Şimdi Ara

AVEA CİHAZ BEDELİ CEZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay önce aveadan cihaz kampanyası ile iphone 5 aldım. tarifem ayda 1500 dkydı. ben ertesi gün tarifemi ayda 3000 e çıkardım. sonrasında gelen ilk faturada ödemem gereken tutarın 2700 tl olduğunu gördüm. aveayı arayıp hemen durumu bildirdim bana "tarife değiştirdiğiniz için taahhütü bozdun bunan dolayı cihaz bedelini tek seferde ödemem gerektiğini söylediler. bununla ilgili ne telefonu satın aldığım yerde nede tarife değişikliğini yaptığım anda bir uyarı yapılmadı.. bu kadar önemli bir şeyi söylemeleri gerekmezmi. bende herkes gibi sözleşmeyi okumuyorum zaten o sözleşeme imzalanırken katlanarak konuluyor ve sadece imzalı kısım size sunuluyor. aveayı bu durumu nasıl düzeltebiliriz diye sorduğumda 6 taksite bölerek kolaylık yapacaklarını söylediler. ama ödemem gününden 1 gün dahi geçse bile yine tek seferde cihaz bedelini ödemem gerekiyor. yani en küçük bir durumda beni cezalandırıyolar. esas olan müşteri değilmidir? bu kadar acımasız şartlara karşı gelebilecek bir kurum yokmu? ben hakkımı nasıl savunabilirim. bu duruma maruz kalmış biri tüketici mahkemesine gitti mi? eğer gittiyse sonuç nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziplik -- 20 Haziran 2013; 23:27:58 >

• 6 taksite bölmesi bile Avea gibi soygun firmasinın büyük lütfudur,
    Adamlar zaten bu tür hatalardan vurgun yapıyor,
    Tüketici mahkemesine gitmeniz bişey degiştirmez,
    İmzaladığınız sözleşmeyi karşınıza çıkarırlar,
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

6 taksite bölmesi bile Avea gibi soygun firmasinın büyük lütfudur,
    Adamlar zaten bu tür hatalardan vurgun yapıyor,
    Tüketici mahkemesine gitmeniz bişey degiştirmez,
    İmzaladığınız sözleşmeyi karşınıza çıkarırlar,
    Geçmiş olsun
    Genelde sözleşmelerde bir üst tarifeye geçmeye olanak tanıyorlardı, ilginç geldi bu durum bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpjasper

Genelde sözleşmelerde bir üst tarifeye geçmeye olanak tanıyorlardı, ilginç geldi bu durum bana

düşürmüyorum artırıyorum birde ama adamlar beni cezalandırıyor. beni uyarmanız gerekmiyormu diyorum. bana müşteri hizmetleri aracılığı ile yapsaydınız kesinlikle bu bilgi verilirdi. ama "ben netten yaptım sanırım" dedim ama tele baktım mesaj atarak yapmışım. adamlara öyle deyince araştırdık netten yapmışsınız diye birde yalan söylüyolar. sözleşmeye gelince sözleşmeyi okuyan varmı. hangi salak 24 ayda ödemek istediği teli tek seferde ödemek ister makul mu bu yani? üstelik müşteri hizmetleri ile yapsaydınız uyarılırdınız diyor ama mesajla ya da netten uyarı yok. aradaki fark ne? birinde uyarıyorsan hepsinde yapmak zorundasın. sabahtan akşama kadar abuk sabuk sms lerle taciz ediyolar beni zaten. btk nın bu işe el atması gerek. bir çözümü olmalı bunun. ormanı kanunu diyecem o bile daha insaflı.

• 4 tarıfe grubu var cıhaz ucretıde ona gore belırlenıyor sız 3 ten 4 e gecmıssınız az cok sıtesını kurcalayan bılır bunuda tarıfe grupları arasında gecıs oldumu tahhut bozulur ve cıhaz ucretının kalan ayları + alınan ındırım yansır. Soyguncu dıyen arkadas neye ıstınaden dıyor onuda ızah ederse bız forum sakınlerı degerlendırme yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: juske

