Şimdi Ara

Auris neden satmıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: El Shaarawy AC Milan

Golf anca camry ile kıyaslanır değil mi

Ok

ok yazacak birşey yok adam haklı nasıl sıradan bi c sınıfı araba auris ile kıyaslanamaz. abartmayın bukadar.

Malzeme kalitesi golfun yanina bile yaklasamaz

Çağ disi motorlar tuzu biberi işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ve kesinlikle bir önceki kasa benim gözümde daha güzel yenisine ısınamadım yolda görünce kafamı çeviriyorum.
  • şahsen 1.4 turbo benzinli varken 1.6 atmosferik almam.

1.6 dizel varken 1.4 dizel de almam. auris almayıpta başka bir araba alsam tek sebebi bu olur heralde, birazda iç mekanı beğenmeyişim.
  • Bakıyorumda aurise doğru düzgün binmemiş, eski kasasını gösterip tipini eleştiren insanlar daha neler görecez bu forumda.. Yazmıyayım dedim ama dayanamadım...bende auris 1.4dizel premium mmt var gayet memnunum.... leon falan diyenler gelsinler benim aracıma binsinler sonra laf atsınlar. ben çünkü leon kullandım şürüş ve aracın yol tutuşu bence çok farklı.. benim görüşümde leon bana çok basit gelmişti. ama bu araç işi zevk işidir. gelipte burada aurise laf atmayın bence... arkadaş bakıyorum kimin altında hangi araba varsa kendi arabası hem güzel hemde sanki en iyisi. premium markalar hariç (golf dahil çünkü bir premium değil wv fanatiklerinin bilgisine..) auris genel olarak binilebilecek gayet konforlu ve zevkli bir arabadır. bence tek kusuru şanzumanıdır. o yüzden herşeyi iyi ve kötü yanıyla bakalım hemen altında astra vb araç var diye gelipte en iyi araç astra demek bence marka fanatikliğidir(astra yazmam sadece örnek vermek içinde) . herkes zevkine ve tercihlerine göre araç alır. ve ben aurisin tipini çok beğendiğim için aldım ve gayet memnunum. artık şu liseliler bir azalsın şu forumda rahatlasın... aurisin az satılma nedeni ise obejktif şekilde söylüyeyim benzinlisi çok yakıyor dizelindeki otomatik şanzumanın kötü olmasındandır. tabi bu şanzumana benim gibi alışanlar için sıkıntı yoktur. çünkü yakıt ekonomisi güzel bir şanzumandır. özellikle önceki mmt lere göre şu anki mmt bir nebze daha konforlu sorunsuzdur. herkese hayırlı işler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santos22 -- 13 Mayıs 2015; 1:03:46 >

• Reklamı enterasandı

Bana şöyle bir his uyandırıyor olmasın. Toyota alacak kişi tek kullanımlık hakkı kendinde görüp çoğuda corolladan yana kullanıyor. Hondanın civic i gibi.
  • genelde eleştirilen konu iç tasarım ön konsolun düz ve estetik olmayışı, turbo benzinli eksiği ve dizel motor+otomatik kombinasyonu zayıflığı. Bu sene araç makyajlanıyor ve aşağıdaki konular değişiyor.

- Ön konsol düz konsepti korumakla birlikte daha modern oluyor.
    - 1.2 Turbo+CVT geliyor(114 hp). Bu sınıfta rakipsiz olur. Hem CVT sorunsuzluğu ve konforu üzerine de turbo benzinli.
    - 1.6 Diesel. BMW Motoru geliyor.(112 hp)

