Şimdi Ara

Avea faturalıdan Bimcell'e geçişte alınan ücret hediye bakiye olarak veriliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DÜZELTME : Faturalı avea hattınızı Bimcelle taşıdığınızda 20 TL faturaya ek ücret yansıtılıyormuş ancak bimcell bunu hediye bakiye olarak taşıdığınız Bimcell hattınıza yüklüyormuş. Ancak bana bir şekilde tanımlanmamıştı müşteri hizmetlerini aradığımda Bimcell bu konuyu düzeltti.

ANCAK aşağıda belirtilen ötv ve kdv konusunda bir sıkıntı var bunu ya ileriye dönük alıyorlar (taahhütüm yoktu) yada geriye dönük alıyorlar (geriye dönük her faturada bu vergileri ödedim 25+1,25 =26 küsür gibi geliyordu fatura)

_________________________________________________________________________________________

Evet avea 25 TL Lik faturalı tarifeden bimcell'e taşıma yaptım taahhüt vermemiştim üstelik ve bu işlem için ücret almışlar 14 TL ayrıca son faturam tek kelimeyle kazık geldi, 1 ayı bile doldurmayan bir kullanımım vardı ve yansıtabilecekleri tüm ücretleri yansıtmışlar.

Şöyle ki :22/04/2012-22/04/2012 arasındaki kullanım bedeli

Aylık ücret : 8,53

KULLANIM ÜCRETLERİ
    Yurtiçi kullanım : Telefon görüşmeleri 0,31
    Yurtdışı kullanım : Telefon görüşmeleri (bir kez ağabeyimi aradım ondada görüşemedim) : 1,45

DİĞER ÜCRETLER
    Aylık tarife ücreti kalan tutar : 10,35
    Faturasız Hatta Geçiş : 13,99

SİZİN ADINIZA DEVLETE ÖDENEN VERGİLER
    KDV %18 : 6,23
    ÖTV %25 : 8,66

VERGİYE TABİ OLMAYAN TOPLAM TUTAR : 9,68 Bu ne oluyorsa artık????

Önceki aydan devir : 0,19
    Toplam Fatura tutarı : 59,39

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 2 Mayıs 2012; 19:14:15 >

• Faturasız hatta geçişten ücret alınıyor muydu
  • Normalde faturalı hattan faturasıza geçiş olayı var, ama ben başka bir operatör olarak lanse edilen bir gsm markasına taşıdığım için böyle bir şey olmayacağını düşünmüştüm, ama bunada ücret alıyorlarmış, bilmeyen olursa buradan görsün ve ona göre başka operatöre taşısınlar direkt. Bimcell'i resmen başka bir tarife olarak görüyorlar.
  • Geçmiş olsun. şimdi aveadestek elemanı gelir iletişim bilgilerinizi ister. ama 1 kere ararlar, ondada bir işiniz vardır açamazsınız, kullanıcıya ulaşıldı ve sorun çözüldü derler.
    Öyle bir firma işte avea
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Evet avea 25 TL Lik faturalı tarifeden bimcell'e taşıma yaptım taahhüt vermemiştim üstelik ve bu işlem için ücret almışlar 14 TL ayrıca son faturam tek kelimeyle kazık geldi, 1 ayı bile doldurmayan bir kullanımım vardı ve yansıtabilecekleri tüm ücretleri yansıtmışlar.

KULLANIM ÜCRETLERİ
    Yurtdışı kullanım : Telefon görüşmeleri (bir kez ağabeyimi aradım ondada görüşemedim) : 1,45

DİĞER ÜCRETLER
    Faturasız Hatta Geçiş (bimcelle taşıdığımı düşünüyordum hattımı): 13,99

Bu nedir şimdi kullanımım bir ay bile değil ve 25 LİK tarifedeydim üstelik. Buradaki rakamlardan ben birşey anlayamadım arkadaşlar. İşi yasal zeminini anlamaya çalışıyorum çünkü hakkımı arayacağım Bimcell bir kere ayrı bir operatör olarak lansmanını yapıyor ama taşıdığımızda sanki başka bir tarifeymiş gibi ücret yansıtıyorlar, hattımın ücreti numaramı taşıdığım tarihten fatura dönemine kadar olan kısım ama gördüğünüz gibi 25-30 TL değil 59 TL yansıtılmış.

Evet gıcık kaptığım reklamlarının üstüne bu fatura yüzünden iyice soğudum bunlardan. Ödemek sorun değil öderim ama peşini bırakmak istemem bunların yanına kalmasın. Anladığınız kadarıyla nedir bu ücretler?