4 tarıfe grubu var cıhaz ucretıde ona gore belırlenıyor sız 3 ten 4 e gecmıssınız az cok sıtesını kurcalayan bılır bunuda tarıfe grupları arasında gecıs oldumu tahhut bozulur ve cıhaz ucretının kalan ayları + alınan ındırım yansır. Soyguncu dıyen arkadas neye ıstınaden dıyor onuda ızah ederse bız forum sakınlerı degerlendırme yaparız

iyide bakmadım ki sitesine. sözlemşeyi okumuyorum sitenin nesine bakıcam. öyle bir yükümlülükmü var? mantıklı bişeymi bu cezaları? üstelik 6 taksite bölündüğünde 1 gün bile geç kalınırsa yine tek fatura olarak ödenecek olması bu nasıl bir durumdur yahu. ne oluyor 1 gün geç ödersem dünya iletişim ağlarını devre dışımı bırakıyorum? olduda hastanelik oldum ödeme yapamadım bana bunu dayatamazlar. böyle bir hakları yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: ziplik

quote:

4 tarıfe grubu var cıhaz ucretıde ona gore belırlenıyor sız 3 ten 4 e gecmıssınız az cok sıtesını kurcalayan bılır bunuda tarıfe grupları arasında gecıs oldumu tahhut bozulur ve cıhaz ucretının kalan ayları + alınan ındırım yansır. Soyguncu dıyen arkadas neye ıstınaden dıyor onuda ızah ederse bız forum sakınlerı degerlendırme yaparız

iyide bakmadım ki sitesine. sözlemşeyi okumuyorum sitenin nesine bakıcam. öyle bir yükümlülükmü var? mantıklı bişeymi bu cezaları? üstelik 6 taksite bölündüğünde 1 gün bile geç kalınırsa yine tek fatura olarak ödenecek olması bu nasıl bir durumdur yahu. ne oluyor 1 gün geç ödersem dünya iletişim ağlarını devre dışımı bırakıyorum? olduda hastanelik oldum ödeme yapamadım bana bunu dayatamazlar. böyle bir hakları yok?

Okumadıgın ıcın toplu yansıdı yanı ılla okuman gerekmez sonucuna sen katlancaksın ben sadece gerekenı dıyorum ve taksıt taleplerı bellıdır taksıt gununde odenmezse taksıt bozulur 6 aya kadar yenı taksıt alınmaz zaten bunuda zorla yapmıyorlar onaylarsanız yapıyolar yıne sızın ıyılıgınızı dusunuyolar bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Okumadıgın ıcın toplu yansıdı yanı ılla okuman gerekmez sonucuna sen katlancaksın ben sadece gerekenı dıyorum ve taksıt taleplerı bellıdır taksıt gununde odenmezse taksıt bozulur 6 aya kadar yenı taksıt alınmaz zaten bunuda zorla yapmıyorlar onaylarsanız yapıyolar yıne sızın ıyılıgınızı dusunuyolar bence

gerçekten bunun adına iyilik mi diyorsun? bu ülkede tüketici hakları hala yerlerde sürünüyor ve bizi en çok bankalar gsm operatörleri sömürüyor seçim sizin deyipte işin içinden çıkılmaz. ben bu dünyada yaşıyorsam kendimi soyutlayamam. ama bunun neticesinde en ufak şeyi bahane edip üzerme çullanmaz bunun gibi kan emiciler. 24 aylık ödemeyi bana tek seferde ödetemez böyle bir hakkı yokkkkkk. müşteri hizmetlerinde uyarı veriliyorsa bana bunu nettede sunacak mesat attığımdada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

gerçekten bunun adına iyilik mi diyorsun? bu ülkede tüketici hakları hala yerlerde sürünüyor ve bizi en çok bankalar gsm operatörleri sömürüyor seçim sizin deyipte işin içinden çıkılmaz. ben bu dünyada yaşıyorsam kendimi soyutlayamam. ama bunun neticesinde en ufak şeyi bahane edip üzerme çullanmaz bunun gibi kan emiciler. 24 aylık ödemeyi bana tek seferde ödetemez böyle bir hakkı yokkkkkk. müşteri hizmetlerinde uyarı veriliyorsa bana bunu nettede sunacak mesat attığımdada.