Aslında neredeyse eleştirilen noktaların çoğu değişiyor. Belki satışları artar bence artması da lazım mantık olarak. Forumda mazdanın yerini hak etmediği konuşuluyor fakat bence bu arabada hak ettiği yerde değil.
  • doğru yorumlar da eksi yağmuruna tutulmuş, evet benzinlisi çok yakar dizeli kasayı zor kaldırır, iç tasarımı saman gibi tatsız tuzsuz sasıdır
  • 1 ay önce advance 1.6 otomatik skypack modelini 64 bin tl ye aldım. Hyundai i30, leon, mazda 3 , pug308 baktığım diğer araçlardı. pug308 yeni modelini çok beğendim ama test aracı yok, aracın ne zaman geleceği belli değil, 3 silindir titreşimli motor eleştirileri ve ikinci elde klasik fransız araçların tutulmama durumu nedeni ile almadım. Mazdaya girdim, aracın tipine resmen tutuldum. showroom daki bayan sürüne sürüne yanımıza geldi. araç var mı? yok..ne zaman gelir belli değil..test aracı? yok..sıraya gireceksiniz, zam gelirse de fiyata ekleriz ha..resmen satmama çabaları..oradan da çıktık.Leon a bakalım dedik..standart olarak fiyatı uygun ama onu ekle bunu ekle derken fiyat inanılmaz uçtu. Oradan da çıktık. Hyundai i30 un yeni şanzımanı merak ediyordum. araç var mı elinizde? Nİsan'da gelecek yeni modeller. test aracı yok..e şanzımanı test etmeden o kadar para verirlir mi..verilmez. Oradan da çık Toyota'ya. Yeni Auris'e baktık. Advance modeli gayet dolu. Araç lpg uyumlu ayrıca. Ne zaman teslim alırım.2 gün içinde hazır olur.Sigorta plaka ruhsat vs..Toyota karşılıyor. park sensörü, kauçuk paspas , trafik seti de hediyemiz olsun..ödemelere de ekim ayında başlayacaksınız. 1 yıl yol yardımız da hediye..e daha ne olsun. Beğeni kişiye göre değişir. Ben iç dizaynı beğeniyorum, koltuğa gömülünce spor araç kullanıyor hissi oluşuyor resmen. cvt şanzıman tamamen ekonomi odaklı. vites geçişlerini hissetmeniz imkansız.isterseniz performans isterseniz ekonomi. şu an şehir içi şehir dışı ortalamam 7.4 lt. araç daha 1600 km de. Yani demem o ki, tü kaka edilecek bir araç değil. Kullanmadan yorum yapmak yanlış olur. Diğer araçlar kötü mü , değil. genelde birbirlerine benzer donanım ve sürüş özelliklerine sahip araçlar. Ancak Auris'in tutulmama olayına kesinlikle katılmıyorum. Showroom'da bütüm temsilcilerin başında müşteri mevcuttu, bu esnada araç teslimleri vs oluyordu. Teslimatları resmen sıraya sokmuşlar millet birbirini bekliyordu. Trafikte de karşıma sürekli auris çıkıyor. Bu konuda bahsedilen satışları düşük düşüncesine kesinlikle katılmıyorum.

• Bu kadar biçimsiz ve içi Fiestadan daha kaliteli göstermeyen bir arabaya 80 bin vereceğine gazozuma ilaç koyarim daha iyi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Tipi corolladan daha guzel ama arkasi cirkin. Ic mekan kalitesi kotu degil sinif standartlarinda. Uzunlari xenon degil ama mercek cakiyor gayet etkili. Motoru baya az yakiyor ama yağ da yakiyor ayriyetten gitmiyor, otomatik oldumu hic gitmez. 1.6 d4d olmadigi surece dizeli alinmaz. Benzinli otomatik + lpg ile guzel bir kombinasyon.

Nasıl gitmiyor anlatır mısınız?

Ya da gidiyor olması için ne gerekiyor? 250'yi falan görmek mi? Eğer öyleyse kaç defa 250 yaptınız hayatınızda?

Bir kere araç torklu. Şehir içinde çoğu benzinli araca plaka okutur. Otobanda desen 170'leri, 180'leri görebiliyorsunuz. Daha ne yapması lazım bu aracın?

Hadi tipini sevmezsiniz, konsolunu beğenmezsiniz anlarım da gitmiyor demek komik olmuş biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 auris 1.6 advance skypack multidrive s sahibi olarak şunları belirtmek isterim.

tasarım konusuna hiç girmeyeceğim tamamen görecelidir. biri beğenir diğeri beğenmez.
    iç tasarım beğenmeyenler için; içeride herşey yerli yerinde ve kullanımı çok kolay ve erişilebilir.

dizel için yorum yapmayacağım. ben dizel alacak olsam auris almazdım ama.

yol tutuş, fren, güvenlik ve donanim, konfor için benzinli cvt auris bence kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir seçenek.
    bir defa fiyatı çok uygun (donanımına göre kıyaslayınız).
    diğer markalarda opsiyonel olarak alınabilen ve fahiş fiyat talep edilen donanımlar auriste standart.
    iç malzeme kalitesi olarak eleştirilebilir ama kesinlikle kötü değil.
    yakıt olarak çok yakan bir araba değil. ben istenbulda şehir içi 10lt/100km yi daha geçmedim. eski arabamda (2003 307 1.6 otomatik) 13lt/100km görmüştüm.

araba seçimi kişişel ihtiyaç ve zevklere göre değişir. bence yeni auris fiyat/performans olarak iyi şeçim.

www.youtube.com/watch?v=huBlHg1LD8Y&x-yt-cl=85114404&x-yt-ts=1422579428 slalom testi

• quote:

Orijinalden alıntı: travolta45

Bugün itibariyle internette Toyota Auris ve VW Golf fiyatlarını kıyasladım.