Merhaba,

İletişim bilgilerinizi
    bit.ly
    The resource cannot be found.
    http://bit.ly/FDH_Avea
    sekmesinden iletmeniz durumunda, konu hakkında inceleme yaparak size geri dönüş yapmak isteriz.

Teşekkürler.

• çoşturan tarıfedeydım 9 liralık olan hat
    bimcele tasındı fatura cıkmıs 40 liraya acaba sebebi ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

KULLANIM ÜCRETLERİ

DİĞER ÜCRETLER
    Faturasız Hatta Geçiş (bimcelle taşıdığımı düşünüyordum hattımı): 13,99

Bu nedir şimdi kullanımım bir ay bile değil ve 25 LİK tarifedeydim üstelik. Buradaki rakamlardan ben birşey anlayamadım arkadaşlar. İşi yasal zeminini anlamaya çalışıyorum çünkü hakkımı arayacağım Bimcell bir kere ayrı bir operatör olarak lansmanını yapıyor ama taşıdığımızda sanki başka bir tarifeymiş gibi ücret yansıtıyorlar, hattımın ücreti numaramı taşıdığım tarihten fatura dönemine kadar olan kısım ama gördüğünüz gibi 25-30 TL değil 59 TL yansıtılmış.

Evet gıcık kaptığım reklamlarının üstüne bu fatura yüzünden iyice soğudum bunlardan. Ödemek sorun değil öderim ama peşini bırakmak istemem bunların yanına kalmasın. Anladığınız kadarıyla nedir bu ücretler?

buyuk ihtimalle alinan para kontor olarak iade ediliyo. Faturalidan faturasiza gecerken oyle cunku.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

Geçmiş olsun. şimdi aveadestek elemanı gelir iletişim bilgilerinizi ister. ama 1 kere ararlar, ondada bir işiniz vardır açamazsınız, kullanıcıya ulaşıldı ve sorun çözüldü derler.
    Öyle bir firma işte avea

beni yalancı çıkartmadıkları için teşekkürler. aveadestek ekibine yazmıştım bana verdikleri cevaba bakın.

Talebiniz ile alakalı olarak 02.05.2012 tarihinde tarafınıza birçok kez arama yapılmış, Ancak ulaşılamamıştır. Talebinizle ilgili bilgi almak için 4441500ü arayabilirsiniz. Bilginize Sunarız.

1- beni sadece 1 kere aradılar onda müsait değildim açamadım.
    2- müşteri hizmetlerini aradım böyle böyle mail atmışsınız diyorum, adamların dünyadan haberi yok.

ŞAKAMISIN SEN AVEA

• quote:

quote:

Geçmiş olsun. şimdi aveadestek elemanı gelir iletişim bilgilerinizi ister. ama 1 kere ararlar, ondada bir işiniz vardır açamazsınız, kullanıcıya ulaşıldı ve sorun çözüldü derler.
    Öyle bir firma işte avea

beni yalancı çıkartmadıkları için teşekkürler. aveadestek ekibine yazmıştım bana verdikleri cevaba bakın.

Talebiniz ile alakalı olarak 02.05.2012 tarihinde tarafınıza birçok kez arama yapılmış, Ancak ulaşılamamıştır. Talebinizle ilgili bilgi almak için 4441500ü arayabilirsiniz. Bilginize Sunarız.

2- müşteri hizmetlerini aradım böyle böyle mail atmışsınız diyorum, adamların dünyadan haberi yok.

ŞAKAMISIN SEN AVEA

kuseyr yeter ya. Aynı mesajı niye 6-7 başlığın altına yazıyosun. Böyle yapman neyi değiştiriyo? Her avea şikayeti başlığına yazıyosun ve rahatsız edici oluyo her başlıkta aynı mesajı okumak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 2 Mayıs 2012; 18:35:30 >

• Düzeltme;

Avea Müşteri hizmetleriyle gergin bir görüşme yaptım. Meseleye hakimdeğiller.

Bunun üzerine bimcelle görüştümve bu 20 liralık faturalıdan faturasıza taşımadan kaynaklanan ücretin hediye bakiye olarak verileceğini bahsekonu ücretin tarafıma yanlışlıkla tanımlanmadığını hemen düzelteceklerinibelirttiler. Şimdi baktığımda tanımlamışlar evet. Konu içeriğini buna göre düzeltiyorum hemen.

Sonuçta

59-20=39 lira 15 günlük benim kullanımımdan dolayı ücret aldılar. Hala telsiz kullanım ücretinde bir hata olduğunu düşünüyorum. Eğer geriye dönük alıyorlarsa zaten her ay faturaya yansıtılıyordu yok eğer ileriye dönüksealamazlar taahhütüm yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 2 Mayıs 2012; 19:07:25 >
  • yalnız bimcell hattınız 20 lira ile açılmadı mı ? Bir kontrol edin, o parayı veriyorlar geri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

yalnız bimcell hattınız 20 lira ile açılmadı mı ? Bir kontrol edin, o parayı veriyorlar geri.