Hakkı var sozlesme geregıne uymayıp bozdunuz sozlesmeyı okumadıysanız ıntwrnet sotesınde sartlar yazıyordu halen neden ısrar edıyosunuz onuda anlamıs degılım ben vodafonda komple ozgur pakete gectım ılk yaptıgım sey kayıt mesajı gondermeden once detaylarını okumaktı vodafon gelıpte bana sartları tek tek anlatcak degıl bu sadece basıt bı ornek bılınclı olmaya davet etmekten baskada yapacagım bısey yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hakkı var sozlesme geregıne uymayıp bozdunuz sozlesmeyı okumadıysanız ıntwrnet sotesınde sartlar yazıyordu halen neden ısrar edıyosunuz onuda anlamıs degılım ben vodafonda komple ozgur pakete gectım ılk yaptıgım sey kayıt mesajı gondermeden once detaylarını okumaktı vodafon gelıpte bana sartları tek tek anlatcak degıl bu sadece basıt bı ornek bılınclı olmaya davet etmekten baskada yapacagım bısey yok

Alıntıları Göster
    biz üstteki arkadaş gibi mükemmel değiliz. ben sınıfın tembeli o çalışkanı:))) lütfen bu duruma maruz kalmış ve sonrasında herhangi bir hak arama durumuna kalkışanlar cevap verirse çok sevinirim. okusaydında baksaydında gibi boş laf duymak istesem aveayı arar papağan gibi tekrarladıkları şeyi dinlerdim.

• quote:

biz üstteki arkadaş gibi mükemmel değiliz. ben sınıfın tembeli o çalışkanı:))) lütfen bu duruma maruz kalmış ve sonrasında herhangi bir hak arama durumuna kalkışanlar cevap verirse çok sevinirim. okusaydında baksaydında gibi boş laf duymak istesem aveayı arar papağan gibi tekrarladıkları şeyi dinlerdim.

Kimsenin papagan gibi tekrarladıgı birsey yok gecmis olsun demicem haketmissin cunku iyi forumlar
  • Cok ucuk bi ornek vermek gerekirse.Bir insani olduren kişinin ben insan oldurmenin suc oldugunu bilmiyordum diye bi savunması olamaz.

İmza attığınız sozlesmenin btk kararlarına uygun her maddesini kabul etmiş sayılırsınız.okumamaınız sonucu değiştirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

Cok ucuk bi ornek vermek gerekirse.Bir insani olduren kişinin ben insan oldurmenin suc oldugunu bilmiyordum diye bi savunması olamaz.

İmza attığınız sozlesmenin btk kararlarına uygun her maddesini kabul etmiş sayılırsınız.okumamaınız sonucu değiştirmez.
    ben sözleşmeyi okuyamam

ben siteyi inceleyemem

yok öyle yağma hasanın böreği

imzaladığın sözleşmeyi okumazsan, taahhüdün olduğu halde tarifeni değiştirmek istediğin zaman araştırma yapmazsan böyle okursun millet ne yazmış diye!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

ben sözleşmeyi okuyamam

ben siteyi inceleyemem

yok öyle yağma hasanın böreği

imzaladığın sözleşmeyi okumazsan, taahhüdün olduğu halde tarifeni değiştirmek istediğin zaman araştırma yapmazsan böyle okursun millet ne yazmış diye!!!

Alıntıları Göster
    daha siz benim ne yazdığımı okumayıp ısrarala cevap veriyorsunuz. arkadaşım en son ne yazmışım. buna maruz kalmamış kişi sadece ohh olsun yapsaydında etseydinde 80 lik adam muhabbeti duymak istemiyorum diyorum. sen daha burada yazdığım 2 cümleyi okumuyorsun sonra kalkmış bana sözleşmeyi okuduğunumu söylüyorsun. hanginiz okudu o sözleşmeyi. zaten o kafada olsan sen yale ya da harvard mezunu olurdun. birde ohh olsun diyor kafaya bak:)) ben nasihatmi istiyorum senden. tekrar yazıyorum. BEN BUNA MARUZ KALMIŞ SONRASINDA HAKKINI NASIL ARAMIŞ BİRİNİN CEVAP VERMESİNİ İSTİYORUM. BİR KİŞİ DAHA AYNI ŞEKİLDE CEVAP VERİRSE ZEKASINDAN ŞÜPHE EDİCEM.