VW Golf 1.6TDI Highline DSG+Cam Tavan+Gündüz Farı+Işık Paketi+Renkli Ekran+Keyless Entry ==> 100.275 TL yapıyor.

Toyota Auris 1.4 D-4D M/M Premium. Yukarıda özellikler standart sunuluyor+Kendi kendine park dahil ==> 80.380 TL yapıyor.

Diğer markalarla kıyasladığımda da ciddi bir ucuzluk var satışları çok düşük neden olabilir sizce? Bir fikri olan var mı?

Golf daha kaliteli; koltuğundan kapı kulbuna kadar
    Golf daha sessiz
    Golf ikinci elde altın gibi
    Otomatik şanzuman konusunda forumun tersine dsg bariz daha iyi; hem daha sağlam hem daha seri

• Arac cok cirkin hic biseye benzemiyor keza ic tasarimda ayni sportif desen degil aile icin desen yine degil toyota hic biseye benzemeyen bu araci niye uretti acaba...alanda zaten sirf markasi toyota diye aliyordur baskada bi albenisi yok cunku olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

15 yıldan beri aynı pancar motorunu kullandığı için olabilir mi?

Rampalarda 1.6 benzinli gibi giden dizeli kim ne yapsın.

Benzinli motoru ise tüp takılmazsa ocağa incir ağacı dikecek cinsten. Arkadaşımda 1.6 otomatiği var 10-11 litre benzin yakıyordu, tüpte ise 12 civarı yakıyor. Ş.dışı 130-140 şehir içi normal kullanım.

yahur atmayın 11-12 litre yakıyor diye. üşenmem gider arabaya yol bılgısayarından çeker gelirim foto

Şehirçi 15 uzun yolda da 20 litre yakıyor hoca.

Ocak söndürür

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

quote:

Benzinli motoru ise tüp takılmazsa ocağa incir ağacı dikecek cinsten. Arkadaşımda 1.6 otomatiği var 10-11 litre benzin yakıyordu, tüpte ise 12 civarı yakıyor. Ş.dışı 130-140 şehir içi normal kullanım.

yahur atmayın 11-12 litre yakıyor diye. üşenmem gider arabaya yol bılgısayarından çeker gelirim foto

Ocak söndürür

yahu ben kullanıyorum 2 yıldır, bende nıye yakmıyor :) tuvneraya bakma sen. trolledı gıttı. arac kullanmayı bılmıyor ya da sureklı dıpgaz gezıyor. o kadar yakanı daha gormedım. adam butun forumlarda aurısı trollemıs. ben toyota olsam dava açarım.
    bayıden alıp eve goturuyorum ve ılk 5000 km de yakıt tuketımım bu :

9 Temmuz 2014; 17:43:17

- 1 yılda toplam 5.000 km yapıldı.
    - Araç alındığından beri yol bilgisayarı hiç sıfırlanmadı.
    - İlk yakıt hariç yakıtın tamamı aynı petrolden alındı.
    - Şehir dışına hiç çıkılmadı tamamı şehiriçinde kullanıldı. ( rahat bir trafikte)

Ortalama yakıt Tüketimi 8.6 litre.

Güncel benzin fiyatlarına göre :

* Araç 100 km'de =====8.6 x 5.17 = 44 tl

* 5.000 km'de ===== 44 x 50 = 2200tl yani 425 litre

* Aylık ortalama tüketim ===== 2200/12 = 183 tl yani 35 litre

sonraki zamanlar karışık ortalama yakıt tuketımı 6,7 litre

edit: ilgili konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_94399000/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 13 Mayıs 2015; 11:54:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

quote:

Ocak söndürür

yahu ben kullanıyorum 2 yıldır, bende nıye yakmıyor :) tuvneraya bakma sen. trolledı gıttı. arac kullanmayı bılmıyor ya da sureklı dıpgaz gezıyor. o kadar yakanı daha gormedım. adam butun forumlarda aurısı trollemıs. ben toyota olsam dava açarım.
    bayıden alıp eve goturuyorum ve ılk 5000 km de yakıt tuketımım bu :

9 Temmuz 2014; 17:43:17

- 1 yılda toplam 5.000 km yapıldı.
    - Araç alındığından beri yol bilgisayarı hiç sıfırlanmadı.
    - İlk yakıt hariç yakıtın tamamı aynı petrolden alındı.
    - Şehir dışına hiç çıkılmadı tamamı şehiriçinde kullanıldı. ( rahat bir trafikte)

Ortalama yakıt Tüketimi 8.6 litre.