Evet bimcell müşteri hizmetleri olayı şimdi açıkladı, ancak bana tanımlamamışlardı düzelttiler ve kontrolettiğimde faturalıdan faturasıza taşıma ücretini hediye bakiye olarak verdiler. ANcak abonelik yapan bimler bu konuda bilgisiz ben şimdi sizin mesajınız üzerine uyandım ve müşteri hizmetleriyle görüşünce tanımladılar yoksa bakiye yoktu 9333 den de daha önce kontrol etmiştim yoktu.

Şimdi birtek geriye aldıkları ve faturaya yansıttıkları Vergiler meselesi kaldı ortada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 2 Mayıs 2012; 19:16:11 >
  • bimcell in sizden nşa yil sonuna kadar telsiz vergisi almamasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bimcell in sizden nşa yil sonuna kadar telsiz vergisi almamasi lazim.

Üstad bunu Avea yukarıda belirttiğim fatura kısmında sizin adınaza devlete ödenen vergiler kısmında yazmış. Bu neyin nesidir bilgi alamadım. İleriye dönük vergi olarak alıyor olabilirlermi? Hani yılın kalan ayları için alınıyor olabilir diyeceğim ama faturasız hatlarımdan her ay vergi bedeli zaten kesiliyor yani bunun için Aveanın son faturasına yansıtılması tuhaf. Ne kadar karıştırdılar herşeye vergi getirdiler vergininde vergisini ödüyoruz yahu ne iştir?
  • faturali hatdan odediginiz telsiz vergisi faturasiza gecince yil sonuna kadar toptan kesiliyor olmasi lazim, emin degilim. Bu yuzden sizden 8 aylik telsiz vergisi alinmis. (8x1.21=9.68) bimcell inde yıl sonuna kadar telsiz vergisi kesmemesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

faturali hatdan odediginiz telsiz vergisi faturasiza gecince yil sonuna kadar toptan kesiliyor olmasi lazim, emin degilim. Bu yuzden sizden 8 aylik telsiz vergisi alinmis. (8x1.21=9.68) bimcell inde yıl sonuna kadar telsiz vergisi kesmemesi lazım.

Çok değerli bilgiler için teşekkürler hocam. Siz belirtmeseniz bimcell müşteri hizmetlerini aramayacak ve hediye bakiye olayını çözemeyecektim. Bilmeyen aklında soru işareti kalacak arkadaşlar artık konuyu görüp bilgi sahibi olurlar.

Beni sıkıntıya sokan mesele Turkcell faturalıdan aveaya hattımı taşıdığımda 40 liralık aylık ücreti olan tarifeden bana son ay 9 TL fatura çıkmışken Aveadan böylesine 2 katı ücret çıkartılması oldu. Faturada da net bir açıklama yoktu. Hayırlısı olsun artık.

• quote:

quote:

quote:

Öyle bir firma işte avea

ŞAKAMISIN SEN AVEA

kuseyr yeter ya. Aynı mesajı niye 6-7 başlığın altına yazıyosun. Böyle yapman neyi değiştiriyo? Her avea şikayeti başlığına yazıyosun ve rahatsız edici oluyo her başlıkta aynı mesajı okumak.

görmeyenlerde görsün diye yapıyorum. bundan niye rahatsız oldunuz anlamadım.

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de bu ay Avea faturalıdan Vodafone'a geçiş yaptım, bir kaç günlük kullanım için 28,42 fatura çıkardılar, 6,70 TL'si Aylık Ücret, 12,18 TL ise Aylık Tarife Ücreti Kalan Tutar. Bu kadar olmaz ya. Buna artık dur demek gerekiyor. Soyuyorlar resmen bizi. Müşteri hizmetlerini aradım, incelediler, 1 gün bile kullansanız tam fatura ödersiniz diyor. Aslında tüketici hakem heyetine gitmek lazım ama rakam düşük olunca insan uğraşmak istemiyor. Ama kazanan firmalar oluyor.
  • ben de avea faturalıdan bimcelle geçicem ama tedirginim.

son durum nedir avea ne kesiyor geçişte

başka bir operatöre taşıyıp oradan geçmek daha mı mantıklı
  • arkadaşlar aveadan bimcell'e geçişte son faturaya yansıtılan 20 tl için bimcell e geçerken imzaladığınız sözleşmenin 5. maddesini okuyun. bu maddeye göre alıyor olabilirler. sonuçta biz imza attırıyorlar sözleşmeye alırken.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.