/vitesli corollalari okuyabilirsiniz).

hayirlisi olsun
  • Ben de zaten 308 düşünüyordum, ama forumda Toyota'nın sürekli ne kadar sorunsuz, Peugeot'unun da bir o kadar sorunlu olduğunu okudukça, aklım karıştı...
  • Bebek arabası kullanmayacaksınız sanırım. Bu iki araçtada bagajı doldurur çünkü. Tek çocukta olsa ikinizden fazla yer kaplayacaktır eşyaları Bu arada Auris'in yükleme eşiği yüksek gibi geldi bana.

Bana Fusion'un bagajı yetmedi mesela (340 lt)
  • quote:

Orjinalden alıntı: estebande

Ben de zaten 308 düşünüyordum, ama forumda Toyota'nın sürekli ne kadar sorunsuz, Peugeot'unun da bir o kadar sorunlu olduğunu okudukça, aklım karıştı...

evet toyotanin motoru falan oldukca sorunsuz. garanti uzatma opsiyonu varsa oyle alirsiniz karar verdiginizde.
  • auris bence tasarım olarakda bi okdr 308 e gore hoş . 308 arkası cok buyuk begenemedım ben bı turlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    4 yıl önce açıldı
    SIFIR i20 mi yoksa clio mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • golf tsi 122 al keyfine bak boşver bunları
  • ben auris d-4d derdim hem az yakar hem toyota sorunsuzluğu daha ne olsun.

ama toyotaların otomatik viteslerinden pek memnun kalmayanlar var aracın otomatik vitesini kullanmalısın.mesela bir arkadaşta vardı forumda otomatik vites corolla 2005-2006 kasalardan araç vitese geçeceği zaman yığılma yapıyormuş öne auristede durum böylemi bilmiyorum
  • babamda var, aynisindan. vites degistirirken ayagini gazdan cekmezsen daha fazla yigiliyor, ama alisinca bunu daha aza indirebiliyorsun.
  • 308
  • Fransiz araclarina forumda yapilan kotulemelere katilmiyorum. Sadece ulkemizin yollari cok guzel(!) oldugu ıcın araclar dayanamıyor. Fransızlar bıraz daha sert suspansıyonlar kullandıkları ıcın daha cok tıkırtı vs. duyuluyor sadece. Evet 307 de bazı sıkıntılar yasandıgı dogru ancak 308 de bunların yasanacagına ınanmıyorum. bence 308 gercekten cok guzel bır arac.

Kendı kullandıgım aurısten ıse gercekten cok memnunum. Sıddetle onerebılecegım bır arac. Ancak dedıgım gıbı ıkısıde sızı mutlu eder ıkısıde uzmez.. Aurısle ılgılı sorularınız olursa cevaplamaya calısırım sımdıden hayırlı olsun aracınız.
  • ben olsam auris alırdım ne biliyim 308 bana 307 nin ikizi gibi geliyor ok auris de biraz arka tarafı corolla hb den almış ama daha özgün geliyor bana

iç mekanda ise kesşinlikle auris diyorum çok rahat ve şık görünüyo
  • En sert süspansiyon bizim araçlarımızda ancak nedense kötü yollarda bile tık gelmiyor araçlarımızdan bu kalite ile ilgili bir olay

Bkz. C4, 307 v.s.

Ben aurisi tavsiye ederim

Saygılar sevgiler
  • Ben bir auris kullanıcısı olarak aracımdan memnunum. Daha önceden de peugeot 206 kullandım. Çok seviyordum onu, ama benzinliydi ve çok yakıyordu. Şimdi yakıt yönünden çok rahatladım. Şehir içinde ortalama 5.3 - 5.4 lt arasında yakıyor aracım. Bu da hemen hemen diğer aracımın yarısı ediyor.
    Peugeot 308 de çok hoşuma gidiyor, ama ben de alırken çok düşünüp auris'te karar kılmıştım. Çok daha farklı bir dizaynı var. Piyasadaki araçlardan çok farklı. Gerek içi, gerek dışı...
    Ben auris öneririm ama 308 i de test etmeni tavsiye ederim. Sanırım dizeli Auris'e göre biraz daha performanslı olabilir. Çünkü bizim motorlar 1.4 90 beygir. Yalnız şehir içinde kullanacağınız için performansla falan uğraşacağınızı sanmıyorum. Şöyle bir örnek vereyim. 2 aydır kullanıyorum, yol bilgisayarındaki ortalama hızım 36 km/sa
    Sorularınız olursa yanıtlayabilirim.
    Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 28 Mayıs 2008; 23:28:41 >

• Sanırım Auris olurdu tercihim.

Yerli malı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 28 Mayıs 2008; 23:45:07 >
  • Ben auris i tercih ederdim. Şimdiden hayırlı olsun
  • auris tam otomatik değil,yarı otomatik,yokuşlardan kaldırırken araç geriye doğru kayıyor bazen elfreni ile kalkmanız gerekiyor ...
  • bence ikisinide test edin aynı günde ondan sonra karar verin bizler bazen objektif olamayabiliriz toyotası olan arkadaşlar toyota diyecektir peugeot olanlar ise 308 diyecektir birde arada başka marka ve model tavsiye edenler olacaktır kafanız karışmasın
    bana göre 308 dış görünüş ve de iç dizayn olarak auris egöre daha güzel sürüş olarak 308 i test ettim benim hoşuma gitti aurisi test etmedim
  • Benzinli olacaksa Auris alırdım, ama dizel alacak olsam 308'i seçerdim.

Aslında çok yakın arabalar. İkisini de test edin ve hoşunuza gideni alın. Aradaki farkların çok ciddi olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.