Şimdi Ara

Avea faturalıdan Bimcell'e geçişte alınan ücret hediye bakiye olarak veriliyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hidden

DÜZELTME : Faturalı avea hattınızı Bimcelle taşıdığınızda 20 TL faturaya ek ücret yansıtılıyormuş ancak bimcell bunu hediye bakiye olarak taşıdığınız Bimcell hattınıza yüklüyormuş. Ancak bana bir şekilde tanımlanmamıştı müşteri hizmetlerini aradığımda Bimcell bu konuyu düzeltti.

ANCAK aşağıda belirtilen ötv ve kdv konusunda bir sıkıntı var bunu ya ileriye dönük alıyorlar (taahhütüm yoktu) yada geriye dönük alıyorlar (geriye dönük her faturada bu vergileri ödedim 25+1,25 =26 küsür gibi geliyordu fatura)

_________________________________________________________________________________________

Evet avea 25 TL Lik faturalı tarifeden bimcell'e taşıma yaptım taahhüt vermemiştim üstelik ve bu işlem için ücret almışlar 14 TL ayrıca son faturam tek kelimeyle kazık geldi, 1 ayı bile doldurmayan bir kullanımım vardı ve yansıtabilecekleri tüm ücretleri yansıtmışlar.

Şöyle ki :22/04/2012-22/04/2012 arasındaki kullanım bedeli

Aylık ücret : 8,53

KULLANIM ÜCRETLERİ
    Yurtiçi kullanım : Telefon görüşmeleri 0,31
    Yurtdışı kullanım : Telefon görüşmeleri (bir kez ağabeyimi aradım ondada görüşemedim) : 1,45

DİĞER ÜCRETLER
    Aylık tarife ücreti kalan tutar : 10,35
    Faturasız Hatta Geçiş : 13,99

SİZİN ADINIZA DEVLETE ÖDENEN VERGİLER
    KDV %18 : 6,23
    ÖTV %25 : 8,66

VERGİYE TABİ OLMAYAN TOPLAM TUTAR : 9,68 Bu ne oluyorsa artık????

Önceki aydan devir : 0,19
    Toplam Fatura tutarı : 59,39

Bugünlerden bende faturalı avea kamudan taahhüdüm çoktan bitti hatta benden habersiz normalde 25 TL gelmesi gereken paket aşmamama rağmen hiç 25 gelmedi uzun süredir 30 TL geliyor bende bimcell'e geçeceğim yarın işlem başlayacak acaba bende sürprizlerle karşılaşır mıyım? Karşılaşmamak için ne yapmalıyım? bimcell'e numaramı taşıyınca bunu aveaya ayrıca bildirmem gerekir mi yoksa bimcell bunları benim adıma yapacak mı?sizin durum da bir gelişme var mı? acilen tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşamanızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

Geçmiş olsun. şimdi aveadestek elemanı gelir iletişim bilgilerinizi ister. ama 1 kere ararlar, ondada bir işiniz vardır açamazsınız, kullanıcıya ulaşıldı ve sorun çözüldü derler.
    Öyle bir firma işte avea

Kesinlikle katılıyorum daha önce her 3 operatörüde kullandım en çok sorun yaşadığım problem çıkaran vurdumduymaz umarsız alaksız olan müşteri hizmetleri maalesef avea da aveayı yaklaşık 8 yıldır hiç aralıksız numara taşımasız kullanıyorum hiç söz verdikleri fatura gelmedi kaç kere faturaları incelediğimde hata buldum özrü bile dilemediler zorla iade ettirdim ücretleri kaç kere...dediğiniz gibi bir kere arıyorlar onu da birkaç kez çaldırıyorlar açtın açtın olmadı kapatıyorlar e-postana sizi aradık ulaşamadık bizi arayın diyorlar...Ya kardeşim lavabo da olabilirim duymamış olabilirim o anda müsait olmayabilirim birkaç dakika veya saat sonra yine ara değil mi? Bu konuda Turkcell çok iyi mutlaka ulaşana kadar arıyor açmazsan bikaç defa e-postayla aradık ulaşamadık size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarası verir misiniz diyor ilk aradıklarında da müsait misiniz değilseniz müsait bir zaman bildirin o zaman arayalım diyorlar avea tam tersi neyse ben bimcell'e niyetlendiğimden turkcell'den gelen çağrılarada cevap vermedim çünkü ilk etapta onlar olumlu teklifte bulunmadılar şimdi teklif ediyorlar ama iş işten geçti...

• quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Düzeltme;

Avea Müşteri hizmetleriyle gergin bir görüşme yaptım. Meseleye hakimdeğiller.

Bunun üzerine bimcelle görüştümve bu 20 liralık faturalıdan faturasıza taşımadan kaynaklanan ücretin hediye bakiye olarak verileceğini bahsekonu ücretin tarafıma yanlışlıkla tanımlanmadığını hemen düzelteceklerinibelirttiler. Şimdi baktığımda tanımlamışlar evet. Konu içeriğini buna göre düzeltiyorum hemen.

Sonuçta

59-20=39 lira 15 günlük benim kullanımımdan dolayı ücret aldılar. Hala telsiz kullanım ücretinde bir hata olduğunu düşünüyorum. Eğer geriye dönük alıyorlarsa zaten her ay faturaya yansıtılıyordu yok eğer ileriye dönüksealamazlar taahhütüm yoktu.

Bu konuda ne yapmam konusunda bilgi verebilir misiniz benimde hattım bir iki gün içerisinde bimcell'e taşınacak benzer bir durumla karşılacağım ne yapmam gerektiğini bileyim..

• AVEA dan faturalı hattımı BİMCELL e taşıdım. (ki alt yapısını da yine AVEA veriyor) Normalde 35 TL fatura ödüyordum. Son faturam 105 TL geldi. Fatura ayrıntısında yok yok.
    Mesela;
    Vergiye Tabi Olmayan Tutar 15 TL
    Faturasız Hatta Geçiş Ücreti 14 TL (yahu faturasız hatta falan geçmedim hattımı taşıdım)

ve daha hatırlamadığım bir sürü tutar. netice 105 TL. Böyle bir fatura varmı. Limiti aşan konuşma yok, ineternet yok zaten telefonda. Bu nedir aklınız alıyorsa anlatın bana.

Bir kez de JET MODEM de beni mağdur etmişlerdi. Bir daha AVEA nın önünden dahi geçmeyeceğim. ASLAAAA!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: postacı2012

AVEA dan faturalı hattımı BİMCELL e taşıdım. (ki alt yapısını da yine AVEA veriyor) Normalde 35 TL fatura ödüyordum. Son faturam 105 TL geldi. Fatura ayrıntısında yok yok.
    Mesela;
    Vergiye Tabi Olmayan Tutar 15 TL
    Faturasız Hatta Geçiş Ücreti 14 TL (yahu faturasız hatta falan geçmedim hattımı taşıdım)

ve daha hatırlamadığım bir sürü tutar. netice 105 TL. Böyle bir fatura varmı. Limiti aşan konuşma yok, ineternet yok zaten telefonda. Bu nedir aklınız alıyorsa anlatın bana.

Bir kez de JET MODEM de beni mağdur etmişlerdi. Bir daha AVEA nın önünden dahi geçmeyeceğim. ASLAAAA!!!

Birebir aynısını bana da yaptılar. Avea'dan başka bir operatör olan Bimcell'e geçtiğim için sanki ben Avea müşterisiymişim gibi faturasız hatta geçiş ücreti diye 20 lira almışlar. Oysaki ben artık Avea müşterisi bile değilim. Başka bir operatöre geçiyorum. Müşterisi olmadığım bir operatör neye dayanarak benden 20 lira ücret alıyor ki? Bu da yetmezmiş gibi 1 yıllık telsiz kullanım ücreti kesmişler. Oysaki ben 1 yıl boyunca Avea kullanmayacağım. Kullanmadığım hizmet almadığım bir operatör hangi telsiz hizmetinin ücretini benden tahsil ediyor? Müşteri hizmetlerini aradım hem Bimcell'i hemde Avea'yı sonuç yok. Her iki tarafta suçu birbirine atıyor. Bimcell parayı biz kesmedik gidin Avea'dan isteyin diyor. Avea'yı arıyorum Bimcell ile anlaşmamız var bu parayı ona göre kesiyoruz diyorlar. Bilgi Teknolojileri İletişim kurumuna,Şikayetvar.com'a ve Kaymakamlığa şikayette bulundum. Bu haksız alınan paralarımı geri alıncaya kadar her yola başvurucam. Sonucu burada paylaşırım.