adam öldürmeye kadar gitmiş yani bu kadar uç örnek olmaz. 10 sene önceki tüketici hakları ile şimdikiler aynı mı? her geçen gün iyileştirme yapılmıyormu? 10 sene önce legal olan şimdi illegal değil m? bunun sebebide yapılan itirazlar değilmidir? bende diyorum ki bu çok acımasızca bir tavır. 1 gün bile geç kalınca taahhüt bozulur ne demek. insanlık hali hastalık var ölüm var şu var bu var. sırattanmı geçiyorum ben. benim gibi yüzlerce insan var.
    SAKIN AVEANIN AVUKATLIĞINI KENDİNE İŞ EDİNMİŞ ADAMLAR EMPERYALİST SEVDALILARI BANA CEVAP YAZMASIN. NET.

• hocam size duymak istediginizi mi soyleyelim,gercegi mi soyleyelim.

http://nedir.antoloji.com/taahhut/

siz x tarifsinde y yıl boyunca her ay z lira odeyeceginize dair soz vermıssınız ve sozunuzu yerine getirmemişsiniz.bunun cezai bi bedeli olacaktır elbette.

http://www.hukuki.net/forum.php burdan daha iyi yardım alın ama onlarda papagan gibi aynı seyleri soyleyeceklerdir.

her ay 500lira odeyemecek durumdaysanız kredi kartıyla taksitlendirme yapabilirsin(yuzde 10 fazle 18aya kadar peşin alişverişleri taksitlendiren kredi kartları var.
    http://asyacard.com.tr/ozellikleri/paksit_kar_payi.jsp
    http://www.parafcard.com.tr/Kampanyalar.aspx#

• quote:

hocam size duymak istediginizi mi soyleyelim,gercegi mi soyleyelim.

siz x tarifsinde y yıl boyunca her ay z lira odeyeceginize dair soz vermıssınız ve sozunuzu yerine getirmemişsiniz.bunun cezai bi bedeli olacaktır elbette.

http://www.hukuki.net/forum.php burdan daha iyi yardım alın ama onlarda papagan gibi aynı seyleri soyleyeceklerdir.

her ay 500lira odeyemecek durumdaysanız kredi kartıyla taksitlendirme yapabilirsin(yuzde 10 fazle 18aya kadar peşin alişverişleri taksitlendiren kredi kartları var.

'Papagan' derken saygılı olmaya davet edıyorum gerçek ortada neye imza attıgını bılmezse sonucuna katlanır parasıda yoksa ıphone kullanmasın derım

• quote:

quote:

hocam size duymak istediginizi mi soyleyelim,gercegi mi soyleyelim.

'Papagan' derken saygılı olmaya davet edıyorum gerçek ortada neye imza attıgını bılmezse sonucuna katlanır parasıda yoksa ıphone kullanmasın derım

Alıntıları Göster
    avea bu ay banada tarifemin 2 katı bi fatura döşemiş.
    konuşmam da yok.
    iflas mı ediyorlar ne ?
    iyi bi geçiş kampanyası bilen yazarsa duacıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur2005

avea bu ay banada tarifemin 2 katı bi fatura döşemiş.
    konuşmam da yok.
    iflas mı ediyorlar ne ?
    iyi bi geçiş kampanyası bilen yazarsa duacıyım.

Alıntıları Göster
    gecen yıl,istanbul dışına çıkmıştım. bir turkcell bayisine girdim. orada bana yardımcı olan genc biri vardı. gsm şirketleri hakkında konuşuyorduk. ban söylediği, Turkcell çalışanıyım,vodafone kullanıyorum. ne yaparsan yap, ama avea alma. bunu anlattım ama, yukarıdaki olayda avea nın suçu yok. arkadaşım,istediğin mahkemeye git. sonuç değişmez. haksızsın.
    bunun yanında, burada insanlar birbirlerine yardımcı olur.kimseye hakaret etmeye hakkın yok.

• ugur2005 kullanıcısına yanıt
    faturanın detaylarını buraya aktarmadan yapılacak tüm yorumlar geyik olacaktır..............
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

faturanın detaylarını buraya aktarmadan yapılacak tüm yorumlar geyik olacaktır..............

burada,faturayla ilgili bir problem yok ki. olay açık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.