Güncel benzin fiyatlarına göre :

* Araç 100 km'de =====8.6 x 5.17 = 44 tl

* 5.000 km'de ===== 44 x 50 = 2200tl yani 425 litre

* Aylık ortalama tüketim ===== 2200/12 = 183 tl yani 35 litre

sonraki zamanlar karışık ortalama yakıt tuketımı 6,7 litre

edit: ilgili konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_94399000/tm.htm

İroniyi anlamamışsın

• Motor+şanzıman kombinasyonu bence berbat. Hoşuna giden beğenen varsa alır kullanıyır ki görüldüğü üzere beğenen de yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Tipi corolladan daha guzel ama arkasi cirkin. Ic mekan kalitesi kotu degil sinif standartlarinda. Uzunlari xenon degil ama mercek cakiyor gayet etkili. Motoru baya az yakiyor ama yağ da yakiyor ayriyetten gitmiyor, otomatik oldumu hic gitmez. 1.6 d4d olmadigi surece dizeli alinmaz. Benzinli otomatik + lpg ile guzel bir kombinasyon.

Nasıl gitmiyor anlatır mısınız?

Ya da gidiyor olması için ne gerekiyor? 250'yi falan görmek mi? Eğer öyleyse kaç defa 250 yaptınız hayatınızda?

Bir kere araç torklu. Şehir içinde çoğu benzinli araca plaka okutur. Otobanda desen 170'leri, 180'leri görebiliyorsunuz. Daha ne yapması lazım bu aracın?

Hadi tipini sevmezsiniz, konsolunu beğenmezsiniz anlarım da gitmiyor demek komik olmuş biraz.

0-100'ü 14.7 saniye yeterli mi? Bu değer gitmediğinin tanımıdır bence. C sınıfı bir araç için 90 beygir gerçekten de az, ve bu güçsüz motor robotize bir şanzımanla birleşince performansı cidden azalıyor. 0-100'ü 12.5 saniye ve üzeri araçlarda performansın fazla iyi olmadığını düşünüyorum.

Şehiriçinde çoğu dizel torku düşük devirlerden itibaren verdiği için atik olabilir, ama adı üstünde şehir içi? Şehiriçinde niye birisine plaka okutulur ki? Niye sokaktaki caddedeki insanların hayatı tehlikeye atılır? Öyle bir plaka okutma amacı varsa çevreyolu otoban vb. gibi yerlerde yapılması lazım. 170 180 maks hız yeterli, ama o hıza çıkana kadar atı alan üsküdarı geçecektir, hayatımda en fazla 160 yapmış birisiyim bende fazla hızı sevmem, ama ara hızlanmalarda, sollamalarda ve özellikle kalkışta bu aracın gücünün az olduğu eminim hissediliyordur. Yüksek hızları sevmem, tehlikelidir, ama kalkıştan dipgaz hızlanmak ara sıra keyifli oluyor.

Kendi kullandığım 1.6 TDI'ın performansına da iyi diyemiyorum çünkü 105 bg az bir rakam, birçok marka artık 120bg ve üzeri güç alıyor 1.6 dizellerden ama yetiyor mu yetiyor. Dün bir tane bir önceki kasa D-4D Corolla sola çıkarken beni sıkıştırdı, önümde kamyonlar vardı, sola çıktıktan sonra biraz hızlanıp yanına geldim aynı anda basınca baya bir arkamda kaldı araç.

Son olarak 1.6 D-4D motor bu araca gelir ve güzelde bir otomatik şanzımanla kombine edilirse satış rakamları bir nebze artar, çünkü arka tasarımı hariç bence güzel araç. İç mekan kalitesinin kötü olduğunu sanmıyorum, ön kapı içleri vb. yumuşak plastik çoğu c sınıfı araç gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: travolta45

genelde eleştirilen konu iç tasarım ön konsolun düz ve estetik olmayışı, turbo benzinli eksiği ve dizel motor+otomatik kombinasyonu zayıflığı. Bu sene araç makyajlanıyor ve aşağıdaki konular değişiyor.

- Ön konsol düz konsepti korumakla birlikte daha modern oluyor.
    - 1.2 Turbo+CVT geliyor(114 hp). Bu sınıfta rakipsiz olur. Hem CVT sorunsuzluğu ve konforu üzerine de turbo benzinli.
    - 1.6 Diesel. BMW Motoru geliyor.(112 hp)

Aslında neredeyse eleştirilen noktaların çoğu değişiyor. Belki satışları artar bence artması da lazım mantık olarak. Forumda mazdanın yerini hak etmediği konuşuluyor fakat bence bu arabada hak ettiği yerde değil.

Bmw o motorun üretimini bitirdi, toyota daha aurise koyamadı.
  • Bir gun auris alacak olsam bunun iki sebebiolur: LPG ve CVT

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.