• Bende şikayet var a, burada forum , btk ya, twiter dan şiakyette bulundum. Özellikle takip edeceğim. Sonu. alırsanız banada mesaj atarsanız sevinirim.
  • https://tuketici.btk.gov.tr/
    hiç affetmeyin... üye olun şikayetinizi iletin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbuyukbalkan

https://tuketici.btk.gov.tr/

Ben başvurdum şuan incelemede bakalım ne sonuç çıkacak sonuç çıkınca paylaşırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: remurat

quote:

Orijinalden alıntı: fbuyukbalkan

https://tuketici.btk.gov.tr/

Ben başvurdum şuan incelemede bakalım ne sonuç çıkacak sonuç çıkınca paylaşırım...

Başvuruma istinaden bugün dönüş yaptılar 11 ay toplu telsiz kullanım ücreti kesildiğini bunun bu şekilde kesilmesinin zorunlu olduğunu ve kesinlikle yılsonuna kadar bimcell tarifesinde bu ücretin benden kesilmeyeceğini belirttiler dolayısıyla bunun iadesini yapamayacaklarını ancak geçiş ücreti olarak yansıtılan 20 TL yi iade edebileceklerini söylediler bende tamam dedim bize banka bilgilerini bildirirseniz iade işlemini tamamlarız dediler. Ancak düşününce bizim bimcellde hediye bakiye diye aktarılan bu 20 TL değil mi? Eğer bu ise benim bu ücreti almam doğru olmaz sonuçta o ücret bir şekilde bana döndürülmüş oldu bunu aveadakiler de biliyordur ancak bende konuşmamda bunu belirttim onlar itirazımın 20 TL lik ücret olduğunu belirttiler bende ondan değil diğer vergiye tabi olmayan tutar dememe rağmen onu değil bunu iade edebiliriz dediler sizce bu hediye TL nin asıl sebebi nedir ben bu parayı eğer o hediye tlnin geçiş ücretiyle alakası yoksa onu alacam yoksa almayacağım...Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

• Gerçekten Aveadan Bimcell'e geçişte tanımlanan 20 TL hediye bakiyenin neden tanımlandığını bilen yok mu? Bu gerçekten faturalıdan faturasıza geçiş ücretinin bir anlamda iadesi midir? yoksa her aveadan bimcell'e tanımlanan standart bir hediye midir?
  • Bende aveadan bimcelle geçen biri olarak çok pişman oldum.Heray 42 TL gelen faturam bu ay 75 TL geldi.İşin ilginci fatura detayların VERGİYE TABİ OLMAYAN TUTAR 13,10 ve FATURASIZ HATTA GEÇİŞ ÜCRETİ 13,99 TL gibi haksız yere para aldılar.10 yıllık avea kullanıcısı olarak bu kazığı yemek çok zoruma gitti.Bunları almanın bir yolu yokmu arkadaslar.
  • Bana da aynı şekilde 30 TL gelen faturam 63 TL geldi ben BTKya başvurdum bana dönüş yaptılar bahsettiğiniz vergiye tabi olmayan tutarın geri kalan 2014 yılına kadar telsiz kullanım ücreti olduğunu ve bunun kesinlikle bimcelldeyken bir daha kesilmeyeceğini ve bu tutarın geri iade edilmeyeceğini söylediler ancak faturalıdan faturasıza geçiş ücreti olan 20 TLyi iade edebileceklerini söylediler bende tamam dedim bana hesap noyu bildirin dediler ama bu seferde bize hediye olarak yüklenen 20 tL den dolayı tereddütteyim acaba hakkımı ararken haksızlık mı yapıyorum endişesine kapıldım ve şuan o hediye 20 TL nin neden yüklendiğini araştırıyorum eğer o 20 tl hediye geçiş ücreti yerine verildiyse iade almayacağım...
  • Hediye 20 TL ile paket alınmıyor sanırım? Denediniz mi, 9333 den arayınca hediye TL belirtiliyor fakat internetten bakiyeye bakınca gözükmüyor.
  • Hediye bakiye ile paket alınmıyor...
  • Peki hocam, hediye bakiyeyi iade edebiliyor muyuz Avea'ya şikayet ederek. Yalnız 1 TL harcanmış hediye bakiyeden. Paket alınsa uğraşmıcaktım.
  • Hocam ben biraz araştırdım edindiğim bilgi normalde Avea faturalıdan yine avea faturasıza geçerse aldığı geçiş ücretini iade ediyormuş Bimcell'de benim müşterilerim mağdur olmasın diye bizzat kendisi de Aveadan bağımsız olarak aynı 20 TL yi hediye diye yüklüyormuş benim anladığım bu hediye bakiye 20 TL ile Avea'nın direkt bir ilgisi yok...En azından bana söylenilen bu müşteri hizmetlerinden...Hatta ben buna binaen Aveayı BTK ya şikayet ettim aslında şikayetim toplu halde kesilen telsiz kullanım ücreti idi. Ancak Avea bunu iade edemeyiz dedi ancak isterseniz müşteri memnuniyeti adına geçiş ücretini isterseniz hattınıza ücretli bakiye olarak isterseniz banka hesap nonuzu verin gönderelim dediler ben ücretli bakiye olarak eklenmesini istedim eklediler...Zaten haksızlık olmasın diye o arada Bimcell'i arayıp hediye bakiyenin bu geçiş ücretiyle bir alakası olup olmadığını öğrendim ondan sonra iade istemiştim...

• biraz önce aveadan aradılar
    faturaya yansıtılan 20 tl'lik ücret sistemdeki bir sorundan kaynaklanıyor, eğer 20 tl geçiş ücreti faturada gözükürse bunu düşcez faturadan dediler.
    Yani geçiş ücreti yokmuş, son günlerde bimcelle geçen var mı ?
    Sizde durum nedir ?

şimdi de avea bayisiyle görüştüm, onlar da 10 tl simkart ücreti 10 tl'de başka bir ücret alınıyor dediler. Sistemdeki sorundan falan değil dedi. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buchholz rölesi -- 19 Nisan 2013; 11:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: remurat

Hocam ben biraz araştırdım edindiğim bilgi normalde Avea faturalıdan yine avea faturasıza geçerse aldığı geçiş ücretini iade ediyormuş Bimcell'de benim müşterilerim mağdur olmasın diye bizzat kendisi de Aveadan bağımsız olarak aynı 20 TL yi hediye diye yüklüyormuş benim anladığım bu hediye bakiye 20 TL ile Avea'nın direkt bir ilgisi yok...En azından bana söylenilen bu müşteri hizmetlerinden...Hatta ben buna binaen Aveayı BTK ya şikayet ettim aslında şikayetim toplu halde kesilen telsiz kullanım ücreti idi. Ancak Avea bunu iade edemeyiz dedi ancak isterseniz müşteri memnuniyeti adına geçiş ücretini isterseniz hattınıza ücretli bakiye olarak isterseniz banka hesap nonuzu verin gönderelim dediler ben ücretli bakiye olarak eklenmesini istedim eklediler...Zaten haksızlık olmasın diye o arada Bimcell'i arayıp hediye bakiyenin bu geçiş ücretiyle bir alakası olup olmadığını öğrendim ondan sonra iade istemiştim...

Siz Bimcele geçtiniz ve avea 20 tl son faturaya yansıttı sizde geri bimcell i kullanırken aveayı aradınız onlar Bimcell hatta mı yüklediler 20 tl yi birde bu yüklenilen tl ile paket alınıyor mu yok sa sadece bonus bakiyemi ?

• başka konuda okumuştum sanırım, yüklenen 20 TL ile paket alınmıyormuş
  • avea hattımda 52 tl var bimcelle geçtiğimde bakiyem ne oluyor aynı geçiyorsa bimcellde ana bakiyemi oluyor paket alınıyormu? Kesinti yapılırmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.